Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kesztyû: kell vagy nem? Milyen?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
496 hozzászólás a témában

yalaman

yalaman

törzsvendég

• fórumtag
  • 509 hozzászólás
:) :) :)
Tetszik az ötlet!! csak võ nem szeret kerekezni!! :-\

vBalu

vBalu

törzsvendég

• fórumtag
  • 251 hozzászólás

figyelj oda te is az õ ajándékaira

Jaja! Ez nagyon bejön! Nemazért, hogy ezzel magamat dicsérjem, de most kaptam egy frankó kesztyût akedvesemtõl! :) Pedig nem szereti a bringázást!

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
yala egy tipp:
figyelj oda te is az õ ajándékaira ;)

mastiff

mastiff

vendég

• fórumtag
  • 148 hozzászólás
Sziasztok,
Láttam egy Oakley hosszúujjas kesztyût 15k -ért. (Kevláros, stb.) Elég korrektul nézett ki, mint amúgy az Oakley cuccok általában. A kérdésem az volna, hogy van e valakinek ilyen?
Ha igen akkor mi a vélemény róla ? Jól szellõzik , stb ?
Köszi elõre is.
Off
Azt nem tudja valaki, hogy kishazánkban lehet e valahol Fox bringás gatyákat kapni, olyan kellene ami nem strech de még is van benne betét... Mellékesen ebbõl is láttam egy oakley-t istencsászárul nézett ki csak hát 37k-ért vesztegették...
Elõre is köszi.
Off - off :)

yalaman

yalaman

törzsvendég

• fórumtag
  • 509 hozzászólás
ras te kis szerencsés! :D
majd én is szólok barátnõmnek,hogy ezekután jobban figyeljen az ajándékokra ;D

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
pénteken kaptam kedvesemtõl egy Lizard Skins hosszúujjas példányt...
remélem beválik: homolktörlõ frottír, középsõ és mutató ujjon gumírozott megerõsítés, párnázott tenyérrész erõsítésekkel, elég jónak tûnõ szellõzéssel

ja és MOM-Faktor, de ha jól emlékszem ez volt az utsó darab...

mgyarmati

mgyarmati

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás
Hosszúban nyáron , úgy belerohadsz mint annak a rendje. Én még a rövidbe is majd meghalok, pedig világos. Jó nem mindenki megy ki tekerni 35 fokban délbe. De az fix hogy nem jiába találták ki a az ujjatlan "szélmellényt" Az jól szellõzik, éppen hogy csak valami van az ember testén.

vBalu

vBalu

törzsvendég

• fórumtag
  • 251 hozzászólás
Nekem az ujjatlan mezek jönnek be nagyon! Ha jön a szezon és lesz zsém biztos azt veszek!

trakis

trakis

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 hozzászólás
a kesztû all right...
nem akartam új toppot nyitni a mezhez, de azzal mi van??
pl láttam a tiszamaratonon paraferee-t hosszú ujjas harro mezben... azt ki lehet bírni nyáron is??

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
A saját tapasztalatom az alábbi:

Az országúti bicajnál teljesen más pozícióban fogod a kormányt, mint a montinál. A tenyered más részén támaszkodsz, ami befolyásolja a vérkeringést. A montinál sokkal jobban terheled a tenyered középsõ részét mint a többit, ezáltal a vérkeringés is lelassul. Hidegben pedíg ez sokat számít! Érdekes, hogy amikor országútiztam, akkor nem fázott a kezem még 3-4 fok körüli hõmérsékletnél sem. Montinál a vékonyabb kesztyûben bizony már kellemetlen a dolog. Viszont ha a kormányszarvat markolod, akkor is csak a csuklód és a tenyered pozíciója változik, viszont a terhelés szinte ugyan azon ponton jelentkezik.
Országútinál kicsit hajlított karral teljesen más helyen fekszik föl a kezed mint a montin egyenes karral.

Tehát a hidegérzet szerintem a vérellátással függ nagyban össze, mert az ujjaid ugyanúgy ki vannak téve a szélnek mindkét esetben.

Saját tapasztalat, nem fix dolog, várom a hozzászólásokat!

yalaman

yalaman

törzsvendég

• fórumtag
  • 509 hozzászólás
monti tényleg hidegebb van a kéznek ,mint országutin. Persze minden attól függ ,hogy hogyan fogod a kormányt vagy a kieg.et markolászod- :)e???

Turbo_G.Pityu

Turbo_G.Pityu

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Dante; Hogy miért fázik kevésbé a kéz az országútin mint a montin? Én arra gondolok, hogy ha az országútin a fékváltókart markolom, akkor a menetszél a mutató és a hüvelykujj felöl ér,a többi ujj szélárnyékban van, a montin a menetszél telibekapja az összes ujjamat, nagyobb a hõleadó felület.A jelenség létezik, a magyarázat nem biztos hogy helytálló,de ha valaki jobb magyarázatot tud, hát elõ vele!

Üdv:G.Pityu

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
A FOX-nak van egy olyan téli kesztyûje, amibe minusz 10 fokban is beleizzad a kezed... :) És 11.000 HUF.

