Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Motyoo!
Olvastam a blogodban a DualFine-ról... Õszig tudok nélkülözni egy ilyet, ha mégis ebbe az irányba mennél.
Feltöltött kép
52-es

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Nekem is alsókormányossal vannak tapasztalataim. :) A felsõkormányost valahogy jobban meg tudom fogni (tartani) ha csúszik. Volt már rá pár példa. Biztos a beidegzõdés, a motocrossos múlt...

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

...A reku oldalt fog talajt és csúszik. Egy bizonyos oldaldõlésnél a rider meg ki az ülésbõl, pont az alfelére. Másrészt a reku súlypontja inkább a hátsókereket terheli, ezért rendkívül extrém az a helyzet, ahol átrepülhetsz a kormányon.

Korrekt
Nekem csak egy jelentõsebb borulásom volt, oldalt csúsztam pár métert majd átfordulva kiléptem az ülésbõl és talpon álltam meg az elfekvõ bringa mellett. Alsó kormányos kétkerekûvel voltam szerencsémre. Visszaültem és tekertem tovább.
;)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Nem tudom, ahhoz elég masszív frontális ütközés kell szerintem, elvégre lábbal támasztunk a pedálon, inkább tudok egy dúrva féloldalas horzsolást elképzelni egy esésnél.

Több sebhellyel is bizonyítani tudom az elméleted helyességét! A reku oldalt fog talajt és csúszik. Egy bizonyos oldaldõlésnél a rider meg ki az ülésbõl, pont az alfelére. Másrészt a reku súlypontja inkább a hátsókereket terheli, ezért rendkívül extrém az a helyzet, ahol átrepülhetsz a kormányon.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Járt útról (csak Szélvész tanár Úr vezetésével) nem térünk le. Nem ismerem a nyúlcsapásokat, marad a fõút. Remélem szokás szerint tele lesz rendõrrel, így az önjelölt motor és autóversenyzõk elkerülik.

ooooobi

ooooobi

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás

Nem hiszem, hogy ez érv. Sõt! Outiról legalább át tudott repülni a kormány felett és bucskázni az aszfalton kicsit. Egy rekun mi történik ilyenkor? Felnyársal a kormány, történet vége...

Nem tudom, ahhoz elég masszív frontális ütközés kell szerintem, elvégre lábbal támasztunk a pedálon, inkább tudok egy dúrva féloldalas horzsolást elképzelni egy esésnél.

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Hajnali 8? :)
Egyébként Lompi a korán kelõ, interjúvold meg (4-ig dolgozik) mikor ér be a vonat. Szerintem nincs akadálya a 10 órási indulásnak sem.

Alakul! :)

Az AM opcionális, semmi dolgom ott csak mellette megyünk el... Majd egy utcával távolabbról intünk hellót nekik.

Ja azt hittem valami nagy próbálgatás vagy ilyesmi a cél. Nem akarok egy gyors beugrást vétózni ha van hozzá kedvetek!

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Egy kedves, régi, outis cimborám, Istyu Papa szörnyû balesetet szenvedett: Kátyút fogott, átrepült a kormány felett és súlyos koponyasérüléseket szenvedett. A sebészek napok óta küzdenek az életéért.

Még egy érv a reku mellett.

Nem hiszem, hogy ez érv. Sõt! Outiról legalább át tudott repülni a kormány felett és bucskázni az aszfalton kicsit. Egy rekun mi történik ilyenkor? Felnyársal a kormány, történet vége...

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Vigyi skacok! Visegrádra merre mennétek!? Na mert az Apátkúti-völgy lezárva. (Még mindig.) Ha pedig megfog az erdõrendészet 10.ezer pénz/fõ a tarifa és mehettek is tovább. Térkép mellékelve: (lezárt szakasz pirossal jelölve)
http://www.parkerdo....pdf/papret1.pdf

A terv (szerintem legalabbis) GPSies.com GPS - ker Aszfalt only. Amit te irsz, az egy erdei ut, nem?

