Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

pcsongor

pcsongor

vendég

• fórumtag
  • 224 posts
Ma meghajtottam Reku Papa ex-Elephunj-át :) nagyon jól megcsinált géprõl van szó kéremszépen :) holnap megyek vele egy nagyobb kört mint 20km, remélem nem fogok csalódni :)

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts

Én ezen kívül határozottan érzem, hogy kevésbé izzadok acs10-n ülve mint egy pamut huzatoson

ebbe azért a pamut huzat is jócskán belejátszik. de mivel nem lehet megúszni, bele is kell számolni...

bár izzadásban én nem érzek különbséget, azért van egy fontos észrevételem: acs10-en hûvösebb idõben lejtõzésnél (mondjuk 40 fölött) érzem, hogy fúj a szél a hátamon. szivaccsal sosem éreztem ilyet, szóval garantáltan nagyságrendekkel jobb a szellõzése, de nálam még ez sem elég kevesebbet izzadni :)

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts

Sziasztok!

Jön valaki ma esetleg közületek a CM-re?
Feleségem beteg, úgyhogy lehet, hogy csak a Feneketlen tóig megyek emelni, aztán haza, de mivel az 1 km-en belül van, oda biztosan kinézek.

Hasszan

En megyek, de a pesti lapajrol kozelitem meg az esemenyt tobbed magammal. Valszeg nem fogunk talizni. Na makd maskor.
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

hasszan

hasszan

vendég

• fórumtag
  • 71 posts
Sziasztok!

Jön valaki ma esetleg közületek a CM-re?
Feleségem beteg, úgyhogy lehet, hogy csak a Feneketlen tóig megyek emelni, aztán haza, de mivel az 1 km-en belül van, oda biztosan kinézek.

Hasszan

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts

Valaki használ közületek olyan ülésszivacsot(nem venti -vagy recusit) amit az AM bringában lehet kapni? Mennyire szellõzik? :)

Még nem tekertem 100 kilométereket egyfolytában, de a trájkon korábban volt más megoldású (alu támla gördeszkából kialakítva + szivacs) háttámlám, ami nagyon durván hátizzadós volt. Egy alu vázas kertiszék ülõlapja van most rászerelve hálós üléstámlaként, és nagyon jól szellõzik, kellemes, kényelmes és könnyû.

A szék háttámlája a kétkerekûre került - ennek egy kicsit sok a túlnyúlása az emberi test körül, ez növeli a légellenállást.

Ha nincs még ülésed, ezt a lehetõséget is vedd figyelembe a tervezésnél.
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

Balux

Balux

vendég

• fórumtag
  • 48 posts

A leglényegesebb különbség inkább az, hogy a rekusit önmaga nem marad vizes, a nyitott cellás szivacs a pamut huzattal viszont száradási idõt igényel.

Ez határozottan igaz és vastag sótelepek sem képzõdnek a szélén :) Én ezen kívül határozottan érzem, hogy kevésbé izzadok acs10-n ülve mint egy pamut huzatoson, fõleg félmeztelenül szembetûnõ.

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts

Valaki használ közületek olyan ülésszivacsot(nem venti -vagy recusit) amit az AM bringában lehet kapni? Mennyire szellõzik? :)

Én használtam normál nyitott cellás szivacsot, nincs azzal semmi baj! Mondjuk a rekusitet jobban szeretem, bár pont ugyanannyira izzad benne a hátam(on a mez). A leglényegesebb különbség inkább az, hogy a rekusit önmaga nem marad vizes, a nyitott cellás szivacs a pamut huzattal viszont száradási idõt igényel.

pcsongor

pcsongor

vendég

• fórumtag
  • 224 posts
faülésre gondoltam, bár lehet csak a s*ggem alá kell valami...

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 posts

szerintem inkább vízsporólásra találták ki fanatikus rekusoknak:)
fürdés elõtt beszappanozod és mész vele egy rövid kört aztán csak le kell tusolni:D

nekem volt valamilyen szivacs régen-jó szaftos,de semmi helyett jobb
toljad neki!!!

dybiii

dybiii

vendég

• fórumtag
  • 53 posts

Errõl jut eszembe, nem maradt meg valakinek a vásárolt ACS10-es anyaga? Szívesen átvenném.
Illetve, ha összeállnánk páran vehetnénk egy következõ adagot. Én minden esetre jelentkezem egynek.

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 posts

Nem használok, de szerintem hátszaunának tökéletes lehet :D

pcsongor

pcsongor

vendég

• fórumtag
  • 224 posts

Hebrák

Hebrák

vendég

• fórumtag
  • 35 posts
Hát igen hidegen nem ajánlatos, de melegíteni nekem elég volt lágyforrasztáshoz használatos gázégõ, az meg elégé elterjedt manapság.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
nem egyszerü a kezdet;) 20 villát igen nehéz szét huzni hidegen ha sérült a villa nyaka az kuka nem érdemes kisérletezni kárbele ölni az energiát.
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Lendkerekes Csatamalac

Lendkerekes Csatamalac

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
Mit váltó natürlich. Bár most "még" csak egy elsõ váltó 3 fokozattal amit a hajtással együtt organizáltam. Késõbb talán agyváltó. Van egy-két típus 120 mm papucstávval.
Nulla az IQ-m és nem félek használni!

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts

nem a Hõsök terén kerítenék sort, - bár a sok Japán turista ennek valószínûleg nagyon örülne

azonban a Városliget ideális próbákra, különösen az Olaf Palme sétány Ajtósi felõli része, nagyon széles enyhe lejtõ is van

Szélvész Tanár-úrnál probálkoznék.

Nagyon szívesen segítek, de alighanem félre értetted: a bõ 130kg párom és az én együttes tömegem
:D
Mindez 2 ülésre és 3 kerékre oszlik el, mint ahogy azt a Mézeskalács téren láthattad

Az elmúlt szombaton az óbudai Auchan parkolóban próbálgattuk egymás gépeit
Posted Image
Középen fehér pólóban az a jóvágású fiatalember én lennék, mögöttem feketében életem párja

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts
Az apró elsõ kereket megdobta az aszfaltra vastagon festett csík:
Mikey has a little crash - YouTube
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 posts

Hála istennek a kínai mérnökök erre a gépre elöl szabványos 100 mm-t, míg hátulra semmivel össze nem hasonlítható 115 mm-t álomdtak, így bár kisebb az erõkar 6"-al, de kevesebbet kell tágítani.

Ohne váltó?
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts
Én levágtam a villaszárakat aztán ráhegesztettem egy (custom) homlokcsõre, így (még hegesztés elõtt) Mondjuk ez nem igazán no-weld megoldás...
És mindenképp lengõorrúban (elsõ kerék meghajtásosban) gondolkodsz, nem akarsz hagyományosat?

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 posts

Hála istennek a kínai mérnökök erre a gépre elöl szabványos 100 mm-t, míg hátulra semmivel össze nem hasonlítható 115 mm-t álomdtak, így bár kisebb az erõkar 6"-al, de kevesebbet kell tágítani.

Hello!
Ha van egy kasztnis vagy hegesztõ ismerõsöd, akkor vidd el szépen hozzá pár doboz sör kiséretében, fogjátok be satuba, menetes szár bele 2 anyával oldalanként. Egyik oldalt meghûzod tövig, másik oldalon oda tekered a külsõ anyát ameddig tágitani akarod, a másik anyát meg majd tekered kifele, miközben melegitve van a villaszár. A melegités hatására már magától is kijebb ugrik vagy fél centit, nagyon könnyû igy megfelelõ méretûre kitágitani.
Persze a másik oldalon ugyanigy, de várd meg mig lehûl az egyik oldal, utûna hozzáfogni a másikhoz. És a te esetedben a 15mm-t felezd meg hogy szimmetrikus legyen, szóval oldalanként 8-8.5mm-t tágits.
Mlegités után még hagyd benne a menetes szárat kicsit, nehogy visszahúzza magát.
Én igy versenykeró villát tágitottam 100-ról 130-asra.

Remélem tudtam segiteni.