Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás

Köszönöm a kérdést :)
Nem sokat változtattam rajta a legutóbbi bejegyzés óta. Az elsõ merevítõvel visszatértem a régebbi egyszerûbb (és sztem azonos súly mellett merevebb) megoldásra, és megrajzoltam a "stucnit". Most így néz ki:
egyik kép
másik kép
Ebben a pillanatban elégedett vagyok vele. És nagyon kiváncsi arra, hogy milyen lesz vezetni, ha majd végre megvalósul...

Meg kacérkodom a fa üléssel is, bár biztos vagyok benne, hogy lesznek többen is közületek, akik elõbb megcsinálják nálam :) Leveleztem az eredeti ötletgazdával, postoltam is ma errõl, érdemes elolvasni amit a cseh srác ír (inglisül van, aki a magyar gépi fordítás olvasására adja a fejét, annak sok kitartást kívánok...)

A rétegelt lemez tényleg nyír (oroszok csinálják), ha komolyabb fa lehetõségek után nyomozol tudom ajánlani a Zatik Fa boltot én mindig itt veszem a fáimat, mert elég nagy a választék. Pl. rétegelt lemezbõl is töménytelen mennyiségek vannak jelen a boltban, melyek 1,5*1,5 darabokban kaphatóak különbözõ vastagságban. Pár száz forintért szakszerûen darabolnak is. A boltban mindenféle egyéb fa termék is megvásárolható...

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

hogy áll az új terv?

Köszönöm a kérdést :)
Nem sokat változtattam rajta a legutóbbi bejegyzés óta. Az elsõ merevítõvel visszatértem a régebbi egyszerûbb (és sztem azonos súly mellett merevebb) megoldásra, és megrajzoltam a "stucnit". Most így néz ki:
egyik kép
másik kép
Ebben a pillanatban elégedett vagyok vele. És nagyon kiváncsi arra, hogy milyen lesz vezetni, ha majd végre megvalósul...

Meg kacérkodom a fa üléssel is, bár biztos vagyok benne, hogy lesznek többen is közületek, akik elõbb megcsinálják nálam :) Leveleztem az eredeti ötletgazdával, postoltam is ma errõl, érdemes elolvasni amit a cseh srác ír (inglisül van, aki a magyar gépi fordítás olvasására adja a fejét, annak sok kitartást kívánok...)

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
azok a vasuti átjárok tényleg carok
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

lazac

lazac

vendég

• fórumtag
  • 145 hozzászólás

Udv mindenkinek.
Lehet,hogy nem jo helyen kerdezoskodom,erdekelne indul-e valaki a Balaton-kor (2010 aprilis 23) 206 km-es szakaszan fekvovel.
Elnezegetve a 2009-es fotoalbumat mintha feltunt volna 1-2 rekus.
Orulnek ha nem lennek egyedul.
Udv mindenkinek,adomentes hatszelett.

Tavaly voltam, 3 rekus volt: egy kmx-es meg egy házi építésûvel valaki rajtam kívül, ha jól tudom. Elég idegõrlõ a túra, az emberek mountain-bike-kal néha ott nem tudtak felmenni, ahol én a Tagunnal igen (egy darab murvás emelkedõ volt, azt hiszem Tihanynál valami magánúton mentünk), illetve nagyon nem figyelnek, nagy a tömeg, sok a vagánykodni vágyó fiatal, vasúti átjárónál a csiki-csuki vasaknál nem fért át a bringám. Megfogadtam, hogy soha többet. Viszont látni velocipédet, 35-40-es tempót diktáló Csepel tanyabájkost, stb.

Szóval idén is megyek. :D
Nulla edezettség kell hozzá nagyjából, brutálisan lassú a menet, a szellem hamarabb elfárad, mint a test.

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

Ja nem gondotam, h rám célzol, csak azért írtam, h nyilván többeknek is a garázs/készültség függvénye a kör.

hogy áll az új terv?
elfelejtettem mondani hogy a korm csap ház elkészítésére 2 megkezdett munkaórát mondott a szakember,+ anyag.
( Viszonyítani kiinduláshoz hogy ne nézzenek majd madárnak ;) )

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

akkor egy harmadik barátom is hasonló cipõben jár. nem rád gondoltam elõször hiszen te úgyis megírod, ellenben a másik trájkossal, aki nem fórumos :)
;)

Ja nem gondotam, h rám célzol, csak azért írtam, h nyilván többeknek is a garázs/készültség függvénye a kör.

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

Pontosan ez az, amiért csak egy héttel elõtte fog kiderülni...

akkor egy harmadik barátom is hasonló cipõben jár. nem rád gondoltam elõször hiszen te úgyis megírod, ellenben a másik trájkossal, aki nem fórumos :)
;)

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Egy barátom biztos tudom hogy szintén nevezett, kérdés hogy addigra össze tudja e rakni a gépét vagy sem.

Pontosan ez az, amiért csak egy héttel elõtte fog kiderülni...

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

Udv mindenkinek.
Lehet,hogy nem jo helyen kerdezoskodom,erdekelne indul-e valaki a Balaton-kor (2010 aprilis 23) 206 km-es szakaszan fekvovel.

Pár beírással ezelõtt én is kérdeztem, de senki nem jelzett vissza.

Jelentem én megyek. Hogy sikerül é a 200 kilcsi az még kérdéses jelen fizikumomat tekintve :) de nem adom fel.
Egy barátom biztos tudom hogy szintén nevezett, kérdés hogy addigra össze tudja e rakni a gépét vagy sem.

zilo_b33

zilo_b33

vendég

• fórumtag
  • 36 hozzászólás
Udv mindenkinek.

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás
Csillának szombat délután: Nézd, Easy Rider! :)

Ma Dobogókõn voltunk, jó sokan (20-25, köztük 2 rekus, az egyik Pupu), mi Csillával rövidítettünk, Rákospalotáról feltekertünk és lejöttünk, (meglehetõsen náthás vagyok, fejem mintha egy nagy hordó volna (lehet h az is csak nem látom?)
A többiek 1035m szintet nyomtak, mi csak 620-at. Hó is volt még elég rendesen.

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás
Volt egy ilyen beszólás is az út két oldaláról nagyjából egyszerre:
- Ezek hülyék!
- De Jó!
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Végre napsütés! A tegnapi gödöllõi kör során felmerült beállítási problémák korrigálása után, levezetésnek egy laza gödi túra.
Nektek hogy telt a vasárnap?
Posted Image
ui.: Papa! Hogy hívhatsz egy ilyen súlyú gépet Elephun-nak? Én minek hívjam? Bálnának?

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

.....az a kisteherautós korrekt csávó ott a videon. Remélem egyszer egy 40 tonnás kamion elé is sikerül így kihajtania..

Sajnos nagyon sok ilyennel talákoztunk! A tavasz elõhozta a család féltve õrzött autóit a garázsból. "Anya ma te vezetsz" stílusban, mikor a "Papa is csak hétvégi sofõr. Mintha láthatatlanok lettünk volna... Gondolom a furgonos egy másik állatfajhoz tartozott, de ez is ragadozó.
A kedvencem az a Suzuki Swift-es mama volt, aki nem tudod minket az 5 méter széles sávon belül megelõzni, ezért felkisért a gerincre. Vele együtt meg még 40 autó... :)

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás

Elõzetesek, amíg Papa összevágja a gödöllõi túrát bemutató anyagot.

YouTube - G
YouTube - G
YouTube - G

.....az a kisteherautós korrekt csávó ott a videon. Remélem egyszer egy 40 tonnás kamion elé is sikerül így kihajtania..

...úgy látszik mindenki valahol koválygott. Én a Pilist vettem célba csapatban, fent még van egy kevéske hó még egy hét kell mire elolvad és felszárad...Sajnos nagyon kicsapkodták itt-ott az erdõt elég csúnya látványt nyújt...

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

A két szentendrei sztem mi voltunk. Egy lowracer Fujin SL II, és egy Velokraft. Nyomtunk egy jó kis kört. 50km 550m szinttel 1:45 alatt. El is fáradtam:( Csúnya szembeszél volt végig. De jól esett:D

Igen, gondoltam rátok, de azt hittem korábban indultok és többen lesztek. Én voltam a srác a sajtos-tejfölös lángossal ;) Ez amúgy olyan 3 körül volt.
Tényleg derekas déli szél fújt, hazafelé mi sem szerettük... De körben nincs végig szembeszél:)
Szánom-bánom, h mi nem csináltunk képet-videót, akkor láthatnátok h Szentendrén rövidgatyás-rövidmezes idõ volt.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Levi a sztár, én is feltûnök három másodpercre csak Papa hiányzik még a képekrõl, de Õ is rajta lesz! :)

lowracer

lowracer

vendég

• fórumtag
  • 157 hozzászólás

YouTube - G
YouTube - G
YouTube - G

Ezek szerint ezek már nagy tempónál is stabilak:) Jó kis csapatás volt!

lowracer

lowracer

vendég

• fórumtag
  • 157 hozzászólás

Én sem találkoztam még sosem ennyi fekvõssel - leszámítva természetesen az ambringa túrát. Bp-Szentendre-Bp távon 4 reku. 1 fekete lowracer (Óbuda, Királyok útja), 1 zöld highracer (Szentendre, a kút mögött), és voltak ketten együtt, szintén Szentendrén. Csak azért írom, hátha valamelyik valaki volt ;)
Lengõorrú nem volt. Úgy hallottam olyannal csak Gödöllõn járnak :)

A két szentendrei sztem mi voltunk. Egy lowracer Fujin SL II, és egy Velokraft. Nyomtunk egy jó kis kört. 50km 550m szinttel 1:45 alatt. El is fáradtam:( Csúnya szembeszél volt végig. De jól esett:D

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

YouTube - G
YouTube - G
YouTube - G