Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

neeshow

neeshow

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Dear Stoki!

A gyorsaság alatt csak annyit értek, hogy 40-60 perc alatt le tudjam tekerni a 20-22 km-es távot nap mint nap oda-vissza (40-44 km) nagy biztonsággal.

Az elérhetõ ár alatt meg valahol max. 100 E körül...
(persze lehet, hogy ez csak vágyálom)

A tippeket köszi az egyiknek már írtam is, a másiknak utánnanézek:)

Üdv: neeshow

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás

Üdv Mindenkinek!

Örülök, hogy megtaláltam ezt a fórumot, mert gyerekkorom óta szerelmes voltam a "bringó hintóba" ami tulajdonképpen egy bicaj, de mégis más, mert több mint két kereke van és kényelmesebb is. Sokszor gondolkodtam róla, hogy megpróbálom meggyõzni édesapámat, hogy néhány régi szovjet kerékpárból építsen nekem hasonlót, de azután nem lett belõle semmi.
Tavaly viszont elkezdtem a nyári hónapokban kerékpárral járni dolgozni (oda vissza kb. 40 km naponta) és rájöttem, hogy a mozgás ugyan jó, de nem túl kényelmes hozzá az eszköz.
A téli hónapokban töprengve a fenti problémán jött elõ újra a gyermekkori terv, hogy valami kényelmes de kellõen gyors eszköre kellene szert tennem, amivel már idén nyáron kiváthatom korábbi bicajomat. Így akadtam rá a rekumbensek világára. Azon belül is a tadpole-ok ragadták meg leginkább a fantáziám.
Egyetlen bajom, hogy a gyáriak horror árban vannak számomra.

Ebben kérném a segítségeteket. Ismertek magyar építõket, akik elérhetõ áron kínálnak háromkerekû fekvõbringát?

Köszönettel: neeshow

Üdv

...a kellõen gyors alatt mit értessz...??? ...mert a háromkerekûeknél ez nehezebben érvényesíthetõ...

...az elérhetõ ár is nehéz kérdés, azt is körbe kellene írni..

itt nézelõdhetsz :

http://fotelbringa.lap.hu/

...talán Õt (is) meg lehetne kérdezni meg lehet nézni...:

http://www.haromkerek.hu/node/170

csanya

csanya

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Hej! Ma tekertem egy kicsit terepen a nyuszival. KettWiesel Tour. Nem semmi élmény volt.
János hegy - piros- Makkosmária - jelzetlen- Nagyszénászug. Nagyon más mint normál montival. A kanyarodás egyszerûen frenetikus a géppel. Olyan könnyû sodortatni a seggét hogy csak na. Mondjuk a 3 kerék hátránya hogy csak széles úton lehet neki adni.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

Hú, de rég jártam itt!
a)-tény, hogy jó ha néhány szakterülethez az ember konyít egy kicsit ( hegesztés, esztergálás, marózás, festés, stb.), és rendelkezik hozzá a szükséges felszerszámozottsággal is.
B)-viszont az egész folyamat, amikor létrehozol valamit, nagyon sok sikerélményt ad, önmagában is élvezetes tevékenység, és személyiségfejlesztõ hatású.
c)-a kereskedelemben kapható, "gyári termékeknek" elõállításakor figyelembe kell venni a költséghatékonyságot valamint a szériagyárthatóságot. Ez a türelmesebb otthonépítõket nem köti meg, így mi sokkal "finomabb megoldásokat tudunk létrehozni (melyek nagy része kívülrõl nem is látszik).
d)-elmondhatatlanul más érzés, ha egy utat úgy teszel meg, ha egy eredményt úgy érsz el,hogy a saját magad által létrehozott szerkezetet hajtod, amin minden kompromisszummentessen köréd van szabva, és minden pont úgy mûködik ahogy elképzelted.

Az a inkább A mert ha itt csak kicsi hiányosság is van, akkor nem igazán mûködik a dolog. A hegesztéshez nem kicsit kell érteni (magam is minõsített hegesztõ (is)vagyok), de a váztervezéshez is. Alunál fõleg. A többi pénz kérdése, mert plazma/lézervágó, meg maró nem nagyon van otthon senkinek:)

neeshow

neeshow

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Üdv Mindenkinek!

