Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Szia Lipi!

Utólag is köszönöm neki a Margit-szigeti tanuló köröket! :)

Kicsi a világ, még tekerhetünk együtt! Biztosan meggyõzõbb volt látni azt, hogyan lehet vele menni a városban némi gyakorlattal. (Moszkva tér - Margit sziget- Moszkva tér) Nekem is élmény volt látni a megdöbbenésed, amikor nem sikerült tartanod a tempót a montival. (pedig az sem egy tecsógazdaságos volt)
Most már lehet, hogy én maradnék le!:clap: Mindenesetre, elsõ útnak bevállalni az Adriát komoly kihívás volt! Egyben egy jó teszt neked és az új szerzeménynek is. Még mindig irigyellek érte!

LPL

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts

Éppen hétfõtõl lesz nagyon kedvezõ akcióban a Mini és másik 7 reku, úgyhogy szerintem lesz mibõl válogatni..:
http://ambringa.blog...sonyi-akci.html

Egyébként döbbenten néztem, hogy pár nap alatt milyen komoly üzenetváltás történt itt a fórumon! Repes a lelkem, komolyan!
Az elõzõekhez csak pár megjegyzés:
- Az említett budaörsi Mountexben már nem kapható reku, kb egy hónapja voltam ott, akkorra már csak az emléke maradt. Nem tudom, hogy jövõre lesz-e ismét, de remélem. Elvégre jó hely, ott sokan láthatják, segíti a fekvõk elterjedését.
- Én személy szerint a legtöbbet merev rekukkal mentem eddig, bár tény, hogy a Rans ülése már majdnem felér egy telóval, a Greenspeed GTO pedig szintén jól csillapítja az úthibákat. Ha valaki sokat megy erdei utakra, vagy rossz aszfaltra, vagy nagyon fektetett helyzetet szeretne, akkor jobban szükségét érezheti a telónak. Ha meg azt nézem, hogy nálunk például most 120-150eFt-ért már lehet venni merevet (akción kívül 150-180eFt), a telósok pedig kb 300-tól indulnak, akkor azért megfontolandó a különbség. De persze mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy mi mennyit ér neki.
- A "várvavárt" Python tapasztalataim pedig itt: http://ambringa.blog...-ms-python.html

Na tessék Lipi, mintha nagyon tiéd akarna lenni egy mini...;);););)

..a hegesztési minõség meg így néz ki :

http://farm3.static....8bc410a.jpg?v=0

...szerintem szép...;)

Murla

Murla

vendég

• fórumtag
  • 188 posts

Van esetleg valakinek egy használt, eladó Minije? :)

Éppen hétfõtõl lesz nagyon kedvezõ akcióban a Mini és másik 7 reku, úgyhogy szerintem lesz mibõl válogatni..:
http://ambringa.blog...sonyi-akci.html

Egyébként döbbenten néztem, hogy pár nap alatt milyen komoly üzenetváltás történt itt a fórumon! Repes a lelkem, komolyan!
Az elõzõekhez csak pár megjegyzés:
- Az említett budaörsi Mountexben már nem kapható reku, kb egy hónapja voltam ott, akkorra már csak az emléke maradt. Nem tudom, hogy jövõre lesz-e ismét, de remélem. Elvégre jó hely, ott sokan láthatják, segíti a fekvõk elterjedését.
- Én személy szerint a legtöbbet merev rekukkal mentem eddig, bár tény, hogy a Rans ülése már majdnem felér egy telóval, a Greenspeed GTO pedig szintén jól csillapítja az úthibákat. Ha valaki sokat megy erdei utakra, vagy rossz aszfaltra, vagy nagyon fektetett helyzetet szeretne, akkor jobban szükségét érezheti a telónak. Ha meg azt nézem, hogy nálunk például most 120-150eFt-ért már lehet venni merevet (akción kívül 150-180eFt), a telósok pedig kb 300-tól indulnak, akkor azért megfontolandó a különbség. De persze mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy mi mennyit ér neki.
- A "várvavárt" Python tapasztalataim pedig itt: http://ambringa.blog...-ms-python.html

Zéta

Zéta

vendég

• fórumtag
  • 140 posts

Szia Zéta,
Sajnálom,mert egy használt de bevált gép kezdéshez nem tûnt rossz ötletnek, de megértem. Én még el sem kezdtem rekuzni, máris azon agyalok, hogy tudnám a családot is rávenni. :)

Szia Lipi!

