Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás

azt a tarcsat nem forditva kellett volna feltenni?

de igen csak igy menet irányba van és joban tecik igy:D különben meg egy bmx hátsokeréken nem tök mindegy hogyan van fent?:)
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás

Nekem is ilyenek vannak a rekumon. Jó tárcsával jól fog. 2000m fölül jöttem lefelé megpakolt bringával, két ujjal könnyedén fékezgetve. A tárcsák persze bekékültek mire leértem :)

ezel nincsen baj:)
képek

kulitoko

kulitoko

törzsvendég

• fórumtag
  • 320 hozzászólás
azt a tarcsat nem forditva kellett volna feltenni?

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Ez Avid BB5?
Ilyenem van a montimon, és elég sok probléma vele... Lassan lecserélem V-fékre:D

Nekem is ilyenek vannak a rekumon. Jó tárcsával jól fog. 2000m fölül jöttem lefelé megpakolt bringával, két ujjal könnyedén fékezgetve. A tárcsák persze bekékültek mire leértem :)
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Makakk0

Makakk0

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás
Ez Avid BB5?
Ilyenem van a montimon, és elég sok probléma vele... Lassan lecserélem V-fékre:D

tuning ezerel vfék off :)) http://joyyo.uw.hu/recu1.jpg

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
tuning ezerel vfék off :)) http://joyyo.uw.hu/recu1.jpg
képek

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Engem is érdekel, esetleg kinézhetnénk szombat délelõt...
Béülök az ótóba oszt felveszlek, ha nem nagy kitérõ a Angyalföld és Érd között...

Feri! Azt a Yasec-et egyszer kipróbálnám!

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás

maxi-bike ha jól emlékszem

Köszi, majd rájuk nézek.

langferi

langferi

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás

De, ha már szóba hoztam -Yasec! Ugyebár a bolti a konfekció, õ pedig a méretes szabó. Mennyi egy Yasec váz? Attól függõen, hogyan illeszti a csöveket egymáshoz, lesz belõle monti, túra, tandem vagy recu... (kis túlzással)
Tehát szigorúan csak elméleti síkon... Mennyi egy méretre készült váz?

Õ sem olcsó (ha jóltudom, montit most 180 ezer körül csinál.)
De mondjuk ez olyan dolog, hogy ha egyszer kipróbálod, hogy milyen érzés, utána már másra nem nagyon akarsz ülni.

Van egy home made rekum, (nem én csináltam) elmegy, de kipróbáltam gyõrben a Peppe kerékpárban is egy fekvõt, az egész más volt, el is gondolkoztam rajta 170000pénz alapshimano cuccokkal, ha úgyvesszük, nem sok, de sajnos a többi bicajomra sincs elég idõm.

A rekuépítésnél, meg azt szerintem nem kellene beleszámolni, hogy az alatt az idõ alatt mennyi pénzt kereshettél volna, mert arról az a tanmese jut az eszembe, mikor a fogadóban a vándor rántottát eszik, de csak egy év mulva megy fizetni, és a fogadós azt számolja fel neki, hogyha abból a tojásból kikelt volna csibe, az mennyit tojik abból is kelnek ki...
langferi alias SzomjasFeri
Lazán, faszán, igazán!
http://piacter.bikem...500&ppuser=2602

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
1817 nyarán Friedrich Drais von Sauerbronn báró megtette a történelem elsõ kerékpárútját.
1886. január 29-én jelentette be a német szabadalmi hivatalban gázmotorhajtású jármûvét Karl Benz német mérnök.
1904-tõl fogva datálhatjuk és láttuk, hogy 1906-ban Wrighték már sikerrel repültek.
…és ez csak 87 év…
Jó ez kisebb falatt, de nyugat-európában nem járnak ennek csodájára. Sõt azt tapasztalom, hogy az elmúlt 4 év alatt is „számítástechnikai” léptékû volt a rekuk terjedése hazánkban. Tudom az árak… De, ha Õk többet vesznek, nekünk is olcsóbb lesz! Terjed, mint az influenza és aki elkapta már nem gyógyul ki belõle. Nem adok 5évet és minden megyeszékhelyen lehet majd rekut vagy valami hasonlót venni!
Csökken az ár, nõ a kereslet. Ezzel egyenes arányban csökkennek a házi készítésû gépek. Fennmarad egy két alkotó, de õk „mûvészek” lesznek!

Az eredeti téma viszont arról szólt, hogy gyári vagy házi. Ha nincs ambíciód és ötleted, de van pénzed, akkor nyílván a gyári. Ha meg sokallod az árát vagy olyat nem kapsz a boltban, vagy egyszerûen csak az alkotás öröméért teszed, akkor ugye gyün a sufni.
Amikor az árszint eléri a pénztárcádat, akkor automatikusan kerülsz a van ambíciód és ötleted, de van pénzed is kategóriába. Az ember alapvetõen kényelmes, úgy hogy irány a bolt!

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás

Amíg az igényszint alacsonyan van, nem gazdaságos a tömeggyártás. A termék forgási sebessége kicsi, állna benne a pénz. Az igény láthatóan és érezhetõen nõ. Egyre többen fognak beszállni ebbe az üzletbe, gyártóként és kereskedõként. Badarság azt gondolni, hogy egy hagyományos vagy egy reku fejlesztési vagy gyártási költségei nagymértékben eltérnének egymástól. Tehát, nem olyan távoli jövõben ez az árszint harmonizáció bekövetkezik. Addig is jól megfontolt érdekük alapján olyan magasan tartják az árakat, amit a vevõ és a konkurencia enged.

Addig is sokaknak marad a handmade. Egy átlagos magyar tízenévesnek 300'000 sok! És ez csak egy középkategóriás váz szet.(a nem tízenévesnek is) Ha megnézitek a rekusok átlagéletkorát, talán érthetõ, hogy elõször el kell érni egy egzisztenciális szintet.

Amennyiben a technológia meg van, bármit lehet otthon is csinálni. A gyári cucc varázsa kissé eltúlzott. Sokan kezdték sufniban... , Tom Richy,YASEC stb.
Amit némelyik "õrült" otthon megcsinál, azt a gyárban el sem vállalnák. Bizonyos dolgokat, meg egyszerûen nem éri meg otthon csinálni, de a váz nem ez a kategória.

De, ha már szóba hoztam -Yasec! Ugyebár a bolti a konfekció, õ pedig a méretes szabó. Mennyi egy Yasec váz? Attól függõen, hogyan illeszti a csöveket egymáshoz, lesz belõle monti, túra, tandem vagy recu... (kis túlzással)

Összefoglalva, a piacnak vannak kényszerítõ hatásai. Az otthoni gépek és készítõik nélkül meg szegényebb lenne a világ. Végszó: a lé határozza meg a tudatot!

...az a baj még, hogy a vevõ is elmarad. Az én meglátásom szerint a reku az még nem egy elfogadott szerkezet. Az én kollégáimnak egyáltalán nincs ingerenciája kipróbálni egy ilyen szerkezetet, pedig a lehetõség adott lenne...Egyszerûen félelmetesnek tartják, pedig - szinte - mindannyian bringáznak, így pedig nem lesz könnyû elterjeszteni még akkor sem, ha lényegesen olcsóbb lenne. Ha nincs vevõ, akkor az ára sem fog lejjebb menni. Persze lehet, hogy idõvel beindul a gépezet lassan megindul a szekér. Murla jól csinálja azt, hogy ad lehetõséget a próbára, mert úgy könnyebben megmérgezõdik az ember...:)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Amíg az igényszint alacsonyan van, nem gazdaságos a tömeggyártás. A termék forgási sebessége kicsi, állna benne a pénz. Az igény láthatóan és érezhetõen nõ. Egyre többen fognak beszállni ebbe az üzletbe, gyártóként és kereskedõként. Badarság azt gondolni, hogy egy hagyományos vagy egy reku fejlesztési vagy gyártási költségei nagymértékben eltérnének egymástól. Tehát, nem olyan távoli jövõben ez az árszint harmonizáció bekövetkezik. Addig is jól megfontolt érdekük alapján olyan magasan tartják az árakat, amit a vevõ és a konkurencia enged.

Addig is sokaknak marad a handmade. Egy átlagos magyar tízenévesnek 300'000 sok! És ez csak egy középkategóriás váz szet.(a nem tízenévesnek is) Ha megnézitek a rekusok átlagéletkorát, talán érthetõ, hogy elõször el kell érni egy egzisztenciális szintet.