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Egy kedves, régi, outis cimborám, Istyu Papa szörnyû balesetet szenvedett: Kátyút fogott, átrepült a kormány felett és súlyos koponyasérüléseket szenvedett. A sebészek napok óta küzdenek az életéért.

Még egy érv a reku mellett.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Vigyi skacok! Visegrádra merre mennétek!? Na mert az Apátkúti-völgy lezárva. (Még mindig.) Ha pedig megfog az erdõrendészet 10.ezer pénz/fõ a tarifa és mehettek is tovább. Térkép mellékelve: (lezárt szakasz pirossal jelölve)
http://www.parkerdo....pdf/papret1.pdf

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Hajnali 8? :)
Egyébként Lompi a korán kelõ, interjúvold meg (4-ig dolgozik) mikor ér be a vonat. Szerintem nincs akadálya a 10 órási indulásnak sem.
Az AM opcionális, semmi dolgom ott csak mellette megyünk el... Majd egy utcával távolabbról intünk hellót nekik.
Vevõ vagyok bármijen javaslatra!

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Holnap max 25 fok. Kisebb záporok elõfordulhatnak. Kiváló kerékpáros és menedék látogató idõ. A vasárnap szar lesz, max váz festésre alkalmas idõvel. Akkor pontosítsunk, kit érdekel egy Visegrádi kanyar?

Kérdések:
-Nagyon ragaszkodtok a hajnali induláshoz? Sztem sokkal jobb lenne 10:00... a Déli pu. jól hangzik.
-AMbringában mennyi idõt terveztek eltölteni? Én szívesen töltenék annyival többet alvással... Lehetne akár egy kalászi becsatlakozási pont miután végeztetek...

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Holnap max 25 fok. Kisebb záporok elõfordulhatnak. Kiváló kerékpáros és menedék látogató idõ. A vasárnap szar lesz, max váz festésre alkalmas idõvel. Akkor pontosítsunk, kit érdekel egy Visegrádi kanyar?

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
...és ha már Python...
Volna még itt egy kis csemegézésre és ötletelésre alkalmas anyag. Az ausztriai Anton Brenner elérhetõvé tette a python-lowracer tervezésérõl és építésérõl készült diplomamunkáját.
Az anyag sok olyan részletet és számítást tartalmaz, ami más kerékpár építésénél is felhasználható. (németajkúak elõnyben)

A belépéshez szükséges
username: Python@anton.brenner
password: python

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Nyár, túra, csomagok. Hova tegyem? Táska? Súlypont? Van akinek ez nem gond! :) Igen, még mindig Dirk Bonne!

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
wow!!!!!!!!!!!!! köszönöm, fülig vigyor és még annál is tovább:) ma nem alszom:)
És Jézus szóla hozzájuk: - Mondjátok, ki vagyok én?
És õk felelék: - Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, amiben interperszonális kapcsolataink legvégsõ értelme tárul fel elõttünk.
És Jézus ismét szóla: - Mi???

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

Sziasztok! Hol találok fekvõkerékpár geometriákhoz valami útmutató dokumentációt? Jellemzõen háromkerekû érdekelne, elõl két hátul egy kerékkel. Merev vázas lenne az elképzelés, maximum az ülés mögött lenne valami lengõtag.

Szia

Recumbent Trike plans

kezdésnek.
elég részletes
:)

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Csallóköz. Nem mindegy! :)

nem bizony és igazad van

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
Sziasztok! Hol találok fekvõkerékpár geometriákhoz valami útmutató dokumentációt? Jellemzõen háromkerekû érdekelne, elõl két hátul egy kerékkel. Merev vázas lenne az elképzelés, maximum az ülés mögött lenne valami lengõtag.
És Jézus szóla hozzájuk: - Mondjátok, ki vagyok én?
És õk felelék: - Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, amiben interperszonális kapcsolataink legvégsõ értelme tárul fel elõttünk.
És Jézus ismét szóla: - Mi???