Örülök, hogy megtaláltam ezt a fórumot, mert gyerekkorom óta szerelmes voltam a "bringó hintóba" ami tulajdonképpen egy bicaj, de mégis más, mert több mint két kereke van és kényelmesebb is. Sokszor gondolkodtam róla, hogy megpróbálom meggyõzni édesapámat, hogy néhány régi szovjet kerékpárból építsen nekem hasonlót, de azután nem lett belõle semmi.
Tavaly viszont elkezdtem a nyári hónapokban kerékpárral járni dolgozni (oda vissza kb. 40 km naponta) és rájöttem, hogy a mozgás ugyan jó, de nem túl kényelmes hozzá az eszköz.
A téli hónapokban töprengve a fenti problémán jött elõ újra a gyermekkori terv, hogy valami kényelmes de kellõen gyors eszköre kellene szert tennem, amivel már idén nyáron kiváthatom korábbi bicajomat. Így akadtam rá a rekumbensek világára. Azon belül is a tadpole-ok ragadták meg leginkább a fantáziám.
Egyetlen bajom, hogy a gyáriak horror árban vannak számomra.

Ebben kérném a segítségeteket. Ismertek magyar építõket, akik elérhetõ áron kínálnak háromkerekû fekvõbringát?

Köszönettel: neeshow

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
http://www.sram.com/...ggershifter.php

Az elõzõn nem jelent meg...

http://www.sram.com/...ggershifter.php

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Tudom, hogy ez nem az a plénum, de ha valakit esetleg érdekel egy Sram X9 trigger

Tíz pénzért! :)http://www.bikedisco...md=39951.964583

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Ha nincs rá kereslet, add el alkatrésznek (egyben)! Javasold a rekuépítõknek! Elegendõ a váz anyag, 20" kerék villával, hajtómû, váltó, fékek, ezer méter lánc, kormány bekötés a toló rúddal... Jó alap! Ha ez így nem is tetszik mindenkinek, de bármit össze lehet ütni belõle, minden meg van hozzá, még egy ülés is. Ehez csak fûrész meg trafó kell a többi adott!

langferi

langferi

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás

Na tessék aztat a viccet vicnek érteni, mert oda megyek! Azért még kipróbálhatom a Yasecet?
Esetleg a helyesírási hibákkal (pl.: mennyünk) és a stílusommal eljátszottam minden esélyt?!

Viccnek veszem, nem halálosan komolyan.

Bár anno mikor kezdtem maratonokra járni az ezeréves Hitenacélvázas GHauseremmel merevvillával, akkor is láttam a lenézést sok ember szemében, aztán mikor meg a yasec géppel jelentem meg akkor meg a "sznobköcsögvagy" -ot olvastam ki a tekintetekbõl.

De hogy ne legyek annyira off:
Ez nem érdekel valamikt?
http://piacter.bikem...=197638&cat=all

Nekem nincs rá idõm sajna.
langferi alias SzomjasFeri
Lazán, faszán, igazán!
http://piacter.bikem...500&ppuser=2602

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás

Hú, de rég jártam itt!
a)-tény, hogy jó ha néhány szakterülethez az ember konyít egy kicsit ( hegesztés, esztergálás, marózás, festés, stb.), és rendelkezik hozzá a szükséges felszerszámozottsággal is.
B)-viszont az egész folyamat, amikor létrehozol valamit, nagyon sok sikerélményt ad, önmagában is élvezetes tevékenység, és személyiségfejlesztõ hatású.
c)-a kereskedelemben kapható, "gyári termékeknek" elõállításakor figyelembe kell venni a költséghatékonyságot valamint a szériagyárthatóságot. Ez a türelmesebb otthonépítõket nem köti meg, így mi sokkal "finomabb megoldásokat tudunk létrehozni (melyek nagy része kívülrõl nem is látszik).
d)-elmondhatatlanul más érzés, ha egy utat úgy teszel meg, ha egy eredményt úgy érsz el,hogy a saját magad által létrehozott szerkezetet hajtod, amin minden kompromisszummentessen köréd van szabva, és minden pont úgy mûködik ahogy elképzelted.

