Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Retro - régi idõk bicaja

- - - - -

• Please log in to reply
2504 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Régi vágyam egy össztelós retró mtb,ehhez kérném a segítségeteket.

1995-2003 között gyártott bicaj márkák közül mely márkák ajánlottak amik egyszerűen szervízelhetőek?Gondolok itt a tag környékén lévő alkatrészek (persely,csapágy) beszerezhetőségére.

Tatán a Hajdú Csabinál (tóparti kerékpárbolt) még lehet megvan a régi kikapu vázam (2-3 éve még megvolt). 2004 vagy 2005 ös ugyan de műszakilag tök ugyanaz mint a megelöző pár évben, 165 ös tag kell bele. 

• Rabbit likes this
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
  • LocationKelenföld

Igazi hobbi mtb lenne v-fékkel és nem levegős taggal,évente pár alkalommal használva.A lényeg az egyszerű szervízelhetőség lenne (ne kelljen a tengerentúlról alkatrész hozzá.

Felhasználás: gyenge erdei földutak 

Rabbit mik azok a dolgok amikbe bele lehet tenyerelni? Rugóstag szemtáv 150mm,165mm legyen?

Ha V-fékes, az nagyon leszűkíti az időszakot is: 1998-tól van LX szinten is V-fék, 2002 után kb. minden tárcsafékes, már nem is terveztek V-fék tüskét az össztelósokra, hisz azok komoly felhasználóknak készültek, még akkor is, ha sz@rul működtek.

Ránéztem, mit kínálnak az apróban, a lentebb is linkelt GT-t helyett inkább ezt a Specit nézném meg a helyedben. Ilyet mintha láttam volna teljesen felújítva piros DX-el itt valahol egy hirdetésben kora tavasszal, talán Szentendréről. Bődületes típushibáról ennél én nem tudok, a GT LTS rendszeréről ugyanezt már nem mondanám.

https://bolha.testbi...fsr-comp-398665

Ha van egyébként konkrét jelölt, oszd meg feltétlen, van itt pár régi arc, akinek lehet információja az adott modellről, akkoriban sokat lapozgattunk német magazinokat.

Ilyen korai modellek közül én csak valami rendes, nagynevű gyártótól néznék bármit a helyedben, ilyen Pillangót, Votec-BMW-t helyből elfelejteném, ahogy mostani nagy csomagküldősök elődeit szintén. És jó, ha van esztergályos ismerősöd, az sokat segíthet a forgáspontok felújításakor.

Szerintem össztelósokból az egyik első, mai szemmel is vállalható, a Giant Maestro rendszere volt, de ezzel hazabeszélek. Néha ilyesmi is felbukkan az apróban, de ezek már mind tárcsások...

Kicsit későbbi időszak nem izgat? A 29-esek kora előtti utolsó 26-osok közt lehetne válogatni. Ha nem zavar kerékméret, egy 115-120 mm-es, Rebával szerelt bicajt mondjuk BB-7-el, akármilyen hajtással... nem lenne túl retro, viszont új dimenzót nyitna a hardtailokhoz képest, relatív olcsón.

retrofan

retrofan

fórumtag

• fórumtag
  • 165 posts

Igazi hobbi mtb lenne v-fékkel és nem levegős taggal,évente pár alkalommal használva.A lényeg az egyszerű szervízelhetőség lenne (ne kelljen a tengerentúlról alkatrész hozzá.

Felhasználás: gyenge erdei földutak 

Rabbit mik azok a dolgok amikbe bele lehet tenyerelni? Rugóstag szemtáv 150mm,165mm legyen?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,024 posts
Rabbit hozzászólása szokás szerint hasznos és fontos dolgokra hívja fel a figyelmet. Én csak a konkrét kérdésre, a részletek ismerete nélkül írom, hogy a Giant NRS (talán) még éppen belefér a megadott időszakba és 44mm fejcsöve volt, így a teló kérdés egy fokkal egyszerűsödhet.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
  • LocationKelenföld

1995-2003 között gyártott bicaj márkák közül mely márkák ajánlottak amik egyszerűen szervízelhetőek?Gondolok itt a tag környékén lévő alkatrészek (persely,csapágy) beszerezhetőségére.

2000 előtt azért belelehet vállalhatatlan dolgokba tenyerelni, így, kérlek pontosíts.

Tárcsafékkel képzelted el? Milyen telóút, illetve felhasználás?

