Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Ezt ne erõltesd, mert nem igaz.

Igazad van. Így helyes: Az ország majdnem mindegyik kerékpárboltja két nagykerbõl szerzi be a bicajalkatrészek nagy részét. :)
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Lehet, hogy sikerült feldobnom egy videót!?
http://videa.hu/vide...ses/Piko Python

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás

Az ország összes bicajboltja két nagykereskedõtõl szerzi be az áruja nagy részét. Mindkét nagyker forgalmazza a Schwalbe gumijait. Szólsz a legközelebbi bicajboltosnak hogy ilyen kell neked. Max. egy héten belül megvan.

Hátra is nyugodtan tehetsz 1.25-ös gumit, 7 bar-ra felfújva. Úgy mégy majd mint a golyó.

Az ülésed mibõl van?

hátra már megtörtént recu papa uvegszál
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

UTFG! www.terracycle.com

A terracycle az OK, de miért olyan nagy szám ez a görgõ?

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás
Aztán vannak ám nagyon jó vélemények is:
"I do wonder sometimes if when SRAM took over the 3x7 from SACHS and later made it a 3x8 and then a 3x9 if they did not skrimp on material. The Original Sachs 3x7 on my trike has been doing fine for nearly 15 years, not all with me."
http://www.crazyguyo...page=1&nested=0

És egy másik különbség:
"I'm aware of 3 distinct 3x7/Dual drive configurations - the original Sachs with metal fittings to direct the gear change chain and two SRAM versions with plastic fittings."

"I measured the axle and was very surprised to find that it was 10.5 mm!"
http://www.bhpc.org....ts.asp?TID=1856

Remélem senkit nem untatok a részletekkel!

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

a 7-es csak a sorban tér el, vagy sem...

Azt derítettem ki eddig, hogy a 7-es az még Sachs. Lényeges különbség, hogy ezzel csak akkor lehet váltani, ha nincs terhelve, szóval nem lehet tekerni közben.
http://www.cyclingfo...hp/t-50129.html
Aztán a SRAM ezt fejlesztett tovább, onnantól hívják DualDrive-nak, és már tekerés közben is lehet velük váltani, de ezt tudjátok.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

Nem tudom ezt miben mérik, de mennyivel nagyobb? Valami érthetõ mértékegységben...
A zöldfülû következõ kérdése: mijaza TerraCycles görgõ? Biztos valami olcsó gagyi cucc:)

UTFG! www.terracycle.com

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Nem tudom ezt miben mérik, de mennyivel nagyobb? Valami érthetõ mértékegységben...
A zöldfülû következõ kérdése: mijaza TerraCycles görgõ? Biztos valami olcsó gagyi cucc:)

...ja, erõltették a Spezin...:):scared::no::cheers:

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Tényleg nagyobb az ellenállása. De ha ez lényeges, akkor Terra Cycles görgõt kell felrakni. Az kiegyenlíti.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

kérdés 20x1,25" slik gumit nem tud valaki?

Mivel a City Jet már nem gyártódik ilyen méretben, ezért a Kojak jöhet szóba, vagy a Marathon Plus 26x1.35-ösben, illetve a Durano 20x1.1-esben. Mindkettõ van nekünk raktáron. A Durano a Stelvio utódja. Nagyon zsír

Szerintem kiegyezhetünk annyiban, hogy súlyban tök mindegy.
A nagyobb ellenállás tény, vagy amolyan rossz mendemonda a drága cuccokat lehúzni?

Szerintem ebben nem lehet kiegyezni. Max azt mondani kinek-mi a fontos. Tényleg nagyobb az ellenállása. De ha ez lényeges, akkor Terra Cycles görgõt kell felrakni. Az kiegyenlíti.

Az ország összes bicajboltja két nagykereskedõtõl szerzi be az áruja nagy részét.

