Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Sziasztok!

Haladok énis a trike-al, csak nemsok idõm van gép elõtt lenni....de egykis problémám akadt a fékezéssel....szóval a hátsó meg az elsõ kereket is szeretném fékezni, az elsõket együtt, a hátsót külön. A 2 elsõ fék egyesitésére tudtok valami jó megoldást? Mármint hogy eléglegyen csak egy fékkar....valami bovden egyesitõ megoldásra gondolok...vagy eszembe jutott a dupla fékkar amit az ambringánál lehet kapni, valakinek van esetleg vele tapasztalata?
Elõre is kösz mindenkinek a segitséget:)

Volt már sokszor, nézelõdj kicsit az ambringa kínálatában, el fogsz jutni ide: Annyira Más Bringabolt
Feltöltött kép

De vannak erre házibarkács megoldások is - errõl majd az alkotóik bõvebben.

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 hozzászólás
Sziasztok!

Haladok énis a trike-al, csak nemsok idõm van gép elõtt lenni....de egykis problémám akadt a fékezéssel....szóval a hátsó meg az elsõ kereket is szeretném fékezni, az elsõket együtt, a hátsót külön. A 2 elsõ fék egyesitésére tudtok valami jó megoldást? Mármint hogy eléglegyen csak egy fékkar....valami bovden egyesitõ megoldásra gondolok...vagy eszembe jutott a dupla fékkar amit az ambringánál lehet kapni, valakinek van esetleg vele tapasztalata?
Elõre is kösz mindenkinek a segitséget:)

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

asszem tanultam valamit, a közel 1000 km látszik ugye?
YouTube - lbordifwd

A francba! Én már vagy 8.000 km-t mentem a lengõorrúval, mégse tudok elengedett kormánnyal menni. Még gurulni se, nem hogy pedálozni!
Ügyes vagy.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

úgy pörgetni a 24-el, hogy legyen kellõ sebességed ahhoz, hogy tudj egyensúlyozni és ne dõljél el?

Bizony, mikor ki van belõlem égve minden cukor, már 24/30 áttétellel megyek olyan helyen is, ahol frissen elég lenne a 39/30. Olyankor pörgetni még bírok, taposni már nem. 5 km/h-val bírok menni, az alatt inkább tolom.

lbordi

lbordi

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás
asszem tanultam valamit, a közel 1000 km látszik ugye?
YouTube - lbordifwd

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

A helyzet sokat javult, amikor a hajtómûvem 30-as kistányérját 24-esre cseréltem. Ezzel sokkal simább a pörgetés, nem kell erõlködni, nem emelgeti az orrát. A Grossglocknerre úgy mentem felfelé, felpakolva, hogy közben videóztam. (A trekkinges cimboráim megvártak odafenn. :) )

Papácska, tudsz úgy pörgetni a 24-el, hogy legyen kellõ sebességed ahhoz, hogy tudj egyensúlyozni és ne dõljél el? Biztosan, ha már megjártad a Nagyharangozót:D
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

Zéta

Zéta

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás

A helyzet sokat javult, amikor a hajtómûvem 30-as kistányérját 24-esre cseréltem. Ezzel sokkal simább a pörgetés, nem kell erõlködni, nem emelgeti az orrát.

Nekem is 30-as a kistányérom.Ha Neked bevált, valószínûleg én is kifogom próbálni a cserét.
A Grossglocknernél magasabb hegyre viszonylag ritkán kell menjek. :)

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
lazac temég forumozol? :D ezer éve nem itrál:)
mi a hejzet a rekukal ?
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Jobb. Egyértelmûen, és én papával ellentétben akkor sem ülnék vissza trekkingre, ha minden emelkedõn csak tolni tudnám a rekut, de ez közel sem így van.

A helyzet sokat javult, amikor a hajtómûvem 30-as kistányérját 24-esre cseréltem. Ezzel sokkal simább a pörgetés, nem kell erõlködni, nem emelgeti az orrát. A Grossglocknerre úgy mentem felfelé, felpakolva, hogy közben videóztam. (A trekkinges cimboráim megvártak odafenn. :) )

lazac

lazac

vendég

• fórumtag
  • 145 hozzászólás
Amikor Georgia-ban jártam, egy Columbus-i, itthoni mércével átlagosnak számító, átlagos városi méretû bringaboltba bementünk páran megnézni, hogy milyenek a kinti árak. Meglepetésemre a fõleg országúti profilú boltban volt 2 fekvõ is (egy LWB és egy trike), csak úgy kitéve, mint a többi bringa. Mikor az eladót megkérdeztem, hogy mennyire fogynak, azt mondta nem túl sok, de vannak rendszeres szervizre járó vásárlói rekuval. Cseverésztünk (megjegyzem zárás után mentünk be, de még nemhogy beengedtek, hanem egyenesen beinvitáltak), majd hirtelen elszaladt, és egy A3-as méretû színes-szagos katalógust a kezembe nyomott, hogy tartsam meg.