...tökéletesen leírtad az egészet, csak ahhoz, hogy a többi bekövetkezzen az "a)"-nak meg kell lennie és ezen sok minden eldõl, mert ha "a)" csak részben van meg, akkor a többi betû is csak részben igaz...:)...és ha "a)" nagyon nincs meg akkor jön az "e)" egy gyári vásárlása, persze ha az "f)" a pénz is megvan hozzá...:)...nálad minden összeállt, ezért is csillog annyira az a silver LWB...;) ...de viszont, ha "a)" és "f)" sincs meg, jön az "á)" az álmodozás...:/:D

Silver LWB

Silver LWB

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás

Én személy szerint csodálom azokat akik belevágnak az építésbe, és még sikerül is mûködõ vázat összehozniuk! A kinézet egy dolog, de ha mûködik, az lényeges:)
Mondjuk én sem a pénzt, sem az energiát nem szánnám rá erre, inkább kifizetem a gyári verziót. Arról nem beszélve, hogy sok olyan finom megoldás van, amit otthon szinte lehetetlen kivitelezni:(

Hú, de rég jártam itt!

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás
Köszönöm az elismerést, és mindenekelõtt a lehetõséget! Python az élõ példa arra, hogy érdemes saját kezûleg nekifogni reku építéséhez. Megcsinált egy olyan konstrukciót, amilyet nem forgalmaz senki, ráadásul úgy, hogy azt se tudta, hogy hogyan kell majd vele menni. Kérem szépen, így születnek a nagy dolgok! Élmény volt vele menni!

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Embörek!
Összefutottam "A" téren a Levi gyerökkel. Rákuporodott a hüllõre, megkapta az instrukciókat és fél óra elteltével csinált egy nagy kört lábbal kormányozva a Hõsök terén. Megalázó volt! :) Gratulálok!

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Na tessék aztat a viccet vicnek érteni, mert oda megyek! Azért még kipróbálhatom a Yasecet?
Esetleg a helyesírási hibákkal (pl.: mennyünk) és a stílusommal eljátszottam minden esélyt?!

langferi

langferi

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás

...ja, hogy Te egy egyszerû kétkezi milliomos vagy? Mennyünk egyet a hegyen, addig jösz a missionel!

Nem kétkezi milliomos, sajnos.

Csak kortársaimmal ellentétben hétvégén nem mulatoztam el a pénzt, és a gimnázium óta melóztam is a tanulás mellett, mostanság már csak a meló van.
langferi alias SzomjasFeri
Lazán, faszán, igazán!
http://piacter.bikem...500&ppuser=2602

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

na akkor a 100kg alat lever nagy gödörnél de az ülésbe nem ér bele csak nem rugozik továb mivel nem tud jobban öszemenni.

Akkor oké.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Reku Papa a rajzodat még kiegészíteném egy harmadik körrel: a rugó teljesen összenyomott állapotának köre adná meg, hogy tényleg eléri az ülést, vagy megáll elõtte. Szerintem megáll. a rugó max kb. 2,4 centit nyomódhat össze (4 spirálmenet hézag : 6mm átmérõjû rugót alapul véve) és az még talán benne van a szórásban.

http://picasaweb.goo...404986269614658

Berajzoltam, kb. 20mm rugóutat feltételezve.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
na akkor a 100kg alat lever nagy gödörnél de az ülésbe nem ér bele csak nem rugozik továb mivel nem tud jobban öszemenni.
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

http://picasaweb.goo...061011721193298
Csináltam egy ábrát. Látható: Terhelésre valóban összenyomódik valamennyire a rugó, ám az útja minimális, és egy komolyabb felütésnél belever az ülés hátuljába.

Reku Papa a rajzodat még kiegészíteném egy harmadik körrel: a rugó teljesen összenyomott állapotának köre adná meg, hogy tényleg eléri az ülést, vagy megáll elõtte. Szerintem megáll. a rugó max kb. 2,4 centit nyomódhat össze (4 spirálmenet hézag : 6mm átmérõjû rugót alapul véve) és az még talán benne van a szórásban.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

hát ezt nem mondanám mert tökéletesen rugozik mivel nem disznek tetem bele de lehet hogy a képen ez nem lácik. amugy 3x hejeztem átt a felfogatást pont ezért:)

http://picasaweb.goo...061011721193298
Csináltam egy ábrát. Látható: Terhelésre valóban összenyomódik valamennyire a rugó, ám az útja minimális, és egy komolyabb felütésnél belever az ülés hátuljába.