Én elsősorban a rugóstag szemtávolságára figyelnék, hogy manapság is használatos méretekkel rendelkezzen. A villát úgyis bukod, hogy sima 1 1/8-adossal kell bűvészkedned.

• Kisherceg likes this

retrofan

retrofan

fórumtag

• fórumtag
  • 165 posts

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
  • LocationKelenföld
Siman megvennem:
https://bolha.testbi...opos-mtb-395712

retrofan

retrofan

fórumtag

• fórumtag
  • 165 posts

Karbon monti a hőskorból.Vajon ma is használható még?

https://www.jofogas....b_117057855.htm

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,024 posts

ezek a retro cuccok durván tartják az árukat :D :D :D

• Rabbit likes this

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 507 posts

@talpfa:

https://bolha.testbi...s-stucni-393973

ha esetleg wink.png

(nem én hirdetem)

Rendes vagy, hogy gondoltál rám, de nem igazán tetszik, ez a típus.  Annak ellenére, hogy ez egy kultikus stucni retro körökben.

Jobban szeretem, a levehető előlapos kivitelt és azokat a típusokat amelyeken nincsen varrat.

Ha lecserélném a Ritchey-t, csak és kizárólag arra a Race Face típusra, amit lentebb osztottam meg.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,024 posts

@talpfa:

https://bolha.testbi...s-stucni-393973

ha esetleg ;)

(nem én hirdetem)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Köszönöm, de már sikerült szereznem, igaz nem Ritchey-t.

"Rece-fice" smile.png

A kormányt még az új Avid fékek előtt sikerült.., a kép is akkor készült.

olyan szep ez a bringa, jobban sajnalnam tekeres kozben, hogy vmi baja lesz, mint az uj dragat... ezen mar nehezebb potolni eztazt. foleg, ha sok idot aldoztal a dolgok beszerzesere.

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 507 posts

Sokáig a Lurdy házban dolgoztam. A 2000-es évek elején sokat jártam le az X-factoryba nézelődni.

Azon a fa szerű pódiumon fent vagy micsodán volt a sarokban egy üveg vitrin, teli volt Race Face cuccokkal is, ott csorgattam a nyálam. :)

Akkor már nem rejtem véka alá, mit szeretnék még látni a Konamon. Legalább is megnézném, hogy néz ki rajta?!

Hátha valakinek van ilyen elfekvőben, ki tudja? :)

Ilyet szeretnék 5 fokos emelkedés, 110mm hossz, természetesen ebben a színben.

26857275_7b514e4e46c6a63a3441e4ed744fe0f

Edited by talpfa, 2021. March 08. - 14:27.

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 507 posts

Ez a bicaj olyan, mintha visszaugranék az időben a KIss János altábornagy utcai Hajduba nézelődni. Csak gratulálni tudok, gyönyörűek a részletek (is).

Köszönöm.rolleyes.gif

Milyen jó kis bolt volt az! Ott vettem meg a cruxhoz az Avid fékeket és a fékkarokat.

Sőt Kore stucnit, Marin kormányt és az SDG Ventura comp ülést is, amit egy 98-as Konaról bontottak le.

(Ez utóbbi hármat már régen eladtam, de az Avid fékek most is a cruxon vannak.)

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
  • LocationKelenföld

"Rece-fice" smile.png

Ez a bicaj olyan, mintha visszaugranék az időben a KIss János altábornagy utcai Hajduba nézelődni. Csak gratulálni tudok, gyönyörűek a részletek (is).

Edited by Rabbit, 2021. March 08. - 13:18.

• talpfa likes this

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 507 posts

jé, ilyen kormányom nekem is volt. :)

.
Akkor olyan rossz kormány ez nem lehet. :)

• Kisherceg likes this

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,024 posts

jé, ilyen kormányom nekem is volt. :)

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 507 posts

Ohh, akkor megvan a ritchey kormany is? Pedig keszultem egy fotoval egyrol. Igaz, nem Comp, hanem Pro.

"Rece-fice" :)

26846005_6c42272cc3ba290d952938c0cd04b9d

• Kisherceg, Rabbit, arn and 1 other like this

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
  • LocationKelenföld
Ohh, akkor megvan a ritchey kormany is? Pedig keszultem egy fotoval egyrol. Igaz, nem Comp, hanem Pro.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Írtam privit

Marci