nekem is...A többiek majd nyilatkoznak, nekem kiválóan bevált!

az tény,hogy lomhább,mint a merev:(,de szorgalmasan keresem a megoldást:)
nekem is...A többiek majd nyilatkoznak, nekem kiválóan bevált!
1.
Elõnyök: komfort növekedés, nagy sebességnél stabilitás növekedés. (A merevvázas elpattog) Amennyiben sokat fogsz lejtõzni, vagy a városi forgalomban találkozol gyakran kátyúval, nem szeretnél minden döcinél vagy padkánál megállni, akkor vágj bele! Ha a gyorsulás, a dinamizmus, a súly a lényeg, akkor meg felejtsd el.
Igen, az össztelóhoz ragaszkodok ! (egyelõre) Python mester fejtette ki az elõnyeit, én sem tudnám szebben megfogalmazni (a lejtõzés kivételével).;1133002']Meg a merevorrú hátulját is okosan kell megcsinálni, hogy ne pogózzon. Ragaszkodsz az össztelóhoz?
1.Továbbra is érdekel, milyen apropóból került a pedofil nóta a fekvõ bringák közé? Amennyiben publikus….
2. Minél kisebb a rugózatlan tömeg a rugózotthoz képest, annál kényelmesebb jármûvet kapunk.
1. Továbbra is érdekel, milyen apropóból került a pedofil nóta a fekvõ bringák közé? Amennyiben publikus…Erre gondoltál?
https://picasaweb.go...964161901924066
Egy általános összefüggésre felhívnám a figyelmedet. A járûvek tervezésénél az úttal közvetlenül érintkezõ, és az azzal a rugó elõtti szakaszban egybeépített gépelemeket rugózatlan tömegként emlegetik. Ezek tömegét minimalizálni kell, mert jelentõsen rontják a gépkocsi szekrény - vagy a kerékpár hajtó és ülése rugózásának, lengéscsillapításának hatékonyságát. Nem biztos, hogy megéri elsõ rugózást megépíteni egy ilyen összetett, sokmindent tartalmazó - ezért növelt tömegû - szerkezettel, mert az ára nagyon sok, a hatékonysága pedig erõsen kérdédes.
Javaslom, hogy készítsd el elõbb a járgányt csak hátsó rugózással úgy, hogy késõbb kialakítható legyen egy ilyen elsõ telós megoldás is. Aztán, ha a költségvetés engedi a kisérletezést, akkor megépíted, meglátod...
motyoo linkjén, az egyel elöbbi kép.
Az 26"-os kerékkel nem fog menni, de várjuk meg a hiteles választ a debreceni betyártól!motyoo linkjén, az egyel elöbbi kép.
Hogyan szeretnéd az elsõ rugggódzást megoldani?
Szolgálati jármû - anna schwelung képe az Indafotón
Bácsi a biciklin - anna schwelung képe az Indafotón
Nem én vagyok a cukros bácsi - YouTube
Lassan belekezdek a következõbe. 26/26-ost szeretnék, szigorúan össztelósat(!), rövidebb városszéli kirándulásokhoz. Még nem döntöttem el, hogy lengõorrú legyen-e , vagy merevvázas , de lehet hogy a merev mellett maradok. Egyelõre a donor(ok) beszerzésén vagyok rajta. A merevorrú ellen szól viszont, hogy az össztelós kivitelnek az ülésmagassága igencsak magasra kerülne.
Pörög. De inkább idézek tôle:
Mondjuk az MBB-sek körében gondolom ez nem kuriózum.
Pl. ez a "lengõorrú" hagyományos bringából
az egész album érdekességekkel van tele, ajánlom téli hónapokra majd mindenkinek:
Miért, milyen hajtáslánca van Pupunak?
Mondjuk az MBB-sek körében gondolom ez nem kuriózum.A Road Runner viszont az elsõ reku nálam, amelynek hátrafelé megpörgetett hajtókarja lendületbõl elforog egy darabig. Ez az egyenes láncvonal és a jól csapágyazott vezetõgörgõ érdeme.