Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Ami nem tetszik, hogy nagyon közel van a mellkashoz. Fene tudja... ki kéne próbálni.
:) A hátsó féket állítólag azért tette fel a tervezõ, mert alul fogja a szelet.
Szerintetek mi lehet az a sárga úttörõnyakkendõhöz hasonló háromszög alakú lemez a hátsó kerék elõtt?
http://www.cruzbike....00611024768.jpg

Próbáltam (virtuálisan) az elmúlt hetekben hasonlót -bár nem vagyok híve a mókuskormánynak- de nem volt annyira gáz. Ez ismerve az elfogultságomat, ebben az esetben pozitív jelzõ. A road fék-váltókarokat csak íves kormányra lehetne feltenni, így jutottam egy hasonló megoldásra, de Lompi megvétózta.

A kerék belépõélét szeretik szélárnyékban tartani. Általában a vázat cuppantják rá, itt ezzel a lemezzel próbálja csökkenteni az örvényeket.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
A Vendetta kormányáról

Nekem az tetszik benne, hogy kis tömegbõl nagy merevséget lehet kihozni, egy nem olcsó, de könnyû és erõs idõfutamkormány alkalmazásával.
Ami nem tetszik, hogy nagyon közel van a mellkashoz. Fene tudja... ki kéne próbálni.
:)

A hátsó féket állítólag azért tette fel a tervezõ, mert alul fogja a szelet.

Szerintetek mi lehet az a sárga úttörõnyakkendõhöz hasonló háromszög alakú lemez a hátsó kerék elõtt?
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Feltöltöttem a Papa zenéjével feltuningolt anyagot. a régin már nem éritek el.

Tetszik!
Már megyek is dicsekedni, hogy itt mik születnek!
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás

... azonban igazán bölcsen SZÓRA SEM MÉLTATTAK. Én nem voltam/vagyok ilyen bölcs...

Kedves Sao!
Ezt csak neked válaszolom: (mivel nyilvánosan ezzel véleményem is elmondtam)
1. A stílus maga az ember.
2. Légy bölcs.
Baráti üdvözlettel
Szélvész

lowracer

lowracer

vendég

• fórumtag
  • 157 hozzászólás
Elõször gondolkoztam, hogy részletesen válaszoljak. Felesleges. Semmit sem értesz, és látsz át. Ha érdekel a valóság, akkor keress meg a boltban.
Jótanács-a gazda szót mégegyszer NE!

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 hozzászólás

A fanyalgóknak üzenem, hogy bekaphatják, a legmélyebb tisztelet mellett is. Igen, megígértem, de néhány órás alvás, egy lázas gyerek, és napi 16 óra meló mellett nem volt idõm. Én kérek elnézést. Ja, és nem itt élek a weben.
-

Ezt hogyan is merészelted? Milyen kereskedõ vagy te? Milyen "újságíró"? Milyen "ember"? És pont annak válaszolsz így (Reku Papa), aki csak meg merészelte jegyezni, hogy nem illik ígérni, és nem teljesíteni?
Hát én is szívbõl kívánom, hogy a gazdád elgondolkodjon ezen, kell-é néki effajta hozzáállás?
A boltban így fogsz fogadni, ha számonkérem az elõzetes ígéreted? Bekaphatom (mély tisztelettel), ha nincs, amit elõzõleg megígértél?
Én nem szoktam binyós újságokat vásárolni, de felhívnám a biciklis újságok kiadóit arra most itt, hogy ne nagyon írassanak véled, mert sértegeted az olvasókat.
És lehet, nem sokat jelent egyik sem. De páran leírtuk, lehet, hogy mégis...

Az utána lévõ magyarázkodást nagyon megértettük volna, ha úgy kezded: "Bocsássatok meg, de..." Ezt nagyon nem helyettesíti a "bekaphatják".
Te elõször Thommey néven sértegettél itt embereket, aztán átváltottál Lowracer-re, most Ambringa nevet veszel fel. Te leszel a cég új arculata? Bekaphatja (mély tisztelettel), aki nem ért veled (ambringa) egyet?
Ez így biztosan kell az AMBringa-nak???

16 órát dolgoztál? Ó, szegénykém!!! Itt (úgy vettem észre) senki nem napi 8 órából él meg, da ha a munkájából adódóan megígér valaki valamit, azt igyexik teljesíteni, nem "bekaphatják"-ozik, ha nem sikerül.

Az "én kérek elnézést" formula helyett bocsánatot kérhetnél valóban, -mondjuk Papától, Pythontól, Stokitól, Lompitól, és nem utolsósorban azoktól, akiket megsértettél, azonban igazán bölcsen SZÓRA SEM MÉLTATTAK. Én nem voltam/vagyok ilyen bölcs...

Már bánom is, hogy reagáltam, Pythonnak igaza van abban, hogy már túl is tette magát rajta, de egyrészt én még csak most olvastam, másrészt, ha nem írom meg azt bánnám...

(és a legnagyobb tisztelettel kihagytam a lázas gyereket, mert én, mint gyermektelen, nem vagyok kompetens. Igaz, a szüleim négy gyermeket neveltek fel, és anyám mégis negyven évig tudta tanítani mások gyermekét, apám másoknak házat építeni, mégsem hivatkoztak soha ránk, ha valami nem sikerült. Ha nem silerült, bocsánatot kérni nem voltak restek, ezt, hogy "bekaphatják", még a fatertól sem hallottam. Inkább azzal idegesített fel, hogy a nyilvánvaló igazát sem védte foggal-körömmel, hanem :"tudod, fiam, õ így gondolja, mert neki a saját foga fáj legjobban...")

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás

Azoknak a belsejét gyûjtöm! :)

Ollé!

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Tudom hogy semmi köze a témához, de mibõl lesz a cserebogár?

Tényleg semmi köze a cserebogárhoz! :)

No de most hogy mindannyian itt vagyunk! szombat vagy vasárnap (10 óra, ha kíváncsiak vagytok a recúgbensre)? Maradjon a Hõsök tere, tanulva a legutóbbi csúszásból, aztán majd látjuk... :)
(és engem megtaláltok a 30/9353463 vagy a liptak.piko.laszlo@gmail.com elérhetõségeken - ha még nem lenne meg)

Sinbiciklis

Sinbiciklis

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 hozzászólás

A régit én 1általán nem értem el, de ez qrw@jó

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Van egy videó egy bringáról aminek tetszik a kormánya , most azt keresem de ezt találtam.
Tudom hogy semmi köze a témához, de mibõl lesz a cserebogár?!

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Sajna csatosat nem hoztam, fekete krusovice-t és világos Gambrinus-t tudok felajánlani :)

Sinbiciklis

Sinbiciklis

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 hozzászólás

Szia, ez az FKF telepe?
Próbálta ezt valaki innen? Potyára nem szívesen mennék ki, viszont a táblaboltban 1 nm színtelen fényvisszaverõ matricára vmi 20k feletti összeget mondtak, szóval lehet, megérné.

Igen, a Közterületfenntartó. Mint írtam, nagyon régi infó, sajnos nem tudom ellenõrizni.:(

pcsongor

pcsongor

vendég

• fórumtag
  • 224 hozzászólás

ui.: gyûjtöm a csatos sörösüvegeket!

Sajna csatosat nem hoztam, fekete krusovice-t és világos Gambrinus-t tudok felajánlani :)

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

... már a Sinbiciklis is felvetette...
A hétvégén jó idõ lesz, én meg ráérek. A sört meg szeretem. Végre el kellene csábítani Levit is, ja meg Motyoot! Stokinak van egy LWB-je, ami szintén érdemes a tesztre.

