Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Pénteken megleptek a "váratlanul" érkezõ vendégek. Így a szombatom le volt stoppolva. Vasárnap mentem egy 250 km-es kört. Meg kell állapítsam, "rekugyenge" vagyok. Azért a 200 km-es távhoz - hogy 35-ös átlaggal teljesítsem - még erõsödnöm kell, így az egyik szemem sír a másik nevet. :) Nektek grat a teljesítéshez!

Murla

Murla

vendég

• fórumtag
  • 188 hozzászólás

Nem szeretném elkiabálni, de meglehet, indulok a TDP-n! ;)

Hiányoltalak a Tour de Pelso-ról! Sajnálom, hogy végül mégse tudtál jönni. Na majd jövõre!

Fenyo1

Fenyo1

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás

Nálam van hangja, de olyan kicsi, hogy két perc múlva már meg is szoktam. Tekerni nem nehezebb, vagyis nem észrevehetõen, mert sima a belsõ felülete - olyan csúszós - és a benne futó lánc a rajta lévõ olajjal még keni is kicsit. Vágni meg naná, hogy lehet! :)

Szereztem egy ilyen csövet, tök rendes srác dolgozik ott az AMBringában, segítõkész meg minden.
A csõ amúgy egy kicsit hangosabb, mint amire számítottam, ha bringa mellett gugolva tekerem, majdnem olyan hangos, mint a racsni!
Bringáról azért nem oylan vészes, de nekem egy kicsit azért hangos, halkabbra számítottam. Lehet valahogy ezt halkítani?

kit23tian

kit23tian

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás
Az összes Nazca és Toxy modell kérhetõ Sram Dual-al!A Nazca a komolyabb gépeit 3x9 el adja csak a 3x8 -at nem erõlteti már!A legjobb megoldás lehet egy Rohloff is! :)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Ja, a SRAM DUAL-DRIVE az. 3 fokozat az agyban, 8 a soron. Nekem is ilyen van a rekumon, és elõre - még - nem kellett egy montis hajtómû és váltó. :)
Jó az annélkül is a hegyen. Fõleg, ha egy könnyû gépben gondolkozol.
Sztem nen hezitálj rajta!

zilo_b33

zilo_b33

vendég

• fórumtag
  • 36 hozzászólás
Hello!N.szepen kosszi a valaszt,a mai nap folyaman beszeltem 'Sala-val"is telefonon(gondolom emlitette),egyenlore a bank jovahagyasat varom az ohajtott osszegre.Beszeltem a masik forgalmazoval is,eleg nagy az a hatarido(szallitasi),igaz az ar az n.kecsegteto.Tul sokat hozzatok kepest nem tekerek,ellenben hegyvideknek mennek inkabb neki,azert forszirozom annyira az alacsony ulest,hatso telot,konnyu sulyt.Ja,kosszi a mail-t sokatt segitett.Nagy terveim vannak.A Fujin-taifun-ra lehet kerni sram-dualdrive-ott,es mennyi,mivel a site-on nincs meghatarozva.A dual -drive nem veletlenul az a tehnika,hogy:-3 sebeseg az agyban,7-10-ig kivul?
Nekem volt egy city-bike(Herkules)annal igy volt,de az meg a valodi jo oreg"ECHTE GERMANI"sachs volt,kivul pedig 7 -es fogazott sor.
Ha az ember idegesebb tipus lok elore meg egy monti-s fogassort+meg kiimadkozik egy kezett a kormanyra(a harmadik sebvalto karnak),es tuttira egesztekeres alatt csak valtani fog....!Bocs a SCI-FI-ert.JO ejt jo hatszelet a vasarnapi turatokon.Udv Z

Murla

Murla

vendég

• fórumtag
  • 188 hozzászólás

Hello mindenkinek aki rekuzik,teker.
Surgosen velemenyt szeretnek megtudni a Big-Bent altal forgalmazott reku-rol,pontosabban a Hofmann,Burnig-mann erdekel.Hasznalja valaki,vagy csak a dragak a jok...?
Elore is kosszi mindenkinek.
Udv Z.
JO hatszelett!!!!!

Na most nem leszek hiteles, bármit írok... :)
Elvileg mi is rendelhetnénk ugyanezen modelleket, mert kapcsolatban vagyunk az adott tajvani gyártóval, de nem tettük. Szerintem nem fogsz találni senkit, aki használja ezeket, mivel tudtommal a jelzett modellekbõl nincs és nem is volt nekik, csak rendelhetõek. Viszont a szállítási idõ Tajvanból nagyon hosszú...
Annyit azért megjegyeznék, hogy nálunk (Ambringa) már 140eFt-tól kaphatóak rekumbensek, rövid tengelytávú modell pedig kb 175-tõl (TW-Bents Action-plus) és ráadásul raktárról tudjuk adni ezeket.
Hogy a kérdésre is válaszoljak azért: A hátsó telós rekuknál arra kell figyelni, hogy a láncvezetés úgy legyen megoldva, hogy a húzott oldalon a láncgörgõ a hátsó lengõvillánál legyen elhelyezve. Ez azért fontos, mert ellenkezõ esetben az erõd arra fog elmenni, hogy a telót mozgatod hajtáskor. Márpedig ebbe a hibába a tajvaniak általában beleesnek.
A merev gépeknél egyszerûbb a helyzet, de ott is lehetnek érdekességek.. Arra figyelj, hogy ha alacsony vagy, akkor nem biztos, hogy leér biztonságosan a lábad (fõleg egy highracerrõl), ha pedig magas vagy (190-tõl), akkor esetleg nem állítható be hozzád megfelelõen egy tajvani gép.

zilo_b33

zilo_b33

vendég

• fórumtag
  • 36 hozzászólás
Hello mindenkinek aki rekuzik,teker.
Surgosen velemenyt szeretnek megtudni a Big-Bent altal forgalmazott reku-rol,pontosabban a Hofmann,Burnig-mann erdekel.Hasznalja valaki,vagy csak a dragak a jok...?
Elore is kosszi mindenkinek.
Udv Z.
JO hatszelett!!!!!

kulitoko

kulitoko

törzsvendég

• fórumtag
  • 320 hozzászólás
Ejj, szivesen veletek tartanék, de sajnos nincs mivel :( Az Authorom is otthon van, a teló pedig nálatok vár friss olajra :)
Pedig milyen állat lenne egy alacsony építésû 2kerekû rekuval szaggatni......hmmm :(

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Jeee... ez jól hangzik!
Már csak az a kérdés, másnap hogy fog menni a Szilvás maraton.
Mindegy, legfeljebb nem én nyerem meg! :D
Sebaj, szép az élet!

Murla

Murla

vendég

• fórumtag
  • 188 hozzászólás

Én nagyon örülnék! Veled együtt már hatan lehetnénk rekusok, ha tényleg mindenki eljön, akirõl én tudok. Mekkora buli lenne! Amikor kiírtam a 20eFt értékû rekus különdíjat, attól féltem, hogy mi lesz, ha a saját díjunkat mi nyerjük meg. Ez igencsak hülyén nézett volna/nézne ki...

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
A túraleírás jó. :)
A könnyes búcsú azért durva! :)

Murla

Murla

vendég

• fórumtag
  • 188 hozzászólás
Kicsit késve, de felkerült a beszámoló a blogunkba:
http://ambringa.blog...s-17-i-tra.html
Jó volt Veletek tekerni!
Azt szeretem a legjobban, mikor a sok rekus mellett a hagyományos bringás tûnik szokatlannak...:-)

lazac

lazac

vendég

• fórumtag
  • 145 hozzászólás
Feltöltött kép

A túra jó volt, köszönöm a hidat! ;)

Eleinte keveseltem a sebességet mégiscsak én voltam a >négyeshatos<, de Murla Tahitótfalu elõtt rendesen felpörgette a tempót. Nekem konkrétan elfogyott az áttétel, 3x8 kipörgetve (fogszámokat megkérdezhetem?), aztán megálltam zászlót begyûjteni.

A BionX kétszer vág gyomorba: mikor elõször bekapcsolod, és miután kikapcsolod... A vízmûves kerülõn többnyire kikapcsolt rásegítéssel mentem, és bizony fárasztó ám fekvõben is tekerni, sõt, tapasztalatlanságomnak köszönhetõen nem váltottam le eléggé, meg is érezte a térdem. Hiába, a jót könnyû megszokni, így az emelkedõ elõtt ismét aktiváltam a másik két virtuális lábamat. Az valami eszement, ahogy legyûri vele az ember a dombokat, legszívesebben megfuttatnám a Gellért-hegyen felfelé, vagy nem tudom. :) Ezt elmondani nem lehet, ezt ki kell próbálni.

