Tetszik az ötlet!! csak võ nem szeret kerekezni!! :-\
Jelentkezz be Regisztrálj
Kesztyû: kell vagy nem? Milyen?
Írta 2003. március 10. - 22:21
Írta 2003. március 10. - 22:19
figyelj oda te is az õ ajándékaira
Jaja! Ez nagyon bejön! Nemazért, hogy ezzel magamat dicsérjem, de most kaptam egy frankó kesztyût akedvesemtõl!
Írta 2003. március 10. - 13:18
Írta 2003. március 10. - 12:40
Láttam egy Oakley hosszúujjas kesztyût 15k -ért. (Kevláros, stb.) Elég korrektul nézett ki, mint amúgy az Oakley cuccok általában. A kérdésem az volna, hogy van e valakinek ilyen?
Ha igen akkor mi a vélemény róla ? Jól szellõzik , stb ?
Köszi elõre is.
Off
Azt nem tudja valaki, hogy kishazánkban lehet e valahol Fox bringás gatyákat kapni, olyan kellene ami nem strech de még is van benne betét... Mellékesen ebbõl is láttam egy oakley-t istencsászárul nézett ki csak hát 37k-ért vesztegették...
Elõre is köszi.
Off - off
Írta 2003. március 10. - 09:07
majd én is szólok barátnõmnek,hogy ezekután jobban figyeljen az ajándékokra ;D
Írta 2003. március 10. - 08:39
remélem beválik: homolktörlõ frottír, középsõ és mutató ujjon gumírozott megerõsítés, párnázott tenyérrész erõsítésekkel, elég jónak tûnõ szellõzéssel
ja és MOM-Faktor, de ha jól emlékszem ez volt az utsó darab...
Írta 2003. március 09. - 22:03
Írta 2003. március 08. - 21:41
Írta 2003. március 06. - 22:18
nem akartam új toppot nyitni a mezhez, de azzal mi van??
pl láttam a tiszamaratonon paraferee-t hosszú ujjas harro mezben... azt ki lehet bírni nyáron is??
Írta 2003. március 04. - 14:59
Az országúti bicajnál teljesen más pozícióban fogod a kormányt, mint a montinál. A tenyered más részén támaszkodsz, ami befolyásolja a vérkeringést. A montinál sokkal jobban terheled a tenyered középsõ részét mint a többit, ezáltal a vérkeringés is lelassul. Hidegben pedíg ez sokat számít! Érdekes, hogy amikor országútiztam, akkor nem fázott a kezem még 3-4 fok körüli hõmérsékletnél sem. Montinál a vékonyabb kesztyûben bizony már kellemetlen a dolog. Viszont ha a kormányszarvat markolod, akkor is csak a csuklód és a tenyered pozíciója változik, viszont a terhelés szinte ugyan azon ponton jelentkezik.
Országútinál kicsit hajlított karral teljesen más helyen fekszik föl a kezed mint a montin egyenes karral.
Tehát a hidegérzet szerintem a vérellátással függ nagyban össze, mert az ujjaid ugyanúgy ki vannak téve a szélnek mindkét esetben.
Saját tapasztalat, nem fix dolog, várom a hozzászólásokat!
Írta 2003. március 04. - 11:21
Írta 2003. március 03. - 20:59
Üdv:G.Pityu
Írta 2003. február 28. - 22:05
Írta 2003. február 28. - 18:07
Én is felvettem a vékonyabb kesztyûmet és bizony rendesen elfagytak az ujjaim.
Én egyébként mindíg használok kesztyût, méghozzá nyáron és a jó idõben párnázott tenyerût. Nekem fontos, hogy mennyire tapad a tenyér mert grip shiftet használok.
Írta 2003. február 28. - 10:34
Írta 2003. február 27. - 23:50
Írta 2003. február 27. - 16:48
Igazából azt nem értem, hogy egy kesztyû rázkódás ellen mit tehet.
ha párnázott a tenyere akkor nagyon is sokat... :
Írta 2003. február 27. - 13:52
Írta 2003. február 27. - 13:04
Nem azt mondom, hogy minden esetben problémát okoz, de okozhat.
Azért van némi különbség a kondizás és a tekerés közben jelentkezõ terhelések között. Kondizáskor viszonylag dinamikusan terheled a tested, mert gondolom nem tartod ki órákig a súlyzókat. Bicozáskor viszont inkább statikus terhelés jelentkezik, hiszen folyamatosan a kezedre támaszkodsz. Ráadásul ezen idõ alatt az elsõ kerék irányából érkezõ lökések, rázkódás is a tenyérre, csuklókra hat elõször.
Neked úgy látszik szerencséd van. Ha bejött a kesztyû tekeréshez is, akkor persze nyugodtan használd. De ez nem jelenti azt, hogy másnak ugyan úgy beválna.
Írta 2003. február 27. - 09:35
Én már 3 túrát is végigcsináltam a kondiskesztyûmben, napi 50-100 km-t mentünk, és semmi baja nincs az izületeimnek, nem zsibbedt a kezem. Azért azt ne felejtsétek el, hogy ezekben a kesztyûkben edzések alkalmával tonnákat mozgat meg az ember, és azért nagyobb erõ hat a kesztyûre akkor, mikor mondjuk 30 kg-os egykezes súlyzóval fekvenyomok, vagy bicepszezek stb., mint amikor egy mondjuk 13-15 kg-os bicaj markolatát fogdosom. Nekem ez jött be, de azért veszek egy igazi bicajoskesztyût, igaz nem drágát, és akkor majd elmondom a véleményemet. Abban egyetértek, hogy lehet, nem a legkényelmesebb, bár én annak tartom, és nagyon szeretem.ultio & zolle:
Nem bántani akarlak benneteket, de egy kondis kesztyû legyen bármilyen strapabíró is, nem mondható jó választásnak kerozáshoz. Nem a felhasznált anyagokkal van a probléma, hanem a párnázással. Egy jobb bringás kesztyû esetében a párnázás kialakítása olyan, hogy a tenyérben húzódó idegeket, ereket, izületeket minél kevesebb terhelés érje. A kondis kesztyûk tenyér része a legtöbbször nem ilyen kialakítású.
Addig még rövid távú tekerésekhez használsz ilyen kesztyût, addig nem fognak problémák jelentkezni. Viszont egy-egy hosszabb túra után már lehet. Néhány esetben a helyzet akár rosszabb is lehet, mintha kesztyû nélkül tekertél volna.
Elõször csak az ujjak zsibbadnak el. Késõbb a tekerések után az izületek fájnak. Egy idõ után pedig jó kis izületi gyulladás alakulhat ki. (Ebben persze nem csak a kesztyû játszik szerepet, hanem a markolat, a kéz és csukló tartás valamint, hogy merev vagy telos az elsõ villa.)
Egy ideig én is egy 1000 Ft-s "csodát" használtam, de mivel a kéz zsibbadás és az izületi fájdalom nem akart elmúlni, ezért úgy döntöttem lecserélem a kesztyû. Nem bántam meg. És mint mondtam, valószínûleg legközelebb is ugyan azt a Shimano kesztyût választanám, mint amit most nyúzok, hacsak jobbat nem találok.

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére