....
Szép lett.
Tetszik.

Gratula.
ha a szélességén szeretnél csökkenteni 3-4 centit, bátran kipattinthatod az elsõ agyak végébõl azokat az alu gyûrûket a tengely külsõ oldalán

....
Talán most?
https://picasaweb.go....com/kalmanrajz
Egyszer egy haverom ismerõse kölcsönkért tõlem egy rövid körre egy VFR750-est. Pont elõttünk, a parkoló mellett ért utol egy Zasztavát és blokkoló hátsókerékkel húzta az aszfalton a csíkot. Amikor megállt és kérdõre vontam, azt mondta nem volt olyan veszélyes a helyzet, hogy az elsõt is használni kelljen!? A helyszínen téptem szét a jogosítványát! (az óta sem beszélünka biciklisták fele nem meri használni a mellsõ féket, mert egyszerûen nem tudja összhangba hozni a két kezét. Na, õk aztán két oldalt jól fékezzenek?
Talán most?
https://picasaweb.go....com/kalmanrajz
....
Természetesen lehet használni a kétoldali független féket a Tringán, de az inkább annak való, aki már nagy gyakorlattal rendelkezik fékezés terén, mezei felhasználónak inkább balesetveszélyes. Te is láthattad már, hogy a biciklisták fele nem meri használni a mellsõ féket, mert egyszerûen nem tudja összhangba hozni a két kezét. Na, õk aztán két oldalt jól fékezzenek?
Sao,
tegnap láttam egy fickót a gépedhez nagyon hasonló jószágon nyargalni Mohács felé, cowboy-kalapban. Nem te voltál?
Ilyen érvekkel szemben nincsennek eszközeim.
Érdemes meghallgatni azon emberek véleményét, akik tapasztalatot szereztek a témában
- mibõl áll a javasolt felszerelés (ruházat, stb.),
Lenc telepen csaptam egy kört.
Eléggé elhagyatott, bicikliút is vezet ara, padka is van, kátyúk is vannak az alma utcán bõven, lehet tesztelni:)
Holnao még lehet csapok egy kört ha jóidõ lesz, haverok is kipróbálják, aztán szedem szét és gittelem meg festem:)
Szélvész Tanár Úr!
Érdekes és hasznos gondolatok jelentek itt meg néhány napja a túrák tervezésérõl. Jó lenne, ha folytatnátok, vagy egy kész anyagra utalnátok, ha van ilyen.
A következõ témák engem fokozottan érdekelnének:
- mit kell tudnia egy újoncnak, akivel el mertek indulni egy hegyi bicajos túrára,
- hogyan tréningezitek õket elõzõleg,
- mibõl áll a javasolt felszerelés (ruházat, stb.),
- egy hegyi esõ estén milyen védõ ruházat célszerû,
- hány km haladás és hány méter emelkedés tervezhetõ egy soknapos túra egy-egy napján átlagos fizikumú résztvevõkkel,
- a hangulati hatásokon kívül mikor kell eldönteni, hogy kihagyunk egy tervezett szakaszt...
Többen is vannak itt gyakorlott túrázók, szervezõk. Jó volna közkinccsé tenni a tapasztalatokat.
Mi akkor is lassan megyünk amikor még bõven van bennünk cukor.Bizony, mikor ki van belõlem égve minden cukor, már 24/30 áttétellel megyek olyan helyen is, ahol frissen elég lenne a 39/30. Olyankor pörgetni még bírok, taposni már nem. 5 km/h-val bírok menni, az alatt inkább tolom.