Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

És ismét a Chili. Többször is megnéztem a beúszós filmet és nem tudtam rájönni, hogy mi bántja a szememet. Valami nem odavaló dolog.
Kikockáztam és megtaláltam. Tárcsafékes a brinyó.Feltöltött kép
Akkor miért vannak a villán a féktuskók? Ott felejtõdtek? Használati értékbõl nem, de esztétikából levon egy kicsit.

Én sejtem az okát... lehet hogy egyszer eladósorba kerül az a kerék...

... vagy a váz!? :):):)

Szerintem valahogy elcsúszott a tervezõasztalon a papír. :)
A kormány eléggé szerencsétlen helyen van, megnehezíti a ki-be ülést, az elõre dõlést. A hátsó fékrõl meg ne is beszéljünk, valahogy nem illik oda ahol van.
Szerintem.
:) :)

Nekem tetszik, valami hasonlót már tervezgettem pár hete egy outi alapokra épített géphez (Lompi elvetette :() óriási elõnye, hogy sokkal hosszabb "bumm"-csövet lehet használni.

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

.. Cruzbike Vendetta..
Kinek, hogy tetszik a kormánya?

Szerintem valahogy elcsúszott a tervezõasztalon a papír. :)
A kormány eléggé szerencsétlen helyen van, megnehezíti a ki-be ülést, az elõre dõlést. A hátsó fékrõl meg ne is beszéljünk, valahogy nem illik oda ahol van.
Szerintem.
:) :)

vendég_ambringa_*

vendég_ambringa_*
  • vendég

Akkor az üzlet nevében is Te fogsz hozzászólni?
Attila tud errõl?

Igen, az üzlet nevében én fogok hozzászólni, amennyiben olyan kérdés merülne fel, amiben a profilunkból adódóan tudunk segítséget nyújtani. És nem tovább.

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

...
Ez is én vagyok, csak létrehoztam egy külön felhasználónevet, mert sajnos sokszor elõfordul, hogy az emberek nem tudnak különbséget tenni egy magánszemély, és egy üzlet véleménye között.
....

Akkor az üzlet nevében is Te fogsz hozzászólni?
Attila tud errõl?

dirobi

dirobi

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás

Ha bõvebben érdekel, akkor privátban beszéljünk róla, nem szeretném szétoffolni a rekus topikot.

PÜ ment

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Én sejtem az okát... lehet hogy egyszer eladósorba kerül az a kerék...
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás
És ismét a Chili. Többször is megnéztem a beúszós filmet és nem tudtam rájönni, hogy mi bántja a szememet. Valami nem odavaló dolog.
Kikockáztam és megtaláltam. Tárcsafékes a brinyó.Feltöltött kép
Akkor miért vannak a villán a féktuskók? Ott felejtõdtek? Használati értékbõl nem, de esztétikából levon egy kicsit.
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Python,

csináltam neked egy MP3-at a videó alá. Ment a Gmailedre.

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

A fõ tényezõk:
1: légellenállás
2: gördülési ellenállás
3: Hajtási veszteség

26-os elsõ kerékkel a légellenállásod kicsi kellett hogy legyen, még mókuskormánnyal is.
Azt nem néztem hogy mennyire forognak könnyen a kerekeid, de hát öreg bringás vagy, csak nem jársz szoros kónusszal...
A görgõ biztos nem gond, nagytányéron hajtva hozzá se ér a lánc.
A láncvonal eléggé közel megy a hátsó forgásponthoz, én nem éreztem hogy nagyon pogózna.

Én nem éreztem hogy annyira lassú lenne. A lejtõn is gurult normálisan. Ha még egyszer erre jársz, én is beöltözök és meghajtjuk a két gépet cserélgetve õket, hogy kibukjon a különbség.

Köszönöm a segítségedet és élek a lehetõséggel, szoktam arra járni elég gyakran. Egyeztetünk.
képtár

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Eddig is elég jó PR-t csináltál a Chilinek. Mindenki már alig várta, hogy láthassa. Most meg még talán nemzetközi sajtó visszhangja is lesz:)
A beúszós link mûködik. Megállja a helyét, király.

Nem akartam nagyképûsködni, hogy marketing, meg mifene, de én is csak kereskedõ vónék... :)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Tetszik! Alá tudnál tenni valami mexikói gitározós zenét?

alátettem a Desperádót, de billeg tõle a monitor...

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Küld el ezt a tengeren túlra!

Eddig is elég jó PR-t csináltál a Chilinek. Mindenki már alig várta, hogy láthassa. Most meg még talán nemzetközi sajtó visszhangja is lesz:)
A beúszós link mûködik. Megállja a helyét, király.
képtár

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Küldd el ezt a tengeren túlra!

Tetszik! Alá tudnál tenni valami mexikói gitározós zenét?

vendég_ambringa_*

vendég_ambringa_*
  • vendég

Sajnos nem tudom kipróbálni. Itt Békéscsabán csak rendelésre hoznak értékesebb lámpákat. Akkor ennyi erõvel Interneten is megrendelhetem, úgy általában olcsóbb is.
Olyan lámpát keresek amit könnyû áttenni egyik bicajról a másikra, így elvetettem a külsõ aksis megoldást. Városban is használnám ezért fontos a könnyû fel-le szerelhetõség. Eddig a Sigma Pava tûnt jó választásnak, de most már elbizonytalanodtam.
Tudsz esetleg ajánlani más alternatívát, olyat ami be is szerezhetõ?

