Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Már bocsi, de a tantusz, egészen fiatalok kedvéért "telefonérme" amivel az utcai fülkébõl lehetett telefonálni, 60 fillérbe került :-D

Bizony, és addig lehetett vele telefonálni (helyben) amíg a telefonfülke elõtt várakozó türelmetlenek el nem kezdték verni a fülke oldalát. :D
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
már egy ideje nézegetem kik olvasgatják a tropikot nyugotan kérdezhet bárki senki fejét nem harapjuk le :)
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Sinbiciklis

Sinbiciklis

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 hozzászólás

Sporik! Legalább ti akik már kipróbáltátok és tapasztalatot szereztetek az Elephant-al, lájkoljátok már a gépet.
Had örüljön a gazdi. Nekem is elég soká esett le a tantusz. Fiatalabbak kedvéért a húsz filléres. Még fiatalabbak kedvéért: jutott eszembe.

Már bocsi, de a tantusz, egészen fiatalok kedvéért "telefonérme" amivel az utcai fülkébõl lehetett telefonálni, 60 fillérbe került :-D

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Lehetõleg a recúgbensen, mert ott a kormány nem akadályozza a rálátást

Másfél évnek kellett eltelnie, hogy rájöjjetek, miért készült az alsó kormány, ejjj :):):)

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
wazeg papa ezt az algoritmúst nemlopják el a kinaiak :D
képek

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Az is lehet - ha már a nézõszámra megyünk - hogy egy útszéli szolgáltató hölgyet rá tudnánk venni, hogy pucéran kerüljön egyet egy jó döntött ülésû rekun. Lehetõleg a recúgbensen, mert ott a kormány nem akadályozza a rálátást. Én egy ezressel beszállnék a projektbe, csak ne nekem kelljen feltenni a videót.
:D

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Én az ülés elé és mögé is kérek erõsítést, Lompi mester már állítólag futtatja is a szuperszámítógépen a méretezési algoritmust. :)

A látogatószám nekem fontos, szeretnék minél több emberre hatni a képeimmel, videóimmal. (Tudom, ha egy meztelen csajos fekvõbringás videót feltenne valaki, azt többen megnéznék mint az összes többi rekus videót együttvéve. :) )

Egyetlen laposvas a csomópontban, merõlegesen a terhelésre (gerinc merevítés) már sokat jelent és súlyban sem sok. A csõbõl kimetszett darab viszont esztétikusabb.
A meztelen nõs ötlet kiváló, ezért már most kezdem szervezni a túrát valamelyik nudista strandra vagy felnõt film forgatásra. Esetleg díszletként belophatjuk a fekvõt Kovács István (nem a boxoló) valamelyik készülõ filmjébe.
(ott úgy is sokan fekszenek. Egy fekvõvel több vagy kevesebb...)

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

A terved leggyengébb pontja a hátsó villa bekötésénél található törés. Azt szükséges merevíteni, a többit csak ajánlott! Az is sokat jelentene, ha csak az egyik csövet vágnád és illesztenéd a másik palástjára ezzel növelve a hegesztési varrat felületét, hosszát.
Amennyiben a megtekintés egy fontos mérõszám, akkor a Piko-Python videója jelenleg 9617-nél, az AM csatornáján meg 5273-nál, egy másik linken (bike2piko) ugyan ez 2646-nál tart, pedig az vonat fütty sem volt az azóta épített lengõorrú gépekhez képest! A Chili meg még csak ezer fölött jár, az meg szerintem egy jól sikerült kis gép! No de ezek csak számok…

Én az ülés elé és mögé is kérek erõsítést, Lompi mester már állítólag futtatja is a szuperszámítógépen a méretezési algoritmust. :)

A látogatószám nekem fontos, szeretnék minél több emberre hatni a képeimmel, videóimmal. (Tudom, ha egy meztelen csajos fekvõbringás videót feltenne valaki, azt többen megnéznék mint az összes többi rekus videót együttvéve. :) )

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Hooo-hoooooo helyett lehetne csing-csing! Nagyember poénja, amikor Gergõrõl érdeklõdtünk (õ még abban a szögben volt, hogy éppen láthatta) „biztos jön, mert hallom ahogyan csenget mint egy jóravaló kisvonat!”

A terved leggyengébb pontja a hátsó villa bekötésénél található törés. Azt szükséges merevíteni, a többit csak ajánlott! Az is sokat jelentene, ha csak az egyik csövet vágnád és illesztenéd a másik palástjára ezzel növelve a hegesztési varrat felületét, hosszát.

Amennyiben a megtekintés egy fontos mérõszám, akkor a Piko-Python videója jelenleg 9617-nél, az AM csatornáján meg 5273-nál, egy másik linken (bike2piko) ugyan ez 2646-nál tart, pedig az vonat fütty sem volt az azóta épített lengõorrú gépekhez képest! A Chili meg még csak ezer fölött jár, az meg szerintem egy jól sikerült kis gép! No de ezek csak számok…

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Név cserélve. Mozdony.
https://picasaweb.go...ozdonyRecumbent

Ide kerülnek majd a részletes fotók. Az Elephun-t eddig 2640-en nézték meg...

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Papa rendben, maksz ha valamit elméretezel nemlesz jó :o

Ne aggódj, marad tere a kreativitásodnak bõven! :)

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás

A csõ már meg is van, sõt a pontos terv is, 1:1 méretarányban:
Feltöltött kép

Viszem, majd ha fagy, hó lesz nagy.

Papa rendben, maksz ha valamit elméretezel nemlesz jó :o
képek

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

;1131808']Azt hittem, magadnak csinálod... 10-15cm-t talán még így is lehetne állítani.

Magamnak csinálom :), és +/- 5 cm állítási lehetõség elég is lenne. De az ülésem döntése is helyet igényel, szóval sok hely kell elõtte-mögötte.

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás

Ez igaz, de nem lehetne állítani az ülést. A boom pedig fix.

Azt hittem, magadnak csinálod... 10-15cm-t talán még így is lehetne állítani.
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Felénk cikcakknak mondják. :)

Ha hajlított váza lenne, szívesebben is nevezném Cicának. De így, sarkosan, valami keményebb név kell neki. A Zizivel se vagyok elégedett, felajánlom a megmaradt hatos alátétemet a legjobb névadónak!
:)

Ahogy nézegetem a tervet, most látom, hogy M alakú a váz. Legyen mondjuk Mozdony? Vagy Mifene?

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

a mérnökök agyalnak a vázat megugyis éncsinálom jóra :D

A csõ már meg is van, sõt a pontos terv is, 1:1 méretarányban:
Feltöltött kép

Viszem, majd ha fagy, hó lesz nagy.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

;1131650']Szerintem jobban néz ki (:. Az ülés alatt meg van benne egy merevítés, így ott a nagyobb keresztmetszet miatt merevebb a váz (súlypontod is arrafelé lenne). Aztán ez a merevítés akár elérhetne a hátsó villáig is

Ez igaz, de nem lehetne állítani az ülést. A boom pedig fix.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Én a hajtómûvet vinném lejjebb, de akkor beleérne a kerékbe a lánc – az szokható. (A lengõorrúval nincs ennyi gond) Azt írod túra célú felhasználás…
Akkor sem értem, miért szedsz szét egy piacképes gyári gépet?! A váz-szettbe beletartozik az ülés meg a bumm, tágabb értelemben az elsõ villa is, amennyiben a festése azonos a vázéval.

Én tudnék mit kezdeni a váz megmaradt részével, csak nem adnék annyit érte, amennyit a katalógus ír. Szerintem a legtöbben így vannak ezzel.
Ha csak a meglévõ váz-szetthez kell a kereket, féket váltót, hajtómûvet pakolni az rendben, de ülést, kormányt, (esetleg bummot)? Ezek elég gyártmány specifikus alkatrészek, gondold át még egyszer!

Ha nem számít a súly, akkor mi az akadálya az ülés vagy kormány gyártásának, esetleg vételének?
A vázlatod semmilyen „forradalmi” változást nem mutat, az egyébként jól bevált Bacchettához képest, ezért feláldozni egy gyári bringát?

Nem értem, nem értem, nem értem…

Nem szeretném hogy a gumi beleérjen a láncba. Konzervatív vagyok.

Hogy miért szedem szét a Bacchettát? Mert OLYAN minõségû, súlyú ülést, kormányt, villát nem tudok itt csináltatni, gyárit venni pedig sokba kerülne. A komplett Bacchettát úgysem lehet jó áron eladni, kevés embernek érne meg párszázezer forint felárat az a minõségkülönbség, amivel egy házi gyártmány felett van. Minden alkatrésze ép marad, tehát akár vissza is építhetõ, ha egy év múlva úgy döntenék...

Az új váz valóban nem hoz forradalmi újdonságokat. Csak elõrébb lesz az ülés 10 centivel, lejjebb 5 centivel, és a hajtómû ugyanígy. Ezek a "kis" változások viszont megoldják a Bacchettával kapcsolatos gondjaimat, hogy ti. rövid hozzá a lábam és alig ér le, valamint hogy hátulra nagy pakkot rakva, hátra döntött üléssel, erõs emelkedõn hajlamos felkapni az orrát.

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás

50x1,5-ös csõbõl tervezem. Nem lesz könnyû, de nyeklõs se. Teszek néhány kísérletet a Seiran-szerû hajlított vázra, és ha nem jön össze, akkor jön a képen látható, hegesztett verzió.

A Zizi nevet a "zigzag" alakú váz ihlette.

Felénk cikcakknak mondják. :)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás

Igen, Levi gépe ezt idézi, ebbõl indultam ki én is. Összesen annyi bajom van a Seirannal, hogy az aktív láncág görgõ elõtti része érintkezik a comb belsejével, ezért oda csõ kell - vagy patyolat lánc. Ezért én a hajtómûvet a lehetõ legalacsonyabbra leeresztettem, a görgõt a lehetõ legelõrébb tettem.
Lánccsövet semmiképpen nem akarok. Inkább egy rövid lánctakaró alulemez a görgõ fölé, mert a combszõrzetemet bizony óvni kell.
:)

A serian ülés alatti kormányzással nekem is egészen szimpatikus járgány:

Challenge Recumbents

DE !!!
Egyetértve az elõttem kérdezõvel (Python) - érdemes az ülés kismértékû ültetése miatt lecserélni egy bevált gyári vázat?

Ám ha már belefütyültem A TE DOLGODba, azt javaslom, h legalább ne add el a régi gyári vázat vagy 2..3 évig.
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll