Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts
A térd izületek védelmérõl

Rossz, öreg, reumás térdeim vannak, legnagyobb ellenségük a hideg, ezért ilyen 0fok körüli idõben az utóbbi években már nem bringáztam.
Most viszont nem hagyott nyugodni a szép napsütés, ha hideg volt is.

Négykézlábas házkörüli munkákhoz fel szoktam venni egy barkácsboltokban kapható térdvédõ héjat, amit elsõsorban burkolóknak árulnak. Viszonylag könnyû, két gumiszalag tartja a térden, nem akadályoz a mozgásban - valamint megfigyeltem, hogy MELEGEN IS TART!
Ilyesmi: TÉRDVÉDÕ - internetes barkácsáruház - Praktiker webshop

Próbaként felvettem farmerra, pár órán keresztül tekeregtem a trájkkal és bevált, nem fázott át a csülköm!

Más, jobb megoldása van-e valakinek?
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts

Bõvebben...ez egy bovdenvezetõ...
a 2 görgõ szabadon és egymástól függetlenül tud forogni, egyik görgõ sem fog elkopni mert a bovden megeszi.

Ha átitatod lenolajkencével a görgõket, akkor idõjárásállók is lesznek.

Na jó, de "lemaradtam valahol egy brosúrával": hol vannak ezek a képek az új bringádról?
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 posts

Kedves dartsos avass be légyszives, hogy ezek a fa görgõk mi célt szolgálnak a binyiglin?
Nekem nem sikerült kitalálnom. Amúgy tetszetõs darab a bringa!

Egyébként egyik este szembesültem a problémával, és másnap reggelre csak ezt tudtam kitalálni, ami mûködik is, szóval nemtom másnál hogy van megoldva, de ettõl egyszerübbet nemnagyon tudok elképzelni, a tömeget se növeli nagyon, max annyit lehetne még csinálni, hogy a fát lecserélem majd danamidra, ha nem válik be...de mondom, bármikor csinálok ilyet 15 perc alatt :D csak egy partvis vagy bármi más kerek nyél kell hozzá meg egy fúró és egy menetes szár, meg vékony gömbreszelõ :D

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 posts

Gondolom, egyik váltó, a másik fék.

Vagyis nem :D
Mindkettõ váltóhoz vezet. a féknek nem kellett semmi különlegeset kitalálni, csak elvezetni és kész.

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 posts

Kedves dartsos avass be légyszives, hogy ezek a fa görgõk mi célt szolgálnak a binyiglin?Feltöltött kép

Bõvebben...ez egy bovdenvezetõ...a ké bal felsõ sarkában látszik a gyári bovdenvezetõ, de az az eredeti vázon csak az elsõ váltóhoz vezetett, azzal nem tudtam megoldani a 2 váltóhoz vezetõ bovden vezetését, ezért kellett a görgõ...azért fából, mert az volt kéznél, és majd meglátom hogy szolgál, de 15 perc alatt csinálok másikat bármikor :D
Egyébként 2 görgõ van egymás mellett, egy hüvelyre fogatva, a hüvely pedig beszoritva, hogy ne mozogjon, és a hüvelyen a 2 görgõ szabadon és egymástól függetlenül tud forogni, egyik görgõ sem fog elkopni mert a bovden megeszi.

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 posts

Igen :)

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

Kedves dartsos avass be légyszives, hogy ezek a fa görgõk mi célt szolgálnak a binyiglin?

Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts
Kedves dartsos avass be légyszives, hogy ezek a fa görgõk mi célt szolgálnak a binyiglin?Feltöltött kép
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

pcsongor

pcsongor

vendég

• fórumtag
  • 224 posts
Tegnap láttam éjjel az m2-n :) Vitorlás trike :)

Whike - Whike

Itt meg egy kis történelem:

http://www.notechmagazine.com/trikes/

Sinbiciklis

Sinbiciklis

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 posts
Vannak akik az Indexen nyomulnak:

The Recumbent Bicycle and Human Powered Vehicle Information Center

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts

Emberek a bringa könyités egyikk pontos segéd eszköze

de csak emelkedõ elõtt,mert lejtõn jól jöhet a plusz súly:D

Nem a mérleg a lényeg, hanem a tervezõasztal funkció. A legjobb megoldások valóban itt születnek. Sokszor mekkora örömet tud okozni ha végre ideér az ember. Távolságszámításaidat is könnyen leellenõrizheted itt, mert ha 10 km-en csak 2m-t tévedtél, annak is nyoma van.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts

Érdekes hogy ebbe
Feltöltött kép
nem akadtál bele, pedig ez szerintem távolabb áll azoktol amiket belinkeltem, akármilyen utánfutása van...
De kösz a felvilágositást...

Épp akartam nektek újságolni, hogy láttam egy fura jószágot a hétvégén, erre látom, hogy az szinte ez. Na azért íme:
http://rekumbens.mat...&ch=&q=85&wmk=!

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 posts

de csak emelkedõ elõtt,mert lejtõn jól jöhet a plusz súly:D
toljad neki!!!

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Profile Designs Quick Stop Aero brake/shifter levers. To slow the bike, you just “bend” the outside section of the hand grips; to shift, you just twist the center section. /Joe Giannone/

Azaz fékezéshez hajlítod a végét, váltáshoz tekered a közepét.

Feltöltött kép
©The Recumbent Blog

Köszi, ennyi nekem is meg volt. Gripshift, fékkel. Ki gyártja, mi a tapasztalat stb... Én még hasonlót sem láttam, de annyira azért nem izgat, hogy levelezgessek. Amennyiben beírom a keresõbe, csak a kormányvégbe rögzíthetõ fékkarokat adja be.

Hóvarjú ?

:) :) Nem tudok csalódni benned! :):):)
Never mind! Eb csont before!

Érdekes hogy ebbe
Feltöltött kép
nem akadtál bele, pedig ez szerintem távolabb áll azoktól amiket belinkeltem, akármilyen utánfutása van...
De kösz a felvilágosítást...

Ez szerepelt már pár linkel lejjebb, de... nem az a lényeg hogy nézz ki, hanem hogyan viselkedik!
Nem tudok jó hasonlatot adni neked. Mondhatnám, hogy elsõ vagy hátsó kerékhajtás. Alul vagy túlkormányzás. Merev tengely vagy független kereszt lengõkar. Nem adja vissza a különbséget.
Jön a tél, sok a szabadidõ, csinálj egyet és meg látod mekkora a különbség! A film, amin a Jukka köröz a játszótéren, elég beszédes. Amikor lassan forgolódik, egészen stabilnak tûnik. Amikor tempót megy, akkor meg instabil. A háromkerekûeket sajnos nem ismerem, de majd Chevy referál.
A kép, amit belinkeltél egyébként negatív után futású.
Még egy érdekesség: a központi kormányzású gépeknél használják azt a kifejezést, hogy elsõ vagy hátsó kerékkormányzás, de valójában mind két kerék ívre fordul, függetlenül attól, hogy a homlokcsõ elõtt vagy mögött ülsz.
A trike esetében nincsenek tapasztalataim.

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts

Profile Designs Quick Stop Aero brake/shifter levers. To slow the bike, you just “bend” the outside section of the hand grips; to shift, you just twist the center section. /Joe Giannone/...

Köszi!

lazac

lazac

vendég

• fórumtag
  • 145 posts

A feltöltõ válaszolgat a megjegyzésekre.
Aki jó angolból, legyen szíves megkérdezni tõle - tényleg érdekes herkentyû.

Profile Designs Quick Stop Aero brake/shifter levers. To slow the bike, you just “bend” the outside section of the hand grips; to shift, you just twist the center section. /Joe Giannone/

Azaz fékezéshez hajlítod a végét, váltáshoz tekered a közepét.

Feltöltött kép
©The Recumbent Blog

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts

Hóvarjú ?
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

lbordi

lbordi

vendég

• fórumtag
  • 45 posts
Érdekes hogy ebbe
Feltöltött kép
nem akadtál bele, pedig ez szerintem távolabb áll azoktol amiket belinkeltem, akármilyen utánfutása van...
De kösz a felvilágositást...

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts

0:07-nél az a fék-váltókar, na az érdekes! Ismeri valaki, tudtok róla valamit?