Az egyém valószínúleg elöl szabadonfutós, mert a két kar magvan de nincs rajta lánctányér és nem is lehet rátenni. Ebbõl következik hogy a monoblokknál van valami ügyeskedés. Régen hajtottam egy bringát amin elöl völt a szabadonfutó. A mikor gurultam és nem tekertem, a hátsó fixi agy a lánccal hajtotta elöl a fogaskerekeket. Tehát ilyen lehet az enyém is. Elõször azt hittem hogy két balos karom van, csak a pedál valahogy a jobbos "balos"-ba fordítva volt beletekreve. Hát nem volt fordítva.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Retro - régi idõk bicaja
Indította
zOrg
, 2003. február 25. 13:57
Írta 2004. december 15. - 19:25

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2004. december 12. - 12:05

Írta 2004. december 10. - 16:42

az adamasról? amirõl én tudok az hagyományos (menetes sor hátul). csillag nincs ezen se. a tiéd elöl szabadonfutós??? keróba vele MOST!Közben kaptam néhány infót. .
Írta 2004. november 25. - 19:24

Hát mint már néhányan tudják eladó a montim...
úgy néz ki széjjelbontva szóval lehet róla csemegézni...
van egyéb montis alkatrészem is..
XTR agyak elsõ-második széria, 88as Deore váltó, egyebek... apróban tessék böngészni
úgy néz ki széjjelbontva szóval lehet róla csemegézni...

van egyéb montis alkatrészem is..
XTR agyak elsõ-második széria, 88as Deore váltó, egyebek... apróban tessék böngészni

'Két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség. Az elsõben nem vagyok biztos.' A. Einstein
Live long FireFox!
Live long FireFox!
Írta 2004. november 19. - 18:05

zaqrack!
hát akkor is ugy volt mint ma. dura ace ,600, aztán a 105 a sorrend.
a columbus aelle meg "synos" a legolcsobb columbus csõ volt.
szoval tura , hobby versenyzés....de semmikép sem csucsgép.
Viszont ne szomorkody mert gyönyörû!! és yo az állapota..hm..irigykedem.
Fõleg a stucni kellene!..de nagyon.
Más:
tudna valaki Budapesten kölcsönadni nekem régi középcsapágy szerszámot?
azt a faytát ameyiken 6 yuk van a baloldalon (pl.aszem shimano is iyen volt) és a két ellentétes oldalon lévõ yuk segitségével kell kiszedni. iyesmi:::
http://www.velostuf....ybbcupsold2.jpg
http://www.velostuf....ybbcupsold1.jpg
nagyon megköszönném, mertnem tudom szétszedni..és boltba meg igy nem tudok elmenni vele.(szét van belül)yvorlpu@freemail.hu ((30/4108066)) XI.ker de elmegyek máshova is.
hát akkor is ugy volt mint ma. dura ace ,600, aztán a 105 a sorrend.
a columbus aelle meg "synos" a legolcsobb columbus csõ volt.
szoval tura , hobby versenyzés....de semmikép sem csucsgép.
Viszont ne szomorkody mert gyönyörû!! és yo az állapota..hm..irigykedem.
Fõleg a stucni kellene!..de nagyon.

Más:
tudna valaki Budapesten kölcsönadni nekem régi középcsapágy szerszámot?
azt a faytát ameyiken 6 yuk van a baloldalon (pl.aszem shimano is iyen volt) és a két ellentétes oldalon lévõ yuk segitségével kell kiszedni. iyesmi:::
http://www.velostuf....ybbcupsold2.jpg
http://www.velostuf....ybbcupsold1.jpg
nagyon megköszönném, mertnem tudom szétszedni..és boltba meg igy nem tudok elmenni vele.(szét van belül)yvorlpu@freemail.hu ((30/4108066)) XI.ker de elmegyek máshova is.
Írta 2004. november 18. - 20:52

Sziasztok!
Tudtok esetleg bõvebb infót az 1984-es Shimano 105 alkatrészekrõl?
RD-A105
FC-A105
FD-A105
HP-A105
és hasonló kódneveken futott.
ezek vannak nagyrészt a retro országútimon
http://stunts.mine.n...me=zaq_20040805
és semmit nem találtam róla azon kívül hogy csak 1984-ben gyártották.
Furcsa, mert utána asszem 87-ig nem volt 105-ös alkatrészcsalád.
szóval annyit már sikerült kiderítenem a géprõl hogy 84-es, de szeretnék többet is megtudni az alkatrészekrõl, és sehol semmi :-S
ami más volt a gépen az Shimano Z volt (fékek), meg 600-as (fékkarok), amik ugye alsó/felsõ kategória, tehát nem segítenek behatárolni milyen célra gyárthatták akkor ezt a szettet.
Amúgy 2x6sebesség, persze nem indexelt, a váz columbus tretubi aelle,
Ha valamelyikõtök tud bármit, írjon, mert megesz a kíváncsiság!
Zaki
Tudtok esetleg bõvebb infót az 1984-es Shimano 105 alkatrészekrõl?
RD-A105
FC-A105
FD-A105
HP-A105
és hasonló kódneveken futott.
ezek vannak nagyrészt a retro országútimon
http://stunts.mine.n...me=zaq_20040805
és semmit nem találtam róla azon kívül hogy csak 1984-ben gyártották.
Furcsa, mert utána asszem 87-ig nem volt 105-ös alkatrészcsalád.
szóval annyit már sikerült kiderítenem a géprõl hogy 84-es, de szeretnék többet is megtudni az alkatrészekrõl, és sehol semmi :-S
ami más volt a gépen az Shimano Z volt (fékek), meg 600-as (fékkarok), amik ugye alsó/felsõ kategória, tehát nem segítenek behatárolni milyen célra gyárthatták akkor ezt a szettet.
Amúgy 2x6sebesség, persze nem indexelt, a váz columbus tretubi aelle,
Ha valamelyikõtök tud bármit, írjon, mert megesz a kíváncsiság!
Zaki
Írta 2004. november 15. - 20:44

Közben kaptam néhány infót. A jobb és bal hajtókar a pedáltengely menetét kivéve teljesen azonos, tehát nincs rajta láckeréktartó csillag! A tányér és a szabadonfutó a monoblokkba van beépítve. Régebben már tekertem ilyen Peugeot túragépen csak már nem emlékszem, hogy ezzel rakták-e össze. Mindenesetre az önlehúzóra hibátlan, krómozása sértetlen a csavar rozsdamentes. Majd beleteszem egy szép karba.
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2004. november 09. - 16:28

Ismeri valaki a Shimano Adamas AX alkatrészeket?
nekem van egy készlet adamas fékem, mert spéci darab, a test rollercam rendszerû, (szerintem gary fisher tervezte, késöbb a cunningham meg a wtb gyártotta, most nem tudom kapható-e egyáltalán) a kar meg oúti.
szerintem ciklokrossz/túra készlet lehetett, nem nagy minõség, de én megtartom
Írta 2004. november 09. - 14:32

Szerintem is reális a 100 körüli összeg.
Én a bicajom 2003 januárjában vettem, a felszerelése kb 1 sznttel van a Marin alatt + a váz sem olyan kategória. Az akkor nekem 90et ért meg, én is pont ebbõl a szempontból döntöttem mellette: ennyiért ma Aliviós-RST-s bicajt kapsz, akkor inkább egy P2.
Az biztos, hogy csak megfelelõ bringás múlttal rendelkezõk közt lehet sikere az eladásnak, mert sokan nem látják egy használt bicajban a funkcionális értéket. Tehát mák kell ahhoz, hogy ennyiétrt el tudd adni.
Bár Te is írtad, hogy nem sûrgõs. (Mondjuk én tuti nem adnám el
.)
Én a bicajom 2003 januárjában vettem, a felszerelése kb 1 sznttel van a Marin alatt + a váz sem olyan kategória. Az akkor nekem 90et ért meg, én is pont ebbõl a szempontból döntöttem mellette: ennyiért ma Aliviós-RST-s bicajt kapsz, akkor inkább egy P2.
Az biztos, hogy csak megfelelõ bringás múlttal rendelkezõk közt lehet sikere az eladásnak, mert sokan nem látják egy használt bicajban a funkcionális értéket. Tehát mák kell ahhoz, hogy ennyiétrt el tudd adni.
Bár Te is írtad, hogy nem sûrgõs. (Mondjuk én tuti nem adnám el

Írta 2004. november 08. - 10:53

összehasonlítva azokkal a kerókkal amiket most 100-ért árulnak a boltokban.
én is pontosan errõl beszéltem.

ha lenne rá keret, meg helyem tárolni, ugy megvenném mint a huzat... 8)
Írta 2004. november 07. - 21:52

De van kép rólla még régebben készült. Lehet egy két alkatrész nem az volt akkor rajta. Végül is nem sürgõs annyira eladnom, ha már ennyi ideje itt van.
Csak kiváncsi voltam mit érhet mai viszonylatba. Ház szerintem is 100-at simán megér, összehasonlítva azokkal a kerókkal amiket most 100-éert árulnak a boltokban.