Amennyiben a technológia meg van, bármit lehet otthon is csinálni. A gyári cucc varázsa kissé eltúlzott. Sokan kezdték sufniban... , Tom Richy,YASEC stb.
Amit némelyik "õrült" otthon megcsinál, azt a gyárban el sem vállalnák. Bizonyos dolgokat, meg egyszerûen nem éri meg otthon csinálni, de a váz nem ez a kategória.

Összefoglalva, a piacnak vannak kényszerítõ hatásai. Az otthoni gépek és készítõik nélkül meg szegényebb lenne a világ. Végszó: a lé határozza meg a tudatot!

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
És hogy filozófiai mélységekbe bocsájtozzak:

A leglényegesebb dolog, hogy az ember tisztában legyen azzal, mi célból foglalkozik a rekuval. Mert van, akinek ez az élete, másnak ez a pénzkeresete, harmadik aktívan versenyez vele, negyediknek hobbija, ötödik csak bele akar kóstolni...

Az embernek el kell dönteni, hogy mennyi idõt és pénzt fordíthat erre.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás
De itt jön be az építés. Egy rekunyi "építõanyag" tokkal vonóval kijön 100e-bõl, nekem pont ennyibõl jött ki az elõzõ. Ha fejleszteni akarsz, csak új vázat rakni a már meglevõ alkatrészek alá, akkor náhánytíz ezerbõl megvan a következõ, az azt követõ meg a többi. Mire eléred a 300 ezres határt, lesz egy csomó rekud, és egy csomó tapasztalatod, megtanultál egy halom új tervezõprogramot kezelni, utánaolvastál egy csomó dolognak, megismertél egy csomó érdekes embert.

...én azért javaslom, hogy tedd a rekudat egy gyári mellé...Érezni fogod a különbséget és bár a 300 ezer sok, de rögtön nem is lesz annyira sok.
Picit ez olyan, mint amikor én hegesztetten egy kaput, meg ahogy megnézem, hogy az öreg lakatos mester hogy csinálta. Hiába nyomtam bele kétszer annyi idõt, mértem kétszer annyi ideig az öreg munkája meg az én munkám között ég és föld volt a különbség. Pedig én jobb trafoval hegesztettem az öreg meg valami fabrikáltal. Az enyém ingyen volt az öreg egy huszasért csinálta meg. Az enyémen csúnyák a hegesztési varratok, itt-ott van egy kis tekeredés, csavarodás az öregében nincs. Ha reálisan nézem a dolgot már nem is biztos, hogy annyira drága az a kapu, mert ott van az ember és a tapasztalata abban a húszasban. :)

Persze van pár olyan fickó, mint ez a fejszés Frici...:) ...ha nem látom a saját szememmel, amit összetaknyolt, akkor nem hiszem el, hogy vannak azért kivételek. Az õ masinájára én rá sem kívánkoztam ülni, már jól laktam az esztétikumával és a sokszor fondorlatos megoldásaival. Én is egy elborult elme vagyok, de fejszés Fricihez fel kell nõni, hogy a derekáig érjek...:) Neki a szíve ami nagyon mozgatja a nem teljesen ép elméjét :), amivel csinál ilyen hulladék termékeket és én úgy gondolom õ ezért tud ily szépet alkotni...:)

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
má nem sok kerom van triket elajándékoztam ezvan meg egy váz amugy nem sokat aLKOTAM 3 kétkerekü
2tö 3 kerekü
képek

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Hány darab kerót van már?

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

ja saját gyártmány az ülés .Hehe azért nem ojan hoszu csak ugy nézki a képen

Pedig egy tandem még hiányzik a készletbõl. Ülés mennyibõl jött ki? Készítesz eladásara is? (ja! és ezt nézd meg! Lesz hosszabb verzió is :)http://videa.hu/vide...ses/Piko Python

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
ja saját gyártmány az ülés .Hehe azért nem ojan hoszu csak ugy nézki a képen
képek

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Lompi! Ez olyan hosszú lett, hogy kevés ráfordítással tandemet is csinálhatsz belõle. A hajtómû és az üléscsõ helye megvan. Már csak valami kormányszerût kéne szerkeszteni a hátsónak. Csináld meg, lehet, hogy tudnék rá vevõt! :)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

például eztsem pyton:) átalakitotam also kormányosra a gépem. http://joyyo.uw.hu/recu.jpg

:):) Te sem tudsz leállni! Gratula! Én csak az Õsz végén kezdek a következõbe. :):)

Csak most vettem észre, ez már a saját gyártású ülés?