Ezt ne erõltesd, mert nem igaz.

kulitoko

kulitoko

törzsvendég

• fórumtag
  • 320 hozzászólás
Szerintem olcsónak mondható. Na jó, mondom :D
Nagycsomagos túrákat nagyon szeretem, csak sajnos 2 éve voltunk legutóbb a haverokkal, idén sem megyünk, ez tuti.
Ha végzek a sulival és anyagilag is úgy állok: Orangeways-szel ki Amszterdamba cuccokkal, megvenni ezt a bringát -gondolom jóval elõtte azért szólni kell, felmálházni a kivitt cuccokkal (esetleg utánfutó), és hazatekerni vele. Áttekerni Németországon, és a Duna mentén "lecsorogni" :)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Raptobike? Az év rekumbense! Nekem is bejön!

kulitoko

kulitoko

törzsvendég

• fórumtag
  • 320 hozzászólás
Nem ilyennel terveztem, pereceltem tavaly eleget, tuti összetörném magam vele :D
Jelenleg a Raptobike-ba vagyok teljesen beleszerelmesedve. Ha jövõ nyáron végzek a sulival, mindenképp szeretnék valamilyen rekut elfogadható áron. Na, lépek tanulni, még mielõtt szét offolnám a mai napot:air:

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

ügyes munka, gondolom nem 2 percet törded a fejed azon, hogy mit hova és miért tegyél :)
Én csak azt nem értem hogy amikor hajtod, egyúttal hogy nem "kormányzod el" az elsõ háromszöget, és így miért nem cikázik jobbra-balra:D

Ma csináltam videót, de nem tudom hol oszthatnám meg az érdeklõdõkkel.Addig is nézd meg ezt:
http://www.omanetti.fi/ninajukk/python.mpg

Fekvõzni ne ezzel kezdj! Semmi köze a kerékpárnál és kerékpártól megszokott tulajdonságokhoz, reakciókhoz.

kulitoko

kulitoko

törzsvendég

• fórumtag
  • 320 hozzászólás
ügyes munka, gondolom nem 2 percet törded a fejed azon, hogy mit hova és miért tegyél :)
Én csak azt nem értem hogy amikor hajtod, egyúttal hogy nem "kormányzod el" az elsõ háromszöget, és így miért nem cikázik jobbra-balra:D

Újzéland: bárcsak úgy lett volna :D Ezek szerint biztos nem én voltam az.
Nekem egy Author Sector montim, és egy vonalkódos Magellan Polaris "SS"-em van, országútim nincs, nem is lesz. Rekum viszont annál biztosabb, csak kérdés hogy mikor :)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Feltöltött kép
ez nem a legjobb kép, de ahány szín annyi váz. Persze maradt még anyag a következõre is...
Egyébként kezdesz nekem gyanús lenni! Nem találkozhattunk tavaly a Norma fánál? Én montival és a Kepesztõvel voltam. Te akkor outival és akkor támolyogtál haza Újzélandról. Vagy tévedek!? (és összekevertelek)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Az úgy vóóót...
Vettem egy hátsó telós Altrix vázat 5000-ért, abból van az eleje. Egy törött Mali Python vázat 4-sörért, abból lett a hajtómû és a merevítések egy része. Egy (talán) Magellán a hátulja. Ez volt 8 rugó és egy szinesfém telepen egy tábla csövet. Ez az ülés alatti gerinc. Debrecenben hegesztették...

kulitoko

kulitoko

törzsvendég

• fórumtag
  • 320 hozzászólás
Tudom hogy nagyon jó árban van, de mindent nem lehet megvenni csak azért, mert olcsó :) Rekuba 20"-os meghajtott kerékhez elég lenne amúgy egy 300-340%-os áttétel tartományú agyváltó?

Python, a te géped ugye "handmade"?:D
Csöveket hol vetted, ill hegeszttetted?

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
[quote name='kulitoko']német ebay-en van 9-es szabadonfutós i-Motion agyváltó + váltókar 169EUR-ért,

+6.90, de így is jó ár! Nyolcvan körül van az ára.
Csináltam ma videót, fel is tölteném, ha értenék hozzá...

kulitoko

kulitoko

törzsvendég

• fórumtag
  • 320 hozzászólás
német ebay-en van 9-es szabadonfutós i-Motion agyváltó + váltókar 169EUR-ért, ha jól értelmeztem akkor széria bringából kiszerelt, zsír új.
Ha nem lenne váltórendszerem, biztos megvenném, de most is másra kell a pénz :(
http://cgi.ebay.de/S...:1|293:1|294:50