Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás
Többen megcsodáltátok a recúgbens új elsõ merevítését, itt egy kép, hogy aki nem volt a helyszínen, annak is alkalma nyíljon lefikázni ;)
Feltöltött kép
és a link a nagyobbfelbontásúképre

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Isu,

a stréhelés zsargonban a bolyozást, szélárnyékban haladást jelenti.

Erre gondoltam én is de ezt nem tiltja semmiféle szabály, vagy le vagyok maradva. Annak idején a saját leleményedre volt bízva, hogy hogyan használod ki a másik versenyzõ által nyújtott szélárnyékot. Ez lehetett csapatodbeli vagy idegen is. De ez szerintem már off. A többit majd személyesen:)

Tényleg jó buli lehetett.
A rendõrök itt is kaszáltak volna mint a Critical Mass-on :D

Árok parti, party. Rendõrt egy darabot sem láttam, nem is hiányoztak. Igaz mikor hazafelé poroszkáltunk valahol Pécelen volt egy pár, de nem zargattak bennünket.
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

pcsongor

pcsongor

vendég

• fórumtag
  • 224 hozzászólás

Ha Benjinek nincs ellenére, felkerülnek a képek a képtáramba Keptar - 2011_03_15_Isaszeg

Tényleg jó buli lehetett.
A rendõrök itt is kaszáltak volna mint a Critical Mass-on :D

pcsongor

pcsongor

vendég

• fórumtag
  • 224 hozzászólás

Tehát Arad-Békéscsaba Marathon?
vagy Különleges kerékpárok találkozója vagy mindkettõ?

Én a különleges kerékpár találkozóra szavaznék.
Amiatt is mert terepmunkát végzünk a Nemzeti Parknál, és mivel ilyenkor esõs az idõ kényszerszabit adnak amit nyáron jóidõben kell ledolgoznunk...de csak emiatt, mert ha biztosra igérem és nem megyek akkor más elõl veszem el a helyet
De a mindkettõ se hangzik rosszul :)

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás

Kis csevely után mindenki ment a saját dolga után:)

dolgunk a tekerés :D

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Jó buli lehetett ! Az enyém min. 2 hét míg kész lesz.:(
Bár ha így haladok sohasem készül el, mert mindíg találok rajta valami hiányosságot.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás
Ha Benjinek nincs ellenére, felkerülnek a képek a képtáramba Keptar - 2011_03_15_Isaszeg

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Isu,

a stréhelés zsargonban a bolyozást, szélárnyékban haladást jelenti.
A középfokú vizsga már nem a mászóképességrõl, hanem a további tulajdonságokról szól. A Rekettye utca nálam a selejtezõ. Amielyik ott nem megy fel, az hiába szép.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás
Újabb program: Érd körbe 2011
Érd Körbe 2011 tavasz, április 17. vasárnap
* 8-10 óráig gyülekezõ. Élõ zene, jó hangulat, bringaszervíz, kerékpár kölcsönzés
* 10 órakor elindul az Érd Körbe felvonulás minden táv résztvevõi egyszerre indulnak.
* 11 órakor visszaérkezik a családi kör (8km) eleje és ezzel megkezdõdik az ügyességi-, illetve aszfaltrajzverseny a gyerekeknek kézmûves foglalkozások stb.
* 12 órakor visszaérkezik a féltávot teljesítõk (15km) menete. Folytatódnak a bemutatók, ügyességi-, illetve aszfaltrajzverseny a gyerekeknek, kézmûves foglalkozások stb.
* 13 órakor visszaérkezik az Érdet megkerülõ (30km illetve 60km) menet eleje. Bemutatók. Rajz pályázat eredményhirdetése, stb.
* 14 órakor megköszönjük nektek, partnereinknek, támogatóinknak a segítséget.

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás
Isaszegrõl hazafelé még összefutottunk a Szélvész családdal és Pupuval. Kis csevely után mindenki ment a saját dolga után:)
képtár

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Python!
találtam egy száz kilométeres kört,4 órán belül teljesítettem,mert nem volt útközben nyitva egyetlen egy BÜFÉ sem...:):):)

Ez 25-ös átlagot jelent. Nem rossz.

Felment a Recúgbens a Rekettye utcán, ezzel átment az alapfokú vizsgán.

A középfokú vizsga hol lenne? A Rekettyés is elég meredek.

és tilos a stréhelés, a rekuval lennék gyorsabb.

Mit értesz "stréhelés" alatt? A stéherelést ismerem az, a motor vezetéses edzés vagy verseny egy velodromban mikor egy motorkerékpár a felvezetõ és a mögötte lévõ vákumban teker a bringás ezerrel. A verseny 50 körös szokott lenni.

Aki csinált ma képeket, dobja át nekem légyszi mailben a kite(pont)metal(kukac)gmail(pötty)com címemre! Isu, nálad emlékszem fotóaparátra!

Nem én voltam a fotóaparátcsik, de van itt egy link ahonnan letudod tölteni a képeket
képtár

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Fordulj bizalommal Lompihoz. Van ott egy megkurtított, négyszögtengelyes hajtómû. A pontos paramétereit fejbõl nem tudom. Még Tomi csinálta...

