en mint hivatasos angol muszaki tolmacs kotelessegemnek erzem, hogy kozze tegyem a fenti szoveg egyetlen elfadhato forditasat, tehat Mr.Tolhurst azt mondta, hogy fasza lett a bringaMegmutattam a bringát John Tolhurstnek, a Vendetta atyjának. Ezt írta: "I don't think I have seen a faster home build, so congrats. I'd like to see the same view but with a body on it. "
Jelentkezz be Regisztrálj

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)
Írta 2011. december 29. - 09:32

Írta 2011. december 29. - 09:12

Akkor most írjunk vagy ne írjunk? Csak miattad gerjesztem az eszmecserét...Enyien ne írjatok mert nemlehet követni
Nehéz a kedvedben járni. A továbbiakban add meg Te a témát!

Írta 2011. december 29. - 09:05

ja és ingyen legyen minden extra.
Írta 2011. december 29. - 08:40

Ami számomra szimpatikus, elõnyös, azt pártolom. Egyébként John Tolhurst mindegyik bringája egy jól körvonalazott felhasználásra készült.
Teljesen más dolog az, hogy olcsó alkatrészekbõl, baráti alapon, egyedi igényeket figyelembe véve gyártsunk néhány bringát, és az, hogy sorozatgyártású termékkel jelenjünk meg a világpiacon, amin ráadásul egy vaskos árcédula fityeg.
Le kell írnom az elõzményeket:
- pár nappal ez elõtt Variátor panaszkodott, hogy X%-os emelkedõn már nem tudott feltekerni. Érdeklõdött a javított elsõteló viselkedésérõl, mert Õ ennek tulajdonította a problémát.
- A tapadásvesztés sok dologból adódik, de ebben az esetben az elsõtelónak (szerintem) ehhez nincs köze. Csak pár dolog, amitõl pozitív vagy negatív irányban változhat a tapadás az elsõ, meghajtott keréken: súlypont (ülés elhelyezése, dõlésszöge) köpeny mérete, összsúly stb.
- Ezzel egy idõben Lompi átküldte a félkész váz képét, Rövid tengelytáv, hátra tolt és döntött ülés. Rá is kérdeztem: Mi van ennyi csöved volt? Aztán jött az ellenvetés: Levi is legalább ilyen messze ül a homlokcsõtõl és nincs gondja. Ezt a dolgot hamar rendeztük, mivel Levi gépe legalább 30 cm-el hosszabb…
- …és aztán jött a tegnapi link a Vendettáról. Még hátrébb, még jobban döntve, még rövidebb tengelytávval.
Azt gondolom, hogy Lompi legutóbbi gépeinek geometriái azonos önsúly esetén könnyebben teljesítené „Rekupapatesztdombja”-t, mint a favorizált Vendetta. Nos ez tegnap tetõzött. Így talán érthetõbb az a mondat is, hogy: „ott van lé, itt meg nincs”
Azt gondolom, hogy amennyiben a „home-made” technikával és anyagokkal, de méretpontosan legyártanád a Vendettát, az komoly csalódást okozna a gödöllõi dombságon!
És igen, egyetértek! Ez a gép, a Vendetta „egy jól körvonalazott felhasználásra készült”. Sík útra, nagy sebességre.
Lehet, hogy idõközönként kritikusabb vagyok (Lompival is!), de ez a geometria szerintem a mi felhasználási igényeinkre nem felel meg (a kormány –úgy tûnik- igen). Ez nem jó fejlõdési irány! Tévedhetek, de az idõ majd eldönti.
Írta 2011. december 29. - 07:07