A túra számomra kellõen hosszú volt, így megtapasztalhattam az igazi elõnyt is: normál tempó mellett, közepes rásegítéssel fáradtság nélkül gördülnek a kilométerek, mindennapi használatban kíválóan megállná a helyét (mondjuk egy agglomeráció-BP munkábajáráshoz ideális társ lehetne).

A remek élmény ellenére maradok kétkeréken. Na nem csacsogok többet, ha kíváncsi valaki, az majd úgyis kérdez, illetve szívesen olvasnék trike-tulajtól hosszútávú tapasztalatokat.

Elnézést az agyonfotosoppolt képért, de hárman álltak mögötte, valamint AUTO-ban lõttem, nem túl minõségi.

kulitoko

kulitoko

törzsvendég

• fórumtag
  • 320 hozzászólás
Én is nagyon jól éreztem magam, köszönöm mégegyszer Attilának a lehetõséget :)
Szivesen mentem volna még többet is ami a távot illeti, bár így elsõ alkalommal tényleg elég volt ennyi is. Csak az a fránya "mikrodefekt" ne lett volna :D

Amin a legjobban meglepõdtem: azt hittem eleinte, hogy rekun kevésbé veszik észre az embert a közúton, de épp ellenkezõleg (legalábbis ezt tapasztaltam). Mivel a reku gyakolatilag sok ember számára teljesen új dolog, ezért az autósok többsége lelassít, hogy mégis mi a szösz cikázik ott elõtte az úton, és nagy ívben ki is kerül.
Ezt kb ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor nyáron jöttünk a Retyezát Np-bõl hazafelé, az utolsó szakaszt éjszaka tettük meg. Persze nálam akkora fény volt mint 2 Hozé lámpa :D A mögöttünk érkezõ Daciák (hát igen, még mindig népautó :) ) igencsak lelassítottak, mert nem tudták mi az a nagy fény. "Diszkrét" mosollyal zártuk, hogy erõsebb a lámpám, mint a Dacia tompított fényszórója :D

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Nos, jó kis túra volt a szombati! Köszi Murla, és mindenkinek, aki eljött!
Az "újaknak" :) remélem nagy élmény volt a próba. Remélem mindenkinek sikerült rendben visszaérkeznie Budakalászra.
Mikor Suránynál elváltunk, én elhúztam Horányig. Nos innen jó kis túra volt hazáig. Mivel nem tudtam, hogy addig hány kilómétert tettem meg, és azt sem, hogy mennyi vár még rám, kellemes tempót vettem fel, és ezzel takertem végig. Utóbb kiszámoltam, 225 km-t tettem meg. Kezdem élvezni a tekerést ezzel a járgánnyal. /
Reggel alig volt érezhetõ izomlázam, így ma egy Mátra-körre mentem haverommal./
Lesz ismétlés!? :D

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
lazac Te mázlista!
A Bion-X a legjobb tuning, ami érhet egy rekut! Ráadásul Saláék megchipelték az elektronikát, megy is, mint a veszett fene! A gyorsulása meg...na, olyat nélküle úgysem tudál.

lazac

lazac

vendég

• fórumtag
  • 145 hozzászólás

majd ha legközelebb lesz ilyen lehetõség talán :)

Ez már a "legközelebb", hiszen az elsõ kötetlenebb, hosszabb távú tekerés az 1 éves szülinapi jamboree indító-eseményeként volt. Csodáltam is, hogy ebben a topicban meg sem lett említve, személy szerint azt is nagyon élveztem.

Az pedig igencsak meglepett, hogy bár csak tegnap jelentkeztem a szombati túrára, a Steintrikes BionX-es mókára senki nem csapott le, pedig azzal 5 métert megtenni is élmény, így izgatottan várom, milyen lesz picit hosszabban, karók között kerekezni vele. A nap meg süssön. :)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Ezért vettem egy AZUN MAX-ot - SWB HR - mert azzal nyugodtan lehet túrázni, országúton, dûlõ utakon, gátakon, stb...
De szerintem nem ennyire gáz a helyzet, egy trike-ot vagy deltát is ki lehet vini nyugodtan az utakra, ha túrázni vagy csak tekerni akarsz. Ha azzal félsz kimenni, akkor bármely bicóval félned kell (-ene).