Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Hát igen eza csuszka jó megoldás de csak szinte egyenesen futo láncnál

Ezt õk is tudják, ráadásul csak a terheletlen oldalon van. A felsõ egyenes! Az alsón meg van valami rugós feszítés.

Nem nagyon emlékszem már a Tandem Trike láncvezetésére, de gondolkodtatok-e már azon, hogy két lánckört alkalmazzatok ott ahol, nagy a lánc törése?
A másik ami bevált már a bringákon (de rekun valamiért nem alkalmazzák) a mezei láncfeszítõ... Természetesen ott, ahol a lánc feszítését, törését meg kell oldani. Sajnos ez is csak a terheletlen, visszafutó oldalon lenne megoldás.
Feltöltött kép

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás

Hát igen eza csuszka jó megoldás de csak szinte egyenesen futo láncnál minél nagyob a lánc törése anál nagyob a surlodás és csak terheletlen lánc szakaszon ajánlott a huzo oldalaon igen kopik.
márpedig néha elkerülhetetlen a huzo oldali lánc vezetése is oda ez nem igazán jó

Sajnos így van. Kb. 80km-t futott eddig a trike és kb 1mm-t kopott a csúszka. Ha beválik akkor 2500-3000km lehet az évi futás.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
Hát igen eza csuszka jó megoldás de csak szinte egyenesen futo láncnál minél nagyob a lánc törése anál nagyob a surlodás és csak terheletlen lánc szakaszon ajánlott a huzo oldalaon igen kopik.
márpedig néha elkerülhetetlen a huzo oldali lánc vezetése is oda ez nem igazán jó
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Azt miattad linkeltem be.
Ezt és így csak a "nagyok" csinálják! :)

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

..
Feltöltött kép

Nem én vagyok a célcsoport, de ez már a VALAMI kategória! Csapágy ide vagy oda! :)

Figyeled azt a lánfeszítést???!!!
Csuszka zöld anyagból ;) :)
semmi görgõ :P
:D

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Pár éve már piacon van, de csak most merültem bele jobban...
Son agydinamo, kompozit kerekekkel.
Feltöltött kép
Laptop tartó rekesszel ellátott táska
Feltöltött kép
Rohhlof...
Feltöltött kép

Nem én vagyok a célcsoport, de ez már a VALAMI kategória! Csapágy ide vagy oda! :)

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

Mindig kedveltem a Flevot. Innovatív egy banda :)! Tudom, a grammok, de mint tudjátok, ez engem kevésbé érdekel.
Feltöltött kép
Ez nem egy mai tervezés, de ilyen animációt eddig még nem találtam. Csorogjon a ti nyálatok is.
"Vázon" belül elhelyezett váltó és meghajtás, hátsó telóval, féllengõkar stb. Brrrr A recumbensek Rolls-Roysa!
3870 Euro! Recu brókereknek?! :)

beszélgettem egy sráccal aki ilyet hajt. imádja. az agyak csapágyazása szerinte még nem teljesen tökéletes, már másodszor cseréltette ki. városban mindennapi használatban van.
:)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Az alsó kormányos meg 100-al több!

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Mindig kedveltem a Flevot. Innovatív egy banda :)! Tudom, a grammok, de mint tudjátok, ez engem kevésbé érdekel.
Feltöltött kép
Ez nem egy mai tervezés, de ilyen animációt eddig még nem találtam. Csorogjon a ti nyálatok is.
"Vázon" belül elhelyezett váltó és meghajtás, hátsó telóval, féllengõkar stb. Brrrr A recumbensek Rolls-Roysa!
3870 Euro! Recu brókereknek?! :)

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Köszi!
Az ECObike-nál találtam ezt a belinkeltet, 3000-ért. Más is kellene tõlük, így egy postával eljöhetne. Igazándiból így külsõre nem nagyon tetszik, de 6-7000 ft-ért sem találtam normálisabbat. Mondjuk õk azt írják , hogy az állófény benne van...
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás

Ahoj!
Agydinamóhoz nézek lámpát.

Nézd meg itt is.
Az árakhoz hozzáadódik 11 Euro (6 Euro postaköltség, és a magyar banki átutalás is még 5 Euro).

