Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Kitalálom, Dybiii gépre viszi, Lompi meghegeszti és ez az iciri-piciri meg fizeti a sört! :)
Ha már terveztek, bedobok én is egy " lemez vázat" még könnyítések, merevítések és áttörések nélkül. Az ülés maga a gerinc, már csak a háló kell rá. Aki kapja , marja!
Természetesen lengõorrú...

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

a mérnökök agyalnak a vázat megugyis éncsinálom jóra :D

Lájkolom
;) :) :)

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
a mérnökök agyalnak a vázat megugyis éncsinálom jóra :D
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás

Levi, ennek mi lenne az elõnye?

Szerintem jobban néz ki (:. Az ülés alatt meg van benne egy merevítés, így ott a nagyobb keresztmetszet miatt merevebb a váz (súlypontod is arrafelé lenne). Aztán ez a merevítés akár elérhetne a hátsó villáig is
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Á, az országútis cimborákkal már csak akkor megyek, ha nincs hegy a tervben. (Balatonkör, V10, ilyesmik.) Ez túragépnek készül. Jóval lassabb lesz emelkedõn a Bacchettánál, mert a váz legalább 2 kilóval lesz nehezebb, és valószínûleg merevségben is alatta marad. A Bacchetta vázát nem vágom szét, de az összes alkatrészét fel szeretném használni. (kerekek, villa, ülés, kormány, apróholmi...) Ha beválik az új váz, akkor a gyári váz eladásra kerülhet.

Én a hajtómûvet vinném lejjebb, de akkor beleérne a kerékbe a lánc – az szokható. (A lengõorrúval nincs ennyi gond) Azt írod túra célú felhasználás…
Akkor sem értem, miért szedsz szét egy piacképes gyári gépet?! A váz-szettbe beletartozik az ülés meg a bumm, tágabb értelemben az elsõ villa is, amennyiben a festése azonos a vázéval.

Én tudnék mit kezdeni a váz megmaradt részével, csak nem adnék annyit érte, amennyit a katalógus ír. Szerintem a legtöbben így vannak ezzel.
Ha csak a meglévõ váz-szetthez kell a kereket, féket váltót, hajtómûvet pakolni az rendben, de ülést, kormányt, (esetleg bummot)? Ezek elég gyártmány specifikus alkatrészek, gondold át még egyszer!

Ha nem számít a súly, akkor mi az akadálya az ülés vagy kormány gyártásának, esetleg vételének?
A vázlatod semmilyen „forradalmi” változást nem mutat, az egyébként jól bevált Bacchettához képest, ezért feláldozni egy gyári bringát?

Nem értem, nem értem, nem értem…

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Levi, ennek mi lenne az elõnye?
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás
Feltöltött kép

Már ha ragaszkodsz ehhez az ülés-, és hajtómû-magassághoz. A láncvonalat meg oda teszed, ahova jólesik, én a vázhoz igazítanám.
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
50x1,5-ös csõbõl tervezem. Nem lesz könnyû, de nyeklõs se. Teszek néhány kísérletet a Seiran-szerû hajlított vázra, és ha nem jön össze, akkor jön a képen látható, hegesztett verzió.

A Zizi nevet a "zigzag" alakú váz ihlette.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Már megint a haverokkal akarsz együtt tekerni? Ezzel is lemaradsz majd az emelkedõn, de legalább elfoglalod magad a télen.
Az AM-ben láttam komplett hálós ülést, sõt valamelyik gépükhöz véletlenül két bummot csomagolt a gyártó. Talán érdemes lenne megnézni, mielõtt szétszeded a gyárit.