Az gond, hogy a Bacchettán szeretném kipróbálni, annak a hajtómûvével. A rövidítõ lenne a legjobb megoldás A/B teszthez.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

a tadpole trike-okon külön fékezett elsõ kerekek ne befolyásolják az irányítást.
több modell is létezik (pl Greenspeed GT3, ICE Sprint, stb) melyeknél elég egy kézzel fékezni egyetlen elsõ kereket, és mégsem húz el oldalra a gép. Használhatunk közösítést is, de kezelhetjük külön is az elsõ két kerék fékeit, nem jelent gondot. Egy jó trike-nál egyszerûbben vezethetõ és fékezhetõ kerékpár nincsen...

Minden tiszteletem mellet...
Tudod-e mi marad meg az érintettekben mind ebbõl? Just do it! Pedig, lehet nem ez volt a szándék... :(

Ismét visszautalnék egy korábbi bejegyzésemre. A LEFTY! Elsõ teló, félkarú, tárcsfékkel, extrém igénybevételre. NEM CSAVARODIK!
Ennek ellenére senkinek sem ajánlom, hogy ilyet barkácsoljon.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Fordulj bizalommal Lompihoz. Van ott egy megkurtított, négyszögtengelyes hajtómû. A pontos paramétereit fejbõl nem tudom. Még Tomi csinálta...

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Új gumicsont: Rövid hajtómû

Sokan esküsznek rá, hogy rekun nagyon jól szerepelnek a 145...155 mm-es hajtómûvek. Én is kipróbálnám. Három lehetõség van:
- venni rövidítettet
- rövidíttetni az enyémet
- rövidítõ

Ha van valakinek forgácsoló kapacitása, és tudna gyártani egy pár ilyet, engem érdekelne:
Crank Shorteners - Shorten crank length - Bike Care
http://1.bp.blogspot... etc copy 1.jpg

A szûk keresztmetszet a 9/16-os balos/jobbos menetfúró. vagy: Szét kellene vágni egy hajtómûvet, és annak a meneteit használni.

Google: crank shortener

Murla

Murla

vendég

• fórumtag
  • 188 hozzászólás

Egyforma erõvel kell húzni és kész. Ma kipróbáltam szûk 30-ból satu. A külsõ szemlélõk szerint olyan 40cm magasan úszott közben a hátulja. Oldalra nem húzott. Pedig nem volt egyformára állítva a két fék. (nem a tandem volt)

Nem tudom megállni, hogy ne szóljak hozzá a fék témához. :)
A gyártók az utóbbi évben többek közt azon kísérleteztek, hogy miképp lehet megoldani, hogy a tadpole trike-okon külön fékezett elsõ kerekek ne befolyásolják az irányítást. Egy ideje már sikerrel jártak, most már több olyan modell is létezik (pl Greenspeed GT3, ICE Sprint, stb) melyeknél elég egy kézzel fékezni egyetlen elsõ kereket, és mégsem húz el oldalra a gép. Elõször nem hittem el, amikor még csak olvastam, de az elmúlt évek próbái meggyõztek arról, hogy már több cég is meg tudja ezt oldani. Így szabadon jelezhetünk az egyik kezünkkel, miközben a másikkal fékezünk, mégsem húz el oldalra a trike.
Nem kell tehát egyenlõ erõvel húzni, vagy beépített ABS kézzel rendelkezni, vagy "megtanulni" trike-kal menni. Használhatunk közösítést is, de kezelhetjük külön is az elsõ két kerék fékeit, nem jelent gondot. Egy jó trike-nál egyszerûbben vezethetõ és fékezhetõ kerékpár nincsen...
Rekumbens - annyira más bringa (Rekus honlap + Blog + Fórum)

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás
Szolid meghívó (a részben már) megújult Szélvész honlapon. www.szelvesz.hu
2 túra már fent van:D

(Tegnap egy kis hegeszgetés után nyomtunk keményen órát a tandem trike-on, - igen masszívnak tûnik a váz - ma délután pedig a nagytarcsai dombtetõn át Pécelre tartva összefutottunk néhány kedves régi lengõorrús ismerõssel)
:D:D:D

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás
Fék témához: a folyamatosan változó tapadási viszonyok miatt (út hullámossága miatt és a kanyar íve miatt változik a nyomó erõ), por, változó nedvességû és érdességû aszfalt felületek, állandóan korrigálni kell a két oldal között a fékerõt. Közösített, egyenlõ fékerõvel marha nagyot lehet esni. Sokat játszottam a fékkel váz szélsõséges terhelését próbálgatva.

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás

...lassan már külön topicot kell nyitnotok.

Tike-osok is had maradjunk itt! Lécci,lécci!:o

A külön mûködtetett fékeknek további elõnye, hogy használhatod kormányzásra is. Sokkal szûkebb fordulókat leszel képes kivitelezni, amennyiben ez szükséges.

Megerõsítem. A tandem trike-ot is be lehet fordítani fékkel.

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás

A legegyszerûbb módszer: Kettõ kézzel fékezel. Ne bonyolítsd!

Egyforma erõvel kell húzni és kész. Ma kipróbáltam szûk 30-ból satu. A külsõ szemlélõk szerint olyan 40cm magasan úszott közben a hátulja. Oldalra nem húzott. Pedig nem volt egyformára állítva a két fék. (nem a tandem volt)