Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

mint egy rácsos tartó :)

Rácsos tartó? Már megint ki szólított? :)

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

:) Véged van, elkaptad a vírust. Már látom a jövõt!!!
Az össztelós szét van szedve, de majd a festés után talán egy újabb kanyarra igényt tartanál...? (10 körül van a Maxi Bikeba AMP teló)

Megkaptam és gyógyíthatatlan vagyok. Milyen jövõt vázolnál nekem ? Milyen színû lesz a tüsszentés ?
Újabb kanyarra számítok! Köszi:)

...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 hozzászólás

pl. a több mint 300m magas Eiffel-torony is nagyságrendileg 10cm-t leng ki. (a baj h a 3m-es reku is :o).
Amint lesz rá idõm, megpróbálom végig gondolni h 1,6-1,7m hosszon mekkora torzió engedhetõ meg.

Az 50 m magas Sástói kilátó meg 1 m 20 centit, szelesebb idõben. és köszöni, jól van, elõször olajbányászokat szolgált, most egy-kétszáz évig kilátóként görbül, csavarodik, nem törik... ;)

mennyi az elsõ futómû Sao által említett billenése miatti látszólagos torzió. (ez még nem tudom h hogyan mérem meg,

Függõónnal (a mellsõ tengely közepénél rögzítve), szögmérõvel, miközben egyenes állásból elcsavarod végállásig a kormányt?

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás

A két egymás fölött lévõ vékonyabb csõ föggõleges tehelésre csakugyan nagyobb terhelést bír, de csavarodik (mint egy DNS molekula). Vagy melyiket lehet jobban megcsavarni (!!!)? Két egymásmellé fogatott seprûnyelet , vagy egy szimpla lapátnyelet?

Sao kollega!
" Az erõsítés után is fog szerintem csavarodni, csak nem pont ott, és fõleg: nem annyit. De, ha egy vas nem csavarodhat, ha megakadályozzák a rugalmas mozgását, az törik, én úgy tapasztaltam eddig."

Vasból és vas között is van különbség . Általában a jó hegeszthetõség miatt sima szerkezeti acélokkal dolgozunk. Ezeknek is van némi rugalmassága, de alapvetõen nem arra lettek kitalálva, arra az alacsonyabb széntartalmú ,nemesíthetõ anyagok alkalmasak. A lágyabb anyagok, elfáradnak és törnek.

Nem akarok anyagszerkezeti flamekbe bonyolódni, de az alacsonyabb széntartalmú vas egyéb ötvözõanyagok hiányában jellemzõen lágyabb (lásd vas-szén állapotábra).
2csõ vs 1csõ? A lapátnyél nem csõ, a két seprûnyél pedig keresztben merevítve, ráadásul nem egymás felett hanem egymás mellett futna. Így lesz Lompinak megint csak igaza. Függõlegesen a jelenlegi ív venné fel a terhelést ahogy most is. A DNS molekula stabilitását a csavart szálakon keresztben és fõleg átlósan elhelyezkedõ kötések adják, mint egy rácsos tartó (de ebbe ne menjünk bele, mert ebben a témában aránytalan elõnyöm van). Lompi új váz ötlete is tulajdonképpen egy rácsos tartó, (ezért írta h "az az életben nem fog csavarodni"). Ahogy pl. a több mint 300m magas Eiffel-torony is nagyságrendileg 10cm-t leng ki. (a baj h a 3m-es reku is :o).
Amint lesz rá idõm, megpróbálom végig gondolni h 1,6-1,7m hosszon mekkora torzió engedhetõ meg. Ja, és h a torzióból mennyi az elsõ futómû Sao által említett billenése miatti látszólagos torzió. (ez még nem tudom h hogyan mérem meg, mert a függõleges vázhoz rögzített lézermutatóval csak az eredõ torziót tudom mérni :confused:)

vendég_ambringa_*

vendég_ambringa_*
  • vendég

;1041074']Én kerestem, valamikor megpróbálom elhozni, de az nem holnap lesz. Remélem nem probléma.

Szia!
Dehogy probléma:)
Van belõle most már bõven. Ha kéred, akkor elrakjuk belõle azt, amennyire szükséged van.

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás

Szia!
Ha esetleg te kerestél volna 8-as lánchoz való csövet, akkor megérkezett végre:)

Én kerestem, valamikor megpróbálom elhozni, de az nem holnap lesz. Remélem nem probléma.
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás

Átgondolom, de 2 vékony csõ sokkal erõsebb, mint egy vastag és ha már vágunk...

... a dupla csõ a könnyebb. Leülhetsz.
:)

A két egymás fölött lévõ vékonyabb csõ föggõleges tehelésre csakugyan nagyobb terhelést bír, de csavarodik (mint egy DNS molekula). Vagy melyiket lehet jobban megcsavarni (!!!)? Két egymásmellé fogatott seprûnyelet , vagy egy szimpla lapátnyelet?

Sao kollega!
" Az erõsítés után is fog szerintem csavarodni, csak nem pont ott, és fõleg: nem annyit. De, ha egy vas nem csavarodhat, ha megakadályozzák a rugalmas mozgását, az törik, én úgy tapasztaltam eddig."

Vasból és vas között is van különbség . Általában a jó hegeszthetõség miatt sima szerkezeti acélokkal dolgozunk. Ezeknek is van némi rugalmassága, de alapvetõen nem arra lettek kitalálva, arra az alacsonyabb széntartalmú ,nemesíthetõ anyagok alkalmasak. A lágyabb anyagok, elfáradnak és törnek.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Szolgálati közlemény!

Csináltam egy mappát a képtáramban Homebuilt Hungarian Recumbents címmel. Utólagos engedelmetekkel már bele tettem néhány gépeteket. Legyetek szívesek linkeket küldeni további gépeitekrõl, vagy ha nincs fenn a neten, jöhet emilben is a reku(pont)papa(kukac)gmail(pont)com címre.

Linkeket nem teszek bele, mert a képtárak állandóan változnak. Csak kép megy bele.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

vendég_ambringa_*

vendég_ambringa_*
  • vendég

Gondolom van valami ötletetek mivel lehetne helyettesíteni az AMbringás láncvédõ csövet :)
szerintetek érdemes rá rakni, vagy a nagy súrlódás miatt felesleges?

Szia!
Ha esetleg te kerestél volna 8-as lánchoz való csövet, akkor megérkezett végre:)

Sikerült továbblépni Action Plus ügyben is.
A sok számolgatás eredménye képen megszületett ez:
Feltöltött kép
Az árát sikerült kétszáz alá szorítani, mint a V-fékes gyári modellnek.
Ami extra a gépen, az a sárvédõ+csomagtartó. Ez már nincsen benne az alapárban.
Van még 2db fekete vázszettünk, ha valaki szeretne egy ilyet!

pcsongor

pcsongor

vendég

• fórumtag
  • 224 hozzászólás
Mondjuk egyre jobban piszkálja a csõrömet a lengõorrú...nem volt vele nehezebb megtanulni, mit a hátsókerekessel, semmi nem szól ellene, "ugyanannyi elõnye van mint hátránya"(idézet Pythontól :) )
szerintem ez akkor fog eldõlni milyen lesz, amikor nekikezdek építeni, de megint Pesten kell lennem a héten....
Egy haverommal építünk 1-1 biciklit mindkettõt nõi vázból(kezdésnek), gondolkodtam hogy csinálunk kétfélét, én hátsókerekest szeretnék(de ez még nincs eldöntve a határozottságom miatt :) ) õ meg elsõkerekest.
Nagyon remélem jövõhéttõl már képekkel is tudunk szolgálni :)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Felesleges. Van súrlódása a csõnek, ezért inkább hasznosítsd a befektetett energiádat jobb haladásra.
Összekoszolni sem szoktam magam nélküle.

