Jelentkezz be Regisztrálj

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)
Posted 2010. July 25. - 20:18

Posted 2010. July 25. - 19:32

Trike-t szeretnék építeni és olyan gondban vagyok, hogy nem tudom a kormány dõlés szöget.
Néztem már sok videót, de én úgy látom, hogy mindenkinek más ez a szög.
Akkor most nem is fontos a dõlésszög?
Posted 2010. July 25. - 17:35

Tehát, ezzel telt a mai esõs nap. Sajnos alut még mindig nem hegesztenek minden utcasarkon. Visssza a CrMo-hoz!

Posted 2010. July 25. - 07:16

Posted 2010. July 25. - 05:43

Láthatóság szempontjából, még mindig ez a csúcs!
Az anyaga viszont valamilyen szintetikus merevebb vízálló valami. Valószínûleg nem szellõzik, de õszre kiváló lesz!

Posted 2010. July 25. - 00:22

Ez a kérdés engem is erösen foglalkoztat, bár gondom inkább a városban van. Városon kívül jobban figyelnek ránk. A "részeg tolókocsis" dülöngélõs sziluet meglehetõsen figyelem felkeltõ. Városban viszon rendszeresen el akarnak gázolni. A legveszélyesebb az a szakasz, ahol a kerékpárút párhuzamosan halad a közúttal. Az alárendelt útról becsatlakozók elsõbbségadásra kötelezettek, még a kerékpárút elõtt. Ennek ellenére csak a közút elõtt álnak meg. A kettõ között meg van 4-5 méter, ahol lelkesen igyekeznek likvidálni. Az értelmesebbje elnézést kér, az önérzetes hülye meg megmagyarázza, hogy az a közútra vonatkozik?! (csak a kerékpár út elé szúrták le)
Én a bringaexpón vettem egy baseballsapkát. UV zöld és fényvisszaverõ csíkokkal díszített (3M Scotchlite). Lompinak ajándékoztam... Õ meg nem hordja, én meg azóta sem találom a forgalmazót...(csak százas csomagban...)
Na az egy álat!!! Már mint a sapkaVolt alkalmam kívülállóként is megszemlélni, az látszik!!! Szürkületben szinte világít!
Akár ezt, akár hasonló minõségû UV zöld bicajos sisakot tudd vaki szóljon!
...kössz a teló tippet !
...tavaly még vettem a gyereknek olyan adidas futósapkát,ami szürke alapon neonsárgászöld betétszínekkel volt elkészítve. Alaposan szellõzõs és a három csík (ha jól emlékszem) fényvisszaverõs. Elég feltûnõ jelenség a futóknak is fontos, hogy láthatóak legyenek. A decathlonos narisárgát azért nem veri, de feltünõségben azért nem rossz, emellett jól lélegzik és a kosz is kevésbé látszik rajta. Azt viszont nem tudom, hogy gyártásban van e még...
Posted 2010. July 24. - 20:25

Posted 2010. July 24. - 20:22

Posted 2010. July 24. - 19:57

acélbol ijen nem lesz töbettEz a visegrádi túra számomra rövid lett!
Kb. kétezer kilométer ( na nem ma!) után az alsó villa bekötése elfáradt. Ezt bizony alulméreteztem!
A hegesztést követõen kell alá egy merevítés, ami megosztja majd a terhelést. Még jó, hogy nem festettem le!

Posted 2010. July 24. - 18:34

...egy magas póznára (sárkányváz-karboncsõ) rakott zászlót többre tartok.
Nekem most pont olyan van

Posted 2010. July 24. - 12:37

Posted 2010. July 24. - 12:34

A hegesztést követõen kell alá egy merevítés, ami megosztja majd a terhelést. Még jó, hogy nem festettem le!
Posted 2010. July 24. - 12:34

A sisakon én is gondolkodtam, de láthatóság szempontjából egy magas póznára (sárkányváz-karboncsõ) rakott zászlót többre tartok.
Posted 2010. July 24. - 08:05

Ez a kérdés engem is erösen foglalkoztat, bár gondom inkább a városban van. Városon kívül jobban figyelnek ránk. A "részeg tolókocsis" dülöngélõs sziluet meglehetõsen figyelem felkeltõ. Városban viszon rendszeresen el akarnak gázolni. A legveszélyesebb az a szakasz, ahol a kerékpárút párhuzamosan halad a közúttal. Az alárendelt útról becsatlakozók elsõbbségadásra kötelezettek, még a kerékpárút elõtt. Ennek ellenére csak a közút elõtt álnak meg. A kettõ között meg van 4-5 méter, ahol lelkesen igyekeznek likvidálni. Az értelmesebbje elnézést kér, az önérzetes hülye meg megmagyarázza, hogy az a közútra vonatkozik?! (csak a kerékpár út elé szúrták le)Csak a láthatóságot kell biztosítani.
Én a bringaexpón vettem egy baseballsapkát. UV zöld és fényvisszaverõ csíkokkal díszített (3M Scotchlite). Lompinak ajándékoztam... Õ meg nem hordja, én meg azóta sem találom a forgalmazót...

Na az egy álat!!! Már mint a sapka

Akár ezt, akár hasonló minõségû UV zöld bicajos sisakot tudd vaki szóljon!
Posted 2010. July 24. - 07:01

Soha nem volt "imádkozó sáska" kormányú rekum. Mindig tartottam tõle. Estem már alsó kormányossal is, ott úgy elõrerepültem mint a madár. A mostani lengõorrúm tervezésekor a biztonság is fontos szempont volt. A széles, magas kormány, elõre dõlõ stucni fontos biztonsági szempontból is. A Bacchettával egyszer estem nagyot, egy vasúti átjáró kivette a kezembõl a kormányt. Oldalra estem. Erõsen megütöttem a farokcsontomat, lehorzsoltam a karomat, combomat és az ülés oldalát. Egyszer, városban, egy parkoló autós elém nyitotta az ajtót. Belerohantam. A hajtómûvem össze-vissza görbült, az ajtót kiszakítottam, a kárpitját széttéptem. Nekem semmi bajom nem lett. Vetettem egy új hajtómûvet az autóssal és kész.Felnyársal a kormány, történet vége...
Én meg vagyok gyõzõdve, hogy összességében biztonságosabb a rekum, mint az outim volt. Csak a láthatóságot kell biztosítani.
Posted 2010. July 24. - 06:27

Posted 2010. July 23. - 22:31

Posted 2010. July 23. - 19:56

Posted 2010. July 23. - 18:32

A terv (szerintem legalabbis) GPSies.com GPS - ker Aszfalt only. Amit te irsz, az egy erdei ut, nem?
Aha, Pilisszentlászló-Lepence felé nem gond, bár ha nem javították még ki az úthibákat, akkor Lepence felé gurulva figyeljetek, van egy-két kátyú, repedés. Nem motyoo, amire én gondoltam, az egy erdészeti aszfalt út, ami Szentendre/Forrás utca felõl kapaszkodik fel a Papp-rétre, onnan lehet átmenni az Apátkúti-völgybe, Visegrádra, vagy a Papp-rétnél balra fordulva lehet eljutni Pilisszentlászló elõtti parkolóba és onnan tovább Lepencére.