Azért annyira nem vagyok gramm-mániás;)a többi alkatrészt kalkuláld ki
![]()
Nekem a váz (elsõ villával és hátsó rugóstaggal, de boom és középrész nélkül) 5.9-6kg, csak kiváncsi voltam, ez elfogadhatónak számít-e, mennyivel több a szokásosnál.
Azért annyira nem vagyok gramm-mániás;)a többi alkatrészt kalkuláld ki
![]()
Ebbõl mennyi tisztán a váz, villával?
Ebbõl mennyi tisztán a váz, villával?Az alsókormányos kékem csak 15 kiló
Egy sima monti láncvilla nem lesz elég merev. Csavarodni fog a hátulja. Ezért szokás ezt egy elsõ villából csinálni. Tom2 nem aprózta el, megcsinálta 20x40-es zártszelvénybõl. Na, az tuti, csak nehéz. Nekem is volt egy olyan.
Hátul egy monti vázának a hátsó villája lesz, ami majd támasztja a háttámlát tartó csövet,
esetleg egy ilyen nem érdekel?
http://kep.tar.hu/to...2697/37521225#2
Egy olyasmit szeretnék építeni, mint ami itt van: http://www.bacchetta...ikes/giro20.htm
Valahogy így:
Hátul egy monti vázának a hátsó villája lesz, ami majd támasztja a háttámlát tartó csövet, utána meg egy acélcsõ, majd azon át az elsõ villa (26" kerékhez, hogy lehessen könnyen teleszkópot szerezni), utána pedig a pedál.
Az elsõ kerékméreten még gondolkodom...
Sziasztok!
Nagyon érdekel ez a téma, mivel múlt héten sikerült összetörnöm a régi outimat, úgy döntöttem, hogy fekvóbicót szeretnék. Van egy tucat alkatrészem, csak vázam nincs. Nekiessek egy jó acélváz építésének, vagy inkább szerezzek egy olcsót? (max 30000 Ft-om van az egészre)
Inkább háromkerekûre gondoltam (hátul kettõ 28" elöl egy 20"). Egy biztos, hogy érdekesen fog kinézni, ha én építem. Tudtok valami nagyon olcsót, de azért jót?
Elõre is köszi!
Azt derítettem ki eddig, hogy a 7-es az még Sachs. Lényeges különbség, hogy ezzel csak akkor lehet váltani, ha nincs terhelve, szóval nem lehet tekerni közben.
http://www.cyclingfo...hp/t-50129.html
Aztán a SRAM ezt fejlesztett tovább, onnantól hívják DualDrive-nak, és már tekerés közben is lehet velük váltani, de ezt tudjátok.
Szerintem olcsónak mondható. Na jó, mondom
Nagycsomagos túrákat nagyon szeretem, csak sajnos 2 éve voltunk legutóbb a haverokkal, idén sem megyünk, ez tuti.
Ha végzek a sulival és anyagilag is úgy állok: Orangeways-szel ki Amszterdamba cuccokkal, megvenni ezt a bringát -gondolom jóval elõtte azért szólni kell, felmálházni a kivitt cuccokkal (esetleg utánfutó), és hazatekerni vele. Áttekerni Németországon, és a Duna mentén "lecsorogni"
Városi bringának általában nem javasolnak rekut, én se azt használom, mert nem lehet vele ugratni, padkázni. Nehezebb vele elindulni, kanyarogni.Városban suliba akarok vele menni, meg néha túrázni. Azt ennyi.
Mekkor a súlya?
Sziasztok!
Nagyon érdekel ez a téma, mivel múlt héten sikerült összetörnöm a régi outimat, úgy döntöttem, hogy fekvóbicót szeretnék. Van egy tucat alkatrészem, csak vázam nincs. Nekiessek egy jó acélváz építésének, vagy inkább szerezzek egy olcsót? (max 30000 Ft-om van az egészre)
Inkább háromkerekûre gondoltam (hátul kettõ 28" elöl egy 20"). Egy biztos, hogy érdekesen fog kinézni, ha én építem. Tudtok valami nagyon olcsót, de azért jót?
Elõre is köszi!
Tudtok valami nagyon olcsót, de azért jót?
Elõre is köszi!