Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

Sinbiciklis

Sinbiciklis

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 hozzászólás

Kijavíthatnád már az aláírásodban a linket. Akinek van picasás képtára, azt a saját képtárába viszi.

Eddig engem is oda vitt, de frissítettem. Köszi
https://picasaweb.go...com/lh/myphotos

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Nem ennyire profi, de valami hasonló volt nekem is. Aztán zselés huzat. Aztán trike. Olyan nyereg nem létezik, ami kényelmes.:P

Kijavíthatnád már az aláírásodban a linket. Akinek van picasás képtára, azt a saját képtárába viszi.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Sinbiciklis

Sinbiciklis

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 hozzászólás

Egész kényelmes.

Nem ennyire profi, de valami hasonló volt nekem is. Aztán zselés huzat. Aztán trike. Olyan nyereg nem létezik, ami kényelmes.:P

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Próbáld ki a rugós és zselés ülést ugyanazon kerékpáron,mert szerintem más az ülés pozíció a 28-asnál és a montinál.
Még a függõleges ülés helyzettel meg vagyok békélve,de ha már dõlni kell valamerre egy picit is,akkor inkább hátra fele...:D

A fiam vett egy furán kinézõ nyerget a triatlonozós országútijára. Selle valami, az orra lefelé görbül és végig húzódik rajta a prosztatakímélõ vágat. Olyan mint ha két fél nyereg lenne egymás mellett. Egész kényelmes.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
sinbiciklis csörögj rám légyszi.
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

Észrevettem, hogy a 28-as sima kerón sokkal kényelmesebb a rugós ülés mint a nem telós montin a zselés.
Szerintetek lenne értelme a merev rekura is rugós ülést varnyákolni. Esetleg valami ötlet a megvalósításhoz.
Mondjuk pl trabant laprugó? http://forum.bikemag...icons/icon7.png

Spirál rugókat használtam, ülésbõl operált darabok, és azzal raktam össze egy kagylót. 2 rugó függõlegesen fenék alatt. Nem volt jó érzés.
Hamar kivettem.

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 hozzászólás

Észrevettem, hogy a 28-as sima kerón sokkal kényelmesebb a rugós ülés mint a nem telós montin a zselés.
Szerintetek lenne értelme a merev rekura is rugós ülést varnyákolni. Esetleg valami ötlet a megvalósításhoz.

Próbáld ki a rugós és zselés ülést ugyanazon kerékpáron,mert szerintem más az ülés pozíció a 28-asnál és a montinál.
Még a függõleges ülés helyzettel meg vagyok békélve,de ha már dõlni kell valamerre egy picit is,akkor inkább hátra fele...:D
toljad neki!!!

Hebrák

Hebrák

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
A menetes szegecshez nem kell spéci szerszám , a furatba kell ütni majd egy sima csavarral bele huzatni.

Hebrák

Hebrák

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
Ha nyomom a pedált a rekun és távolodik az ülés akkor az hátrafelé rugózik annak semmi értelme.
A rúgó útnak merõlegesnek kellene lenni a láb által kifejtet erõvonalra , ez majdnem függõleges ami pont jó az úthibák ellen.
Egyébbként trekkingen már láttam rugós nyeregcsövet, az tényleg távolodhat.

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 hozzászólás

és mikor taposod a pedált az ülés meg távolodik:) izgalmas lehet:)

de ha jól elkapja a fonalat,akár meg is duplázhatja a nyomatékot...:D:D:D
toljad neki!!!

Lendkerekes Csatamalac

Lendkerekes Csatamalac

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás
Lompi ülésem lesz majd, a papír cucc csak azért készült, hogy lássam a faülés sablonját mennyivel kellene módosítani, hogy nekem is jó legyen. Meg a nullás IQ is dolgozik keményen. Végülis ez is kétkezi munka volt így az agyam is tehermentesedett picit. Ezért fogtam átépítésbe. :-)
Nulla az IQ-m és nem félek használni!

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
és mikor taposod a pedált az ülés meg távolodik:) izgalmas lehet:)
képek

Hebrák

Hebrák

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás

pcsongor

pcsongor

vendég

• fórumtag
  • 224 hozzászólás
Helyedben én egy Lompi féle hálós ülést vennék ennyi pénzbõl...

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
tetudod de töbmint 10e ret a mem biztosra pff
képek

Lendkerekes Csatamalac

Lendkerekes Csatamalac

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás
Kis lakk és két alu csõ átütve az egészen keresztebe és kész.

Viszont betetted a bogarat a fülembe. Ha markolon lapból csinálnám merevebb lenne és jobban szellõzne. (5M/32-20 | Makrolon Multi UV | Kerttrade Kft.)

Egy 1050*1000*32-es lap 9375 Ft és csupán 600g. 6db profil jönne ki a méretemben, amit összeragasztva 19,2 cm széle ülést kapnék. 2-3 alu csövet bele, hogy keresztbe is merev legyen, lehessen rögzíteni, valamint tehermentesüljön a ragasztó és kész is.

A lapnak kb. a fele leesik a vágáskor, a ragasztóval és a csövekkel is meg kéne állnia 500g alatt. Alapból idõjárás álló hiszen tetõnek való és legalább olyan jól szellõzne, mint a fa ülés. Ha pedig még a profilok méretével és alakjával is trükközök, akkor keresztben is hozzá hajolhatna a testemhez, míg a fa ülésnél a rudak miatt erre nincsen mód.

Balux

Balux

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás

Fa ülés? Ugyan már! Papír! Sõt újra papír! Recicled! ;-)
<<----

esõt biztos szereti! :)
rögzíteni lehet egyáltalán?

Lendkerekes Csatamalac

Lendkerekes Csatamalac

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás
Fa ülés? Ugyan már! Papír! Sõt újra papír! Recicled! ;-)
<<----

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
A profi megoldás a beforrasztott szegecsanya, de egy kulacstartót két lemezcsavar is tökéletesen megfog.

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

vannak ijenek amihez spéci szerszám kell az nem mozdulmeg

speckó szerszám az kell, animáció is van, elfordulni sem fog
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár