Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Megmutattam a bringát John Tolhurstnek, a Vendetta atyjának. Ezt írta: "I don't think I have seen a faster home build, so congrats. I'd like to see the same view but with a body on it. "

en mint hivatasos angol muszaki tolmacs kotelessegemnek erzem, hogy kozze tegyem a fenti szoveg egyetlen elfadhato forditasat, tehat Mr.Tolhurst azt mondta, hogy fasza lett a bringa
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Enyien ne írjatok mert nemlehet követni :)

Akkor most írjunk vagy ne írjunk? Csak miattad gerjesztem az eszmecserét...
Nehéz a kedvedben járni. A továbbiakban add meg Te a témát! :)

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
hogy mik vannak . föleg rengeteg kompromiszum, ennek hoszua lába anak nagy a hasa amanak nagy a t...ke és lehetne sorolni és a végén még kényelmes is legyen gyors meg hegyet is mászon na ez néha nem megvalositható mindenestöl.

ja és ingyen legyen minden extra.
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Ami számomra szimpatikus, elõnyös, azt pártolom. Egyébként John Tolhurst mindegyik bringája egy jól körvonalazott felhasználásra készült.
Teljesen más dolog az, hogy olcsó alkatrészekbõl, baráti alapon, egyedi igényeket figyelembe véve gyártsunk néhány bringát, és az, hogy sorozatgyártású termékkel jelenjünk meg a világpiacon, amin ráadásul egy vaskos árcédula fityeg.

Le kell írnom az elõzményeket:
- pár nappal ez elõtt Variátor panaszkodott, hogy X%-os emelkedõn már nem tudott feltekerni. Érdeklõdött a javított elsõteló viselkedésérõl, mert Õ ennek tulajdonította a problémát.
- A tapadásvesztés sok dologból adódik, de ebben az esetben az elsõtelónak (szerintem) ehhez nincs köze. Csak pár dolog, amitõl pozitív vagy negatív irányban változhat a tapadás az elsõ, meghajtott keréken: súlypont (ülés elhelyezése, dõlésszöge) köpeny mérete, összsúly stb.
- Ezzel egy idõben Lompi átküldte a félkész váz képét, Rövid tengelytáv, hátra tolt és döntött ülés. Rá is kérdeztem: Mi van ennyi csöved volt? Aztán jött az ellenvetés: Levi is legalább ilyen messze ül a homlokcsõtõl és nincs gondja. Ezt a dolgot hamar rendeztük, mivel Levi gépe legalább 30 cm-el hosszabb…
- …és aztán jött a tegnapi link a Vendettáról. Még hátrébb, még jobban döntve, még rövidebb tengelytávval.

Azt gondolom, hogy Lompi legutóbbi gépeinek geometriái azonos önsúly esetén könnyebben teljesítené „Rekupapatesztdombja”-t, mint a favorizált Vendetta. Nos ez tegnap tetõzött. Így talán érthetõbb az a mondat is, hogy: „ott van lé, itt meg nincs”
Azt gondolom, hogy amennyiben a „home-made” technikával és anyagokkal, de méretpontosan legyártanád a Vendettát, az komoly csalódást okozna a gödöllõi dombságon!
És igen, egyetértek! Ez a gép, a Vendetta „egy jól körvonalazott felhasználásra készült”. Sík útra, nagy sebességre.
Lehet, hogy idõközönként kritikusabb vagyok (Lompival is!), de ez a geometria szerintem a mi felhasználási igényeinkre nem felel meg (a kormány –úgy tûnik- igen). Ez nem jó fejlõdési irány! Tévedhetek, de az idõ majd eldönti.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Soha nem értettem Papa aberációját a Cruzebike-okkal kapcsolatban.

Nem igazán értem hogy mire célzol. Én egyetlen lengõorrút építettem, az se hasonlított a Cruzbike-okra. Én pragmatikus vagyok: Ami számomra szimpatikus, elõnyös, azt pártolom. Egyébként John Tolhurst mindegyik bringája egy jól körvonalazott felhasználásra készült. Én nagyra becsülöm a fickót, nagyon kreatívnak tartom.
Teljesen más dolog az, hogy olcsó alkatrészekbõl, baráti alapon, egyedi igényeket figyelembe véve gyártsunk néhány bringát, és az, hogy sorozatgyártású termékkel jelenjünk meg a világpiacon, amin ráadásul egy vaskos árcédula fityeg.

