Másrészt a fronthajtás-hátsó hajtás összevetésben legföljebb az lehetne a gond, hogy kikapar a fronthajtás, mint a Trabi az árokparton. No, de ezeknél a súlypont jóval elölrébb van, meg hát én nem montis, extrém emelkedõre gondoltam. Persze, mindig lehet szélsõséges szituációt találni, amiben nem boldogulsz, de a fentebb leírt egyszerû tényközlés, hogy lejtõn nem lehet felmenni fronthajtásos rekuval, az már elnézést, de baromság.
Egy kicsit nem olvasgatom a fórumot, aztán milyen kis parázs vita kerekedik...
Én próbáltam már több fronthajtásos modellt is, de sajnos a legtöbbet csak sík terepen. Amelyikkel viszont emelkedõre mentem, ott a meredek országúton elõre kellett hajolnom, ha azt akartam, hogy ne csússzon meg a hajtott elsõ kerék. Igaz viszont, hogy az út nyálkás volt, viszont jó minõségû aszfalt. Ugyanevvel a fronthajtásossal hasonló meredekségû macskaköves úton, illetve földúton hamar elakadtam, többszöri nekifutással is. Ugyanez ugyanott hátsókerék hajtásnál soha nem volt még gond. Ezért igaza van szerintem a Salának is, meg Neked is. Valóban nem annyira jól használható a fronthajtásos gép dimbes-dombos viszonyok között, és valóban a lánc meggyötrésén túl a legnagyobb gond az elsõ kerék kikaparása szélsõséges esetben, illetve rosszabb útviszonyok esetén, ahogy írtad is.
Azt viszont nem értettem, hogy miért írod, hogy:
???Az erõkifejtés a derekadat megtámasztó pozicióban a legnagyobb, nem csak a rekun, de pl. a barlangászok, kútásók a függõleges kürtõben símán mozognak némileg hasonló pozícióban, a lábukkal befeszítve.