Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Kesztyû: kell vagy nem? Milyen?

- - - - -

• Please log in to reply
496 replies to this topic

Serviceman

Serviceman

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 posts
Hogy lehet képet betenni? Még nem tudtam rájönni.... :-\

kezdõk ide részleg... ::)
amúgy a képbeszúrással mostanában gond van... inkább linket nyomjatok...

köszi: Ras

Serviceman

Serviceman

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 posts
Na, nekem ilyenem van fekete-pirosban. Ami rá van írva a csukló belsõ felén: "Pull for pleisure" vagy valami ilyesmi,nincs most a kezem ügyében. Az ujjak felsõ részén fényvisszaverõs protektorok vagy mik.
www.velvartbmx.hu/proba/arlist2.htm

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
Amúgy életem álma nekem is egy Troy Lee Design kesztyû, egyszer láttam a Factorban Debrecenben, és beleszerelmesedtem. Annyival volt jobb a mostani Race Face-nél, hogy a csuklónál alul volt egy mûanyag darab, hogy felhúzásnál ne szakadjon szét a kesztyû.
Azt amúgy néztem én is, hogy a koptató az ujjvégeken el fog kopni (nevébõl adódóan), de addig sem az ujja szakad ki...

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,955 posts
Nekem most Fox SideWinder kesztyum van, elotte egy evig hasznaltam Answer Team 2-t. Mivel minden nap hasznalom es eleg aktivan, ezert egyaltalan nem csodalkoztam, amikor az egyik ujjanal kilyukadt. Ha ez a Fox is birja ennyi ideig, akkor OK.
Telen amugy huzok ala meg egy vekony szovetkesztyut, amit munkaruhazati boltban lehet kapni. Mivel eleg vekony nem nyujtja nagyon ki a kesztyut, de azert melegebb, mint siman egy olyan kesztyu, amit nyaron is hasznalok :)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
na en is!
egy qranc kesztyut nyuzok mar kb 4 eve no porblem.
egy trialos srac is nyuzta o eleg csunyakat buktazott vele betonon is nyalt vele, de nem volt gond.
nemreg vettem egy foxot csajozni 5eft-ert, eddig nincs vele sok gond.
telen nyaron ugyanazt hasznalom, mert kell!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
nekem az Orina vált be, de nem a drága Kevlar-Gel-Grip, hanem a sima kevlar tenyeres (a rácsos szõttes fedéssel)

téli modelljük is igen jó, csak sajnos, mint minden Orina-DRÁGA

megjegyezném, hogy a következõ márkájú kesztyûk max 1-2 hónapot bírtak ki nálam: :( >:(

Adidas, Merida, Uvex

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
Nem hiszem, hogy sokat fogok segíteni vele, ha leírom, de a -törökszentmikósi Bata motorosboltban. Van egy sejtésem, hogy nem fogsz 120 km-et utazni érte... ;D

zylexy

zylexy

törzsvendég

• fórumtag
  • 523 posts

meleg nyári napon tekerés után frankón szúnyogirtóként funkcionál kiakasztva a verandára. :)

:D Tehát alapvetõ különbség nincsen, sõt ahogy leírtad, valahogy a sajátoméra ismertem rá.
Még valami: Hol vetted?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
Zyl: végülis nem hiszem, hogy ez bármiben is különbözik egy átlag bringás kesztyûtõl. Nincs benne semmi mûanyag protektor, tehát ez nem az a komolyabb krosszmotoros protektor, sima anyagból van ez is. Nincsen homlok (orr)törlõje, de van egy kis erõsítés a markolatnál, olyan hasított bõr szerûség a tenyere, és vannak kis mûanyag "díszítõ" elemek a kézfej részen. Ennyi. Remélem sokáig bírja majd. Ja, és persze ugyanúgy zéró a szellõzése ennek is, mint a többinek, tehát meleg nyári napon tekerés után frankón szúnyogirtóként funkcionál kiakasztva a verandára. :)

Jules152

Jules152

vendég

• fórumtag
  • 34 posts
Nekem is Trek a nyári kesztyûm, ujjatlan, és a tenyérrészeken szilikon géllel töltött párnácskák vannak, iszonyat kényelmes, a felsõ része klassz nedvszívó anyagból van, orrtörlésre príma :).
Hosszú ujjas nekem fox van és tényleg foszladoznak az ujjvégek, de attól még messze van, hogy kilyukadna.

Stormbringer

Stormbringer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,754 posts
Szerintem több rajta tenyér részen az "anyag"

zylexy

zylexy

törzsvendég

• fórumtag
  • 523 posts
tamash: És alapvetõen miben különbözik a motoros kesztyû a bringástól? Mert ez már régóta foglalkoztat, és nem tudtam még közelrõl megnézni egy ilyen "motoros" verziót.

