Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts
Ehhez mit szóltoK?

Feltöltött kép
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Normalizálódnak az árak. Ha jól tévedk, 80 pénz volt (anno) a nyolcas Alfi induló ára.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
python ditekt lett ilyen :)
ezvoltkéznél hehe ugy ismersz hogy ha ezvan kéznél és 20perc után nemlett volna 20" villa belöle?
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Én direkt alsóssal kezdtem, már hogy nem ez volt a terv csak nem volt áttétel... :) Jó volt az, szerettem is, kényelmes is volt, de a lengõorrú után nem térnék vissza rá. Több megszokást igényel az elsõkerékhajtás, de annyi elõnnyel jár hogy megéri a plusz gyakorlást.

Lompi! Az az elsõ villa nem 20"-os kerékhez van. Elõrelátó voltál vagy ez volt kéznél?

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Ahány ember, annyi /meg/szokás...én indirekt alsó kormányoson kezdtem, hamar megszoktam. (Mondjuk annak változtatható volt az áttétele.)
Nekem az-az egyik legkényelmesebb verzió, hosszú távra.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
nyugotan gyakorolj még megfogod szokni amugy az also kormány meg még roszab megszokni ha indirect hameg direckt akkor ugyan az mint felül oldalra huszkodós.:)
csinálj lengöórút azon forgatni kel:D
vagyha kelöen gyakorlot leszel azon még a kormányt is elengedheted:)
képek

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts

hogy ne unatkozatok

Itt-ott csõ formája van, de már megint bicikli lesz belõle, nem kürtõskalács:). (nemnagykunszt)

Nehezen szokom meg a kétkerekûmön, hogy a kormány markolat távol esik a forgástengelytõl és oldalazni kell elforgatás helyett. Alsó kormányon is gondolkodom...

Mi a tapasztalatotok - gyakoroljak még egy-két hónapot, vagy ha nagyon idegen, akkor csináljam meg mielõbb az alsó kormányt?
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts
Adjon az ÚR hasonló egészséget mindannyiunknak:
Robert Marchand 100 évesen írt sporttörténelmet kerékpározásban

Mi tartja ilyen jó karban? A tekerés? A szöszi a dédunokája lehet, vagy a barátnõje?
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
hogy ne unatkozatok
Feltöltött kép
képek

Normogo

Normogo

vendég

• fórumtag
  • 35 posts
Bocs, Az elõbb lemardt az idézet.

Mik a tapasztalataid a bringával?
Tavaly én is agyaltam rajta, mert igen kedvezõ áron kínálták, de sokat vacilláltam a 20 colos kerékméret miatt.

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni külsõ gumi vásárlásában.
Õsz végén vettem egy teleszkóp nélküli rekut /HP Wavey/ amit szeretnék egy ballonos gumival komfortosabbá tenni. A Schwalbe big apple-t néztem ki 20 colos méretben 2.00-ás szélességgel. A baj csak az hogy a leírás szerint 85 kg a terhelhetõsége a guminak, de az én súlyom a kerékpárral együtt majd 100 kg. Szerintetek ez mekkora problémát jelentene, érdemesebb lenne-e 2.15-ös gumi méretet választanom, illetve a szélesebb gumi komfortosabb-e a keskenyebbnél?
A hozzászólásokat elõre is köszönöm!

Normogo

Normogo

vendég

• fórumtag
  • 35 posts
Mik a tapasztalataid a bringával?
Tavaly én is agyaltam rajta, mert igen kedvezõ áron kínálták, de sokat vacilláltam a 20 colos kerékméret miatt.

Normogo

Normogo

vendég

• fórumtag
  • 35 posts
Milyen pedált ajánlanátok rekuhoz?
Most már van SPD pedálom (bár cipõm még nincs hozzá), de a tanuló néhány hónapban nem azt akarom használni, még normál bringán sem használtam sose.
Egy tavalyi AM bringa túrán azt tapasztaltam, hogy néha leesett a lábfejem a pedálról, ezért gondolom, hogy nem mindegy, milyen típust választok.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts

Az is valószínû, hogy ahogyan autóból sem egy pihen a garázsban, úgy bringából is van minden alkalomra megfelelõ.

...és van! :D

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Engem nem zavar ez a súly. Biztosan ki lehetne hozni kevesebbõl, még drágábban. A helyén kell kezelni a dolgokat. Nem ezzel leszel leggyorsabb a hegyen, nem ezzel fogsz világkörüli útra indulni, de azt el tudom képzelni, hogy a zöld manager hollandiába ezzel gurul be az irodájába. Betolja liftbe és letámasztja a bõrkanapéhoz. Ez lenne a célcsoport és valószínûleg számukra nem is gond kicsengetni az árat. Az is valószínû, hogy ahogyan autóból sem egy pihen a garázsban, úgy bringából is van minden alkalomra megfelelõ.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Jó az a masina, bár így szétszedés közben három pont feltûnt, ahol lehetne rajta javítani.
A 18 kiló nem gáz, ha csomagos túrán is egyben marad, mire hazaér az ember a föld túlsó felérõl. :D
Az ára meg...na igen, az idiotizmus, de hát az innováció!??? Áhh, márketing. :-(

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
18kili enyiért? hehehehe ilyen infrastrukturával röhej
képek

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Nekem tetszik! Tetszett már három évvel ez elõtt is. Integrált fék, tokozott lánc, Rohli, magnézium kerekek stb. Igazi városi, öltönyös gép. Cserébe 18 kili felszerelve.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
inováci o ide vagy ode de ronda de a kerekek meg a rohlof az jöhetne belöle
:)
képek

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Nekem az ára kellene! 3870 júró.
Ez elsõre sok lehet a mi pénztárcánknak, de benne van az innováció.

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts
A kerekei tetszenek.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !