Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás

Én ezt önnek nem javaslom. :D
Már 55 foknál is nagyon erõs a kerékbillenés. Útkeresztezõdésben már komolyan oda kell rá figyelni. Ha városban is akarsz járkálni a géppel, 60 fok alá nem javaslom.

Lehet, hogy mûködõképes a dolog 50° alatt is, csak akkor az utánfutáson kéne csökkenteni - szerintem.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Miben tudd ez a gép a te vagy az én gépemnél többet?

Nekem tetszik, hogy az elsõ sárvédõ is vázelem. Igen érdekes, hogy a fickó 70-es nagytányért használ, kistányérja meg egy 60 fogú ovális. A kereke pedig - ha jól látom - 559-es vagy 622-es. Milyen lábai lehetnek ennek? :)
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Nye(t)!
Számomra nem túl érdekes. A homlokcsõszög 45'-al biztosan jó egyenesfutást add, de kanyarodni nem véletlenül nem láttam az embert. A magam részérõl inkább a 70' felé tendálok (bár a mostani 56')
A hátsó traktus egy alulemezbõl hajlítva csak design elem, más hasznát nem látom.
Így vagyok a lehajtható félüléstámlával és az aláforduló elsõkerékkel. Értem én, hogy mit szeretett volna az ember, de nincs ez átgondolva. Annyival nem csökken általa a méret, hogy könnyedén beférjen a csomagtartóba. Talán egy Caddillac-be...
Ebbõl kifolyólag az ívelt idom merevítõ is okafogyott. Egy sima 20-as csõ könnyebb, egyszerûbb, letisztultabb. Úgy is csak húzásnak van kitéve.

Nekem az outi stílusban az etalon az amit te összeraktál, bár a csavarkötésekkel kapcsolatban vannak fentartásaim, de letisztult és sallang mentes. Aluból esetleg egy hasonlót a télen...:)

A túra mûfajban meg az enyém. Agyváltó, agydinamó, teló és csomagtartó, sárvédõk, tároló rekeszek, automata világítás és telefon töltõ, szóval komfort. Ennél annyira nem számít egy kiló ide vagy oda. Elvisz, ahova el kell vinnie. Sátrastul, hálózsákostul, konzervestül.

Miben tudd ez a gép a te vagy az én gépemnél többet?

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

épp 50 fokkal tervezek,

Én ezt önnek nem javaslom. :D
Már 55 foknál is nagyon erõs a kerékbillenés. Útkeresztezõdésben már komolyan oda kell rá figyelni. Ha városban is akarsz járkálni a géppel, 60 fok alá nem javaslom.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Какова новинка в собаке? (Мой дорогой друг :))

Intyereszovant velociped, nye? :)

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Én még itt tartok:

Nu, sto vü dumajetye daragije druzja?

Szép munka ez a Sofabike! Meglep a 45 fokos homlok, de meg is nyugtat, mert most én is ebben az irányban haladok, épp 50 fokklal tervezek, elõbb-utóbb blogolom is majd...

Aki épp rá van kattanva a wattokra:
Itt lehet mindenféle ellenállásokat számolgatni
Itt pedig anno én is számolgattam ezt-azt, bár az a lánc/agyváltó összehasonlításhoz volt.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Какова новинка в собаке? (Мой дорогой друг :))

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Én még itt tartok:

Nu, sto vü dumajetye daragije druzja?

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

[/URL]

Lompi?

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Én 297 km-t mentem kerek 10 óra alatt, országútival, és nem is teljesen sík terepen.

V11? Az is 297 km...

Nekem (ötvenhez közeledõ fitnessbringás) tavaly a 11 Velence-kör bruttó 12 óra volt. Rekuval, sokat bolyozva, végig LT alatt. Gödöllõ-Kiskunhalast nyomtam már 31-es átlaggal, országútival, könyöklõvel. Rekuval max. 28-as átlag sikerült. 559-es, 8 bar-os Tom slick-eken.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Lehet hogy nem kresz hanem az MSZ 6496:1980 tartalmazza, nem tudom mert már rég olvastam és nem hinném hogy mai viszonylatban életszerû lenne még, de ki tudja. Ha valaki meg tudja szerezni ezt a szabványt ossza meg legyen szíves :)

Mára a helyzet megváltozott, a szabványok betartása nem kötelezõ, csak abban az esetben, ha azt valami külön elõírja.

Az MSZ 6496:1980 egyébként érvényes szabványnak tûnik, legalábbis a Magyar Szabványügyi Testület honlapján megvásárolható, 4313 ft a pdf letöltése.

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás
Hû de pörög ez a fórum! Csak gyõzzem követni. Csak csorog a nyálam annyi gyönyörûséget linkeltek be. Eddig se tudtam, hogy mi kell nekem, most meg végképp nem. Tulajdonképpen minden kéne. Illetve ahogy írtátok: a hozzá nemértés szüli az egymásnak ellentmondó, fizikailag képtelen igényeket.

Egy HPV legyen magas h jól lássak és én is jól lássak mint egy hagyományos outin, legyen kicsi a légellenállás, legyen gyors, könnyû, stabil, kényelmes (na hát a hagyományos outi nem egészen az) többek között ezért vagyok most itt, olcsó.... de vannak még ötleteim (legyen jó a "klíma": ebben a hagyományos outi verhetetlen, de esõben, hidegben védjen, mint egy velomobil, - Joó Antal elképzelései indítottak reku irányba - extrém emelkedõn csomaggal legyen stabil mint egy trike, de alpesi szerpentineken lefelé lehessen száguldani mint egy szuper bike motorral, "térd-könyék koptatja az aszfaltot" - imádom a mélyen döntött gépet ritmikusan átdobni az ellenkezõ irányú kanyarba -, eseteleg tandem változatban h Csillával headset nélkül is tudjunk beszélgetni /õ Nordkappra szeretne menni Bp. XV. ker-bõl végig emberi erõvel - bár ez már sztem nem emberi :)/)

Próbált már valaki ilyet:

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
nameg ezen sincsen hátso fék mer minek http://www.kmxkarts....enom/venom2.jpg
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás
burkolt gép hase alapokra ? esetleg?
http://www.recumbent...-and-shut-case/

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

Gondolkodtam azon is hogy két kar két osztó, és egyik kar jobb eleje + hátsó, másik kar bal eleje+ hátsó
ehhez mit szóltok??

már alakul, de még mindig nem értem minek a hátsó fék. akcióban semmit nem fog tapadás hiányában hiszen az elsõ kerekekre hat inkább a lendület. van úgy hogy haloványan el is emelkedik a földtõl. A KMX még a kiegészítõiben kínál egy segédgörgõt is orra bukás ellen
http://www.kmxkarts....p/stunt-wheels/

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
érdekesen nézneki fölega beálitása
képek

TheTriker

TheTriker

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás

tudok jobbat 3db fékkar :D

Gondolkodtam azon is hogy két kar két osztó, és egyik kar jobb eleje + hátsó, másik kar bal eleje+ hátsó
ehhez mit szóltok??

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

tom2 simán lehet aszfaltonis csak kelöen bátornak kell leni hozá nameg nemárt a vastag bõr se

nem borultam, megmaradtam 3 keréken jeges aszfalton nem kunszt :)
száraz sima aszfalton azért nem próbálnám ki tuti bukás

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás

Második fejezet.
Okosra ittuk magunkat és minden felmerülõ elméleti problémát megoldottunk. Apuka elégedett. ...és a bizonyíték...
http://picasaweb.goo...759433393954162

(Szakadjatok már le a vitorlavászonnal borított háromkerekûekrõl. Már nem tudok többet inni...)

pyton júj szegény gyereknek ha ijen álapotba viszi a papa :D
képek

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
tom2 simán lehet aszfaltonis csak kelöen bátornak kell leni hozá nameg nemárt a vastag bõr se
képek