Írta 2004. november 07. - 18:47

állapot függõ. Ha nagyon jól néz ki, akkor én 80-100 alá nem mennék, de ez türelmet igényel, ennyiért nem sokan vesznek ilyen régi bicajt. Még akkor se, ha tuti állapotban van. Ha kell a pénz, és azt akarod, hogy vigyék el, akkor le kell menned 50-60ezer körülre. Szerintem.
képed nincs? elég jónak tünik...
képed nincs? elég jónak tünik...

Írta 2004. november 07. - 02:42

Sziasztok!
Van nekem egy régebbi keróm, szerintem már retro kategória. Itt porosodik már jó pár éve. Mennyit érhet ez a használt piacon manapság? Az utóbbi 1,5-2 évben nem nagyon követtem a dolgokat.
Szóval :
95-ös Marin Bolinas Ridge Triple butted Cro-Mo váz 18"-os matt titán színû
96-os Manitou Mach 5 SX fekete, állítható olajcsillapításos rugó-elasztomeres teló (1,4Kg, 96-ban ez volt a csúcsmodell
97-es ESP Sram 7.0 váltószett (karbon hátsóváltó, ipari csapágyas görgõk) Elsõ váltó:95-ös STX-RC
Sugino Impel 500-as hajtómû (660g) + LX monoblock
Kerekek: 94-es DeoreXT agyak (ezek már nem a csutka, hanem a vastag változatok)+DT küllõk+ SUN CR17A Gold felnik+ Ritchey Z-Max 1,95 Szürke külsõk.Tioga Superlight belsõk. HG70-es(STX-RC) 8-as kazi+ Sachs PC51-es lánc.
SHIMANO 747-es SPD
Marin 6061 Lite alukormány+Xtasy piros 160-as stucni
Magnézium sines nyereg, most nem jut eszembe a neve, de elég egyedi a kinézete.
97-es Dia-Compe 737-es V-Brake & Dia -Compe DP7-PLUS fékkarok ~11,3KG
Van nekem egy régebbi keróm, szerintem már retro kategória. Itt porosodik már jó pár éve. Mennyit érhet ez a használt piacon manapság? Az utóbbi 1,5-2 évben nem nagyon követtem a dolgokat.
Szóval :
95-ös Marin Bolinas Ridge Triple butted Cro-Mo váz 18"-os matt titán színû
96-os Manitou Mach 5 SX fekete, állítható olajcsillapításos rugó-elasztomeres teló (1,4Kg, 96-ban ez volt a csúcsmodell

97-es ESP Sram 7.0 váltószett (karbon hátsóváltó, ipari csapágyas görgõk) Elsõ váltó:95-ös STX-RC
Sugino Impel 500-as hajtómû (660g) + LX monoblock
Kerekek: 94-es DeoreXT agyak (ezek már nem a csutka, hanem a vastag változatok)+DT küllõk+ SUN CR17A Gold felnik+ Ritchey Z-Max 1,95 Szürke külsõk.Tioga Superlight belsõk. HG70-es(STX-RC) 8-as kazi+ Sachs PC51-es lánc.
SHIMANO 747-es SPD
Marin 6061 Lite alukormány+Xtasy piros 160-as stucni
Magnézium sines nyereg, most nem jut eszembe a neve, de elég egyedi a kinézete.
97-es Dia-Compe 737-es V-Brake & Dia -Compe DP7-PLUS fékkarok ~11,3KG
Írta 2004. november 07. - 00:46

csabicsek
az biztos hogy 1976ban már volt shimano 600.
s 1990es évek közepéig ezen a néven futott.
Weinmann is volt(van?) már yo régota...tipust legalább? sz.tem 605 lehet..
börnyereg nem segit.,.1980as évekig bármi lehet.
mutas képet vagy pontos leirást az alkatrészekrõl.
az biztos hogy 1976ban már volt shimano 600.
s 1990es évek közepéig ezen a néven futott.
Weinmann is volt(van?) már yo régota...tipust legalább? sz.tem 605 lehet..
börnyereg nem segit.,.1980as évekig bármi lehet.
mutas képet vagy pontos leirást az alkatrészekrõl.
Írta 2004. november 05. - 21:28

Cimborám most vásárolt egy fent nevezett
Ou kerot, kiváncsi lenne hogy mikortol meddig gyárthatták ezt a tipust.
Shimano 600 válto, Bör nyereg, Wiennman fékszett.
Aki tudja 1000 kösz.
Csabicsek.
Ou kerot, kiváncsi lenne hogy mikortol meddig gyárthatták ezt a tipust.
Shimano 600 válto, Bör nyereg, Wiennman fékszett.
Aki tudja 1000 kösz.
Csabicsek.
Írta 2004. november 03. - 21:45

Ismeri valaki a Shimano Adamas AX alkatrészeket. A múlt héten kaptam 2 db balos hajtómûvet. Kiderítetem, hogy a 80-as évek elején kezdték gyártani. A kar a kornak megfelelõ minõségû. Van benne eredeti Shimani önlehúzó csavar, ami a monoblokkba való behajtáskor, racsni jellegû hangot ad! Da lényeg az hogy ez a hajtómûvet gyárilag bordástengelyre kell felszerelni!!! Hasonló az ISIS Drive rendszerhez, csak kúposabb és kissebbek a bordák. A bordák száma egyébként nyolc. Ha valakinek van valami infója akkor írja be! Képet hamarosan teszek fel!
Írta 2004. október 27. - 14:00

yvorlpu: tavaly ilyenkor elég sokat keresgéltem '94-95-ös Marzo telókat, de ilyen tipusra nem emlékszem. Szerintem inkább XC-51 lehet, de az talán kicsit régebbi. A Bluecet-ben van is egy ilyen,ha minden igaz, de váll nélkül...
Ha ebbõl a korból keresel Marzo telót, akkor az XC-600, XC-700-at ajánlom. Nagyon szépek!
(Mellesleg tavaly még a www.marzocchi.com-on fenn voltak a régi telók is, onnét vannak használati útmutatóim. Most már csak a 2001-es modellév van ott...)
Ha ebbõl a korból keresel Marzo telót, akkor az XC-600, XC-700-at ajánlom. Nagyon szépek!
(Mellesleg tavaly még a www.marzocchi.com-on fenn voltak a régi telók is, onnét vannak használati útmutatóim. Most már csak a 2001-es modellév van ott...)
Írta 2004. október 27. - 10:22

sziasztok ! buyatok elõ!!
;D
ki mit tud marzocci MX 51 WC telorol??? ~1995
én nem találok rola semmi háttérinfot a neten...vagy csak rosszul használom a keresõt:((((
estleg van valakinek iyen?
Y
;D
ki mit tud marzocci MX 51 WC telorol??? ~1995
én nem találok rola semmi háttérinfot a neten...vagy csak rosszul használom a keresõt:((((
estleg van valakinek iyen?
Y
Írta 2004. október 18. - 10:39

www.mtb-kataloge.de
na ez a komoly. régiségkedvelõknek kötelezõolvasmány. Én sajna nem birom itt megnyitni, me nincs acrobatreader, de el tudom képzelni...
na ez a komoly. régiségkedvelõknek kötelezõolvasmány. Én sajna nem birom itt megnyitni, me nincs acrobatreader, de el tudom képzelni...
Írta 2004. október 17. - 11:25

Hello!
Gondoltam megosztom veletek a bécsi, bringával kapcsolatos élményeimet. Ezeket a képeket a helyi Technikai Múzeumban készítettem. A fa bringák az 1820-as évekbõl vannak, a többi zömével 1860-ból.
http://www.bikemag.h...
Gondoltam megosztom veletek a bécsi, bringával kapcsolatos élményeimet. Ezeket a képeket a helyi Technikai Múzeumban készítettem. A fa bringák az 1820-as évekbõl vannak, a többi zömével 1860-ból.
http://www.bikemag.h...