Soha nem értettem Papa aberációját a Cruzebike-okkal kapcsolatban.
Nem igazán értem hogy mire célzol. Én egyetlen lengõorrút építettem, az se hasonlított a Cruzbike-okra. Én pragmatikus vagyok: Ami számomra szimpatikus, elõnyös, azt pártolom. Egyébként John Tolhurst mindegyik bringája egy jól körvonalazott felhasználásra készült. Én nagyra becsülöm a fickót, nagyon kreatívnak tartom.
Teljesen más dolog az, hogy olcsó alkatrészekbõl, baráti alapon, egyedi igényeket figyelembe véve gyártsunk néhány bringát, és az, hogy sorozatgyártású termékkel jelenjünk meg a világpiacon, amin ráadásul egy vaskos árcédula fityeg.
Nem akarom ezzel sem a te érdemeidet kisebbíteni a lengõorrúk fejlõdésében, sem Dr. Flex (Lompi) érdemeit, mert mindketten hasznos ötletekkel álltatok elõ, és Lompi ezeket meg is építette, nélkületek valószínûleg nem virágozna Magyarországon a lengõorrú bringa. Az Internet segítségével azonban sokunk apró ötletei terjedtek szét a világban, és ezek szépen, evolúciós úton, lépésrõl-lépésre fejlesztik a rekukat.
Írta 2011. december 28. - 23:58

Amiben a Cruze többet tud a házrekuinktól, az a technológia. Van pénz... Ha nekünk is telne karbonkerékre, hightech váltóra, igényes könnyû anyagokra, akkor...
Ott van lé, itt meg nincs.
Szerintem...
Írta 2011. december 28. - 23:47

Megmutattam a bringát John Tolhurstnek, a Vendetta atyjának. Ezt írta: "I don't think I have seen a faster home build, so congrats. I'd like to see the same view but with a body on it. "
Az enyém is beállhat a sorba?

Írta 2011. december 28. - 23:02

Délután kint voltunk Gergõvel. Ki is próbálta. Akartam csinálni videót is, meg fotót is, de tökre elfelejtettem. Mr.Tolhurstnek várnia kell...I'd like to see the same view but with a body on it. "
Írta 2011. december 28. - 22:11

Írta 2011. december 28. - 21:10

Dobzse, dobzse malajku sandokanu tigricu.
Írta 2011. december 28. - 19:24

majdnemkész
Megmutattam a bringát John Tolhurstnek, a Vendetta atyjának. Ezt írta: "I don't think I have seen a faster home build, so congrats. I'd like to see the same view but with a body on it. "
Írta 2011. december 28. - 19:13

Nekem szimplán van rajta az ACS, így volt a legkényelmesebb az ülés. A széleit 5-5cm szélességben visszahajtottam és így varrtam le az ülésre. Ebbõl az ülés szélén körbe lett egy kis rugalmas pukli, ami annyi oldaltartást ad, ami nekem tökéletesen elég. A tartósság!? Hm... Arról majd 2-3 év múlva mondok véleményt.Sanyiiii !
Írta 2011. december 28. - 18:20

Péter!
vagy esetleg Sanyiiii !
Írta 2011. december 28. - 17:49

Rajtam zõd maszkó van...
Meg kell tanulni alkalmazkodni!
Péter!
Használsz Te ACS10-et?
Mennyire bírja az anyag az ülés ülep alatti részén a fokozott igénybevételt? Ott is jól átszellõzik? Nem nyomódik, csomósodik össze?
Olyan ülés készítésén gondolkodom, aminek megmaradna a jelenlegi hálós háttámlája, de az ülõkéje kétoldalt és hátul a test mellé emelkedne 10-15cm-re. Érzékelhetõ oldaltartást akarok vele elérni - viszont a szellõzés hiánya miatt bedunsztolni sem akarom magam. Elegendõ lehet itt 3 réteg ACS10-et alkalmazni bélelésként a szellõzés biztosítására?
Írta 2011. december 28. - 17:30

Amúgy meg ordítsd el magad, hogy Sanyiiiiii és többen is odanéznek.Ha egyszer játszótér felé jársz nézd meg hogy az anyuuuu kiáltásra hány nõ kapja fel a fejét. Ott ez a varázsszó, a sanyizás hatástalan. Meg kell tanulni alkalmazkodni!
Írta 2011. december 28. - 17:10

Úgy leszel eredményes, hogy ha pl van a tömegben egy barna kabátos ember, akkor felé kiáltva megkéred: "Uram ott a barna kabátban segítsen nekem legyen szíves" - ekkor többnyire eléred a célodat.
Írta 2011. december 28. - 16:48

Írta 2011. december 28. - 16:43

Írta 2011. december 28. - 16:36

Írta 2011. december 28. - 00:16

Jó alacsony oldalfalú.
Akkor az már birni fogja
mavic mah2 felni:)