Köszi! Klassz képek, jól visszaadják a hangulatot. A kávét én is nagyon szeretem!
Hm, kezdem sajnálni, hogy bontottam a crruxomat. Lehet, csak kellett volna egy teló bele.
Rokonlélek. 11:05-nél, mikor megpörgeti a hajtókart, az mindent elmond a "fejlődésről" és egyebekről...
Mondjuk az annyira nem szimpatikus, hogy ezeknél a "felújításoknál" mindig előkerül az a bib_sz, aminek nem jut eszembe a neve (range extander?), amivel lentebb kerül a váltó, hogy kezelni tudja a pizzás végű sorokat. Meg ugye a legnagyobb külső, ami csak el tud fordulni a vázban/villában...
Szeretem ezeket az építgetős videókat, speciel ennek a palinak a videóit is szoktam nézni.
Bár van ami nagyon nem tetszik benne.
A most következő sorok, szigorúan az én véleményemet és nézeteimet tükrözik.
Ez a festés amit csinál, gányolás, sufnituning. Van amelyik videóban , sötétben az udvaron, fejlámpánál fújja a vázat.
Egy normális minőségi festés, ami a gyárival egyenértékű vagy azt meghaladja, akkor ahhoz fényező műhely kell és nem festék spray!
Hőmérséklet, fényviszonyok, nem ragadjon bele pl. bogár, hajszál, por...stb.
Fém tisztára pucolni a vázat, zsírtalanítani, 2K alapozás, festés, lakkozás, matricázás.
Ez egy külön szakma. Persze lehet úgy is ahogy a fószer csinálta, minden mindegy alapon, "jóvanazúgy".
A másik én nem szeretem a "fantázia festésű" bringákat.
Mindig ragaszkodom az eredeti gyári kivitelhez, ahogy lejött a gyártósorról (festés, matricázás terén). Már amennyire lehet, megvalósítható.
Mondjuk nem tetszik a színe az adott évjáratnak, akkor megnézem, hogy az adott váz milyen színben került még kiadásra, az előző vagy a következő években.
Itt nézem azt is, hogy ugyan az e a vázpapucs, a bovdenvezetés, geometria, vázanyag, villa beépítési magasság, szóval mindent.
Ugyan ezt csináltam a Konamnál.
Eredetileg 2002es volt, bűn randa lila színben. Nagyon nem tetszett! Horzsolt is volt, viseletes, ennél többet érdemel, maximalista lévén, nem hagytam annyiba a dolgot.
A 2002-ben a Lava Dome csak ebben a lila színben volt, illetve az európai piacra szürkében került még, de ez nem volt benne a katalógusban (meg nem is tetszett).
2001-ben narancs volt, az már jobban tetszett, de nem egyezett a támvillájuk, mivel a 2001es váznak még egyenes volt, a 2002es már megkapta az "S"-bendet.
Az előző évjáratú Kona Lava Dome vázak esetén meg még több difi volt. A 2000es váznak olyan "3D Ritchey" papucsa volt, mint pl. a cruxnak, pyxisnek.
A 99-es váz Mountain Goat papucsos volt, a 98-as Kona papucsos volt. A 97-es vázaknak még a hátsó váltó bovdenje is alul ment, szóval a 90-es évek színtervei is kilőve.
Egyedül a 2003as váz volt, ami dettó megegyezett a 2002-sel.
Csak színben és matricázásban tértek el egymástól (nem is lett volna más választásom már, ha mindenképp gyári verzióhoz ragaszkodom).
A sárga szín és a piros feliratok amúgy is nagyon ütősek voltak. Szóval nincs vissza út, "merjünk nagyot álmodni", a 2003as lett a befutó.
Kicsit elkanyarodtam...
A másik ami nem tetszik, a baromi széles kormányok, nagyon nem illenek ezekhez a vázakhoz.
Csak úgy mint a "körfűrész" nagyságú hátsó sorok, borzalmasan bután néznek ki a 26-os keréken.
Oké, hogy még elöl egy lánckerék, de nagyon kicsi. A 26-os kerékmérettel, országúton vagy egy jó kis gyorsulós erdei ösvényen nagyon "mókuskerék" szindróma lesz ebből a kombinációból.
Persze mindenki magának építi a bicóját, úgy ahogy neki tetszik, kényelmes..stb. Ámen
És persze továbbra is nézem a videókat.
talpfa módosította - 2020. december 14. - 12:43