Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

Sinbiciklis

Sinbiciklis

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 hozzászólás
Hasszanra (vagy 1 új versenyzõre?), én dudáltam fél 10 tájban a Virágpiacnál.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás

Mekkora sebességnél veszti el a stabilitást olyan mértékben, hogy irányithatlanná válik? Egy magyar csinált ilyet: Piko-Python the first hungaryan Python lowracer recumbent bike - YouTube

Nem csak egy csinált:) Pythont:)
Feltöltött kép
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
wariátor de az nem út ahol teakartál felmenni hanem offrod pája :)
phython nyulketrecböl nem optima hanem velocraft lesz :)
képek

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 hozzászólás
Aszfalton én se panaszkodom,mert ott jó a tapadás.
Viszont voltam vele murvás erdei úton,ahol megbuktam mászásból:mad:.Normál montit spd-vel 1 lábbal fütyürészve tudtam volna hajtani.A lengõorrumat toltam:(Lefelé viszont nem cserélném el :cool2:Voltam merevvel és össztelóssal is.Haver megkérdezte utoljára:melyiket könnyebb tolni...?:D
"reku nem hegyre való..."-ezt nem tudom elfogadni inkább tolom:)
toljad neki!!!

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

De lehet rosszul gondolom, majd a Kékesre felfele meglátom :D

Ott nincsenek meredek emelkedõk, 1db 10%-os a legkeményebb. Ráadásul jó az aszfalt is. Azon nem kunszt.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 hozzászólás

Ezzel már egyetértek. Se a Vendetta, se a legújabb Lompibike nem arra készült, hogy felmásszon a Rekettye utcába, hanem hogy hasítson a síkon, mint a szél. (És én erre is rá tudok izgulni.)
:)

Jelzem elõre, nem voltam még hegyen az enyémmel, de tervezem, csak tavaszodna már ki végre :)
Szóval...igaz magasan van a hajtómûvem(kb. 70cm) és 53 centin az ülésmagasság, de maga a rekum határozottan az elsõ tengelyén viseli a több súlyt, és énis mivel nemvagyok túl nagy ezért szinte a villanyak elõtt ülök közvetlen, tehát énis inkább az elsõ tengelyre nehezedem, ergo elméleti szinten nem kellene hogy gondot okozzon a hegymászás....persze a sebesség csökkenésével instabilabbá válik a gép....gondolom én...
De lehet rosszul gondolom, majd a Kékesre felfele meglátom :D

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 hozzászólás

Mekkora sebességnél veszti el a stabilitást olyan mértékben, hogy irányithatlanná válik? Egy magyar csinált ilyet: Piko-Python the first hungaryan Python lowracer recumbent bike - YouTube

Szerintem gyanakodhatnál, hogy itt a fórumozók közül valakinek már volt phyton-ja XD

Akinek nem adunk sokat a véleményére:D Bocs Phyton, ezt nem hagyhattam ki :D

Egyébkéntmeg ha egy költséghatékony és jó fronthajtású rekut szeretnél, akkor Lompi mestert keresd, õ a te embered...úgyhallottam ügyeskezû hegesztõ és nem mellesleg a rekukhoz is jól ért :D

gery169

gery169

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Ez mennyire életképes: Equi recumbent concept video.avi - YouTube ?
Hátsókerékkormányzású fronthajtású.

gery169

gery169

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Az a 65km/h sebesség nem rossz. Normál outi keroval mentem kb. ennyit, busz mögött.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Ja, ismerjük a faszit. Én nem adnék a véleményére!
A dolog alapvetõen nem így mûködik. A kérdésed fordítottjára sem lehetne egyértelmû választ adni. A pozitív utánfutású gépek milyen sebességtõl stabilak?
Egyébként is rengeteg paraméter befolyásolja. A jelenlegi csúcs sebesség 65 körül van, Python Trike-al 90 fölött (de az gyökeresen más járgány)

gery169

gery169

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
:D Igen, emlékszem!
Jómagam többet mentem vele. Negyven fölötti tempókat is elértem, de ennek ellenére nem ajánlom!
Találsz videót és képeket is alább.
(Picasa YouTube )

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

A python kis sebességnél stabil, sebesség növekedésével elveszíti stabilitását.

Abszolute így van! Számomra a Python 0 km/h-ig stabil, onnantól életveszély.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

A negativ trail-lel rendelkezõ pythonok és a Lompi-bike-ok között milyen külömbségek vannak? Elõnyök, hátrányok?

A pythont nem kell lezárni a kocsmánál, neked is több hetedbe kerül, míg megtanulsz vele menni...
Negatív utánfutás kis sebességnél stabil, sebesség növekedésével elveszíti stabilitását.
Pozitív utánfutás (normál kerékpárok vagy a Lompibike is) kis sebességnél instabil, de a sebesség növekedésével növekszik a stabilitás.
A többi különbség elhanyagolható...
Pythonokról bõvebben itt!

gery169

gery169

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
A negativ trail-lel rendelkezõ pythonok és a Lompi-bike-ok között milyen külömbségek vannak? Elõnyök, hátrányok?

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Akkor ezt is megbeszéltük!
... és most hosszú méla csend, mígnem Lompi nem jelentkezik:

Enyien ne írjatok mert nemlehet követni :)

... és kereshetünk egy újabb témát, hogy ne unatkozzon. Szerintem most is csak azért van csendben, mert a nyúlketrecet alakítja át Optima-verõ Lowracer-ré!
:P

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Le kell írnom az elõzményeket:

Ezzel már egyetértek. Se a Vendetta, se a legújabb Lompibike nem arra készült, hogy felmásszon a Rekettye utcába, hanem hogy hasítson a síkon, mint a szél. (És én erre is rá tudok izgulni.)

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás

képek

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
:pNa jól van, de ingyen legyen minden extra!:P

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
nincs semi probléma Python éncsak felvázoltam a tényeket:)
mielött félre értenél valamit:D
képek