Á, az országútis cimborákkal már csak akkor megyek, ha nincs hegy a tervben. (Balatonkör, V10, ilyesmik.) Ez túragépnek készül. Jóval lassabb lesz emelkedõn a Bacchettánál, mert a váz legalább 2 kilóval lesz nehezebb, és valószínûleg merevségben is alatta marad. A Bacchetta vázát nem vágom szét, de az összes alkatrészét fel szeretném használni. (kerekek, villa, ülés, kormány, apróholmi...) Ha beválik az új váz, akkor a gyári váz eladásra kerülhet.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Úgy tûnik mintha ezt a bringát szeretnéd megcsinálni. A serian nekem jobban tetszik, mert a görgõje szerintem ideálisabban van elhelyezve. Éppen hogy érinti a terhelt láncszakasz alig van törés benne. És a lábszõr is biztonságban van.:)

Igen, Levi gépe ezt idézi, ebbõl indultam ki én is. Összesen annyi bajom van a Seirannal, hogy az aktív láncág görgõ elõtti része érintkezik a comb belsejével, ezért oda csõ kell - vagy patyolat lánc. Ezért én a hajtómûvet a lehetõ legalacsonyabbra leeresztettem, a görgõt a lehetõ legelõrébb tettem.
Lánccsövet semmiképpen nem akarok. Inkább egy rövid lánctakaró alulemez a görgõ fölé, mert a combszõrzetemet bizony óvni kell.
:)

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Az ánglus idézettel kapcsolatban kérdem - itt mi lesz a helyzet? Erre van megoldásod?

Igen, valószínûleg a görgõ tetejéhez hozzá fog érni a combom néha, ezért a görgõ fölé egy 20 centi hosszú láncfedést képzeltem el.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Az ülés alatti csatlakozási pontból egyenesen mennék a kormánycsõhöz.

Jelenleg a Bacchettámon úgy is van. Éppen ezen szeretnék változtatni, hogy az ülés elõrébb legyen 10 centivel, és lentebb 5 centivel. Stabilitási okból és hogy mindkét talpamat le tudjam tenni.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Elsõre az egyik kedvencem jutott eszembe

Igen, én is nézegettem, és nyilván hatott is rám. Csak egy "kicsit" szelídebb hátasra vágyom.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Már megint a haverokkal akarsz együtt tekerni? Ezzel is lemaradsz majd az emelkedõn, de legalább elfoglalod magad a télen.
Az AM-ben láttam komplett hálós ülést, sõt valamelyik gépükhöz véletlenül két bummot csomagolt a gyártó. Talán érdemes lenne megnézni, mielõtt szétszeded a gyárit.

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás

Zizi terve. Szívesen veszek elsõ benyomásokat!

Úgy tûnik mintha ezt a bringát szeretnéd megcsinálni. A serian nekem jobban tetszik, mert a görgõje szerintem ideálisabban van elhelyezve. Éppen hogy érinti a terhelt láncszakasz alig van törés benne. És a lábszõr is biztonságban van.:)
...

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás

"My 3rd homebuilt recumbent.
Note the straight chainline! I loved this bike, but the chain bruised my thigh, I was always dirty. I hate chain tube."

Az ánglus idézettel kapcsolatban kérdem - itt mi lesz a helyzet? Erre van megoldásod?
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás

A "mûködõ" dolgok elrendezését nyilván a sok tapasztalatod alapján átgondoltad, vagy még finomítod.

Egy ókori faszi gondolata (két pont között...) szerint tennék egy javaslatot:

Az ülés alatti csatlakozási pontból egyenesen mennék a kormánycsõhöz - a rekugörgõt legfejjebb konzolon belógatod a megfelelõ helyre. Saccra kedvezõbb tömegû lesz.
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

Elsõre az egyik kedvencem jutott eszembe

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Feltöltött kép

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Megnéztem a galériád, megtaláltam az Elephantot... Szeretem a humorod ... ha, nem én vagyok a tárgya... és így is csak egy "like" érkezett! Botrány!
Elvtársak! Kattintsatok, lájkoljatok!

nekem már 2 van :D pedig valójában azt is te kaptad...:):)

Sporik! Legalább ti akik már kipróbáltátok és tapasztalatot szereztetek az Elephant-al, lájkoljátok már a gépet.
Had örüljön a gazdi. Nekem is elég soká esett le a tantusz. Fiatalabbak kedvéért a húsz filléres. Még fiatalabbak kedvéért: jutott eszembe.
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár