Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás

Szélvész feltételének egyáltalán nem felelk meg, de mint kb. egykorú, van egy halovány észrevételem.
A mankókerékkel és tartószerkezetével alapból kb. 2kg többlet tömeget cipelsz magaddal -> még hamarabb elfáradsz, még hamarabb kell mindenféle támasz, segítség. Aztán küzdhetsz a nagyobb gördülõ ellenállással, és a már fáradt figyelmedet (nem szabad lebecsülni a hatását!) is tovább terheled a megszélesedett járgány úton tartásával és a szûk hegyi úton az elõzgetõ jármûvektõl való védelemmel.
Kicsit vitriolosan írták le a többiek, de ez bizony zsákutca.
Ha a probléma gyökerét keressük, akkor lehet, h eljutunk a felismeréshez, és felfedezzük mögötte valamennyiünk közös ellenségét. Az IDÕ.
Általánosan edzett vagy, jó kerékpáros technikád van és sok km-en megszerzett valódi tapasztalatod. A tartós csúcsterhelés viszont lehet, hogy már sok. Fiataloknak ilyenkor lehet azt tanácsolni, hogy edzenek sokat. A mi korosztályunknak már fontosabb az egészségmegõrzés, a teljesítményszint fenntartása.
Tehát gondolatkísérlet szintjén egy tipp: Bionix jelegû rásegítés.
Mankókerék, járókeret pedig majd csak 30-40 év múlva. :)

Valóban érzõdik h nem voltál még nagy hegyen. A fáradtság sokkal inkább az egyensúly megtartásában jelent problémát. Reku papa nagyon jól leírta h mit érez az ember a "hegyen". A Bionix csak nagyon rövid távon (komoly emelkedõn max. 1/2, legfeljebb 1km-en) segít és nagyon jelentõs többletsúly. Pedig jelenleg aligha van jobb minõségû rásegítés a Bionixnál. Mentem már ilyen géppel.

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás

A hozzászólást poénnak szántam, azért raktam utánna azt a vigyori izét.

Vettem a poént, de Reku Papáéhoz hasonló gondokkal küzdök csak éppen nagyban (ugyanis kevésbé vagyok edzett)
:)

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
ez egy jokédrés de ha kiderül beírom tuti
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

Rákerestem az Aba napokra, de áprilistól - szeptemberig van dátum. Mikor lesz?

Régebben még fent volt a 2011-es aba.hu események pdf fájlban, júni 17-18-19.
Most nem találom és nagy a csend.
:(

Lompi nincs kedved átkarikázni és szétnézni hogy most mi is van?
;)

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Szélvész A mankókerékkel és tartószerkezetével alapból kb. 2kg többlet tömeget cipelsz magaddal -> még hamarabb elfáradsz, még hamarabb kell mindenféle támasz, segítség. Aztán küzdhetsz a nagyobb gördülõ ellenállással, és a már fáradt figyelmedet (nem szabad lebecsülni a hatását!) is tovább terheled a megszélesedett járgány úton tartásával és a szûk hegyi úton az elõzgetõ jármûvektõl való védelemmel. Ha a probléma gyökerét keressük, akkor lehet, h eljutunk a felismeréshez, és felfedezzük mögötte valamennyiünk közös ellenségét. Az IDÕ.

Téves a kiindulás. Az idõ másodlagos, a leadott teljesítmény a szûk keresztmetszet. Amikor már le vagyok amortizálódva, az 5 km/h is igénybe vesz, mondjuk 12%-os emelkedõn, hátul 12 kilós pakkal, órákon át. A leadott teljesítmény 95% ilyenkor emelkedési munkára fordítódik. Ha 5 km/h helyett 4 km/h-val tudnék menni, akkor 25%-kal kisebb teljesítményt kellene leadnom. A két kiló (nincs az annyi!) csupán 1,5% túlsúly, ennyivel növeli a teljesítményigényt.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás

Bionix jellegû rásegítés.

jellegû
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás

Gondolatkísérletezzünk!

... Rekuval. Gond ugyebár a lassú mászás, az egyensúly miatt. Márpedig amikor sokat mászik az ember, szerpentinen felfelé, akkor hajlamos lelassulni...

Szélvész feltételének egyáltalán nem felelk meg, de mint kb. egykorú, van egy halovány észrevételem.

A mankókerékkel és tartószerkezetével alapból kb. 2kg többlet tömeget cipelsz magaddal -> még hamarabb elfáradsz, még hamarabb kell mindenféle támasz, segítség. Aztán küzdhetsz a nagyobb gördülõ ellenállással, és a már fáradt figyelmedet (nem szabad lebecsülni a hatását!) is tovább terheled a megszélesedett járgány úton tartásával és a szûk hegyi úton az elõzgetõ jármûvektõl való védelemmel.
Kicsit vitriolosan írták le a többiek, de ez bizony zsákutca.

Ha a probléma gyökerét keressük, akkor lehet, h eljutunk a felismeréshez, és felfedezzük mögötte valamennyiünk közös ellenségét. Az IDÕ.

Általánosan edzett vagy, jó kerékpáros technikád van és sok km-en megszerzett valódi tapasztalatod. A tartós csúcsterhelés viszont lehet, hogy már sok. Fiataloknak ilyenkor lehet azt tanácsolni, hogy edzzenek sokat. A mi korosztályunknak már fontosabb az egészségmegõrzés, a teljesítményszint fenntartása.

Tehát gondolatkísérlet szintjén egy tipp: Bionix jelegû rásegítés.

Mankókerék, járókeret pedig majd csak 30-40 év múlva. :)
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás

valaki olyan is szólhatna érdemben aki esõben, szélben, csomaggal begyûjtött már néhány 2000-2500m körüli hágót

Utoljára 13 éves koromban voltam hegy közelében, amikor a szüleimmel Sajgótarlánban voltam nyaralni. Most 35 vagyok. Nem igazán tudom milyen kaptatón menni kilómétereket. A családi nyaralás idõ, autó, és szponzor hiányában az idén ismét elmarad, talán majd jövõre eljutok a gyerekeimmel pár napra valami magaslatra, mert õk még életükben nem láttak hegyet. A hozzászólást poénnak szántam, azért raktam utánna azt a vigyori izét.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás

Végülis semmi. Sõt! A termokulacsot is lehetne helyettesíteni egy cumisüveggel, hogy a nagy emelkedõn föl ne törje a szájpadlásod. Kaptatás közben a sisak is meleg lehet, helyette inkább reflexcsíkos matózsapkát javasolnék péntek feliratú tárolózsebes szakállkával, a láthatósági zászló helyett pedig elég egy seprûnyél is. ;)

valaki olyan is szólhatna érdemben aki esõben, szélben, csomaggal begyûjtött már néhány 2000-2500m körüli hágót

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Rákerestem az Aba napokra, de áprilistól - szeptemberig van dátum. Mikor lesz?

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás
"kötelezõ" bicikliút
részben ide tartozó, nagyon röhögtem rajta
:) :)

lbordi

lbordi

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás

Már beszélgettünk róla. Azon gondolkodtunk, hogy Nagyszebenig lemennénk autóval, és onnan egy körtúrát tekernénk. Én még soha nem jártam arrafelé, és Romániában is Csau alatt voltam utoljára. Szerinted magyar turistaként problémamentes az a vidék? Angolul, németül beszélek, románul semmit.

Nem hinném, hogy bármi problémád akadna azért mert magyar vagy...
az angollal lehet érvényesülni
persze érdemes a déli oldalt is megnézni, és vissza az Olt völgyén pl. ami szintén nagyon szép csak eléggé forgalmas

Zéta

Zéta

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás

Holnap lesz a nagy napjuk Zitának és Árpinak.
Reggel nyolckor van az indulás a Hõsök terérõl. Részemrõl egész Pusztavacsig megyek velük, onnan már nekik kell megoldaniuk a földkerülés során felmerülõ összes problémájukat.
Gyertek Ti is legyen egy jó napjuk nekik is meg nekünk is.

Én hétfõ este csatlakozom hozzájuk Szegeden, és Temesvárig kísérem õket.
Nagyon kíváncsi vagyok erre a nem mindennapi vállalkozásra, remélem minden rendben lesz velük, és néhány hónap, év múlva, már eléjük mehetünk, és haza kísérhetjük õket.
"Az élet szép. Viszonylag." /Vavyan Fable/

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 hozzászólás

Már beszélgettünk róla. Azon gondolkodtunk, hogy Nagyszebenig lemennénk autóval, és onnan egy körtúrát tekernénk. Én még soha nem jártam arrafelé, és Romániában is Csau alatt voltam utoljára. Szerinted magyar turistaként problémamentes az a vidék? Angolul, németül beszélek, románul semmit.

Nekem eddig soha nem volt semmi problémám.Ehhez a túrához lehet társulnék.Én is jártam arra autóval,viszont a másik oldal nekem jobban tetszett.
toljad neki!!!

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Egy gyönyörûszép 2000m feletti amit érdemes tervbe venni. Én idáig csak kocsival meg gyalog jártam arra, de július végén megyek a bringámmal...

Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás
Holnap lesz a nagy napjuk Zitának és Árpinak.
Reggel nyolckor van az indulás a Hõsök terérõl. Részemrõl egész Pusztavacsig megyek velük, onnan már nekik kell megoldaniuk a földkerülés során felmerülõ összes problémájukat.
Gyertek Ti is legyen egy jó napjuk nekik is meg nekünk is.
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

lbordi

lbordi

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás

Azon gondolkodom, hogy hobby gyanánt elkezdenék én is 2000 m feletti hágókat gyûjteni. Rekuval.

Egy gyönyörûszép 2000m feletti amit érdemes tervbe venni. Én idáig csak kocsival meg gyalog jártam arra, dejúlius végén megyek a bringámmal...

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
Hü papa nálatok sütött a nap? vagy talán a hidegfront ? :) :D
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás

Gondolatkísérletezzünk!

Azon gondolkodom, hogy hobby gyanánt elkezdenék én is 2000 m feletti hágókat gyûjteni. Rekuval. Gond ugyebár a lassú mászás, az egyensúly miatt. Márpedig amikor sokat mászik az ember, szerpentinen felfelé, akkor hajlamos lelassulni... Standard megoldás erre a trike. De lefelé meg jobban tetszene a kétkerekû. És síkon is.

Mankókerék!

Nem szégyen az... Arra gondoltam, hogy a lengõorrúm vázába valahova a hátsó villa elé behegesztetek ferdén lefelé/kifelé egy kis csõcsonkot, amibe bele lehetne fogatni egy vékony csõszárra szerelt 120mm-es, komoly rollerkereket. A nyomtávot úgy 30 centire gondolnám. Amikor már annyira lelassulok mászáskor, hogy az egyensúlyozás is gond, akkor ezt felszerelném, amikor nem kell, akkor leszerelném.

Mik ennek a megoldásnak a hátrányai?

Végülis semmi. Sõt! A termokulacsot is lehetne helyettesíteni egy cumisüveggel, hogy a nagy emelkedõn föl ne törje a szájpadlásod. Kaptatás közben a sisak is meleg lehet, helyette inkább reflexcsíkos matózsapkát javasolnék péntek feliratú tárolózsebes szakállkával, a láthatósági zászló helyett pedig elég egy seprûnyél is. ;)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 hozzászólás
szerintem meg kell az a kis séta:)
toljad neki!!!