Jelentkezz be Regisztrálj

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)
Írta 2007. december 09. - 11:51

szerinted?!
Nem baj, mondta sokat jammel felénk
megépül a bicóm, jelzek neki
Írta 2007. december 08. - 16:01

Ha igaz, Bp-n vagy mos éppen. Kíváncsi vagyok, volt-e alkalmad bekiukkantani az Murláékhoz, rekut próbálni?

Írta 2007. november 20. - 06:51

A vásárlás réme épp nem fenyeget, a montim rakódik össze a télen.De szivesen megnézném a gépest.csüt.szabi, dobok maj privit.
köszönöm!
Írta 2007. november 19. - 23:56

@ Murla:
Ugy látom, sokat tekersz Eger/Bükk környékén... Meg lehetne egyszer tekinteni közelebbrõl is a masinát?
Dobó téren-/túrabót/kirakott darabokhoz an némi közöd?
üdv
savanyu
Ennek semmi akadálya. Priviben szerintem össze tudunk szervezni egy találkát, és akkor megmutatom élõben. Mivel általában inkább a hét második felében vagyok Egerben, így lehetõleg arra próbáljunk idõzíteni. Most a Greenspeedre épített velomobil és egy kétkerekû, a Rans V-rex van ott, azokat tudod kipróbálni. Ha esetleg másik érdekel, akkor szólsz, és leviszem (ha tudom). A félreértés elkerülése végett, a próbával semmilyen vásárlási kötelezettséged nincs, én már annak is örülök, ha újabb ember arcán látom azt az örömet, amit sokakén a boltban már volt szerencsém. Kérdezd csak meg itt a fórumon azoktól akik már voltak ott, erre bizony nagy esély van!

Az említett egri boltban lévõ fekvõkhöz nincs közöm, azokat õk maguk hozták be Tajvanból kisérletképp. Én személy szerint bízom benne, hogy megtalálják a számításukat, mert többen többet tudunk tenni azért, hogy az emberek jobban megismerjék a rekukat.
Írta 2007. november 19. - 20:15

Ugy látom, sokat tekersz Eger/Bükk környékén... Meg lehetne egyszer tekinteni közelebbrõl is a masinát?
Dobó téren-/túrabót/kirakott darabokhoz an némi közöd?
üdv
savanyu
Írta 2007. november 19. - 17:19

Ezt 350 ccm hajtotta! Azért az nem ugyanaz a kategória!
(Nosztalgia, nosztalgia)
Írta 2007. november 19. - 17:14

Írta 2007. november 19. - 01:45

http://ambringa.hu/h...alery=Velomobil
Így talán jobban látszik, hogy mi hogyan van rajta megoldva.
Írta 2007. november 18. - 22:42

Írta 2007. november 18. - 18:59

Mivel megcsináltam a szélvédõt állíthatóra, így a hosszú, lassú emelkedõknél megemelt pozícióba tettem, evvel ilyenkor több levegõt engedtem be, miáltal egyáltalán nem párásodtam.
Egyébként lemértem a burkolat súlyát is. Az elsõ rész, ami a hátsó kerékig tart, mindenestül közel 6 kiló két visszapillantóval, elsõ lámpával együtt. A hátsó rész 2,7 kg indexes hátsó lámpával, sárvédõ toldattal együtt. Összesen tehát 9 kg alatt lesz még akkor is, amikor majd elõre is teszek indexlámpákat. Nem is rossz annyira szerintem így elsõ próbálkozásra. Ugyan nehezebb vele hegyet mászni, de avval vigasztalom magam, hogy viszont így még hasznosabb téli edzésre...

Írta 2007. november 16. - 15:37

Persze az adott hossz nõvelésével egyre jobban. (Logikus) Ellenben maga az anyag rendkívül ellenálló, az Alpokban és a Kaukázusban is használtam már ezt a sátramat és kibírt már iszonyat viharokat sértetlenül.
Jövõ héten beviszem.
Üdv!
Írta 2007. november 15. - 23:41

Figyu Murla!
(Meg akit érdkel!)
Még egy ötlet. A Ráday utcában van egy hegymászó-bolt - Hegyi Sport - Babcsánék üzlete.. Kérdezd meg Õket, hogy be tudják-e még szerezni a PAMIR sátrak rudazatát!?
Ez egy spec. alu ötvözet, méretre összedugható, rendkívül erõs, rugalmas, de könnyû. Ja, és olcsó is!
A jövõ héten valszeg bemegyek hozzátok az üzletbe, majd Salát megkérdem mikor leszel bent, vagy beviszem és otthagyom a saját ugyanilyen sátramat.
Kukkantsd meg, hátha jó anyag.
Zsizsi, TE egy ÚR vagy! Köszönet!
Szerdán biztos benn leszek, de valszeg kedd délután is már.
Ívben mennyire hajlítható meg ez a rudazat maradandó alakváltozás nélkül?
Írta 2007. november 15. - 23:30

(Meg akit érdkel!)
Még egy ötlet. A Ráday utcában van egy hegymászó-bolt - Hegyi Sport - Babcsánék üzlete.. Kérdezd meg Õket, hogy be tudják-e még szerezni a PAMIR sátrak rudazatát!?
Ez egy spec. alu ötvözet, méretre összedugható, rendkívül erõs, rugalmas, de könnyû. Ja, és olcsó is!
A jövõ héten valszeg bemegyek hozzátok az üzletbe, majd Salát megkérdem mikor leszel bent, vagy beviszem és otthagyom a saját ugyanilyen sátramat.
Kukkantsd meg, hátha jó anyag.
Írta 2007. november 14. - 19:31

Nem tudom, hogy adnak-e külön, mert ez ha jól tudom a Versatile-ba van beépítve. Van hozzájuk kapcsolatom, mert elvileg mi lennénk a hazai Flevobike forgalmazók, csak a most az Interbike-on is kitüntetett baromi jó és gyönyörû Greenmachine-juk nagyon drága, nem nagyon tudja itthon megfizetni senki, így nem tartjuk készleten egyik gépüket sem.
Amit még ajánlani tudnék, mert velük is van kapcsolat:
http://fietser.be/af...inal_resize.jpg
Persze ez kicsit másmilyen, de hátha kapsz ebbõl is ötletet.
Öregszem

köszi
a nyílvesszõk meg tényleg drágák és nem hajlékonyak + rövidkék ilyen méretekhez, én maradnék a sátorpálcák vagy sárkányos alkatrész mellett

Írta 2007. november 14. - 09:12

gratula a guruló sátorhoz!

Írta 2007. november 14. - 09:03

vasáru üzletekben kaphatóak különbözõ átmérõjû poliamid (Danamid, stb) rudak. Ezekbõk korongokat vághatsz, fúrhatod, reszelheted, stb. 1,6 kg/dm3.
Írta 2007. november 13. - 15:40

Írta 2007. november 13. - 15:02

Írta 2007. november 13. - 13:49

Ha már ötletelünk: sátor rudak. De hoszabb méretben vékony, könnyû cuccot a sárkányrepülõktõl is lehet beszerezni. Ha kell van kontaktom több is hozzájuk.
Eredetileg én is sátorrudakra gondoltam, csak még nincs beszerzési forrásom speciális méretekre. A sárkányrepülõsök szintén jó ötletnek tûnik. Ha bármelyikre tudnál mondani kontaktot, akkor azt örömmel venném.
Egyébként most még az összecsukható verziónál a csomópontok megfelelõen merev, de mégis bontható és lehetõleg minél univerzálisabb megoldását kell kitalálnunk. Addig is tesztelem a hegesztett alu vázas verziót.
Írta 2007. november 13. - 10:55