Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Üdv Python!
A Ventisit mennyi volt?
A Tibi száma megvan, ma találkozok vele és megkérdezem hogy kiadhatom-e Ooooobinak. (Így illik)

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Sziasztok! Helló Ooooobi!
Itt találsz szivacsot:
Annyira M
Nem tudom milyen lehet, képrõl az anyagából nem látszik semmi, de kimondottan rekuhoz van. Ami a Python régi merevvázasán van Tibi barátomnál az viszont biztos hogy tuti.
Jaa! Kezded már megszokni a gépet?

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Debrecenben van "GreenSpice", azon Ventisit van. Egy próbára biztosan megkaphatod és egyébként is hasznos lehet az ismeretség, de sajnos elérhetõséget nem tudok adni :( .

ooooobi

ooooobi

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás
Csakhogy ez sima matracszivacsank néz ki, vagyis az, ami nem szellõzik szerintem olyan jól meg túl puha is valszeg. mindenképp valami keményebb nyitottcellás szivacs kell, vagy ventisit, de azt csak akkor vennék ha tudom h ez az ulest hagyom meg véglegesnek ami most van.

itt sokal tobb fajta szivacs van mint amit linkeltél:

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 hozzászólás

Python, honnan lehet olyan frankó ûlésszivacsot kanyarintani mint ami az össztelósodon van? A polifoamra nagyon rá tud izzadni az ember, gondolom egy nyitott cellás szivacs, de mi bol van a huzat, mekkora az a vastagság ami kényelmes, viszont még szellõzik eléggé.

Más, az agyváltó + tányér kombónál a láncfeszítést mivel csináljátok,
sima single speed láncfeszítõ vagy ilyen ?

Szerintem ezt érdemes lenne megnézned, ha ülésszivacsot szeretnél:
Õkelme - lakástextil, szivacs
Én is most találtam meg, valószínûleg holnap felhívom õket, hogy olyan kis mérettel, mint amekkora nekem kell, foglalkoznak-é? Az ára mindenesetre nagyságrenddel olcsóbb a drágabringaboltiénál, de nem biztos, hogy rosszabb, mert ha emberek alszanak rajta, akkor ülni sem lehet kényelmetlen.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Ebben az esetben ez teljesen egyértelmû volt :):):) Amikor elöl és hátul is villa van akkor már nem az.
A polémia ugyi ottan vagyon (bennem), hogy érdemes-e pár mm-es eltérésekkel foglalkozni az elõbb említett esetekben. (Ami az én jelenlegi kerékpárom)
- A keréktengelyek helyzete OK!
- A homlokcsõ (és ezzel a kormány tengely is ) valszeg pár mm-el (esetleg cm.) jobbra van a középvonaltól.
- A vázgerinc ezért eleve metszi a hossztengelyt.
- A hátsó villa forgáspontja nem merõleges a hossztengelyre annak ellenére, hogy a hátsókerék viszont a hosztengelyen fut.
Tehát, kérdésként merültek fel bennem ezek a dolgok, miután megláttam az asszimetrikus elsõ villát!

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Ennyi erõvel már a Barchetta is eszedbe juthat.

Nem!
Ezekben az a közös, hogy a vázgerinc nem párhuzamos a bicikli hossztengelyével! Nézd csak meg jobban pl. ezt a tervet, az alsót!
Feltöltött kép

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Ennyi erõvel már a Barchetta is eszedbe juthat... No de ott villa van hátul és nem átütõ tengelyes agy. Valami azért feltûnt. Az elsõ villát féloldalasan oldotta meg. Logikus... És ettõl agymenésem lett!

Viszont akkor az én vázam -ahol is a tengelyek biztosan merõlegesek a hossztengelyre, illetve párhuzamosak egymással és ebbõl kifolyólag egy nyomon is mennek- minden más paraméterében hanyagolja a szimmetriát?!
Mert hogy az elsõ villát egyformán, szimmetrikusan nyitottuk akkor a homlokcsõ nem a hossztengelyre esik, hanem attól jobbra?
Mivel a hátsó villa éppen ellenkezõ irányba, összenyomásra került -az elsõ agy méretére- így a hátsó tengely nem párhuzamos a hátsó villa forgáspontjával, hiszen a hátsó villa bal szára hosszabb mint a jobb. Tehát a villa forgáspontja nem csak hogy nem a hossztengelyre esik, de még szöget is bezár vele... :)
Na akkor már csak azt kell eldöntenem, hogy azon kívül, hogy a tengelyek párhuzamosak egymással, merõlegesek a hossztengelyre és a hosztengely közepén vannak, -tehát egy nyomon futnak- érdemes-e a többivel foglalkozni?
A következõ vázig eldöntöm... :):):):)

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

A biztonsági öv már jópár rekun feltûnt :) ez nem újkeletû.
Project Python
Nekem a váz tetszik. Nem szarozott a hátsó villával, de jó a hajtómû és ülés állítása is.

Nekem errõl Enrico Mauletti Losnája jut eszembe EM recumbent - LOSNA beta LT
mármint nem az ülésrõl, hanem a vázról

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
A biztonsági öv már jópár rekun feltûnt :) ez nem újkeletû.
Project Python
Nekem a váz tetszik. Nem szarozott a hátsó villával, de jó a hajtómû és ülés állítása is.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Ez egy finn fickó 14. házi építésû rekuja, mindegyik eléggé blikfangos. Ez pl eléggé nyeklõsnek tûnik, de az ülése nekem is szöget ütött a fejembe. Rétegelt lemezbõl van a váza, és biztonsági öv van belefûzve.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

A polifoamra nagyon rá tud izzadni az ember,

Elnézve a Papa által linkelt képet, lehet, hogy számodra az lenne az egyszerûbb megoldás, ha varázsolnál egy tucat lyukat, nyílást, szellõzõt a meglévõ ülésre (polifómostul) úgy hogy az a merevségén még ne csökkentsen drasztikusan. Ezzel persze csökken a felfekvési felület is, de ahol lyuk van ott szellõzik! Ezek után még mindig dobhatsz rá egy Ventisit-et.

Papa! Vannak továbbgondolásra érdemes ötletek a képen :)!

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
http://farm2.static....566cab2b3_b.jpg

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Python, honnan lehet olyan frankó ûlésszivacsot kanyarintani mint ami az össztelósodon van? A polifoamra nagyon rá tud izzadni az ember, gondolom egy nyitott cellás szivacs, de mi bol van a huzat, mekkora az a vastagság ami kényelmes, viszont még szellõzik eléggé.

Jelenleg konkrétan ezt! :) Az elsõ tányérokon mozgatot lánc szögeltérését egy nyolc vagy kilenc fokozatra készült lánc elviseli. Amennyiben az agynál is van sor -pl.DualDrive- akkor a fokozatok számának megfelelõ hagyományos kanál.

Az AM bringánál a legtöbb "ülésszivacs" típus beszerezhetõ.
1. nyitott cellás http://ambringa.hu/t...zek/?cat=Ulesek állítólag egy szezont bír. kb.:4-5 ezer az ára.
2. Ventisit http://www.ventisit.nl/ kb.:25-28 ezer között, viszont csak egyszer kell megvenni. Tapasztalatom szerint, csak akkor szellõzik jól, ha az ülés is "áttört", szellõzik. Ezt használom én is.
Feltöltött kép
3. Errõl sincs tapasztalatom, de valószínûleg a legjobban szellõzõ típus a hálós. Errõl Papát érdemes kérdezned. Elkészítéséhez javaslom a kutyaálló szúnyoghálót. Tõle méreteket és fotókat is kaphatsz.
http://picasaweb.goo...749433454180354

ooooobi

ooooobi

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
A másik véglet. :)

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
Külömben is nem értem a variáciokat 3 tányéros hajtomü+egy gagyi láncválto láncfeszitönek aztán vankeze a páciensnek . Sikon nagytányér dobnak fel meg simán átlehet pöckölni lábalis a láncot és nem került sujos ezrekbe. :)
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Gyanítom, hogy történelmi névadás ez: Innentõl a szakirodalom a kerék mellett elvezetett merevítõket szívószálnak fogja nevezni. :)

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Micsoda hûhó! És mindez azért, mert motyoo kitalálta magának, hogy neki nem jó a kerék síkjában hátravitt ülõcsõ, neki feltétlenül kell az a két szívószál (szó szerint :D )a kerék mellett.

:):):)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Micsoda hûhó! És mindez azért, mert motyoo kitalálta magának, hogy neki nem jó a kerék síkjában hátravitt ülõcsõ, neki feltétlenül kell az a két szívószál (szó szerint :D )a kerék mellett.

Papa! Legyél jó fiú! Itt senki sem komplett (elsõsorban én nem)! Alattad is összerogyott a váz, mert spóroltál a grammokon! Egy egészséges szarással nagyobb súlyt vesztettél volna!
:):):):):)