Tarts fésûkúrát !
Nem is írta, hogy mi baja van.
Ez a módszer, meg a páros izzasztás minden bajra jó?
Tarts fésûkúrát !
Itthon fekszem betegen és nincs kinek ellentmondanom...
Megfordolt a fejemben, hogy LOOK-os cipõt veszek, k. jó csukákat lehet venni kéz alól az SPD-s töredékéért. Aztán leszavaztam, mert még ebben is idegesít a kavicsok nyiszorgása és kopogás amíg áttolom ahol kell, vagy ha meg kell állnom egy boltnál, vagy belépek a könyvtárba. Amúgy a Specialized keskeny sarka egyáltalán nem kényelmetlen, bár nincs összehasonlítási alapom. Ellenben egy negatívum a tépõzárral kapcsolatban: lehet hogy nekem erõsebb a lábfejem az átlagnál, de nem tudom rendesen a helyére csatolni, ahogy illene. Annyira nem zavaró, inkább csak esztétekailag. Bár... A használat közben ahogy nyúlt egy kicsit a cipõ, már egyáltalán nem vészes a dolog. Fûzõnél biztosan nincs ilyen porbléma.
De még nem eléggé... A tépõzárral soha nem volt gondom. A Specinél leszakadt a bõrrõl, de ez nem a tépõzár hibája. Elengedte a varrás. Javítva lett. A mai napig a gyári tépõzár van rajta és kiválóan mûködik. Ez ne tartson vissza egy topánka megvásárlásától!Nnnna, ezt is túllihegtem!
Nem értek egyett! Szar cipõvel nem lesz élmény!Isu,
Én azt javaslom, csak felpróbált cipõt vegyél, és nagyon merev talpút. Taposáskor a lábfej szétterül, ne feledd! És inkább totyogjál benne mint aki betojt, de a tekerés legyen élmény!
Kár, hogy nem 43-as a lábad...A Specialized cipõ nagyon tettszik
Az elsõ cipõm egy Cannondale volt. Occsóért. Kényelmes volt, bírta vagy két évig és bírta volna tovább is, ha a kopottsága miatt szét nem vágom. Rusnya volt már az istenadta. A felsõ rész csúnyán megkopott a használattól és mosástól. Kiváló ár-érték arány. Elsõ cipõnek és az elsõ két-három évre javaslom. Legalább ez alatt rájösz, mit is szeretnél igazán!http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTv42RPZtPfc28OlBCROWe4dgQSGl8DTYtSu_TpgE3YwShRo-NeHn_udFCT
Másodjára egy Specit vettem karbon talppal. Nekem bejött a csámpássága (body geometry) is. A karbon talp meg állat! Jól lehet vele terhelni a hegyen. Sajna azóta már nem montizom. A felsõrész jól bírja, a racsni szalagot egyszer kellett cserélnem és a sarka kopott le a rekutól, de ragasztottam rá egy újabb talpat. Nincs szívem kidobni! Kapott hideget-meleget. Estem benne, csúsztam benne. Mindent kibírt!
Van egy Northwave téli topánkám, meg egy Exustar szandim és a Te linked miatt ma vettem egy Pearl Izumi X-Alp Low-t (a Speci helyett). A Northwave Celsius valóban jó, de a Te szempontotból másodlagos. Ugyan ez vonatkozik az Exustarra is. Szerencsés helyzet, ha minden alkalomra tarthatsz egy cipõt, de Te egy darabbal szeretnéd megoldani a szezont.
Összességében én azt javasolnám számodra, hogy kerüld a verseny cipõket. Valamennyire hajlik a talpa, az ebben az estben nem hátrány, mert akkor tudsz benne sétálni is. Ez túrák során gyakran szükséges lehet. A nagyon merev talpú cipõkben (karbon) jól lehet tekerni, de járni olyan benne mint egy sícipõben! A profi cipõk általában csattal és tépõzárral készülnek, mereven tartják a lábat. Ez nem kedvez a vérkeringésnek és a szellõzésnek, viszont brutálisan lehet bennük tekerni. Ezt nagyon tudják! Bokától lefelé egy egységgé válik a lábad, a cipõd, a pedálod, a hajtókar stb.
Az én javaslatom mégis a fûzõs, túrázósabb változat, ahol a lábfejed szélességéhez tudod állítani a felsõrészt. Általában ezek is tépõzárral végzõdnek, hogy a fûzõ masni ne akadhasson bele valamibe. A lazább kialakítása miatt komfortosabb, jól szellõzik és a keringést sem gátolja. A "puhább" talppal kényelmesebb benne járni is. Érdemesebb a hálós felsõrésszel kialakítottat választani. Ez jól jön majd a kánikulában. Késõ õsszel egy neoprame kalucsnival kiegészítve kora télig használhatod. A karbon egyébként is rosszabbul szigetel mint a mûanyag vagy a gumi. A klipsznél jelentkezõ hõhíd hatás minden kerékpáros cipõ jellemzõje. A rekun meg a szelet pont pofára, talpra kapják! Ez alól sajnos a Northwave Celsius sem kivétel!
Nos a Pearl-t ezen szempontok alapján és túrázós, barangolós cipõnek vettem.
Elég látványos a különbség a Specihez képest. Meglehetõsen beszédes képek!
Az egy jó ötlet volt, hogy PRÓBÁLD FEL és toporogjál benne pár percig.
...ha nem bírsz magaddal, akkor sorolom:
-Northwave Mission: volt is, van is. Az elõzõ - vagy 7-8 évig bírta, de a talpa már nem, elkopott, egy-két helyen eltört, viszont szinte csak ezt használtam minden hova. Nekem nagyon megérte megvenni. Az újnak - ami a képen is látható - már más a felsõrésze, így ez kissé szorosabb, mint az elõzõ verzió volt. Ezt harmadik éve nyüstölöm. Amennyiben nem végzetesen büdös a lábad, [COLOR="rgb(46, 139, 87)"]akkor még a felsõrész szellõzése elegendõ, ha meg mégis...
- Specialized Tahoe: Az elsõnek a fûzõ bújtatója konkrétan elszakadt, a cipõt a Bergusonban azonnal cserélték, az újat azóta használom - idén lesz egy éves - nagyon kényelmes viselet, de hogy mennyire strapabíró, még nem tudom.
Ezek ugye fûzõs cipõk voltak. Egyébként a fûzõsnek én több elõnyét látom, mint hátrányát. A tépõzárasok közül nálam a Pearl Izumi modellek váltak be. Elnyûhetetlenek! Bár ezeket kifejezetten hegyi bringázásra használtam, viszont így kaptak sarat, port, követ, stb...
A Northwave alapvetõen jó márka, minõségben, innovációban nagyon erõsek és bele is rakják a termékeikbe, amit kell. A téli cipõjük számomra etalon!
A Specialized cuccaival nincs hosszú távú tapasztalatom, sosem vettem a márkától semmit, csak ezt a cipõt. Ez bevált, szeretem.
A Pearl Izumi cipõi elõtt megemelem a kalapomat.
Nos, ha ez segített...