Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts

a többi alkatrészt kalkuláld ki :P ;)

Azért annyira nem vagyok gramm-mániás;)
Nekem a váz (elsõ villával és hátsó rugóstaggal, de boom és középrész nélkül) 5.9-6kg, csak kiváncsi voltam, ez elfogadhatónak számít-e, mennyivel több a szokásosnál.

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

Ebbõl mennyi tisztán a váz, villával?

Azért annyira nem vagyok gramm-mániás :) nem mértem le. az ülés kb 1.2-1.3. a többi alkatrészt kalkuláld ki :P ;)

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts

Az alsókormányos kékem csak 15 kiló

Ebbõl mennyi tisztán a váz, villával?

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

Egy sima monti láncvilla nem lesz elég merev. Csavarodni fog a hátulja. Ezért szokás ezt egy elsõ villából csinálni. Tom2 nem aprózta el, megcsinálta 20x40-es zártszelvénybõl. Na, az tuti, csak nehéz. Nekem is volt egy olyan.

Az alsókormányos kékem csak 15 kiló :P és ott is 20x40-es szelvényt használtam, de az alsó 20-as oldalból kivágtam a felét így egy fordított trapéz keresztmetszetû a hátsó villám bebebeee :)

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

Hátul egy monti vázának a hátsó villája lesz, ami majd támasztja a háttámlát tartó csövet,

Egy sima monti láncvilla nem lesz elég merev. Csavarodni fog a hátulja. Ezért szokás ezt egy elsõ villából csinálni. Tom2 nem aprózta el, megcsinálta 20x40-es zártszelvénybõl. Na, az tuti, csak nehéz. Nekem is volt egy olyan.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Makakk0

Makakk0

vendég

• fórumtag
  • 129 posts

esetleg egy ilyen nem érdekel? :)
http://kep.tar.hu/to...2697/37521225#2

Nem... Tényleg egy teljesen sajátot szeretnék építeni... Tudod, egyszer mindent ki kell próbálni :D

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

Egy olyasmit szeretnék építeni, mint ami itt van: http://www.bacchetta...ikes/giro20.htm
Valahogy így:
Hátul egy monti vázának a hátsó villája lesz, ami majd támasztja a háttámlát tartó csövet, utána meg egy acélcsõ, majd azon át az elsõ villa (26" kerékhez, hogy lehessen könnyen teleszkópot szerezni), utána pedig a pedál.
Az elsõ kerékméreten még gondolkodom...

esetleg egy ilyen nem érdekel? :)
http://kep.tar.hu/to...2697/37521225#2

Makakk0

Makakk0

vendég

• fórumtag
  • 129 posts
Egy olyasmit szeretnék építeni, mint ami itt van: http://www.bacchetta...ikes/giro20.htm
Valahogy így:
Hátul egy monti vázának a hátsó villája lesz, ami majd támasztja a háttámlát tartó csövet, utána meg egy acélcsõ, majd azon át az elsõ villa (26" kerékhez, hogy lehessen könnyen teleszkópot szerezni), utána pedig a pedál.
Az elsõ kerékméreten még gondolkodom...

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Mindenképpen interjúvold meg Tom2-et és lompit (akár bi- akár triciklirõl van szó)váz ügyben. Lehet, hogy összegen még korrigálnod kell, de egy egyszerûbb váz árához talán már közelít. Alkatrészeid vannak, a többi rajtad múlik.
Én magam nem ajánlom a háromkerekû megoldásokat, pusztán a nyomtáv miatt nem praktikus. Ettõl eltekintve óriási buli! Még egy apróság, ha megelégszel egy 26/20-as reku vázzal, Reku Papánál porosodik egy és a költségvetésedbe is belefér...

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts

Sziasztok!
Nagyon érdekel ez a téma, mivel múlt héten sikerült összetörnöm a régi outimat, úgy döntöttem, hogy fekvóbicót szeretnék. Van egy tucat alkatrészem, csak vázam nincs. Nekiessek egy jó acélváz építésének, vagy inkább szerezzek egy olcsót? (max 30000 Ft-om van az egészre)
Inkább háromkerekûre gondoltam (hátul kettõ 28" elöl egy 20"). Egy biztos, hogy érdekesen fog kinézni, ha én építem. Tudtok valami nagyon olcsót, de azért jót?
Elõre is köszi!

