Csatlakozom albertfish kollégához, a 661 nekem sem jött be igazán.
Volt egy rövidujjasom (pontosan egy Altis), amirõl azt hittem, hogy bõr a tenyere, mert teljesen olyan hatása volt, aztán kiderült, hogy nem...
Használtam egy fél évet cc-re nem is volt vele baj, de után befogtam felváltva országútizni, és a fékváltókar fogás a virsligumisnál kissé megviselte, pár hónap alatt a bõrnek hit ipari melléktermék teljesen széjjelszakadt...
Most vettem egy Pearl Izumi-t, ami bõr (legalábbis egy Pittards-os fityegõ volt rajta.. www.pittards.com), a neve valalmi Pittards Carbon Glove, nem volt olcsó (8300), még nem volt rajtam az idõ miatt, kíváncsi leszek..
Gondolkoztam elötte a NW "csontos" kesztyûjén, de a Vadász u. szerint rövid ujjasat nem lehet kapni itthon, nem beszéve a Merida Team színû kesztyûjérõl amit itthon még nem láttam (csak valami ocsmány szürke-kéket), már vadászom(tam) egy ideje, pedig a web lapon kint van...
Télire pedig van egy õrségi AXO-m (a Dyno D-Force) nagyon ütõsen néz ki a sok "rátét" miatt, tenyere ennek valami fekete anyag volt, ami persze már rég kiszakadt, de tettetem rá egy darab szarvasbõrt, ami nagyon jól bírja, nagy hidegben aláveszem az utcai thermo (thinsulate, vagy mi a vér) kesztyûmet, és így kb. 2-3 órára jó.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Kesztyû: kell vagy nem? Milyen?
Indította
dirtboy
, 2003. február 16. 22:23
Írta 2005. február 09. - 13:13
'09 Merida FLX Carbon Team, '08 Rock Shox Reba WorldCup Carbon, '08 Mavic Crossmax SLR, 970-es XTR, Ritchey Carbon WCS, KCNC, Selle Italia
Írta 2005. február 09. - 09:11
Én is pont olyan kesztyüt használok mint Kalaius kolléga,és nekem nagyon bejött.Nem ázik át,kényelmes,olcsó...
Még ma reggel sem fázott a kezem,pedig kb -15 volt.
Használjátok...
Még ma reggel sem fázott a kezem,pedig kb -15 volt.
Használjátok...
Írta 2005. február 09. - 00:50
Zoogie Windstopper,volt vagy EZER fajta,én Gyapjasnál vettem 2 éve 1et olyan 2-3e ért,szél és vízálló stuff.Ha ez is kevés így,akkor maradj otthon:)
Írta 2005. február 09. - 00:37
na én is
volt eddig egy no fear ami nagyon jó volt!!!
persze már itt nem lehet kapni igy nem azt vettem amikor szétment,nagy fun box(2,5m)sikerült egy arcos tolnom mert egy kölök beesett az aljára igy a tenyere eléggé elfogyott.
Aztán lett egy 661 descend.ez a legszarabb!nem csak nekem de havernak is kb egy hónapot bírt és szinte porrá mállot az egész tenyere!esés nélkül!!!
Késõbb csajom sidewanderjében nyomtam ami über fasza!szántottam föl vele döntött falat(földbõl)és nem adja meg magát!!
aztán most épp egy tld se van.ez a legjobb eddig ami van,csak a színe sárga feket...nem tetszik...
télre mien kesztyû lenne jó!?
mert folyamat -10-20között van az idõ aztán esete meg fõleg nem érzem az ujaim...
volt eddig egy no fear ami nagyon jó volt!!!
persze már itt nem lehet kapni igy nem azt vettem amikor szétment,nagy fun box(2,5m)sikerült egy arcos tolnom mert egy kölök beesett az aljára igy a tenyere eléggé elfogyott.
Aztán lett egy 661 descend.ez a legszarabb!nem csak nekem de havernak is kb egy hónapot bírt és szinte porrá mállot az egész tenyere!esés nélkül!!!
Késõbb csajom sidewanderjében nyomtam ami über fasza!szántottam föl vele döntött falat(földbõl)és nem adja meg magát!!
aztán most épp egy tld se van.ez a legjobb eddig ami van,csak a színe sárga feket...nem tetszik...
télre mien kesztyû lenne jó!?
mert folyamat -10-20között van az idõ aztán esete meg fõleg nem érzem az ujaim...
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Írta 2003. december 21. - 19:54
Answer Team2
fölfelé beleizzadsz, de lefelé kiszellõzik, úgy ,hogy nem fázik benne a kezed!
szerintem király!
fölfelé beleizzadsz, de lefelé kiszellõzik, úgy ,hogy nem fázik benne a kezed!
szerintem király!
Írta 2003. december 18. - 21:30
nekem még mindig a 4000ft-os Pro Racing (fantáziadús) nevû noname kesztyûm van. És félelmetesen jól bírja. És nem sajnálom. Ha vennék egy foxt, vagy ilyesmi, akkor attól parádéznék, hogy mikor szakad el egy buktánál... Ezt meg ütöm-vágom. Télen aláveszek egy nagymama-féle kötöttkesztyût, sé így thermós lesz eléggé. Minusz 20 ban meg inkább szánkózni megyek... ;D
vendég__*
Írta 2003. december 18. - 21:06
vendég__*
há köll kesztyü ha már ez a kérdés. bár én sokáig nem használtam, nem is vót rossz, de most jobb azzal. a választásom egy zöd konára esett, szimplán azért, mert a dolog nem ért meg nekem fél óránál többet és ez az egy volt abban a boltban ami nem zoggie vagy alatta... nincs baj azokkal se, de azér inkább mondjuk fox/sh/hasonlók. jó meleg oszt annyi. naná hogy hosszú ujjas...
Írta 2003. december 18. - 20:58
hosszuujjas mindig. ved, nemdorzsoli ki az ujjad a fekkar, meg esesnel utkozesnel EZER jol jon.
most mar egy shitmano hossszuujjas van szinten
a bikemagos, arany aron merik, de megeri szvsz. EZER meleg tud lenni...mééér ilyen draga?????
zoggie hasonlo 2e...
most mar egy shitmano hossszuujjas van szinten
a bikemagos, arany aron merik, de megeri szvsz. EZER meleg tud lenni...mééér ilyen draga?????
zoggie hasonlo 2e...
Írta 2003. december 18. - 20:54
nekem most egy símanó- hosszúujjasom van. a fázás nem gond de a bogyeszok lejöttek a tenyersenrõl.
szerintem a hosszúujjasnak nyáron terepen van létjogosultsága. a börzsönyben a nyáron túl közek mentem egy bokorhoz... tüskés volt. és az egyik csápja beleállt a körmöm fölé... azóta csak hosszúujj.
szerintem a hosszúujjasnak nyáron terepen van létjogosultsága. a börzsönyben a nyáron túl közek mentem egy bokorhoz... tüskés volt. és az egyik csápja beleállt a körmöm fölé... azóta csak hosszúujj.
Írta 2003. december 16. - 17:51
én nyáron, inkább õsszel answer team 2 használok vagy négy éve és semmi baja mondjuk kétszer estem vele csak. most nemrég vettem bbb bwg-08 vagy miapics@ téli kesztyût ami elég jó. sõt még vízálló is valamennyire de ezt nem sikerült még tesztelnem. Két rétegû olyan mintha mégegy kesztyû lenne rajtam viszont legnagyobb bánatomra nem tépõzáras hanem sima bebújós ígyhát elég körülményes le-föl venni viszont a csuklómál rendesen zár, azt hogy meddig azt majd az idõ eldönti.
Írta 2003. december 15. - 18:43
Én meg egy 661 Descend boldog tulajdonosa vagyok. A hétvégén elfelejtettem sajna, hogy az új kesztyû nem növeli jelentõsen a technikai tudást, így egy taknyolás keretében tesztelõdött, de csak piszkos lett, semmi baja. Ajánlom, meg a gyógyszerészem meg a háziorvosom is!
(ujjain mûanyag bizbasz, meg felhúzást segítõ cucc, meg zselés ujjvédelem meg tenyérzselé meg miegymás, ja és piros!)
(ujjain mûanyag bizbasz, meg felhúzást segítõ cucc, meg zselés ujjvédelem meg tenyérzselé meg miegymás, ja és piros!)
Írta 2003. december 15. - 11:40
Meg akkor már írnék pár szót a TLD SE-rõl is.
Szóval bõ fél éve van meg, és azt kell mondjam nagyon bevált. Nyáron is tuti, igaz az újjai miatt kicsit melegebb érzés, viszont a tenyér és kézfej része jobban szellõzött mint a Merida és Shimano rövidujjasaim, úgyhogy ez a két dolog kiegyenlítette egymást. Ami pedig a hideget illeti, azt gondoltam, hogy legfeljebb átmeneti kesztyûnek lesz jó, de érdekes módon 2-3 fokig nem fázik benne a kezem, ez alatt pedig cérnakesztyûvel kiegészítve eddig elég volt, igaz még csak -3 volt a leghidegebb nekem idén. Nyilván ez alatt kevés lesz, és akkor a BBB-be bújok, de nagyon bejön, hogy +34-tõl -4-ig ugyanazt a kesztyût hordhatom. Egy icipicit több párnázottsága lenne a tenyerén, és nem is gondolkoznék el máson ;D
Írta 2003. december 15. - 11:11
Szerintem pedig igenis lehet várni jó dolgokat a téli kesztyûktõl. Én tavaly egy BBB-vel nyomtam, és -8 fokban is kellemes volt, igaz csak egy órát tekertem benne.