Serviceman

Serviceman

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 posts
Nekem Troy Lee Speed Equipment kesztyüm van, kb 2-3 éve. Nem megyek nélküle tekerni, nyáron is rajtam van. Már jó büdös, de legalább nem akarja mindenki felpróbálni... ;D
Két helyen kellett varni eddig, a kéz élrészénél és a tenyerére került egy kicsi szakadás. Ez utóbbi egy aszfaltos takarásból jött, de simán korrigálható volt. Viszont a mutató és a bemutató ujjról lekopott a csúszásgátló.
Összességében megérte azt a kb 12000ft-t amibe került. Nézz be a Velvartba érte.
Ja, szerintem nyáron is OK a hosszúujjas,mert takázáskor az ujjad is leér, így oda is kell a védelem,nem?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
Szerintem is szükséges a kesztyû, bár sokan mondják, hogy fölösleges, vagy vannak akik egyszerûen csak nem szeretik.

Én is egy olyan "motorosboltos" kesztyût használok, az van ráírva, hogy Pro Racing. 4000 Ft volt, ennél többet nem voltam hajlandó áldozni rá. Láttam már 8-10ezer forintos szépségeket szétfoszladozva egy-két hónap után, és ez eléggé elíjesztett. Tavaly nyáron vettem, és azóta semmi baja, igaz nem használom nap mint nap.

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts
XC felhasználásra szerintem bõven elég a rövid újas keszyû, fõleg nyáron. Én már 3. éve nyúzok (szó szerint) egy TREK kesztyût és semmi baja. Pedig markolatváltót tekergetek. A tenyér oldalán gélbetétes hasított bõr (vagy nem? :-\) és baromi kényelmes hosszú távon is. Kevésbé fárad el a tenyerem a kemény terepen. Tekerni el sem indulok nélküle, mert csúszkálna a tenyerem a markolaton.

Gabo

Gabo

törzsvendég

• fórumtag
  • 255 posts
Hogy kesztyû kell-e? Szerintem egyértelmûen Igen a válasz.
Eséskor az ember reflex szerûen a kezét maga elé rakja és általában a tenyér kapja a javát. Szóval inkább szakadjon cafatokra egy kesztyû, mint a tenyerem. A másik elõnye, hogy ha meg is izzad az ember keze, akkor sem fog lecsúszni a markolatról, vagy a kormány szarvakról. A jobb kesztyûkön van egy frotir rész is, a homlok törölgetésre. Egy megfelelõ párnázású kesztyû sokat segíthet a tenyér és az ujjak zsibbadásos problémáin is.
Nekem túra/xc jellegû használatra egy Shimano "ujjatlan" kesztyû vált be leginkább. A tenyér rész bõr és a megfelelõ helyeken kellõen párnázott. Ezen kívül még kis csúszásgátló korongok is vannak rajta. A felsõ rész egy laza, kellõen jól szellõzõ szövet. Az ujjak közötti rész coolmax szerû anyag. A hüvelykujj feletti rész frotir szövet, törölközéshez. A hüvelykujjat teljesen, a mutató újat félig burkolja, így markolatváltóhoz is kényelmes. A csuklónál tépõzárral lehet rögzíteni.
Ha egyszer szét is megy, akkor ismét ilyet fogok venni magamnak.
Hûvösebb idõkre van egy Windstopperes MyBike kesztyûm. Amit papírkutya voltom miatt csak néhányszor használtam, de akkor megfelelt a céljának.

David007

David007

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 posts
nekem birta, de ha nem jo, akkor TROY LEE !!! vagy pedig triálosokat kell megnézni,mert azok nyüvik rendesen.

FreeRideFun

FreeRideFun

vendég

• fórumtag
  • 140 posts
Nekem is FlexAir van, de nem rég óta, úgyhogy semmi baja még.

Egyébként a Procrossban biztos találsz.

Begbie

Begbie

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,228 posts
Cáfolom! Nekem FLEX AIR van, és alig három hónap alatt elkezdett szétfesleni az újjainak a vége (felül), pedig nem is estem benne! >:(
Szóval szerintem nem lesz vmi tartós...

David007

David007

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 posts
mint már emlitettem: a FLEX AIR nevü az nagyon király és strapabiro kesztyü!!! csak már nem nagyon lehet kapni, de ha kapsz akkor szolj nekem is,hogy hol vetted

ja és nem is tudom hogy hagyhattuk ki az egyik legjobb minöségü és ugyanakkor jol kinézö kesztyüt... TLD!! Troy LEE Design
ja és telivan tömve védökkel