Pupu mesélt ezzel kapcsolatban Devecserrõl, ha el nem mosta az iszap.Mindenkinek hasznos lehet ez a lista Donorbiciklik, vázlelõhelyek, bringabontók - Rekumbens - CsináldMagam
Aki tud lelõhelyet, kérem, hogy kommentelje be a blogban!

Pupu mesélt ezzel kapcsolatban Devecserrõl, ha el nem mosta az iszap.Mindenkinek hasznos lehet ez a lista Donorbiciklik, vázlelõhelyek, bringabontók - Rekumbens - CsináldMagam
Aki tud lelõhelyet, kérem, hogy kommentelje be a blogban!
és este,hogy fogsz haza menni a kocsmából???Légyszives maradjatok komolyak! Mostmár látok!
Levettem a lámpákat a kormányról.
Nem tudunk csalódni benned!Légyszives maradjatok komolyak! Mostmár látok!
Levettem a lámpákat a kormányról.
Peter,
tudván hogy te síkon tekersz nagyrészt, azt mondom, próbálj beletörõdni a korlátozott kilátásba - ha szeretnél a lehetõ leggyorsabb lenni!
Ha kész vagy áldozni a sebességbõl, emelhetsz a háttámlán. Bizony, sokat jelent pár centi is. Én a referencia lejtõmön lefelé gurulva azt is látom a sebességmérõn, hogy van-e rajtam sisak, vagy hogy rajta van-e a zászló a bringán. A légellenállás nagyon komoly tényezõ.
Ha sokat (több órát) megyek elõre kinyújtott karokkal, néha pihentetni szoktam a karjaimat. Ha csak úgy lógatom, az nagyon fogja a szelet. A pihenõ karomat a mellkasra lapítva, keresztbe, tenyeremet a másik kulcscsontomhoz téve szoktam tartani. Így még kisebb a légellenállásom, mint amikor mindkét karom vízszintesen elõre van kinyújtva.
A légellenállás annyira számít, hogy Frigyes a csodarekuján a Look pedálokon lévõ nyílást is lefóliázta. Rám is vert vagy 6%-ot Pétfürdõn. (Gyanítom, nem csak a pedál lefóliázása miatt)
Köszi, ezt megjegyzem!Szerintem Mendén találsz mindent ami szem-szájnak ingere, mégy a 31.-esen a fõúton és egyszer csak ott lesz baloldalon, ha Jászberény felé haladsz Pest irányából. Nem tudod eltéveszteni mert látni is a vállalkozást, meg a helyiek ismerik is. Ez konkrétan egy bringa bontó. Lehet turkálni. tavaly mi is ott vettük a szükséges dolgokat a hátsókerékhajtásúhoz. Megigértük nekik, ha készen lesz a bringa akkor elmegyünk megmutatni. Azóta sem voltunk ott. Talán majd az idén. A neten nincsenek rajta ne is keresd.
Máson gondolkodni sem érdemes
Más:mostanában nehezebben találok kidobott vázakat, ti nem tapasztaltok ilyet? Pedig kellene majd egy hátsó telós jó minõségû váz. Vagy kettõ? ...
Hát ezen jót röhögtem, többiek meg nem értik mi vicces van egy rekus fórumon:DMi?
hogy guminõ vagy? Esetleg az, hogy szomjan halok a szobabiciklin?
Nálam is a +10 centi játszik - bár a tervekhez képest az ülés egyelõre kb. 2 centivel feljebb van, úgyhogy most ennyivel kevesebb a magasságkülönbség, kb. 75mm.A jegyzõkönyv kedvéért: Az én hajtómûvem 100 mm-rel ülõlap felett van a lengõorrún.
Mi?;1055873']Sajnos esélytelen...
Nekem ezzel az a bajom, hogy szomjan halok mire az elsõ kocsmáig érek. Én ezt egy guminõnek titulálom. Akkora, úgyis néz ki, rá is lehet mászni, de mégsem az!
Esélyes, hogy Levi.
Ha a háttámlán emelnél, akkor a fejed magasabbra kerül. Lehet ez is egy faék egyszerûségû megoldás az eredeti problémára.
De Lompin kívül ki az másik, akinek az alacsony hajtómû a mániája?
A jegyzõkönyv kedvéért: Az én hajtómûvem 100 mm-rel ülõlap felett van a lengõorrún. A Bacchettán 230mm-rel az ülõlap felett. Ennél feljebb már nem érdemes tenni, mert a térdek a váll vonalánál fentebb kerülnek és csak nõ a közegellenállás, nem csökken.
A lengõorrúm tervezésekor nálam ez a 100 mm volt az egyik kiinduló paraméter. Addig tologattam az ülés helyét, míg a lábhosszal körzõzgetve a hajtómû az általam megkívánt magasságba nem került.
Most emeltem pár centit a hajtómû magasságán, a szivacs (eddig szõrén ültem meg), és az spd miatt (46-os csülköm van, a stoplit csutkára hátratoltam a cipõn, de még így is lógósnak tûnik a póz a taposós pedál után). Lehet hogy igazatok van egy kicsit csak engedek visszább rajta. Ha nem segít, akkor marad a Lompi-kormány.