Írta 2003. december 04. - 21:50
elnosztalgiázgatok itten. ezt a topicot csak azért hoztam fel, mert a minap megleptem magam amolyan "karácsonyi ajándékként" egy FOX INCLINE kesznyûvel. eredetileg énis egy sixsixone mtx-et szerettem volna, de seholsem volt épp, max s-es méretben, de nem a kedvesemnek szántam (a nemlétezõnek...). egyszerû, és sztem mégis jó. semmi csillivilli, egyszínû fekete, a tenyerén szürke erõsítõ párnázással. felhúzást segítõ "nyúlvány" a csuklónál olyan tapadóizével, nem túlzottan, de párnázva, ahol kell (amennyit eddig az elmúlt két napban használtam, kényelmes volt), megerõsítés a gripshiftnek (úgyis az van), tapadófoltok a hüvelyk-mutató-középsõ ujjon, jól szellõzõ rész a kézfejen, elég nagy frottír rész az egész hüvelykujj hátulján. igaz, nem télire való annyira, mert a hideg szelet éreztem eléggé (vajon nyáron is ilyen jól fog szellõzni?). a varrások is korrektnek tûnnek. persze idõvel kiderül, mennyire. és ehhez képest még olcsónak is mondható volt a maga 6800-ával.
Írta 2003. szeptember 30. - 17:09
Írta 2003. szeptember 30. - 03:06
Nagyon hidegben én kiszedem a snowboardos kesztyûm polár bélését és azt húzom a bringás kesztyûm alá. Hideg ellen elég jó, de a vizet nem bírja. Ha meg csak melóba megyek bringával, akkor snowboardos kesztyû. Az vízhatlan, meleg, csak modjuk váltani azt nem túl kényelmes.
Írta 2003. szeptember 29. - 22:30
Írta 2003. szeptember 29. - 21:58
mi télen sokat jártunk hóban tekerni,és rájöttünk a legtutibb megoldásra;nagyfaterjaink bõrkesztyûje!
A Kiassszonynak a Meridjához képest egy álom,semmilyen menetszél,csapadék nem hatja meg,szóval a lehetõ legtökéletesebb,és designos is
Keresztapa-fílingje van ;D
A Kiassszonynak a Meridjához képest egy álom,semmilyen menetszél,csapadék nem hatja meg,szóval a lehetõ legtökéletesebb,és designos is
Keresztapa-fílingje van ;D
Írta 2003. szeptember 29. - 21:17
hát ne várj csodát a téli kesztyûktõl szerintem.. nekem Shimano van télibõl de azért a mínuszokat az sem bírja nagyon (pláne ha hozzáadod a menetszelet is)
Írta 2003. szeptember 29. - 21:04
Na Hi!
Én tavaj õsszel vettem egy Orina gél hosszújjas kesztyût,direkt kérdeztem az eladót hogy: Ez ugye TÉLI?
Mondja..persze..
Ez egy ilyen neporén anyagu kesztyû.. tény hogy nagyon kényelmes,de a hideg ellen semmit sem véd,ugyhogy sokat értem vele. Õssszel még simán birom rövid ujjúban,télen meg mind2ben lefagy a kezem.Mindez asszem 7000Ft-ért.
Egy motoros boltban a Flórián térnél láttam egy nagyon tuti kesztyût télire de az meg 15000volt akkor..az meg kicsit húzós sztem.
Ti mit ajánlanátok téli tekergésre? Sikesztyût nem szeretem..vmi lazább kéne.
Én tavaj õsszel vettem egy Orina gél hosszújjas kesztyût,direkt kérdeztem az eladót hogy: Ez ugye TÉLI?
Mondja..persze..
Ez egy ilyen neporén anyagu kesztyû.. tény hogy nagyon kényelmes,de a hideg ellen semmit sem véd,ugyhogy sokat értem vele. Õssszel még simán birom rövid ujjúban,télen meg mind2ben lefagy a kezem.Mindez asszem 7000Ft-ért.
Egy motoros boltban a Flórián térnél láttam egy nagyon tuti kesztyût télire de az meg 15000volt akkor..az meg kicsit húzós sztem.
Ti mit ajánlanátok téli tekergésre? Sikesztyût nem szeretem..vmi lazább kéne.

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére