2, Drágább lesz, mint gondoltuk.
A kezdetekben az ember nem számol minden apró, de összességében jelentõs dologgal, melyek végül akár többszörösére is növelhetik a kiadásokat. Persze aki már belevágott, az rendszerint nem szereti bevallani, hogy mennyire drágán jött ki. (Mutasson bárki olyat, aki annyiért építette fel a házát, amennyit eredetileg szánt rá...)
Talán ez a legjobb hasonlat. Valóban úgy mûködik ez, mint a házépítés. Tervezel egy költséget, majd amikor elkezded az építõ anyagokat vásárolgatni, mindig a jobb minõség irányába döntesz, és ettõl a költségek szépen növekednek. Én is Lompi mester kuncsaftjai közé tartozom, és amiért én az építés mellett döntöttem, azok a következõk:
1. Ár. Egy Action Plus 200.000 a sajátot ennek felére saccoltam, de persze több lett.

2. Egy belépõ szintû rekunál, a legtöbb alkatrész belépõszintû. Azaz megveszem a bicajt, mondjuk egy TW Action Plus-t, ez egy fix konfiguráció, ami tartalmaz olyan elemeket, amelyek nem biztos, hogy nekem tetszeni fognak. Ilyenek pl. Tektro fékek, Kenda gumik stb.. Ha ezeket lecserélem az általam kívánatosra, akkor rögtön emelkedik a bicajvásárlás költsége 10-20.000 forintokkal akár. Nem beszélve az elkerülhetetlen plusz kellékekrõl, kulacs, csengõ, komputer, és egyéb shimano puncimacerátor.

3. A Lompi által gyártott váz biztosan jó, hiszen olyan emberek, mint pl. Python, Zsizsi, akiknek komoly tapasztalatuk van fekvõ bicajokkal, és adott esetben egy 600.000 Ft-os kategóriáról ültek át Lompi bike-ra, elismerõen nyilatkoznak róla. Nekem ez elég volt referenciának. Mellesleg azóta már én is mentem vele néhány kilométert, és tényleg élmény.
4. Igen, egy kicsit nehezebb lesz. De én Rómáig szeretnék menni, vagy annál is messzebb. Nálam a tömeg nem szempont, a strapabíróság annál inkább.
Tény, hogyha úgy kezdesz bele, hogy semmid nincs az építéshez, nem sokkal lesz olcsóbb. Mindenkinek másmilyen lehetõségei vannak, és ami az egyik embernek pénzbe kerül, az a másiknak csak néhány sörbe. Én például a szinterezést tudom ingyen megoldani, lévén, hogy egy ilyen üzemben gályázom naponta. Az én elefántom, kb. 130.000-nál fog megállni. DE. Minden alkatrészét én választottam, és beleszólásaim voltak a váz kialakításába is. A 130.000 még mindig nem 200.000. Attilának pedig biztosan sikere lesz ha sikerül a 100.000-es vázszettet árusítania, mert akik ma építik a bicajukat, azoknak a többsége meg fog próbálkozni a gyári vázakkal, hiszen az alkatrészek kritikus tömegûvé vállnak nálunk a sufnikban .
Papának igaza van. Fel az AM Bringa honlapra minden termékkel és lehetõséggel! Hiszen információk hiányában nem tudunk helyesen dönteni.