Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Hopsz!
Most olvastam a feljegyzésedet a bukásról. A képen látható vasúti keresztezõdés a Váchartyán-Vác közötti vasúti keresztezõdés, az M2 után, Vác felé? Gondolom nagyon hegyes szögben keresztezted a síneket, és elterelte a kerekedet a vasúti sín. Ismerõs eset-esés.
Bringa sérült?
Mégegyszer, mielõbbi jobbulást kívánok!

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Na ez nem jó hír!
A 23-i hétvégén Hozéval megyünk Szentesre, egy 23-órás aszfaltos tekerésre. Én valszeg rekuval indulok neki a 23 órának. Mindenképpen kényelmesebb, mint hagyományos masinával.
Jobbulást neked!

csiga papa

csiga papa

vendég

• fórumtag
  • 63 posts
Nyema problema :-) Illetve van mégis. Pereceltem egyet szombaton, és nagyon fáj a farokcsontom. Részletek a Flickr lapomon :-(

Erre a hétvégére nem biztos hogy felépülök, de a 23-i hosszúra már tuttifrutti.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
csiga pap! Én szívem szerint menetem volna, de már elõre elígértem magam VV-éknek, a börzsönyi terep túrára. És hát az ember nem csinál segget a szájából. Majd legközelebb...lesz itt még tekerhetõ idõ. ;)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
nézz be a boltba hazafelé!

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

csiga papa

csiga papa

vendég

• fórumtag
  • 63 posts
Látom, semmi gerjedés a mai közös tekergésre, úgyhogy elmegyek egy visegrádi körre.

csanya

csanya

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
Azé' én kipróbálnék egyet! Nem akarja valaki kölcsön adni a trike-ját? Addig odaadom kauciónak a Hurricane-om.

csiga papa

csiga papa

vendég

• fórumtag
  • 63 posts
Murla,

megköszönném, ha betennél ide egy linket a blogotokba. Hátha összejövünk páran. Én rugalmas vagyok a találkozás idejét illetõen. Ezt a legjobb lenne itt megdumálni, úgy, hogy mindenki kényelmesen ideérhessen.

Vállalható távval ugyanez a helyzet.

Murla

Murla

vendég

• fórumtag
  • 188 posts

Minden* rekus vendégem egy szelet sütire, szombaton, Gödöllõn!

apróbetû: * Aki részt vesz az itt megbeszélendõ közös bringázáson. Találkoznánk reggel a vasút- vagy a HÉV állomáson és tekernénk egy 50...120 km karikát. Békés baráti tempó, ismerkedés, dumálgatás...

Sajnos nem fogok tudni elmenni, pedig szivesen megismerkednék Veled személyesen is. Meg a sütit is nagyon szeretem :) Na mindegy, talán majd legközelebb.
A blogunkba betegyek a tekerésetekrõl egy kis elõzetes hírt, ha már nálunk nem lesz túra? Ehhez persze tudni kellene, hogy pontosan mikorra menjenek az esetleges érdeklõdõk, mert a reggel elég tág fogalom...

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Csak rinyáltál vazze! :D

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts

Vagy te görnyedt pozícióban tekersz a rekun?

A profilképedet elnézve ahhoz hasoló pozícióban fekszem (az én profilképem már outdated). Tegnap mentem egy közepes kört, direkt figyeltem, hogy érzem-e a nyomást. Persze semmi...

csiga papa

csiga papa

vendég

• fórumtag
  • 63 posts
Minden* rekus vendégem egy szelet sütire, szombaton, Gödöllõn!

apróbetû: * Aki részt vesz az itt megbeszélendõ közös bringázáson. Találkoznánk reggel a vasút- vagy a HÉV állomáson és tekernénk egy 50...120 km karikát. Békés baráti tempó, ismerkedés, dumálgatás...

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Nekem annyira laza érzés fekvõn tekerni, hogy éjszakába nyúló túrán már kacérkodtam a gondolattal, szundítok kicsit tekerés közben! :D
Nem, nem éreztem még soha a mellkast nyimó érzést rekun - se.

csiga papa

csiga papa

vendég

• fórumtag
  • 63 posts
Akkor ez érdekes. Fekvõn az ember mellkasa sokkal szabadabb mint egy görnyedõs országútin. Sokkal könnyebb a légzés. Vagy te görnyedt pozícióban tekersz a rekun?

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts

Szerintem egyszerû edzetlenség. A bringázás, futás, sífutás(!) adja a tüdõnek, szívnek a kiképzést rendesen.

Elképzelhetõ, de nem tartom valószínûnek. Sportolok én rendesen/rendszeresen, sokat bringázom is, soha életemben semmilyen sport közben nem éreztem ilyet.
Én arra gyanaksznom, hogy ez valami fekvõ specifikus dolog lehet. Való igaz, hanyatt helyzetben nem szoktam (volt) sportolni, lehet, h csak ezt kell megszokni... Talán erre utal, hogy néhány perc után el is felejtem ezt az érzést. Persze lehet, h van tudományosabb magyarázat...

csiga papa

csiga papa

vendég

• fórumtag
  • 63 posts
Szerintem egyszerû edzetlenség. A bringázás, futás, sífutás(!) adja a tüdõnek, szívnek a kiképzést rendesen.

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts
Kevés (4) száz fekvõs kilométerrel magam mögött még mindig sokszor érzem azt a tekerés elsõ néhány (max 10-15) percében, hogy nehezen veszek levegõt. Olyan érzésem van, mintha valami nyomná össze a mellkasomat. Aztán egy idõ után megszûnik/megszokom/elfelejtem és nagyon jó lesz tekerni. Ezt Ti is tapasztaljátok/tapasztaltátok kezdõként?

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts

Jaj ne tedd ezt velem. Eddig is kétségek gyötörtek, hogy jól választottam-e a Hurricane-nal....mindig is tetszett a Challenge Trike. Most vehetek egy olyat is?!-) Vagy becseréled a Hurricane-t egy Trike-ra?

Jaj mielõtt Csanya totálra magába dõlne, azért jegyezzük meg, hogy egy trike a közúti forgalomban és a bicikliúton macerás...Meg lehet oldani mindig a helyzetet, de azért a 60-80 centi szélesség nem jön jól, addig amíg egy egy nyomvonalú hanyattal egészen jól el lehet boldogulni...
Sok minden szól a trike mellett, de sebességben, súlyban, közúti használatban nálunk magyarországon nem az igazi...
Én is szeretem õket, magam is gondolkodtam rajta, de nem érzem érettnek az országot arra, hogy ilyenem legyen...

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts
Trike témában,
nem véletlen térek vissza állandóan a háromkerekûekhez. Majdnem minden formát kipróbáltam már hosszabb távon, és az elõnyök-hátrányok összehasonlításában részemrõl végül mindig a trike nyert.

Murla

Murla

vendég

• fórumtag
  • 188 posts

csanya,

ismered az X=N+1 képletet...

ahol
X: a szükséges rekuk száma
N: a rendelkezésre álló rekuk száma
:-)

Ez tetszik, engedelmeddel idézni fogom! Nagyon igaz!

Csanya, valóban az a gond, hogy hiába, nem lennél tökéletesen elégedett a cserével. És nem azért, mintha a Challenge Trike rosszabb lenne a Hurricane SL-nél, hanem mert más. Én a helyedben egyébként nem cserélném el, mert egyetlen rekunak a Hurri szerintem alkalmasabb.
Persze ha trike-ot is szeretnél, állunk elébe, ne fogd vissza magad... :-)