Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

Lipi156

Lipi156

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Stoki,
Gyárit szeretnék, építéshez se szerszámaim, se tapasztalatom, de leginkább idõm nincs.
Az Azub-okat is nézegettem a neten, de azt hiszem hozzám egy alacsonyabb gép állna közelebb (pl. Challenge Hurricane). Viszont mivel még semmilyen rekut nem próbáltam, egyelõre úgyis csak a levegõbe beszélek. Nem dolgozom túl messze az AMBringától (talán 10km), egyszer ha szép idõ lesz meg rá is érek, akkor kiugrom hozzájuk, aztán remélhetõleg okosabb leszek.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
kár, hogy a honlapjukon errõl semmi sincs...

langferi

langferi

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás
Kis reklámot csinálnék, Gyõrben a Peppe kerékpárnál is lehet kapni fekvõket, valami tajwani cucc, de minõségi kinézettel (hegezstések) és shimano felszereléssel. Próbáltam az egyiket nagyon bejön, de egyenlõre marad a házi készítésû gépsárkányom.
langferi alias SzomjasFeri
Lazán, faszán, igazán!
http://piacter.bikem...500&ppuser=2602

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Felkavartam az álló vizet?! Majd leül megint...

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás
...na tessék valamikor napokig nincs levélváltás most meg...;)
...de legalább közel egyrõl beszélünk...csak Python professzor gyorsabb volt...;)

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás

Nincs kedves ezt kicsit részletezni?

...ez azért van, mert a mellkas szétfeszül és nagyobb levegõt tudsz venni...
...próbáld ki...ülj egy székbe és tedd le kezed és vegyél levegõt, vagy ülj egy székbe emeld a mellkasod elé a kezed és vegyél levegõt...Több levegõ fog a tüdõbe férni az elsõ próbánál. Illetve valószínûleg tele tudod pumpálni ugyanannyi levegõvel, csak sokkal természetellenesebben megy ez a második próbánál, így az ember nem is vesz annyi levegõt.

...megjegyzendõ az is, hogy az alsókormányosnak nagyobb a légellenállása egy csöppet, ami nagyobb sebességnél számít, de túránál már nem sokat oszt...
...és télen is jól jön, mert a kézbe folyik a vér és nem ki belõle, amitõl az ember keze hamarabb kezd el fázni...

Lipi
...és gyári kétkerekût szeretnél így hirtelen...???

...mert ahogy körülírtad talán az azub-okat is érdemes megnézni, mert gyönyörûen vannak elkészítve...
...rám az azub mini alsó kormánnyal elég jó hatással volt, azt eléggé magára tudja az ember állítani, mert 3 helyen is van állítási lehetõség...Könnyen megszokható, elég jó rugóutakkal rendelkezik és szép modell és még strapásnak is mondható...Az agyváltó és a tárcsafék nekem a próbált modellen nem volt haverom, de lenne ötletem, hogy hogyan csinálnám másképp jobban, ha ebben gondolkodsz a - jõvõben esetleg - elmondom...;)
...az azub max. és hardcore strapa gép, de az colosoknak való, mert túl magasan van a hajtómûve...
...utánfutásban a hosszú tengelytávú rekuk verhetlenek álom velük,leszorított helyzetben országúton tekerni...:)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Python,
Köszönöm a kimerítõ leírást, sokat segített! Érik az elhatározás...

Az úttörõ ahol tud, ott tud! Nevezz be Murlához (AM bringa) egy túrára, hogy belekostólj a dologba. Tudom hogy nem olcsó vétel egy reku, ezért próbálj meg piacképest venni vagy esetleg olyat amit beszámít a következõbe. (csinál ilyet?)
Ahhoz hogy tudd mi lesz az irány, le kell tekerned pár ezret. A következõ gépnél már könnyebb a döntés. (Nekem speciel a low racer...)
Szóval egy kellemes pénztárcakímélõ, kezdõ gép. Kezdõk mindig lesznek!
Sajnos nálunk még csekély számú a használtpiaci.

Jutt eszembe keresd meg a Zétát, õ benne szerintem már érik egy komolyabb túra-verzió gondolata (csak hát az anyegin) hátha megválna sporttársi áron a régitõl...

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Hátmánhogynevóna! Ülsz? Dõlj hátra! Kezek a törzs mellett, mély levegõ! Most a melkas elõtt a kéz és beszív! Van külömbség? Van külömbség! Alapvetõen az érezhetõen nagy eltérés a hagyományos és a fekvõ között van. Itt már csak hajszálnyi.

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Egyébbként az alsónál jobb a tüdõkapacitás.

Nincs kedves ezt kicsit részletezni?

Lipi156

Lipi156

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Python,
Köszönöm a kimerítõ leírást, sokat segített! Érik az elhatározás...

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Üdv a fedélzeten! :)
ps.: Lipi 157 még lehettél volna..:D

Regisztrált exhibicionista vagyok! Lehetõségek: Lipi vagy Lipi No.1
Azért kösssssszi!

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Tetszik neki!
Bõvebben: Nagyon tetszik neki!
Még bõvebben:
A dolog úgy kezdõdött (kb. 5-6 éve), hogy az egyik barátom aki (triatlonos múlttal rendelkezett) igyekezett rávenni a közútira. Én motocrossban és enduróban nyomultam, ezért a közös nevezõ a monti lett.
Egyszer egy kb. 100 kilis hegyi menet után lezsibbadtam (szószerint) akkor derült ki, hogy porckorong-sérvem (népiesen: gerinc-sérv) van. Erre alapvetõen ajánlják a kerót, csak az általánostól eltérõen nekem akkor csípi össze a csigolya a gyulladt porc területett mikor elõre dõlök, így a hagyományos bringa kizárva. Az elsõ rekumat talán 2006 öszén vettem. Rejtett némi kockázatott a dolog, de bevált!

Montival max 60 km-t vállalok és abban is akkor pihen a gerincem, ha ki kell állni a nyeregbõl. Megjegyezném, hogy már pár kilométeres sétákat sem merek vállalni. A probléma, hogy bármilyen statikus vagy dinamikus terhelés esetén a porckorongnak kellene csillapítani, az meg tropa!
A reku üléshelyzetébõl adódóan a hasi oldalon is nyitottá vált a csigolya, így tehermentesült a gyulladt terület. A nagyobb felfekvési területt elosztja a terhelést, aminek a vektori eredõje is kedvezõbb, mintha hagyományosan a medence csont irányába mutatna. További elõnyt jelentett számomra, hogy a rekunál sokkal nagyobb terhelésnek van kitéve a hasizom és a mélyhasizom, ami a gerinctámasztáshoz szükséges.(elnézést a hosszúra nyúlt értekezésért)

Összességében a rekunál csak az erõnlét szab határt a leküzdhetõ távolság nagyságának. (egy egészséges ember ugyan ezt mondhatja bármilyen keró esetén)
Amennyiben hasonló gondokkal küzdesz, úgy csak ajánlani tudom!

Kezdésnek valamilyen swb-t, aztán majd látod, milyen irányba indulsz tovább. Van aki túrázik, van aki a sebességet hajszolja és természetesen a kettõ között is sok minden található.

Ha a hagyományos bringádat a használat során sûrûn kell tolnod, akkor felsõ kormányosban gondolkozz. Egyébbként az alsónál jobb a tüdõkapacitás. forgolódáshoz rövidebb tengelytáv, sok csomaghoz hosszabb (vagy utánfutó) Alacsonyabb építésû gépek általában gyorsabbak, a magasabbnál jobban látodd a forgalmat. Tapasztalatom szerint az alacsony építés csak városban okoz gondott. Országúton bármelyik feltûnõ jelenség.
Oldalakon át tudnám fojtatni, de gondolom, ezt már párszor átbeszéltétek.

Remélem, tudtam segíteni! LPL

Lipi156

Lipi156

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Szia Python,
Sajnos a Lipi már valóban foglalt volt. :)
Mit szólt a sérved a rekuhoz? Azon egyátalán nem fáj?
Nekem is ez a problémám, pont ezért szemezgetek a rekukkal, csak nem tudom hogy valóban megoldást jelentenének-e.

Lipi156

Lipi156

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Stoki,
Lehet hogy tényleg nem tudok tavaszig várni, sajnos a montin egyre jobban fáj a derekam. Most vagy még az idén veszek valamit, vagy átülök autóba - de a derekam abban is fáj, a bringa ára meg elmenne benzinre. Viszont az idén trike-ra biztosan nincs keret, marad valami kétkerekû.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Üdv a fedélzeten! :)
ps.: Lipi 157 még lehettél volna..:D

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Semmi különös, csak örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra. Szerettem volna Lipi néven futni, de az már foglalt. Szóba jöhet a Pikó is, de az is foglalt.
Lettem Python. Talán késõbb lehetek majd Cobra is, de ahhoz még gyûjtenem kell.

Késõn, egy porckorongsérv kapcsán kerültem kapcsolatba a rekuval. Szerelem lett. Pár ezret lenyomtam egy Action Bents-el. Most Zéta hajtja. (http://zetabicikle.blogspot.com/)

Tehát üdv mindenkinek!

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás

A szélességgel szerintem nem lesz gond, mindenhol elfér a munkábajárós útvonalon. Ha meg nagyritkán másfelé kell mennem, mondjuk a belvárosba, akkor aznap egyszerûen a montival megyek.
Az AMBringásokat egyelõre nem boldogítom, tavszig még gyûjtögetek, aztán majd akkor kiköltözöm hozzájuk egy napra. Mindent kipróbálok ami van, megõrjítem õket a kérdéseimmel, ha szerveznek még túrát lehet hogy arra is elmgyek, és aztán választok valamit.

Te tudod, de én nem várnék addig...;)...jobb többször menni és akkor ülepszik a dolog minden egyes alkalom után (felmerülnek ujabb kérdések) és azt sem felejtsd el, hogy tavasszal mindenki megkergül bringa témában. Most meg üresek a bringaboltok, ilyenkor lehet igazán kérdezni...;)...persze próbára nem a legszutykosabb idõben illik odamenni, de a télnek sûrûn van olyanja mostanában, hogy hideg van, de szárazak az utak...
Esztétika szempontból szebb gépet nem fogsz találni, mint a challenge és telósban sincs nagy választék. Az optima-nak lesz egy full telósa majd...Mindent összevetve szerintem a challenge lesz szerintem a befutó, ha össze tudod rá tolni azt a nem kevés pénzt...
Alternatívaként még a nagy kmx-ek jöhetnek szóba, de az egy egyszerûbb világ és külsõkkel is lesz némi gond...:
http://www.kmxkarts....k/models/venom/
Az ambringások meg terhelhetõek...;)

Lipi156

Lipi156

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Nem fogom elfelejteni! :)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
ha hozol túró rudit nem lesz harag ;)

Lipi156

Lipi156

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
A szélességgel szerintem nem lesz gond, mindenhol elfér a munkábajárós útvonalon. Ha meg nagyritkán másfelé kell mennem, mondjuk a belvárosba, akkor aznap egyszerûen a montival megyek.
Az AMBringásokat egyelõre nem boldogítom, tavszig még gyûjtögetek, aztán majd akkor kiköltözöm hozzájuk egy napra. Mindent kipróbálok ami van, megõrjítem õket a kérdéseimmel, ha szerveznek még túrát lehet hogy arra is elmgyek, és aztán választok valamit.