...ennyi pénzbõl inkább építs, de ha nincs cimbora, vagy te magad nem vagy képes erre (nincs meg a felszerelésed hozzá), akkor jót 30.000-bõl nem fogsz kihozni. Persze relatív, hogy kinek mi a jó. Könnyû legyen, vagy szép hegesztési varratos, vagy strapás...Ezekbõl minél többet szeretnél magadnak, annál drágább lesz a masina és annál több 10 ezreket kell az összeg mögé rakni...:)

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts

Azt derítettem ki eddig, hogy a 7-es az még Sachs. Lényeges különbség, hogy ezzel csak akkor lehet váltani, ha nincs terhelve, szóval nem lehet tekerni közben.
http://www.cyclingfo...hp/t-50129.html
Aztán a SRAM ezt fejlesztett tovább, onnantól hívják DualDrive-nak, és már tekerés közben is lehet velük váltani, de ezt tudjátok.

Nem tudom, hogy a 8/9-es agyát mennyire tervezték át, de szerintem ez a terhelés alatt való váltás egyiknél sem játszik és nem is igen van rá szükség. A versenysportban biztosan, de amatõr és erõs amatõr szinten nem. Én úgy emlékszem (mert régen én is szemeztem vele) a 7-esnél még külön voltak a váltókarok és nem egyben, talán még ez volt a más dolog és a váltókapcsoló az agynál. 3 sebességes agyváltóm volt, nagyon szerettem. Jó dolog, de ahogy én olvastam régebben kb. 15-20 %-ot lekap a hajtásból, ami versenysportban sok, de túra szinten egyáltalán nem. Az elõnye miatt - és elnézve a rekuidat - neked érdemes ebben gondolkodni, mert te inkább a szolidabb, túrázósabb jármûveket szereted. Aztán majd eldöntöd, hogy egy 9 sebességes frissebb, vagy egy 7 sebességes régebbi rendszer jön-e be jobban.

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts

Szerintem olcsónak mondható. Na jó, mondom :D
Nagycsomagos túrákat nagyon szeretem, csak sajnos 2 éve voltunk legutóbb a haverokkal, idén sem megyünk, ez tuti.
Ha végzek a sulival és anyagilag is úgy állok: Orangeways-szel ki Amszterdamba cuccokkal, megvenni ezt a bringát -gondolom jóval elõtte azért szólni kell, felmálházni a kivitt cuccokkal (esetleg utánfutó), és hazatekerni vele. Áttekerni Németországon, és a Duna mentén "lecsorogni" :)

A raptobike inkább versenyzésre való minden szempontból. Az elsõ kerék hajtás miatt is és a nagyon döntött és alacsony ülés miatt is. Ha nagyon raptobike-ban gondolkodsz én azért megvárnám a midi-t, hogy abból mit fognak kihozni...

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Posted Image
Ülés készítéséhez javaslom ezen ötletet megfontolását. Egyszerû és szellõzik.
http://hebike.borec.cz/sedlo.htm

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

Városban suliba akarok vele menni, meg néha túrázni. Azt ennyi.
Mekkor a súlya?

Városi bringának általában nem javasolnak rekut, én se azt használom, mert nem lehet vele ugratni, padkázni. Nehezebb vele elindulni, kanyarogni.

Vannak elõnyei is: Vagány, figyelemkeltõ dolog, és rekut (fõleg házikészítésût) nem lopnak annyira.

Én valami ilyesmit javasolnék építtetni: http://www.bacchetta...ikes/giro20.htm

A vázat 40x40-es zártszelvénybõl meg CrMo montivillából. Az ülést rétegelt lemezbõl hajlítva.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
min 20 kg
:)
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Makakk0

Makakk0

vendég

• fórumtag
  • 129 posts
Városban suliba akarok vele menni, meg néha túrázni. Azt ennyi.
Mekkor a súlya?

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
y

Sziasztok!
Nagyon érdekel ez a téma, mivel múlt héten sikerült összetörnöm a régi outimat, úgy döntöttem, hogy fekvóbicót szeretnék. Van egy tucat alkatrészem, csak vázam nincs. Nekiessek egy jó acélváz építésének, vagy inkább szerezzek egy olcsót? (max 30000 Ft-om van az egészre)
Inkább háromkerekûre gondoltam (hátul kettõ 28" elöl egy 20"). Egy biztos, hogy érdekesen fog kinézni, ha én építem. Tudtok valami nagyon olcsót, de azért jót?
Elõre is köszi!

hu 30 az nemsok ojan gepre amit akarsz abba kene egy difi is.brutal eros vazba tudok segiteni:)
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

Tudtok valami nagyon olcsót, de azért jót?
Elõre is köszi!

1. kérdés: Mire akarod a rekut használni?

Makakk0

Makakk0

vendég

• fórumtag
  • 129 posts
Sziasztok!
Elõre is köszi!

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Nna, tegnap 221 km jött össze. Rekuval. Hogy jó volt-e? Háát...az utolsó 60-70 km-rõl érdekes élményeim vannak, mivel az év elsõ igazi rekus tekerése volt. (Mindig azt hiszem, hogy ezzel is megy annyi, mint hagyományos bicóval.)
Több rekuzás, több "rekus izom".:D