Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
Jééééééé ez valahonnan nagyon ismerös darab :) jól öszevan gányolva. :D
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

ooooobi

ooooobi

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás

lemez meg rostaháló meg egy kis hegesztés és forrasztás:)
ja oooobi mireis?

Feltöltött kép
Csak a jobb szellõzés miatt:)

Sinbiciklis

Sinbiciklis

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 hozzászólás
kisvasut.hu
Keresés a témában

Kisvasutak Baráti KöreTémák Keresés Névtár Hírfolyam Új hozzászólás Módosítás Szálak OFF, apróhirdetések

3038 sor, sor/oldal. elõzõ | 1 2 3 . . . 152 | következõ
Szál Válasz Töröl Javít 3420 2011.01.12, 18:02:41 Szûcs Zoltán József BENZINKUTAK ELLENI KAMPÁNY!
Január 17, 18 és 19-én fogjunk össze és lássák meg a MILLIÁRDOS kõolaj-ipari cégek és az állam, hogy milyen amikor pénzt vesztenek.

A következõ a recept, hogy CSÖKKENJEN az üzemanyagok ára: SENKI NE VEGYEN HASZNÁLATBA EGYETLEN BENZINKUTAT SEM – JANUÁR 17,18 és 19-én. Járjunk buszokkal, biciklivel, gyalog vagy az említett három nap elõtt tankoljunk.
Emlékezzetek 1989 December 21, 22-re, amikor hasonló módon cselekedtünk és meg lett az eredménye. KÜLDD TOVÁBB EZT AZ ÜZENETET, HOGY JUSSON EL AZ EGÉSZ ORSZÁGNAK
Próbáljuk meg! Veszteni nem tudunk! A fuvarozók is lehetõség szerint ezen a 3 napon külföldön tankoljanak, ha van rá lehetõség, õk ugyanis a legnagyobb felhasználók, ezzel a legfõbb befizetõk, és legjobban kiszolgáltatottak!

(nem én írtam, csak eljutott hozzám, és hátha érdekes)

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

ja oooobi mireis?

Lompi, ha elfogyna a Feltöltött kép-d akkor itt találsz tonna szám és nincs is messze tõled. A munkahelyed készlete is véges:)
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
hehe :)
képek

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

tapasztalatom szerint nem és megmerném kockáztatni hogy mereveb mint az 1mm es lemez ;)

Ki kell próbálnom, nincs mese.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
ja oooobi mireis?
képek

ooooobi

ooooobi

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás

jut eszembe papa lemértem ma a hálos ülésemet 1.65kg :) ülés

Azta, nyárra nekem is össze kéne dobni egy ilyet. Mibõl is van ez pontosan?

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
tapasztalatom szerint nem és megmerném kockáztatni hogy mereveb mint az 1mm es lemez ;)
képek

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Az nagggggyon jó! A Bacchetta alucsõ vázú, hálós ülése gyárilag 2400 gramm, a két kitámasztó csõvel. A vázon még van egy buszma mûanyag bilincs, gyorszárral, az 200 gramm. Összesen 2600 gramm. Az általam átalakított ülés szumma 2 kg. A tiédhez még jön a szivacs súlya, de akkor is partiban van a Bacchettával, aminek a gyári ára 250 usd, azaz 52.000 forint. A Bacchettának van egy könnyített ülése is, az 2 kg, pálcák nélkül. 55.000 ft. A karbon ülésük 700 gramm. 95.000 ft. Az USA-ban, ahol nincs áfa.

Szóval, ha nem görbül az az acélháló, akkor nagyot alkottál.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
képek

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás

Csak nem egy tadpole trike?

Dekódolnád az üzenetet? Miben mesterkedtek?

ebihal a dunán egy vendégláto egység :D :D :D
képek

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás

Össze kéne már hozni azt az EBIHALAT!

Csak nem egy tadpole trike?

Dekódolnád az üzenetet? Miben mesterkedtek?
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

;1056263'] :) ...meg is szomjaztam, ahogy ezt leírtam...

Össze kéne már hozni azt az EBIHALAT! Egyébként is érdekel, mire jutottál Lompi és az én levetett lomjaimmal (azóta semmire)?

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás
Devecser

Életemben nem jártam arra, de egy TV riportban láttam, h a helyi lomis cigány azért panaszkodott, mert az útzárak miatt a vevõk nem tudtak bemenni a faluba.

A vörös trutyi elvitte, tönkretette az árukészletet, de majd szereznek mást helyette - vevõk nélkül viszont nincs üzlet.
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás
Mindenkinek köszönöm a segítséget az agydinamó témában.

Az agydinamók súlya és ára együttesen soknak tûnik a számomra. A kisebb tömegû cuccok ára azonnal kaparja a 30ezer forintot. Ezzel szemben a LED lámpák és az akku technika fejlõdése miatt, egy tartalék akku csomaggal kisebb tömeg és ár mellett bõven végig tudok bicajozni annyi idõt, amennyi maximum jól eshet egyszerre - azon túl meg engem már a "DARMOL SEM HAJT MEG"... (a bicajomat meg pláne nem...)

Az elektronikából sajnos kimaradtam, még az úttörõ szakkörök idején.

Világítás, elektro barkács témakörben eltettem egy címet arra az esetre, ha bicajos hozzáértõvel találkoznék:

IT Fórum - Terminal.Hu - Téma megtekintése - BringaVilágítás házilag ("LED lámpa")

Ha valakit hajt a kalandvágy és kipróbálja az ott leírtakat, legyen szíves mesélni az eredményrõl pár sorban.

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás

Mi? :) hogy guminõ vagy? Esetleg az, hogy szomjan halok a szobabiciklin? :)

Az elsõ. (mármint esélytelen :) ). Ha van egy kis eszed, akkor meg úgy szobabiciklizel, hogy karnyújtásnyira legyen a hûtõ tele sörrel. :) ...meg is szomjaztam, ahogy ezt leírtam...
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás

Kipróbáltam, h egy óccsó hátsó villogó egyfolytában 2 napig elfogadhatóan világít egy akksi feltöltéssel (3. nap is villog, de akkor már haloványabb). Érdemes akkor drótot hátra vezetni?

A leadott feszültség független a sebességtõl, szabályozott? Mind mereven 6V-osak, vagy állítható?

Ha 6V-os, akkor gyakorlatikag kidobhatom a 3 V-os (halogén) és 4,5 V-os (LED) lámpákat? (Sajna igent valószínûsítek)

Annyira alaposan azért nem jártam körbe a témát. Egyelõre ott tartok, hogy egy 4,5V-ra tervezett LED-es lámpába forrasztottam egy egyenirányítót meg egy elõtétellenállást, amit úgy méreteztem, hogy 6V-on a LED-es lámpa árama folyjon rajta. Ez utóbbi elfüstölt, mert talált anyagból dolgoztam, és kicsi volt az ellenállás teljesítménye. Vettem hozzá nagyobb teljesítményû ellenállást, már csak ki kéne próbálni, csak hát lusta vagyok. Ez az átalakítás párszáz forintból megvan.
Úgy tudom, hogy az agydinamó által leadott feszültség 60-80 V-ig is nõhet kis terhelésnél. Szerintem névleges terheléssel tartja a 6V-ot, de lehet, hogy nem ártana kimérni.
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

python B&M durva nem gyöznek vilogtatni hogy vegyem le a refit pegig nincsen is fácánozo álásban:)
amugy az olcso ledes lámpák nem birják az agy dinamót

Boldog Karácsonyt! :)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
ezt meg a google dobta fel a -devecser kerékpár- keresésére