Jelentkezz be Regisztrálj
Retro - régi idõk bicaja
Posted 2011. November 18. - 10:12
Posted 2011. November 18. - 02:19
amugy ez a 16"-os is kicsi lehet a jelenlegi tulajnak a nyeregcso alapjan. es Look keo pedal wtf?
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2011. November 18. - 00:37
Az antique-ra emlékszem, mikor mutattad, szép aranyszínû cuccokkal. Mondjuk nekem a régi jobban tetszett, LX/STX-RC-vel, P2-es villával.
De majd biztos kialakul, én is csak vakaródzok, láthatod: zsigerbõl lapozom végig az aprót amikor csak erre járok.
Posted 2011. November 18. - 00:24
A baj csak az, hogy azóta sem használom, most épp le is van bontva nagyjából, egy-két alkatrész el is kelt már. Közben meg visszajött egy régi, de alig használt Bomber MXC telóm, ami egész jól passzol bele... Ráadásul idõközben sikerült egy crux antique-ot is szereznem, az is szépen átalakul(t). Nehéz dolgok ezek...
Igen.
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Posted 2011. November 18. - 00:05
Vagy inkább: még mindig megvan? Az is kicsi lenne.
(Off: Az átütõs Rebától ugye megszabadultál?)
Posted 2011. November 17. - 20:55
"Vasvázas" Crux az apróban:
Magellan Crux « MTB kerékpár « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása
Talán vadászik valaki ilyenre... Sajnos 16"-os.
kár,h nem montizok. méretben nekem jó lenne. jó kis váz volt ez régen.
Posted 2011. November 17. - 19:28
Magellan Crux « MTB kerékpár « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása
Talán vadászik valaki ilyenre... Sajnos 16"-os.
Posted 2011. October 05. - 13:56
Posted 2011. October 05. - 12:20
Posted 2011. October 02. - 21:18
én még sosem szedtem szét, de lassan ideje volna kipucolni, kenni, meg az olajpatront fel kellene tölteni. egyszerûen szervizelhetõ. nem tudom, hogy milyen állapotúak a kopó részek, ez akkor derül ki, ha belenézel. így nem érzek rajta semmi rendellenességet, kotyogni eleve nem tud.
Posted 2011. October 02. - 20:11
enyém.
inkább csak kuriózum már, nyilván nem veszi fel a versenyt a mostaniakkal (úgy értem persze, hogy az értékelhetõ teljesítményt nyújtókkal). korabeli beszámolók szerint merevebb, érzékenyebb, könnyebb volt a legtöbb akkori beszúszósnál. én csak azért raktam be vagy három éve, mert a beépítési magassága (~425mm) pont jó ebbe a régi vázba. addig a szekrény tetején porosodott, most meg készül a merev a helyére. napi használatban van, mûködik, de egy generál ráférne. Erdõbényén is végigmentem vele tavaly
azért is halt ki, mert ennek a konstrukciónak csak úgy lehet növelni az útját, ha az egész paralelogrammát felnagyítod. egy másik ok, amiért pl. a German:a mostani, hasonló modelljei sem fognak elterjedni soha, mert ahogy az iparban mindenhol, itt is igyekeznek platformokból építkezni a cégek. pl. van néhány standard becsúszóátmérõ, ezekhez vannak tömítések, nagy beszállítók, akik ezeket gyártják, stb. az ilyen villák meg nem illenek bele a képbe, ez végeredményben sem a felhasználónak, sem a gyártónak nem jó. ezek nyilván csak a kézenfekvõ indokok, biztosan lehetne még témázni rajta: marketing, support, árképzés, ilyenek...
csak annak ajánlom, akit nem zavar, hogy folyton bámulják a keróját.
(x)
Pont azért érdeklõdtem a beépítési magasság iránt, mert nekem is régi vázba kéne (Cr-Mo Pyxis, még egy Hungary:A is hanyattvágja). Most merev villa van benne, de annál meg lehetne egy leheletnyivel magasabb az eleje. Leginkább valami, a korában menõ villa kéne bele, lehetõleg NOS állapotban, 6-8 centis úttal. Szóval olyasmi kéne, amit használni lehet, nem generálozni... (Bár attól függ, mit jelent a generál: tisztítást és újrakenést, vagy új perselyeket kéne hozzá esztergáltatni?)
Amúgy szeretem a nem szokványos megoldásokat, és nem bánom, ha megnézik a bringámat. Bár, ha Kobike is jön a Bambusszal, az enyém (meg mindenki másé is) "eltûnik".
Posted 2011. October 02. - 13:40
Posted 2011. October 02. - 00:02
illetve, hogy ez mi:
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2011. October 01. - 17:32
inkább csak kuriózum már, nyilván nem veszi fel a versenyt a mostaniakkal (úgy értem persze, hogy az értékelhetõ teljesítményt nyújtókkal). korabeli beszámolók szerint merevebb, érzékenyebb, könnyebb volt a legtöbb akkori beszúszósnál. én csak azért raktam be vagy három éve, mert a beépítési magassága (~425mm) pont jó ebbe a régi vázba. addig a szekrény tetején porosodott, most meg készül a merev a helyére. napi használatban van, mûködik, de egy generál ráférne. Erdõbényén is végigmentem vele tavaly
azért is halt ki, mert ennek a konstrukciónak csak úgy lehet növelni az útját, ha az egész paralelogrammát felnagyítod. egy másik ok, amiért pl. a German:a mostani, hasonló modelljei sem fognak elterjedni soha, mert ahogy az iparban mindenhol, itt is igyekeznek platformokból építkezni a cégek. pl. van néhány standard becsúszóátmérõ, ezekhez vannak tömítések, nagy beszállítók, akik ezeket gyártják, stb. az ilyen villák meg nem illenek bele a képbe, ez végeredményben sem a felhasználónak, sem a gyártónak nem jó. ezek nyilván csak a kézenfekvõ indokok, biztosan lehetne még témázni rajta: marketing, support, árképzés, ilyenek...
csak annak ajánlom, akit nem zavar, hogy folyton bámulják a keróját.
(x)
Posted 2011. October 01. - 16:02
Te árulod?
Van ennek valami elõnye a szokványos teleszkópokkal szemben, vagy csak kuriózum? (Jóformán azóta van, mióta monti, de valamiért nem terjedt el.)
Mekkora a beépítési magassága?
Posted 2011. October 01. - 13:53
Posted 2011. September 18. - 21:12
Posted 2011. September 05. - 12:25
RAUH-Welt
B E G R I F F