Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Talált! :)
Egy hónapra kaptam kölcsön...

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

A másik csillogó izé, legyen találós kérdés!
Feltöltött kép
Akinek szüksége van a fenti eszköz által végezhetõ javításra, az Lompinál -szerény díjazás ellenében- elõjegyeztetheti a munkát.
Ui.: Remélem értékelitek a fenti fotó mûvészi kompozícióját, fény-árnyék játékát! :)

szerény véleményem szerint ezek hajtómûház menetmetszõk
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás

... mágneses már jobb lenne ,de nem tudom, hogy mûködik meg nyilván a mágnes beszerzése is probléma.

A mánes beszerzése nem problémás, gugli => "mágnesbolt". Sok találatot ad, pl.:
Szupermágnes - Brutál erõs Neodym mágnesek webáruháza...
Fõoldal | Euromagnet Kft

Az egyszerûbb mágneses szobabicajokban egy állandó mágnest közelít egy bowdenes emeltyû (erõsség állítás) a pedál és gyorsító áttétel által forgatott vas lendkerékhez. A távolság az "éppen van egy kis légrés" és a kb 10 mm között változik. Alighanem a keletkezõ örvényáram keltette mágnesség adja a fékezõ hatást.

A Computer parasztvakítás, csak a fordulatszámot kapja jelként, a tekerés erõsségétõl független. A pulzusszámot veszi le még a markolatról, ha oda kapaszkodsz.
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 hozzászólás

A képen a 60 luxos van. A negyvenesnek prizma a front plexi nagy része?! Na most ez melyik?

Nekem ilyen az eleje:) De ha beleolvasol jónéhánynak a leirásába, tuti belekavarodsz mint énis:D
Jobb a gyártó oldalát nézni, de nekem asszem a reflektoros 60 luxos van. De a csomagolásán 40 lux van irva :D Mindegy...jól világit :)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
A képen a 60 luxos van. A negyvenesnek prizma a front plexi nagy része?! Na most ez melyik?

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 hozzászólás

Ha jól tudom, az egy 100 EUR-os pilács! Hol sikerült ilyen occsóért hozzá jutni?

http://www.bikestore...s-p-138078.html

Itt...csak nekem még volt egy példány raktáron, és valamiért 19 volt...az összes többi változat 22 volt, ez nemtudom miért olcsóbb...pedig ugyanolyan mint a többi, 40 lux-os, asszem a kerék elé is vetit a fénybõl, állófényes, Senso, szóval szerintm semmi butitás vagy valami.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Ha jól tudom, az egy 100 EUR-os pilács! Hol sikerült ilyen occsóért hozzá jutni?

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 hozzászólás

Örömmel látom, hogy egyre nagyobb teljesítményû LED-eket lehet, egyre olcsóbban kapni. Meggyõzõdésem, hogy a megfelelõ világítás eléréséhez a tükör kialakítása még ennél is fontosabb. Sajnos erre még nem találtunk olcsó megoldást.
Ennek bizonyítására itt egy B&M IXON IQ robbantva, "mezei" CREE leddel. Talán segíthet a kép a lámpagyártóknak. Bõvebb infót Levitõl...

Éppen pénteken jött meg postán az agydinamóm, meg hozzá elsõ lámpának B&M IQ Cyo RT Senso plus, hátsónak meg B&M Toplight Flat S plus.
Téli kerómon szolgál mostmár, vasárnap megtanultam kereket fûzni is közben :D Egyelõre 1.5mm tojás még maradt benne, egykis járatódás után majd kiszedem aztis.
Nade a lámpa...kiváncsi voltam hogy 19 pénzért mit tud egy elsõ lámpa...egyelõre a pincében vetettem össze a 30W-os 3000Ft-os police, nem állitható zoom-os lámpámmal, de valami hatalmas a különbség. A fényerõ kb ugyanaz, pedig a police lámpába nagyobb teljesitményû Cree led van, csak mig a police lámpa egy pontba ad csak teljes fényerõt, és a szórt fénye elhanyagolható, addig a Cyo egy jókora trapézos területet egyenletes fényerõvel világit meg...pedig megijedtem elõször mikor megnéztem, hogy ez csak egy max 300Ft-os kisteljesitményû Cree led, de úgylátszik a tükrözés nagyon sokat számit.
Egy bajom van, hogy teljesen kikapcsolt elsõ lámpánál a hátsót nem kapcsolja ki, hanem állófényen addig világit mig ki nem merül a kondi. Meg a Senso és a Teljes fény fokozat között nemnagyon látok különbséget :D

Egyszóval nem bántam meg az egészet, csak az elsõ kerekem lett legalább 650 grammal nehezebb....800g-os az agydinamóm...nemvolt kedvem duplaennyiért venni 500 grammosat...szóval nehéz na :D

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Örömmel látom, hogy egyre nagyobb teljesítményû LED-eket lehet, egyre olcsóbban kapni. Meggyõzõdésem, hogy a megfelelõ világítás eléréséhez a tükör kialakítása még ennél is fontosabb. Sajnos erre még nem találtunk olcsó megoldást.
Ennek bizonyítására itt egy B&M IXON IQ robbantva, "mezei" CREE leddel. Talán segíthet a kép a lámpagyártóknak. Bõvebb infót Levitõl...
Feltöltött kép
Feltöltött kép

A másik csillogó izé, legyen találós kérdés!
Feltöltött kép
Akinek szüksége van a fenti eszköz által végezhetõ javításra, az Lompinál -szerény díjazás ellenében- elõjegyeztetheti a munkát.
Ui.: Remélem értékelitek a fenti fotó mûvészi kompozícióját, fény-árnyék játékát! :)

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Nem baj az, ha nincs a teljes löket kihasználva, de a levegõ összenyomhatóságából kifolyólag a terhelés se lenne egyenletes. A szalagfékes egyáltalán nem gagyi, méregdrága spinning gépeken is az van. Mágnesfékest pedig úgy a legolcsóbb csinálni, ha veszel egy használt szobabringát és átalakítod.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Hebrák

Hebrák

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
No ja ebbe a köd feletti napfényes idõben én azon gondolkodom, mi lenne ha egy fekfõ szobabiciglit készítenék légmunkahengerrel amit folytó szeleppel lehetne szabályozni. Azért pont azzal mert az van elfekvõbben, a szalag fékes az gaggyi , mágneses már jobb lenne ,de nem tudom, hogy mûködik meg nyilván a mágnes beszerzése is probléma.
Már csak egy excenteres tengely kellene pl. egy motor fõtengelye , bár nem hiszem hogy van közel 200 mm lökethosszú mert a munkahengeré ennyi.

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás

halóóóóóóóó mindenki degeszre ette magát hogy még írni sem tudtok ? :D

Nincs fejlemény. Az idõ vacak a tekerésre, az újbringa project is egyelõre fagyasztva.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
sinbiciklis /2011December25 ez az albumod vagy elveszett vagy nem nyilvános azért nincs kép
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
halóóóóóóóó mindenki degeszre ette magát hogy még írni sem tudtok ? :D
képek

Hebrák

Hebrák

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás

Valami nekem még mindig nem oké... nem jön be semmi.

Nekem se. Biztos annyira titkos, hogy senki sem láthatja.

Boldog karit mindenkinek!

Cofe

Cofe

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás

https://picasaweb.go...037505477642066

Valami nekem még mindig nem oké... nem jön be semmi.

Sinbiciklis

Sinbiciklis

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 hozzászólás
https://picasaweb.go...037505477642066

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
Feltöltött kép
képek

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás
3W 1 LED elemlámpa fókuszálható, rögzítõ kengyellel : FLEXIO Elektronikai webáruház és nagykereskedés

http://www.hobbyrend...bringa_kellekek
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"

bedia01

bedia01

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás
Én is azt hittem mind gagyi !
De elktronikai cuccokba a kis cínaiak elég sok jót csinálnak.
legalább is én mostanság sok jóval találkoztam .