Nem akarom ezzel sem a te érdemeidet kisebbíteni a lengõorrúk fejlõdésében, sem Dr. Flex (Lompi) érdemeit, mert mindketten hasznos ötletekkel álltatok elõ, és Lompi ezeket meg is építette, nélkületek valószínûleg nem virágozna Magyarországon a lengõorrú bringa. Az Internet segítségével azonban sokunk apró ötletei terjedtek szét a világban, és ezek szépen, evolúciós úton, lépésrõl-lépésre fejlesztik a rekukat.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Soha nem értettem Papa aberációját a Cruzebike-okkal kapcsolatban. Az elmúlt két év hazai elsõkerekesei mind (szinte) kivétel nélkül szebbek voltak mint a "gyári" Cruzebike-ok. Némelyik példány szerintem nem csak szebb, de jobb is...
Amiben a Cruze többet tud a házrekuinktól, az a technológia. Van pénz... Ha nekünk is telne karbonkerékre, hightech váltóra, igényes könnyû anyagokra, akkor...
Ott van lé, itt meg nincs.
Szerintem...

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 hozzászólás

Megmutattam a bringát John Tolhurstnek, a Vendetta atyjának. Ezt írta: "I don't think I have seen a faster home build, so congrats. I'd like to see the same view but with a body on it. "

Az enyém is beállhat a sorba? :D

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

I'd like to see the same view but with a body on it. "

Délután kint voltunk Gergõvel. Ki is próbálta. Akartam csinálni videót is, meg fotót is, de tökre elfelejtettem. Mr.Tolhurstnek várnia kell...

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
papa Dr Flex:)
képek

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Könnybe lábadt a szemem, mikor olvastam! Ennél szebben még én sem tudtam volna megfogalmazni. Fõleg az a fasteres rész vett le a lábamról.
Dobzse, dobzse malajku sandokanu tigricu.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

majdnemkész

Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás

Sanyiiii !

Nekem szimplán van rajta az ACS, így volt a legkényelmesebb az ülés. A széleit 5-5cm szélességben visszahajtottam és így varrtam le az ülésre. Ebbõl az ülés szélén körbe lett egy kis rugalmas pukli, ami annyi oldaltartást ad, ami nekem tökéletesen elég. A tartósság!? Hm... Arról majd 2-3 év múlva mondok véleményt.

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás

Péter!

vagy esetleg Sanyiiii !
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás

Rajtam zõd maszkó van...
Meg kell tanulni alkalmazkodni!

Péter!

Használsz Te ACS10-et?

Mennyire bírja az anyag az ülés ülep alatti részén a fokozott igénybevételt? Ott is jól átszellõzik? Nem nyomódik, csomósodik össze?

Olyan ülés készítésén gondolkodom, aminek megmaradna a jelenlegi hálós háttámlája, de az ülõkéje kétoldalt és hátul a test mellé emelkedne 10-15cm-re. Érzékelhetõ oldaltartást akarok vele elérni - viszont a szellõzés hiánya miatt bedunsztolni sem akarom magam. Elegendõ lehet itt 3 réteg ACS10-et alkalmazni bélelésként a szellõzés biztosítására?
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Rajtam zõd maszkó van, oldd meg magad !
Amúgy meg ordítsd el magad, hogy Sanyiiiiii és többen is odanéznek.Ha egyszer játszótér felé jársz nézd meg hogy az anyuuuu kiáltásra hány nõ kapja fel a fejét. Ott ez a varázsszó, a sanyizás hatástalan. Meg kell tanulni alkalmazkodni!

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás
Brit tudósok kimutatták, hogy ha egy forgalmas helyen bajban vagy, akkor nem célravezetõ csak úgy segítségért kiabálni.
Úgy leszel eredményes, hogy ha pl van a tömegben egy barna kabátos ember, akkor felé kiáltva megkéred: "Uram ott a barna kabátban segítsen nekem legyen szíves" - ekkor többnyire eléred a célodat.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
majdnemkész
képek

Cofe

Cofe

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás
:)
Hogy áll a verseny-lengõorrú?

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
Enyien ne írjatok mert nemlehet követni :)
képek

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás

Jó alacsony oldalfalú. :)
Akkor az már birni fogja ;)

mavic mah2 felni:)
képek