Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

dybiii

dybiii

vendég

• fórumtag
  • 53 hozzászólás

Férfi vagyok, nem olvasok kezelési vagy használati utasításokat! :)

Egyébként ezzel a gumiporvédõbizbasszal szívattam magam, csak a képpel ellentétben nálam ez függõlegesen áll. A végponton a bowden megfelelõ szakaszán a surlódás tartja. Úgy tûnik, nálam jobban hat rá a gravitáció...

A nyolcason nincs ilyen, de kiválóan teszi a dolgát. Nekem eddig még nem tûnt fel a hiánya.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

"Ha nem megy erõltesd, ha úgy sem megy vedd elõ a használati utasítást."
/by Murphy/

Férfi vagyok, nem olvasok kezelési vagy használati utasításokat! :)

Egyébként ezzel a gumiporvédõbizbasszal szívattam magam, csak a képpel ellentétben nálam ez függõlegesen áll. A végponton a bowden megfelelõ szakaszán a surlódás tartja. Úgy tûnik, nálam jobban hat rá a gravitáció...
Feltöltött kép

dybiii

dybiii

vendég

• fórumtag
  • 53 hozzászólás

Annyira hisztis volt a cucc, hogy már attól tartottam kézbe kell vennem a User Manual-t!

"Ha nem megy erõltesd, ha úgy sem megy vedd elõ a használati utasítást."
/by Murphy/

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Annyira hisztis volt a cucc, hogy már attól tartottam kézbe kell vennem a User Manual-t!

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Motyoo! Mikor jösz Alfit próbálni?

Nem felejtettem el a dolgot, de ahogy látom még hagyni kell Neked egy kis idõt a beállítgatásra ;)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

kulacstartóval , feltáskázva, agydimanó, sárhányók, 40 kg teherbírású csomagtartóval, fellámpázva : 23 kg.

Gyúrjál még rá! Ez itt kb.:170 kg. összgördülõ!
Motyoo! Mikor jösz Alfit próbálni?

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Isten hozta az új tagokat!

Kérdésem volna a régiekhez:

Korábban szó volt róla, hogy néhányan nem szeretitek az ún. "mókuskormányt". Nem teljesen egyértelmû nekem az elnevezés.
Jól tippeltem, hogy az alábbi videón a versenyzõ hölgynél látható megoldásról van szó?

Igen. Pontosabban is. Az én értelmezésem szerint minden olyan kormány ide tartozik, ami ülés fölötti és a térdeddel nem a markolatok között kalimpálsz. Egészen a videón linkelt extra keskeny megoldástól az ilyen szélesig Feltöltött kép

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás
Isten hozta az új tagokat!

Kérdésem volna a régiekhez:

Korábban szó volt róla, hogy néhányan nem szeretitek az ún. "mókuskormányt". Nem teljesen egyértelmû nekem az elnevezés.
Jól tippeltem, hogy az alábbi videón a versenyzõ hölgynél látható megoldásról van szó?
http://www.youtube.com/watch?v=HREfzLDKmqk&feature=related
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás

;1108657']Gratula szép lett, és elsõre a 18kg és 30k Ft se sok.

Na , én is eljutottam a mérlegig. Így ahogy a képen van ,(üres) kulacstartóval , feltáskázva, agydimanó, sárhányók, 40 kg teherbírású csomagtartóval(gyerekkel lepróbázva), fellámpázva : 23 kg. A fene gondolná hogy ez a sok karácsonyfadísz ilyen nehéz.
Feltöltött kép
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás

http://img.mypicture.../item.JPG?rot=1

Gratula szép lett, és elsõre a 18kg és 30k Ft se sok.
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"

Oldalkocsis

Oldalkocsis

vendég

• fórumtag
  • 73 hozzászólás
Köszönöm Isu !

Üdv Ok

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Sziasztok !
Srácok Pest környékén hol lehet 1.5 fallal csövet venni, szállal. Én csak olyat találtam ahol 60m a limit. Elõre is köszi.

Itt. Mikor én vásároltam náluk akkor 6 fm volt a legkissebb vásárolható mennyiség. (egy szál)
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

Oldalkocsis

Oldalkocsis

vendég

• fórumtag
  • 73 hozzászólás
Sziasztok !

Hétvégén meglátogattam Lompi mestert. Hosszú e-mailes szakmai tanácsadásai után, végre megismerhettem személyesen is. Betekinthettem a boszorkánykonyha rejtelmeibe. Eredetileg le akartam vinni a Vasa-át, hogy eldicsekedjek alkotásommal, de aztán rájöttem ez olyan lenne mint Balatonra vizet vinni. Gazdagodtam egy eredeti Lompi féle kecses elsõ villával, és egy fantasztikus bicikli próbával. A tekerés meglepetésemre aránylag jól ment, bár a kanyarodással voltak problémáim. Nagyon-nagyon tetszett az új alkotása!!!! Mivel nem rég vagyok még köztetek, tanulóként az alacsony üléspozíció nagyon tetszett, biztonságos volt számomra. A másik dolog ami nagyon tetszett a könnyû felépítés, az Én biciklim súlyából kettõt csinálna a Mester. Annyira tetszett a bicó legközelebb suzival megyek biciklivel jövök. Lompi törzskönyvet megtaláltam! Megfertõzött a Lompi-bike vírus. Isu szombat reggel kérdezte, nem gondolkozom-e csõben az új bringához. Akkor még tervemben se volt, délután óta viszont csak csõbõl tudom elképzelni a következõt. A kevesebb anyag a palást miatt kisebb súly.

Üdv a két új klubtagnak, Hebrák egész klasszul össze-hebrákoltad gratula!!!! Remélem Dybi is minél elõbb boldog tulajdonosa lehet egynek.
Köszönet Lompi mesternek az élményért, és üdv mindenkinek.

Srácok Pest környékén hol lehet 1.5 fallal csövet venni, szállal. Én csak olyat találtam ahol 60m a limit. Elõre is köszi.

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

http://img.mypicture.../item.JPG?rot=1

Kedves Hebrák! Jól odaraktad nekünk ezt a kész kiforrot bringát. Gratulálok hozzá és sok rekus kilométert vele. Saját kútfõbõl ered vagy a fórum azért adott némi segítséget? Kísértetiesen hasonlít a Lompi által készített gépekhez.
Magad hegesztetted? Jól van csak így tovább.
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Alfine – 11
700 km. Még háromszáz van a szervizig. Emberi mulasztás -konkrétan az enyém- korrigálása sokat javított.
Abból indultam ki, hogy a hibák döntõ többsége abból adódik, hogy a rugó –ami visszahúzza 11 ig a váltót- nem elég erõs és ezért nem reteszeli a magasabb fokozatokat. (A Rohlinál oda-vissza bowden húzza!) Nos amennyiben a rugóerõt nem lehet növelni, akkor a súrlódást kell csökkenteni!
Bowdenházat cseréltem. Igyekeztem a legrövidebbre és a legkevesebb ívvel, töréssel vezetni a házat, benne a váltó bowdennel. E közben észrevettem, hogy a porvédõ gumi (ez egy rendkívül vékony és hosszú mütyür a bowden végén- elcsúszott. Váltás közben a magasabb fokozatoknál (9-10-11) már nem a bowdent, hanem a gumit csévéli…
Beállítottam úgy, hogy a 11-nél a porvédõ még ne érje el a váltó tárcsát, majd rögzítettem a bowdenet (nem a gyári módon). Irány Vác! A hatos fokozat nem, de minden más jól mûködik! A váltó könnyen jár, reteszel, bár néha csökkenteni kell a nyomatékot, kivéve a hatost!? Az minden váltásnál eldobja! Itt vált „sort” a váltó. Vácnál lassítok és kézzel –anélkül, hogy látnám a jelet- menet közben után állítok. Fagyizónál megállok, ellenõrzés. A jelek nem pontosan fedik egymást, de úgy hagyom. HAZÁIG MINDEN FOKOZAT KORREKTÜL MÛKÖDIK!!! Rövid úton, pontosan vált. Szépen átveszi a fokozatokat. Lefele váltásnál könnyen, kis erõre behúzza és reteszel. Gyorsításnál néha el kell venni az erõt, de mûködik és jól. Könnyen, hihetetlenül csendben gurul. A végén még jó lesz!

Dybiii! Ha tudsz, gyere ki valamelyik délután a XIII-ba és megyünk egy kört! Nem te vagy az elsõ, akinél átállítom a szoftvert! :)

dybiii

dybiii

vendég

• fórumtag
  • 53 hozzászólás
Kedves Kollégák!

Szeretném megköszönni a sok hasznos tanácsot, illetve felajánlást. Amivel alkalomadtán szeretnék élni. Vasárnap ellátogattam Seregélyesre, Találkoztam Lompival. Kedvesen megengedte, hogy felüljek a "lovára". (Eddig azzal hízelegtem magamnak tudok kerékpározni. Ezt ezután a próba után "kissé" felül kell vizsgálnom ezt az álláspontomat.) A családja hölgy tagjai jól szórakoztak :), amíg a házuk elõtt szerencsétlenkedtem. Ez után a Mester elkísért Agárdra, egy darabon mentem a bringájával, hát mit mondjak erre még nem éreztem rá egészen. Mondjuk nem estem el. Ez is valami.

Köszönöm:dybiii

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Hát, elég furcsa hajtani.

Ezer kilométer volt nekem a tanulóidõ. Én lassan tanulok.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Hebrák

Hebrák

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
És 18 kg , a hátsóvilla úgy készült , hogy bevágtam a csövet széthajtottam be foltoztam a belsõ részt majd a mostani formára hajtottam.Innen jobban látszik a kormány jelenlegi alakja.http://img.mypicture.../item.JPG?rot=1

Hebrák

Hebrák

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
A versenyt akkor untam meg mikor munkába menet kifogtam egy szembe szelet, idõbe beértem de elégé lestrapáltam magam.
Hát, elég furcsa hajtani. Mikor elõször próbáltam elindulni (még festetlen állapotban) egy fél óra volt mire sikerült néhány métert haladni eldõlés nélkül. A kormánycsövet nem bírtam úgy meghúzni, hogy ne ferdüljön el a pedál nyomására, így flex+hegesztõ és átraktam a mostani megoldásra.
Aztán megint kellet fél óra gyakorlás mire kimerészkedtem a közútra. No aki látott az mind nagyot lesett . Csütörtökön mentem vagy 10 km minden gond nélkül. Tegnap csak 4 de jobban kimeríttet, a cél jó idõjárás esetén a munkahelyre bejárás ami 23 km van.
Az igaz, hogy a kormány nem a legkényelmesebb, köszönöm a jó tanácsot megpróbálom kivitelezni. Már ez is a második verzió az elsõtõl a lábam nem fért el elég jól .
Végül néhány adat : tengelytáv 1.25m , kerék 26", költségvetés < 30 000 igaz a rengeteg munkaóra nem számolva.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Sziasztok Tisztelt Fórumozók!

Én is meguntam az versenybringa kényelmetlenségét , így vettem egy montit és össze barkácsoltam egy fekvõt. Majd megpróbálok képet is felteni

Szevasz Hebrák,

jónak tûnik, látom, semmi extrémitás nincs rajta. Esetleg a markolatoknál lefelé meg lehetne törni a kormányt, hogy a csuklóknak kényelmesebb legyen.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám