Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Retro - régi idõk bicaja

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2513 hozzászólás a témában

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
mi szamit retronak? :)

gazdagpet

gazdagpet

vendég

• fórumtag
  • 78 hozzászólás
Nem kaptam fel a vizet. Értelme valóban nem sok van, de ha valaki egy különleges retro bringát akar építeni magának akkor jól jönnek az ilyen érdekességek. Sok cég van akinek a vázkialakítása mai szemmel nem túl logikus, de ettõl függetlenül mégis álmaink tárgyai. ilyenek a Kleinek hátra nyíló papucsai, az Alpinestarsok emelt láncvillái, az S-bike-ok fura vázkialakítása stb-stb. Ez mind az evolúció része. Az hogy milyen kommersz egysíkú unalmas marketingvilágba vezetett ez az evolúció a kerékpárok piacán az teljesen más történet.

Mindettõl függetlenül:
Össze lehetne hozni egy-egy retro bringás tekerést. Amennyiben össze jön egy olyan társaság akiben van rá hajlandóság, akkor összerakhatnánk egy retro bike-os bulifutamos csapatot a 24 órásra.

Kinek milyen gépe van?

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
ne kapd fel a vizet, ismerjük és tiszteljük a Cannondale-t, de az a papucs tényleg nehezen indokolható... már tizenöt éve sem nagyon értettem, mit akarnak vele. és hát õk sem erõltetik a dolgot, úgy látom.

gazdagpet

gazdagpet

vendég

• fórumtag
  • 78 hozzászólás
Ronda? Ízlés dolga... Szerintem érdekes. A tervezést szidni a cannondale-nél??!? Ez a váz 1991-es modell. A legtöbb gyártó még ma sem csinál ilyen szintû vázat! Összecsiszolt hegesztések, hihetetlen alacsony súly, nagyon jól kitalált részletek. Nézd meg miket csináltak a 80-as 90-es években. kb jó 5 évvel jártak mindig mindenki elõtt....

Figyelj, és csodálkozz!

Vintage Cannondale - Cannondale Catalogs

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 hozzászólás

Feltöltött kép
[/url]

ez gyönyörû!

nicecleanpot

nicecleanpot

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás
Feltöltött kép

és

Feltöltött kép

(remélem jól illesztettem be, nem értek ehhez a kép beszúráshoz sajnos:(

ez az én ss-em, 1960 körüli lehet, csepel mátra. nagyapám fõmökének (a szolnoki temetkezési vállalat igazgatójának) volt a szolgálati! biciklije, és amikor nyudíjba ment, neki adta nagyapámnak, õ meg nekem, mert gondot okozott a túlmérétetes vázzal közlekedés az évek múlásával.
elég ütött kopott volt, a festése neolux, az aranycsíkokat maszkolással csináltam (csak hasonlít az eredeti csíkokhoz), és sajnos van néhány alkatrész (elég sok), ami utángyárott vagy típusidegen. oldtimerkénet valószínûleg megbukna, és a festés sem egy orange choppers minõség, de aki szereti a régi dolgokat, és meglátja bennük az értéket, attól azért egy odabasz!!-t kapok, ja és ilyen lehet kamiont vezetni, az eleje-hátulja egy méterre kilóg, én meg toronymagagasan rakom neki komótosan a robusta nyeregben, ez egy életérzés :D /még kap egy autentikus, talált biciklirõl származó, de valami hozzáértõ szaki által, betonvasból készített csomagtartót, csak még színre kell fújni/

ha nem sikerült volna a képet beilleszteni:
Képfeltöltés.hu - korlátlan ingyen tárhely képeidnek, regisztráció nélkül
Képfeltöltés.hu - korlátlan ingyen tárhely képeidnek, regisztráció nélkül

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.689 hozzászólás

Az a papucs... szörnyû ... nem tudom ki tervezte, de...

Az tudtam mit csinál.
Nem törik az le, nyugi. Havernak még van egy ilyen papucsos váza. (Killer-V)
Marci

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
erdemes amugy megnezni oket nagyban, mert nagyformatumu kepek, sok erdekes reszlettel :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

ss, bigwheel - mi kell meg? :) 1911

Feltöltött kép

A nyerget nézzétek!

Szép eladó retro váz ha valakit érdekel.....

Cannondale « MTB váz « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása

Az a papucs... szörnyû ... nem tudom ki tervezte, de...

A sebesség mindent megold.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
ss, bigwheel - mi kell meg? :) 1911 1925

Feltöltött kép
http://img688.images...f/03736u00.jpg/

Feltöltött kép
http://img853.images...s/f/14014u.jpg/

gazdagpet

gazdagpet

vendég

• fórumtag
  • 78 hozzászólás
Szép eladó retro váz ha valakit érdekel.....

Cannondale « MTB váz « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
szerintem fel kell polirozni az alivio hajtokart aztan szintelen eloxalas. hogy fenyes is maradjon.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
feladom. szidolozd le.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
roviden :) azok a fenyes, nemileg tukros nyers alufeluletek, amik jellemzoek voltak a 90es evek masodik feleben. linkeltem is egy kepet peldanak hajtokarrol.

olyat hogy lehet visszaallitani?
van e valami feluletkezelese, hogy ilyen sokaig szep marad?
(az eloxalt?)

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás

hm ez uj, hogy nem mattul be az eloxalt felulet :)

ez nekem is... hol olvastál ilyet?

ezt írtad:

ilyen fenyes feluletet is szoktak eloxalni? azt hittem az mind matt...

erre válaszoltam, hogy ez nem így van, legfejebb úgy látszik. hirtelen a saját fékkaromon kívül nem is jut eszembe olyan alkatrész, ami matt felületû lenne, és eloxált...
vagy én értettelek félre?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
hm ez uj, hogy nem mattul be az eloxalt felulet :)

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
a eloxált cuccok optikai hatásuk miatt tûnnek gyakran mattnak, akkor is, ha a felületük tükrös, ez az eljárás természetébõl adódik.
az is eloxálás, ha egyszerûen csak savas fürdõbe merítik a munkadarabot anódozás nélkül, aztán semlegesítik. ugyanaz a hatása, mint a természetes oxidációnak, csak ez a kontrollált körülmények miatt homogénebb eredményt ad. a színezés más kérdés, azt pácolással végzik, a két fürdõ között.
lehet lakkozni polírozás után, de az sem tuti megoldás

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

én szakihoz vinném, kézzel nem állnék neki. és nem lennék biztos benne, hogy nem eloxált, ezt nem mindig egyszerû megállapítani ránézésre.

korabban poliroztattam eztazt - de mind megrondult, hamar oxidalodtak. azt a gyari fenyes nyers alut hogy csinaljak (nem tukorpolirt szeretnek), es hogy konzervaljak?

ilyen fenyes feluletet is szoktak eloxalni? azt hittem az mind matt...

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás

a regi bemattult nyers alut mivel erdemes ujja varazsolni? sidol, polirpapir?
kezeltek ezeket gyarilag valamivel, hogy ilyen sokaig fenyesek maradtak (lakk ilyesmi).

én szakihoz vinném, kézzel nem állnék neki. és nem lennék biztos benne, hogy nem eloxált, ezt nem mindig egyszerû megállapítani ránézésre.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
kicsi... neked olyan 18-19" lenne az optimalis.