[quote name='sao']1., Jól érzed, ha akarod, biztosan sikerül!

2., Ne KIZÁRÓLAG 8 sebis agyváltót tegyél fel, (kell az is, ha van) hanem az mellé elöl is legyen váltód. Igen, elég az általad említett síkon biciklizáshez (triciklizéshez) az is, sõt, a háromsebességes is elég lenne, de úgyis egyszer fel fogsz jönni te is (mondjuk) Sástót nézni, akkor nem biztos, hogy elég lesz a 309% áttétel. Tutkóbb, ha van talonban elöl még áttétel. Nekem sem elég az összesen 3,14végáttétel, attól még tolóüzemmód is elõferdült (bár ez lábtól, annak az erejétõl is függ

), de hát elfér ott elöl egy látszólag fölösleges 3 fokozatú hajtómû, nem? Elfér, enni nem kér... Ha csak egyszer kell használnod, máris megtérült, mellesleg, ha jól választasz, egy háromtányéros közepes hajtómû nem biztosan drágább egy szuper egytányérosnál.
Hello!
Debrecenben lakom, túl messzi túrákat nem terveznék még jövõre úgysem, hegy meg 100km-es körzetben nincs:D
Szóval egyelõre marad szerintem az egy lánctányér....szeretem az egyszerü, letisztult felépitést.
Hátul is tárcsafék lesz, a kontraféket egyfelõl már nemis pártolom annyira, meg ilyen hosszú lánchoz szerintem nem való a kontrafék. Feszitve egyébként lesz hátul, mert a hátsó villára tervezek egy láncfeszitõt, középen meg lesz egy láncvezetõ, szóval a feszitéssel nemlesz gond.
Egyébként most 2 biciklim is agyváltós, egygyári gepida cruiser, meg egy jelentõsen átalakitott cruiser, mindkettõ 3 sebességes agyváltós, nekem ide tökéletesen megfelel 0-50km/h-ig. Busz, kamion mögött még a 60 is meglenne szerintem. nekem a 3 sebességessel csak annyi bajom van, hogy trike-hoz túl nagy lenne a fokozatok közti ugrás, a 8-as egyenletesebben van elosztva.A végáttételt meg lehet szabályozni az elsõ és hátsó lánckerék nagyságával.
Rugózást egyelõre azért nem akarok, mert elsõ példányt nem akarok bonyolitani vele, és amit énis próbáltam annak volt ugyan rugózása, de virslikereke volt, és megéreztem mindent az úton....de az szerintem azért volt, mert ilyen teszkós biciklis szintû hátsó rugóstag volt benne.Normális rugóstag még lehet mozgott is volna.Én ennél a példánynál inkább a merev vázat és a ballonos, kicsit alacsonyabb nyomású gumit pártolom. A mostani cruiseremen is 2.5"-os aszfaltgumi van, bordázata szinte semmi, állatian tapad, és alig kopik. Ha ilyet alacsonyabb nyomáson használok, simán elnyeli a kisebb egyenetlenségeket....a nagy kátyú ellen nemlehet semmitse tenni....majd épitek egy összteleszkópos trike-ot is:D De azt majdha már több tapasztalatom lesz az épitésben.

Fõ a fokozatosság:)
De köszönöm a tanácsokat, énis sokat gondolkodom hogy milyen legyen:)