A csõnek számomra két elõnyös tulajdonsága volt:
1. hang csillapítás (bármennyire meglepõ)
2. rezgés vagy lebegés csillapítás. A hosszú lánc egy-egy döcinél képes akkorát is ugrani, hogy leesik a tányérról. Ezt egy jól elhelyezett görgõvel is ki lehet küszöbölni.

A megfelelõenkarban tartott és vezetett lánc nem okoz olyan gondot, amihez szappan kellene.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Gondolom van valami ötletetek mivel lehetne helyettesíteni a láncvédõ csövet

Én is a lánccsõutálók alrendjébe tartozom. Van csõ amelyik lágyabb, nem zörög annyira, de mindegyik fékez ha súrlódik. És zörög. Nálam a láncvédõ csõ olyan kizáró tényezõ, mint nõknél a dohányzás. Lehet akármilyen csinos, ha meglátom cigarettázni, vége van.

pcsongor

pcsongor

vendég

• fórumtag
  • 224 hozzászólás

rövidnadrággal és szappannal.

mondjuk ez a legolcsóbb :D

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás

Gondolom van valami ötletetek mivel lehetne helyettesíteni az AMbringás láncvédõ csövet :)

Rövidnadrággal és szappannal.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

- a merev váz miatt minden gödröt megérzett.
- úgy éreztem a lengõorrút mintha mindig is ezt hajtottam volna.
- Benji alig bírt velem lépést tartani:)

:) Véged van, elkaptad a vírust. Már látom a jövõt!!!
Az össztelós szét van szedve, de majd a festés után talán egy újabb kanyarra igényt tartanál...? (10 körül van a Maxi Bikeba AMP teló)

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Felesleges. Ha megnézed Motyoo blogján
a gépemet akkor láthatod, hogy én gagyi mûanyag villanyszerelési csövet használtam. Azóta megszabadultam tõle mert van görgõm. Van súrlódása a csõnek, ezért inkább hasznosítsd a befektetett energiádat jobb haladásra.
Összekoszolni sem szoktam magam nélküle.
képtár

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

na akkor kép Feltöltött kép

Egyszerûségében rejlik nagyszerûsége, hátulra lehetne esetleg beletenni egy ruganyt ? Vagy majd a következõbe ? Nem volt rá igény ?
Szombaton a kezed munkáján bringáztam (amelyik Benjaminál van) és a merev váz miatt minden gödröt megérzett. Igyekeztem kerülgetni ezeket de volt helyzet mikor tehetetlen voltam és úgy kellett kapaszkodnom a kormányba nehogy kidobjon. Amúgy tök jó a járgány.

Innen tovább Python-nak is mondom, na meg mindenkinek aki olvassa, hogy nagyon sikeres volt a szombatom a lengõorrúval. Némi szerelgetés, méretre állítás után indult a teszt Nagytarcsa-Dány returban. Lejtõvel-emelkedõvel tarkított útvonalat kiválóan abszolváltam, mire befejeztük a tesztet mondtam Benjinek úgy éreztem a lengõorrút mintha mindig is ezt hajtottam volna.
Egy megjegyzése volt Benjinek mikor utolért, hogy alig bírt velem lépést tartani:)
A múlt heti királyréti túra egy tragédia volt számomra. Akkor is volt bringa csere-bere, de fél kilométer után vissza kellett adnom a gépet annyira nem ment a dolog.

Még egy megjegyzés. És itt most Abára utalok vissza. Aki ott volt tudja miért. Az elfogyasztott sör mennyisége nem befolyásolja már a lengõorrú kezelhetõségét. (természetesen egy bizonyos mennyiségig)
Köszönöm a szót!
képtár

pcsongor

pcsongor

vendég

• fórumtag
  • 224 hozzászólás

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

na akkor kép

És ha ez az acélrácsos ülés beválik egy lélegzõs szivaccsal, akkor felterjesztelek Reku Nobel-re.
Ha lágyak benne a drótok, meg kéne edzeni.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Lompi!

Meg-til-tom! Hogy ilyen villákat csinálj. Ezek alkalmasak egyes emberek lelki nyugalmának a megzavarására.
:D