Frontscheinwerfer günstig kaufen im Online Shop www.roseversand.de
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Annyira Más Bringabolt

meg itt is nézelõdhetsz

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Busch & Müller KG

Anyucikám bicaján van ilyen. 20 Lux, halogén izzóval. Kapcsolja a hátsót is, állófény nincs rajta. Én ledest vettem 10-ért. 3-4 ruppónál többet ne adj érte. Egyébként átlagos, de nem rosz...

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Ahoj!
Agydinamóhoz nézek lámpát. A Pepedál megszünt, más webshopban pedig nem nagyon foglalkoznak vele. Egy ilyet találtam. Tudtok valamit róla, tapasztalat? A fényerejérõl pl. szó sincs a termékleírásban.
Feltöltött kép
Feltöltött kép
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Köszi, az tényleg elég szûk, de nem elég meredek. Mátraházától a Kékes felé vezetõ kijáratnál van egy S-kanyar. Eddig azt találtam legjobb próbahelynek. 10% körüli meredekség, és általában murvás is. Nagyon jó gyakorlóhely a gödöllõi Damjanich-Hóvirág sarok is. A Hóvirág utca amúgy is durva hely, elég meredek is, de a lényeg, hogy a burkolatát az utcabeliek csinálták: Vettek egy rakomány vasúti beton aljat (talpfa) és az van keresztbe lerakva. Valóságos rekupróbáló paradicsom.
:)
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás
Reku Papa!

Szerpentines próba terepet kerestél pár hete.
Bagolyirtáson való üdülési lehetõség kapcsán néztem szét a neten annak környékén, és
Mátrakeresztes - Fallóskút
között rövid, de érdekes útszakaszt mutat a térkép. A gyakorlatban nem ismerem, Gödöllõhöz viszont viszonylag közel van.
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Tõlem csinálhatunk egy nappal hosszabb, BP-rõl indulóst is, végig kerékpárral...

Egy laza BP-Selmec-BP hosszú hétvége?

Zéta

Zéta

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás

Balassagyarmatra vonattal???
Mi tavaly tízen mentünk a Magas Tátrába, Bp-Drégelypalánk vonattal. Háááát nem volt egyszerû.
Ha nincs mögöttünk a Magyar Kerékpárosklub akkor a MÁV nem visz el.

Sajnos én is csak megerõsíthetem a negatív tapasztalatokat a MÁV-val kapcsolatban. Én Bécsbe utaztam a Keletibõl néhány éve, természetesen jó elõre megváltott kerékpáros jegyekkel. A szerelvényrõl egy dolog hiányzott, a kerékpárszállító vagon. Ennek következtében a tizenegynéhány kerékpáros teljesen blokkolta a bringákkal a vonaton való közlekedést, a WC-kre bejutást, a fel és leszállást. De jó néhányan nem is fértek fel bicajaikkal a vonatra. Érdekes módon Bécstõl-Passau-ig már semmi gond nem adódott, miután a bécsi jegypénztároshölgy nagy nehezen értelmezni tudta a a keletiben kiállított csak magyar nyelvû kerékpáros helyjegyet. De belföldi járatokon is hasonló élményekkel találkoztam, például Soprontól-Veszprémig, ahol csak az utolsó peronon lehetett szállítani a kerékpárt, majd amikor újabb kocsikat kapcsoltak a szerelvényhez, ismét le kellett cuccolni, és az utolsó kocsiba felszállni. Jó lenne ha változnának ezek a dolgok, mert a mostani minden csak nem kerékpárosbarát üzletpolitika a MÁV részérõl.
A túra ötlet egyébként kiváló, én is szívesen csatlakoznék alkalomadtán. :)

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás

Mehetnénk vonattal Balassagyarmatig, onnan egy Selmecbánya-kör. Kb. 200 km, nem vészes szint. Vagy Somoskõújfalig vonat, onnan Kralova Hola.

De más is ötleteljen nyugodtan!

Balassagyarmatra vonattal???
Mi tavaly tízen mentünk a Magas Tátrába, Bp-Drégelypalánk vonattal. Háááát nem volt egyszerû.
Ha nincs mögöttünk a Magyar Kerékpárosklub akkor a MÁV nem visz el.
http://www.szelvesz....es/cmmk/no2.php

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Mehetnénk vonattal Balassagyarmatig, onnan egy Selmecbánya-kör. Kb. 200 km, nem vészes szint. Vagy Somoskõújfalig vonat, onnan Kralova Hola.

De más is ötleteljen nyugodtan!