Szia!
OFF
Ez is én vagyok, csak létrehoztam egy külön felhasználónevet, mert sajnos sokszor elõfordul, hogy az emberek nem tudnak különbséget tenni egy magánszemély, és egy üzlet véleménye között.
ON
Tehát Békéscsaba. Ott van ha minden igaz a Speedy Imi, ha jól emlékszem. Ez a lámpa 17990 fogyáron. Itthon nem sok alternatívája van. Van ez:
4sport webáruház - Magicshine 900 lumenes kerékpáros lámpa de ez jóval többe kerül, ellenben jó nagy fénye van.
Nálunk kapható a Busch & Müller Ixon, ami 17 LUX-ot tud, de szépen terít, illetve, amit a legtöbben vesznek az Ixon IQ ez 22780 HUF. Ez ugyan többe kerül, mint a Sigma, de sokaknak bevált. Pl Pythonnak is ilyen van. A Bikefun üzletpolitikáját nem ismerem, de szerintem õk sem zárkóznak el attól, ha egy kereskedõ elviszi a lámpát megmutatni, majd esetleg visszahozza. Nálunk ez a megoldás adott. Ha bõvebben érdekel, akkor privátban beszéljünk róla, nem szeretném szétoffolni a rekus topikot.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

segítséget kérek abban, hogy miért nem tudok elérni a bringámmal jobb átlagsebességet, mint 22-23km/h .
Már többen próbáltátok, ismeritek.

A fõ tényezõk:
1: légellenállás
2: gördülési ellenállás
3: Hajtási veszteség

26-os elsõ kerékkel a légellenállásod kicsi kellett hogy legyen, még mókuskormánnyal is.
Azt nem néztem hogy mennyire forognak könnyen a kerekeid, de hát öreg bringás vagy, csak nem jársz szoros kónusszal...
A görgõ biztos nem gond, nagytányéron hajtva hozzá se ér a lánc.
A láncvonal eléggé közel megy a hátsó forgásponthoz, én nem éreztem hogy nagyon pogózna.

Én nem éreztem hogy annyira lassú lenne. A lejtõn is gurult normálisan. Ha még egyszer erre jársz, én is beöltözök és meghajtjuk a két gépet cserélgetve õket, hogy kibukjon a különbség.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

fjh

- búv,dnéhemj!
- ja és valaki jelezzen vissza, hogy a fotómontázsosbeúszós link mûködik-e? (ezt is most csináltam elõször)

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

... még mindig a láncvezetés-görgõ-láncvonal probléma körben látom a megoldás kulcsát...

Ezt értettem de mit kellene gyakorlatilag csinálnom?(egy másik bringát)
képtár

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Sajnos nem tudom kipróbálni. Itt Békéscsabán csak rendelésre hoznak értékesebb lámpákat. Akkor ennyi erõvel Interneten is megrendelhetem, úgy általában olcsóbb is.
Olyan lámpát keresek amit könnyû áttenni egyik bicajról a másikra, így elvetettem a külsõ aksis megoldást. Városban is használnám ezért fontos a könnyû fel-le szerelhetõség. Eddig a Sigma Pava tûnt jó választásnak, de most már elbizonytalanodtam.

Van olyan (dinamós és elemes) világításom ami (állítólag) a középmezõnybe tartozik. Decemberben sokat leszek csabán, akkor tesztelheted.

Python,
összerendezhetnéd már a publikus képeidet egy helyre! Az amcsiknak el szeretnék dicsekedni, hogy milyen príma lengõorrúak születnek mostanság errefelé...

Küld el ezt a tengeren túlra!

dirobi

dirobi

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás

Körülöttem történetesen nincsen, de amit érdemes figyelembe venni:
-a 25LUX-ot sok gyártó sokféleképen méri. Nem mindegy, hogy 5-10, vagy 20m-en annyi. Ha 5-ön, akkor még jó is lehet, ha van szórása. Viszont a 25 nekem kevésnek tûnik, ha városon kívül közvilágítás mentes területen akarsz tekerni. Persze ha kiváló a szórása, akkor el lehet araszolgatni, de a Sigma inkább a fókuszált fényrõl híres. Mindenképpen olyan boltban vedd meg, ahol ki tudod próbálni elõtte töksötétben!

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

"A fanyalgóknak üzenem, hogy bekaphatják, a legmélyebb tisztelet mellett is."
Azkapja be neked aki edig szokta részemröl off

Azt hittem, hogy ezen már túl vagyunk... De, ha mégsem, akkor talán mostantól?

Hát hogy ne tudnának! Csak épp most lelkendeztek a Vendetta láttán, gondoltam, belinkelem nekik a Chilit...

Az irodában ülök, de ahogy hazaértem átlinkelem azokat a képeket amik a témában elérhetõek. Ha visszanézed a múlthét linkjeit, akkor a nagy része itt is megtalálható.

A ki, kinek és mit kapjon be témát felejtsük el. Elég szomorú, hogy ez a fórum, amely nem erre lett létrehozva ezzel foglalkozik.
Tehát: segítséget kérek abban, hogy miért nem tudok elérni a bringámmal jobb átlagsebességet, mint 22-23km/h .
Már többen próbáltátok, ismeritek.

... még mindig a láncvezetés-görgõ-láncvonal probléma körben látom a megoldás kulcsát...