Mit szólnátok a vasárnaphoz? Nekem 4-5 közöttre kellene visszaérnem Bp-re, de már kora reggel (10-kor) szívesen elindulok ;);)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Hétvégére valami összeröffenés?Ha lenne akkor kipróbálnám az össztelósodat Python.
Hoztam maláta szörpöt a csehektõl :)
Hogy is volt? 1 sör/óra? :D

... már a Sinbiciklis is felvetette...
A hétvégén jó idõ lesz, én meg ráérek. A sört meg szeretem. Végre el kellene csábítani Levit is, ja meg Motyoot! Stokinak van egy LWB-je, ami szintén érdemes a tesztre.

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Papa!
Kényelmesnek tûnik az a kormány, az biztos. De..... Ugyanaz a helyzet, mint a szöcskekormánnyal, legalábbis szerintem. Túlságosan közel van vascsõ az arcomhoz, és a mellkasomhoz, ami egy ütközésnél , vagy esésnél könnyen átrendezheti az ember ábrázatát. Én inkább maradok a messze kezdõdõ széles kormánynál, még ha kicsit jobban fogja a szelet ,akkor is.
Isuka
Szerintem megnõhet a sebességet, ha gyorsabban tekersz, és nem húzod a féket folyamatosan. Ha nem segít ,
akkor próbáld visszatenni a láncot, mert lehet hogy csak le van esve!
Python
Jó lett az összemontázsolt videó. Majd a tavasszal én is kipóbálom a Chilit, ha összejön. Ja, a vidi zenei aláfestésének javasolnám a Csovi Csovi Dzsaszper c. mûremeket. Az én gépemen úgyis megdöglött a hangkártya, a többieknek meg nehogy má' jó legyen!

pcsongor

pcsongor

vendég

• fórumtag
  • 224 hozzászólás
Fasza lett a videó Python!
Megjöttem a csavargásból, Dánia tényleg bûzlik(legalább is a határon tuti :) ),Cseország meg k"!va szép és olcsó a ser, de sajnos még itt kell maradjak Pesten még egy kicsit, hiába az Istenek valahogy nem akarják hogy elkezdjek építeni...
Hétvégére valami összeröffenés?Ha lenne akkor kipróbálnám az össztelósodat Python.
Hoztam maláta szörpöt a csehektõl :)
Hogy is volt? 1 sör/óra? :D

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Maga a kormányfogás,-geometria kényelmes meg kézre áll, de
Miért elõny a hosszabb bumm-csõ? =)
mondd el léééégyszi.

Ezt benéztem, semmiért.
Alapvetõen õk fordítva oldották meg a dolgot. Hosszabb csõ, hosszabb becsúszót feltételez. Ez nagyobb merevséget és nagyobb állítási lehetõséget biztosíthatna. Amennyiben a hajtómûtõl érkezõ lenne a belsõ becsúszó, akkor ugyan ilyen méretben lehetne a kormány stucnit is elkészíteni a másik oldalon. Extrém esetben ezek össze is érhetnek, de akinek a lába hosszú, annak a keze is és fordítva. Amikor a hajtómûvet befelé kell tolni a bumban akkor a kormányt meg kifelé (és fordítva) nem néztem meg alaposan, de számomra ez így lett volna logikus.

Papa! Köszi a zenét, már intézem.

dirobi

dirobi

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás

Van olyan (dinamós és elemes) világításom ami (állítólag) a középmezõnybe tartozik. Decemberben sokat leszek csabán, akkor tesztelheted.

Köszönöm a felajánlást, de közben már sikerült döntenem. Egy IXON IQ-ra esett a választás

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

...
Nekem tetszik, valami hasonlót már tervezgettem pár hete egy outi alapokra épített géphez (Lompi elvetette :() óriási elõnye, hogy sokkal hosszabb "bumm"-csövet lehet használni.

Maga a kormányfogás,-geometria kényelmes meg kézre áll, de
Miért elõny a hosszabb bumm-csõ? =)
mondd el léééégyszi