Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
"Számomra a 60 fok egy megfelelõ kompromisszum, nem érzem jobbnak a rövidebb utánfutást (rosszabbnak sem)."

Én a múltkor kipróbáltam Beni bringáját a 65 fokossal, és semmi bajom nem volt vele. Kérdés persze, hogyan viselkedne egy meredek villájú gép magas hajtómûvel. Nagy kerék + magas hajtómû = Nagy sebesség.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
...és még a gyári táskákat is adták hozzá? Praktikus!

Papa! A villaszög pontos értékét csak azok tudják, akik lemérik! :) Lompi valamely perverz okból és az utóbbi idõben egyre jobban közelít az hetven fokhoz. Ez is a hegyesebb kiviteleket erõsíti.
Úgy gondolja, hogy az jobb?! Én is mentem vele, bár nekem kb. 5 cm-el hosszabb a kelleténél. Érzésre minden rendben van! Megfordultam a Lompiék elõtt található nyolcsávoson, lépésben menten a kormány fogása nélkül stb. A ballonos gumik meglepõ mértékben csillapítják és szûrik az úthibákat.

Számomra a 60 fok egy megfelelõ kompromisszum, nem érzem jobbnak a rövidebb utánfutást (rosszabbnak sem). Én a fejlõdést a nagyobb kerékben látom! Beszélnem kell a hosszú távú tapasztalatokról Wariátor Viktorral!

Balux

Balux

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás

Szia Balux sok sikert kis táborunkban (remélem mondhatom ezt Fiuk), már nem Én vagyok a legifjabb.

Köszönöm a válaszokat és büszkén fogom viselni a fenti címet :)

Tegnap ráültem a városi prosztatagyilkosra és az volt az érzésem, hogy nem akarok többet bringázni, pedig eddig imádtam :)

Kellene nekem egy fejtámla, nem tudtok valami budget megoldást?
Vízálló ruhákkal fel vagyok készülve, de kamáslim még nincs. A cipõre mit ajánlotok? Jó a bringás kamásli vagy inkább el kell felejteni és engedni, hogy a víz utat találjon a cipõbe?

Két kép az elsõ túrámról.
Feltöltött kép
Feltöltött kép

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Normál méret, csak a kép csalt. Itt egy másik, Gergõ barátommal.

Tényleg! Mekkora ez a villaszög?

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Sziasztok !

Gödöllõi kerékpáros teljesítmény túra Május 8.-án, ha érdekelne valakit bõvebben, itt nézelõdhet : Margita 344,2 Gödöllõ

Rekusoknak illik a K100-ra nevezni. Ha minden igaz, mi akkor leszünk Szlovákiában, de te képviselhetnéd a rekusokat!

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Szeretnék menni, a két hét múlva következõ péntek-szombat-vasárnap szabadnak ígérkezik.
Ha nem egyértelmûen esõmentes, akkor nyugodtan csúsztassuk!

Jól van és úgy legyen. Megbeszéljük.
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Azt hiszem nem te vagy az elsõ köztünk akinek széthullott a lánca a patentszem miatt. Én egyáltalán nem bízom ebben a megoldásban

Szomorúan hozom tudomásodra, hogy a Chilin is ez van! :) PC9! Ez is mint annyi minden a minõségtõl függ! Ezt a típust régóta használom, soha nem volt vele bajom. Neked sem lesz!

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Jó hosszú lábú gazdája lehet!

Feltöltött kép
Normál méret, csak a kép csalt. Itt egy másik, Gergõ barátommal.

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás

De milyen az a SRAM patentszem?

SRAM patent másképpen

...

Oldalkocsis

Oldalkocsis

vendég

• fórumtag
  • 73 hozzászólás
Sziasztok !

Gödöllõi kerékpáros teljesítmény túra Május 8.-án, ha érdekelne valakit bõvebben, itt nézelõdhet : Margita 344,2 Gödöllõ

Üdv Mindenkinek!

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
ijen a patent Feltöltött kép
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Oldalkocsis

Oldalkocsis

vendég

• fórumtag
  • 73 hozzászólás
Szia Reku Papa !

Szerencsére nekem nem volt még ilyen gúnyos atrocitásom, köszönettel tartozom neked, kitapostad elõttem az utat. A napokban egy fiatal srác megkért had próbálja ki, nem hittem a szememnek, felült és ment. Én az elkészítés után tizedjére sikerült elindulnom, pedig a Tiéddel már gyakoroltam.

Szia Balux sok sikert kis táborunkban (remélem mondhatom ezt Fiuk), már nem Én vagyok a legifjabb.

Üdv Ok

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás

Én is tóltam, végig Csepelen. A támlánál kell tólni, és a tetejét eyhén jobbra-balra nyomni a kormányzáshoz. Csak ha nagyon elferdül, akkor kell a kormányhoz nyúlni.

miért kellett tolni?