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
Jelenlegi idõjárási viszonyokhoz a síkesztyût javaslom mindenkinek!
Én is felvettem a vékonyabb kesztyûmet és bizony rendesen elfagytak az ujjaim.
Én egyébként mindíg használok kesztyût, méghozzá nyáron és a jó idõben párnázott tenyerût. Nekem fontos, hogy mennyire tapad a tenyér mert grip shiftet használok.

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.170 hozzászólás
Azzal én is egyetértek, hogy kell kesztyû. Bár vannak haverjaim, akik a nyári túrákat kesztyû nélkül nyomják, mégse panaszkodnak soha. Abban megegyezhetünk, hogy mivel mindenki más, ezért mindenkinek más a jó. Ez így van jó. Nekem a kondiskesztyû megfelelõ a céljaimhoz.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
beza, ha merevvillával zúzom akkor kesztyû nélkül egyszerûen zsibbad a kezem...

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás

Igazából azt nem értem, hogy egy kesztyû rázkódás ellen mit tehet.

ha párnázott a tenyere akkor nagyon is sokat... ::)

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.170 hozzászólás
Egyetértek veled, nekem bevált, másnak lehet, hogy nem fog, de próbálkozni érdemes. Igazából azt nem értem, hogy egy kesztyû rázkódás ellen mit tehet. Én azért használom, hogy ne törje fel a tenyeremet a markolat, illetve a súlyzó, meg hogy ne csússzon a tenyerem, ha izzad. Meg marha jól nézek ki benne! 8) 8) 8) A katonaságnál is használtam, mikor akadálypályán mentünk végig. Szóval én nem hiszem, hogy valakinek azért fájnak az izületei, mert nincs kesztyûje.

Gabo

Gabo

törzsvendég

• fórumtag
  • 255 hozzászólás
ultio:
Nem azt mondom, hogy minden esetben problémát okoz, de okozhat.
Azért van némi különbség a kondizás és a tekerés közben jelentkezõ terhelések között. Kondizáskor viszonylag dinamikusan terheled a tested, mert gondolom nem tartod ki órákig a súlyzókat. Bicozáskor viszont inkább statikus terhelés jelentkezik, hiszen folyamatosan a kezedre támaszkodsz. Ráadásul ezen idõ alatt az elsõ kerék irányából érkezõ lökések, rázkódás is a tenyérre, csuklókra hat elõször.
Neked úgy látszik szerencséd van. Ha bejött a kesztyû tekeréshez is, akkor persze nyugodtan használd. De ez nem jelenti azt, hogy másnak ugyan úgy beválna.

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.170 hozzászólás

ultio & zolle:
Nem bántani akarlak benneteket, de egy kondis kesztyû legyen bármilyen strapabíró is, nem mondható jó választásnak kerozáshoz. Nem a felhasznált anyagokkal van a probléma, hanem a párnázással. Egy jobb bringás kesztyû esetében a párnázás kialakítása olyan, hogy a tenyérben húzódó idegeket, ereket, izületeket minél kevesebb terhelés érje. A kondis kesztyûk tenyér része a legtöbbször nem ilyen kialakítású.
Addig még rövid távú tekerésekhez használsz ilyen kesztyût, addig nem fognak problémák jelentkezni. Viszont egy-egy hosszabb túra után már lehet. Néhány esetben a helyzet akár rosszabb is lehet, mintha kesztyû nélkül tekertél volna.
Elõször csak az ujjak zsibbadnak el. Késõbb a tekerések után az izületek fájnak. Egy idõ után pedig jó kis izületi gyulladás alakulhat ki. (Ebben persze nem csak a kesztyû játszik szerepet, hanem a markolat, a kéz és csukló tartás valamint, hogy merev vagy telos az elsõ villa.)
Egy ideig én is egy 1000 Ft-s "csodát" használtam, de mivel a kéz zsibbadás és az izületi fájdalom nem akart elmúlni, ezért úgy döntöttem lecserélem a kesztyû. Nem bántam meg. És mint mondtam, valószínûleg legközelebb is ugyan azt a Shimano kesztyût választanám, mint amit most nyúzok, hacsak jobbat nem találok.

Én már 3 túrát is végigcsináltam a kondiskesztyûmben, napi 50-100 km-t mentünk, és semmi baja nincs az izületeimnek, nem zsibbedt a kezem. Azért azt ne felejtsétek el, hogy ezekben a kesztyûkben edzések alkalmával tonnákat mozgat meg az ember, és azért nagyobb erõ hat a kesztyûre akkor, mikor mondjuk 30 kg-os egykezes súlyzóval fekvenyomok, vagy bicepszezek stb., mint amikor egy mondjuk 13-15 kg-os bicaj markolatát fogdosom. Nekem ez jött be, de azért veszek egy igazi bicajoskesztyût, igaz nem drágát, és akkor majd elmondom a véleményemet. Abban egyetértek, hogy lehet, nem a legkényelmesebb, bár én annak tartom, és nagyon szeretem.