Városi, cruiser, crank forward, monocikli, fixik, rekuk, mindez egy prospektusban, minden rendelhetõ, elérhetõ. Na itt néztem nagyot... (amúgy Sun bicycles recumbent, nem biztos, hogy találnék nekem tetszõt :))

Ez érdekes, mert az Amerikában annyira favorizált Sun LWB-knek ennél magasabban van a hajtótengelye, kb. 36-40 cm között.
Egyébként Georgiában van még egy olyan törvény is, hogy tilos a telefonoszlophoz kötni a zsiráfot. :) Aki nem hiszi járjon utána. :)

Zéta

Zéta

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás

Ezt találtam :
Georgia államban tilos kerékpárt úgy gyártani vagy átalakítani, hogy a pedál tengelye 30 cm-nél magasabban legyen a talajtól. :)

Ez érdekes, mert az Amerikában annyira favorizált Sun LWB-knek ennél magasabban van a hajtótengelye, kb. 36-40 cm között.
Egyébként Georgiában van még egy olyan törvény is, hogy tilos a telefonoszlophoz kötni a zsiráfot. :) Aki nem hiszi járjon utána. :)

pcsongor

pcsongor

vendég

• fórumtag
  • 224 hozzászólás
Ezt találtam :
Georgia államban tilos kerékpárt úgy gyártani vagy átalakítani, hogy a pedál tengelye 30 cm-nél magasabban legyen a talajtól. :)

Zéta

Zéta

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás

Szia! Megérkezett a "vas"? Megbíztam a koleganõmet, hogy adja postára, de annyira el vagyok havazva, hogy nem követtem végig a folyamatot.

Szia! Ma még nem jött. Talán holnap! Köszi! :)

peti710

peti710

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
Jó kis rekud van.
Az elsõ rekumba csináltattam dalamidból(hátsó),az elsõt meg 7-es racsni lánckerekébõl.
Nem tudom már megesztergáltatni a munkahelyemen,mást meg nem ismerek.
Nem tudtok olyan helyet ahol lehet kapni?

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Szia! Megérkezett a "vas"? Megbíztam a koleganõmet, hogy adja postára, de annyira el vagyok havazva, hogy nem követtem végig a folyamatot.

Zéta

Zéta

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás

Amit nem értek?
A reku hossztávú csomagos túrázásra jobb, mint a "hagyományos" bicaj, nem?
Vagy mégsem?

Jobb. Egyértelmûen, és én papával ellentétben akkor sem ülnék vissza trekkingre, ha minden emelkedõn csak tolni tudnám a rekut, de ez közel sem így van. Van akit zavar a lassabb mászás, van akit nem. Én az utóbbi kategóriában vagyok, valószínûleg belõlem hiányzik még a versenyszellem csírája is. :)

Zéta

Zéta

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás

Egy barátom apukája idõgépet készít(ez nem vicc, teljesen komolyan csinálja, az öreg fizika professzor(!!!!)) ha kész lesz szólok, hátha valahol meg tudják csinálni a lábaid :)

Az idõgép építés annyival jobb a rekuépítésnél, hogy nem lehet kicsúszni a határidõbõl, mert ha nem sikerül befejezni idõre legfeljebb visszajössz az idõben egy korábbi dátumra. :D :D :D

pcsongor

pcsongor

vendég

• fórumtag
  • 224 hozzászólás
Egy barátom apukája idõgépet készít(ez nem vicc, teljesen komolyan csinálja, az öreg fizika professzor(!!!!)) ha kész lesz szólok, hátha valahol meg tudják csinálni a lábaid :)

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Ez úgy hangzik mintha a 2500m durva szint, málha nehézség mellé még nehézségként társulna h rekuval mész.

Engem a visszeres lábam kényszerített rekura. Szeretem én ezt, de én nagyon ki voltam békülve a könyöklõvel ellátott trekkingemmel. Azon sokkal jobban mentem felfelé. Sokkal jobban. Nagyon hiányzik a periodikus kiállva tekerés lehetõsége. Az elsõ komoly rekus túrámban benne volt a Vrsic, a maga cinó 1600 méterével. A trekkinggen gond nélkül megcsináltam. Rekun meghaltam felfelé. Odafenn le kellett feküdnöm. A macskaköves, szûk hajtûkben annyira kellett erõlködnöm, hogy az összes erõm elfogyott. Ha nagyon odaléptem neki, felemelte az elsõ kerekét. Olyankor a frász jött rám, befeszültem, kimerültem. Egy tragédia volt.

Elismerem, hogy az ötödik nap reggelén már nem olyan nagy boldogsággal ültem fel a trekkingre, de ha egy doki 30 évvel visszaállítaná a visszereimet, neki adnám az összes rekumat.

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás

Be is vagyok tojva rendesen. De marathonfutókkal megyek... Napi 2500m mászás, málhával, rekuval, az nem tréfadolog. Én úgy számolok, hogy stabil tempóval óránként 500 métert tudok emelkedni. Így kijön, hogy napi átlag öt óra mászás néz ki. Lobbizok hogy vagy az idõt növeljük, vagy a szintet csökkentsük.

Csak hosszútávfutókkal ne barátkozzon az ember!
:)

Nagyok az egyéni különbségek, én átlagosan csak 300-400m óránkénti szinttel számolok a mászásoknál. Ideális körülmények között, 15fok, szélcsend, széles, sima út, kis forgalom 400-450m-t emelkedek óránként. De pl. 15fokban viharos szembeszélben - Col d'Iseranra 2003-ban - nem tudtuk tartani a 300m/órát sem. Tavaly a hideg és szél miatt kihagytuk a Gaviát, pedig régóta fenem rá a fogam. (Talán idén sikerül.) 2004-ben Bolzanoban 38fok árnyékban, kihagytuk a Sella csoportot. (azért 2008-ban meg lett) :)
Ha végig jó idõtök lesz akkor biztosan sikerül, vagy ha nagyon fanatikusak vagytok. ;)
Engem és sok társam is nagyon fárasztja a keskeny, foltozott, forgalmas út. A Gavia pl. tipikusan ilyen.

Amit nem értek? (lehet h ezért kitiltanak innen): Mi az h "Napi 2500m mászás, málhával, rekuval, az nem tréfadolog."? Ez úgy hangzik mintha a 2500m durva szint, málha nehézség mellé még nehézségként társulna h rekuval mész.
Vagy mégsem?