Oldalkocsis

Oldalkocsis

vendég

• fórumtag
  • 73 hozzászólás

Én is tóltam, végig Csepelen. A támlánál kell tólni, és a tetejét eyhén jobbra-balra nyomni a kormányzáshoz. Csak ha nagyon elferdül, akkor kell a kormányhoz nyúlni.

Szisztok !

"www.hajtany.hu/arlista.php?kat=20&marka=62" Utolsó kettõt nézd.
Üdv Ok

Sinbiciklis

Sinbiciklis

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 hozzászólás

Sziasztok !

Ma rájöttem, jobb vele tekerni mint tolni, az alacsony kormány miatt a tolásnál úgy görnyedtem mint régen tekerésnél.

Üdv Ok

pcsongor

pcsongor

vendég

• fórumtag
  • 224 hozzászólás
2 órája láttam egy fekete Bachettát(vagy egy olyan replikát) hajtani a Szarvas-Békésszentandrás közti kerékpárúton!
Kinek van olyanja vagy ki járt erre? :)

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Mosolyom egyáltalán nem volt a végére. Majd rekuval végig vigyorgom a hosszú távot.
A szlovákiai hosszú hétvégére jössz-e? Már alig van két hét az indulásig. Python már lemondta egyéb irányú elfoglaltsága miatt:(. Most az idõjárás miatt aggódom egy kicsit.

Szeretnék menni, a két hét múlva következõ péntek-szombat-vasárnap szabadnak ígérkezik.
Ha nem egyértelmûen esõmentes, akkor nyugodtan csúsztassuk!

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás
Ha valaki nem ismerné ezt a linket akkor lehet csemegézni.
képtár

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Hoppá! Görnyedõsön az már nem tréfadolog. Gondolom a végén már nem volt teljesen õszinte a mosolyod.
:)

Mosolyom egyáltalán nem volt a végére. Majd rekuval végig vigyorgom a hosszú távot.
A szlovákiai hosszú hétvégére jössz-e? Már alig van két hét az indulásig. Python már lemondta egyéb irányú elfoglaltsága miatt:(. Most az idõjárás miatt aggódom egy kicsit.
képtár

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás

Sziasztok,

boldog tulajdonosa lettem egy kb 10 éves, de majdnem vatta új M5 USS 26/20-nak. Szo-V mentem is vele egy Balaton kört, nem gondoltam volna, minden, ahogy a nagy könyvben meg van írva: légellenállás csökkenés óriási elõnyt jelent, keleti kényelem, panoráma, egyszóval óriási élmény. Van viszont pár váratlan dolog is:
- Mára ugyan rendbe jöttek, de a térd és váll ízületeim eléggé megfájdultak. A térd gondolom azért, mert hegymenetben vadul tapostam, erre jobban oda kell figyelni, mert a háttámla miatt könnyebb megerõltetni. A vállamat viszont nem teljesen értem, arra tudok csak gondolni, hogy a rázkódás (elsõ villa merev + outi gumi, hátul van rugóstag, de elég rövid és kemény) és szinte végig változatlan kéztartás miatt. (?)
- Elsõ nap félúton elkezdtek zsibbadni a lábujjaim (mondjuk késõbb elmúlt). Ez másnál is elõ szokott fordulni? Mi okozhatja? spdm nincs
- Alapvetõen jó élmény, hogy az emberek kb. fele egybõl mosolyog ha meglát, de nem gondoltam volna, hogy ennyire nem lehet feltûnésmentesen közlekedni rekuval. Néha kicsit idegesített is az ilyen céltalan jópofa szöveg, hogy "haver, vigyázzá', rosszul raktad össze a bringát". De ez gondolom még így lesz, amíg nem lesz elterjedtebb:) Ezen most a lehetõségeimhez mérten változtattam: +1fõ :)

B

Szia !

A térd problémája pörgetéssel és a megfelelõ sebesség fokozat kiválasztásával enyhíthetõ. Emellett fontos ennél a mûfajnál is, hogy jól legyen beállítva az ülés, hajtómû távolság. Illetve szokni kell a másmilyen terhelést. Ennek ellenére a térdfájás enyhébb fajtája várható, de ez elhúzható vagy akár ki is iktatható. A térdfájás szerintem abból rejlik, hogy az ember elfelejti azt, hogy megtámasztva magát túlterheli a térdet.

Váll problémája a lógásból ered. Idõvel megszokod és elmúlik. Ez olyan mint a prosztata bringánál a nyak probléma. A nyak tartásából eredõen, ha nem szokja meg az ember fájdalommal jár, de idõvel - ahogy erõsödnek a mikroizmok - elmúlik.

A zsibbadás maradandó ok ez nem biztos, hogy kivédhetõ. Pár dolgot meg lehet próbálni. Merevebb talpú cipõ az idõnkénti máshogy tekerés.
...