Balassagyarmatra vonattal???
Mi tavaly tízen mentünk a Magas Tátrába, Bp-Drégelypalánk vonattal. Háááát nem volt egyszerû.
Ha nincs mögöttünk a Magyar Kerékpárosklub akkor a MÁV nem visz el.
Sajnos én is csak megerõsíthetem a negatív tapasztalatokat a MÁV-val kapcsolatban. Én Bécsbe utaztam a Keletibõl néhány éve, természetesen jó elõre megváltott kerékpáros jegyekkel. A szerelvényrõl egy dolog hiányzott, a kerékpárszállító vagon. Ennek következtében a tizenegynéhány kerékpáros teljesen blokkolta a bringákkal a vonaton való közlekedést, a WC-kre bejutást, a fel és leszállást. De jó néhányan nem is fértek fel bicajaikkal a vonatra. Érdekes módon Bécstõl-Passau-ig már semmi gond nem adódott, miután a bécsi jegypénztároshölgy nagy nehezen értelmezni tudta a a keletiben kiállított csak magyar nyelvû kerékpáros helyjegyet. De belföldi járatokon is hasonló élményekkel találkoztam, például Soprontól-Veszprémig, ahol csak az utolsó peronon lehetett szállítani a kerékpárt, majd amikor újabb kocsikat kapcsoltak a szerelvényhez, ismét le kellett cuccolni, és az utolsó kocsiba felszállni. Jó lenne ha változnának ezek a dolgok, mert a mostani minden csak nem kerékpárosbarát üzletpolitika a MÁV részérõl.
A túra ötlet egyébként kiváló, én is szívesen csatlakoznék alkalomadtán.