Vigasztaljon, hogy a szóban forgó reku szintén merevfarú, és ez az egyetlen olyan dolog, ami a következõ bicajomon nem így lesz. Egyébként tényleg egy nagyon jó kis gép ez, kezdõ rekusnak szerintem optimális. Most már értem Python, eladás elõtti bizonytalanságát. Egyébként használtkerékpár vásárláshoz mindenkinek ilyen korrekt, és lelkes eladót kívánok, mint õ. Utólag is köszönöm neki a Margit-szigeti tanuló köröket! :)

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts

Nagyon ráakarod beszélni a minire! Egyébként a kategória legszebb gépe.
(csak hát a lé...)

:)
Isten õrizzen, csak próbáltam már párat nekem van kettõ (nem mini:)) otthon és amit Lipi leírt az alapján szerintem valami olyasmi lenne az igazi, de találok én neki még olyat, ami ajánlható (ezt nem próbáltam)...:):):)
pl.
http://www.nazca-lig...delpagina_paseo

...ebbõl egy alsókormányos királyság és ennek még megvan az az elõnye is, hogy 26-os hátsó kerekei vannak (hagyományos monti vagy versenyalkatrészekbõl felépíthetõ), CrMo a váza és szép masina, csak ez súlyosabb darab...

...a minin van pár dolog ami nem tetszik...pl. én nem ragaszkodnék annyira az irányba álló fékkarokhoz (csak a bowden kanyarodik egy iszonyatosat és ezért szar a mûködése), nagyobb rugóstagot tennék hátra (mármint a váznak kellene úgy kialakítva lennie, hogy egy nagyobb belemenjen) és a bowdeneket is betenném a vázba, nem pedig össze-vissza szana-széjjel hagyni a gépsárkányon kibontakozni õket...:)

...úgyhogy én a kategóriát ajánlom, nem a minit, de a döntés az õ kezébe van...;)

Lipi156

Lipi156

vendég

• fórumtag
  • 21 posts
Nem te beszéltél le, mindenképp telósat akarok a derekam miatt. Csak a Bigbent-nél valahogy elsõre nem tûnt fel hogy azok merevfarúak. Ilyen az amikor a munkám zavar a szórakozásban... :)
Van esetleg valakinek egy használt, eladó Minije? :)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Nagyon ráakarod beszélni a minire! Egyébként a kategória legszebb gépe.
(csak hát a lé...)

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts
"""Említetted az egyensúlyproblémád, keresd a kevésbé döntött üllésûeket, azokat könnyebben megszokod."""

...lassan eljutunk az azub minihez...;)

...egyébként a magasságod szerintem nem lesz gond, mert az enyémhez képes 10 centi minusz az lábon már csak a fele 5 centi, ha arányos testalkatú vagy...;)
...nekem nyakamba volt a lábam a mininél miközben letettem a lábam...:)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
- MOUNTEX - (kezdek szenilis lenni)
Én is merevvel kezdtem, de jobb a telós. A pénztárca meg nagy úr. A merevvázzal egy idõ után automatikusan az annak megfelelõ utakat és sebességet választod. Tökéletesen használható, nem akartalak lebeszélni róla. Ha van rá zsé akkor telós, ha nincs elég akkor bátran nézegesd a merevfarút.
Említetted az egyensúlyproblémád, keresd a kevésbé döntött üllésûeket, azokat könnyebben megszokod.

Lipi156

Lipi156

vendég

• fórumtag
  • 21 posts
Nem tudom miért gondoltam hogy itt gyártják. Lehet hogy az árak miatt volt olyan érzésem. Viszont én is úgy látom hogy ezekben nincs teló, akkor meg nekem mindenképp felejtõs.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
És még annyit, hogy elõny-e vagy hátrány a cromo váz az újabb öt oldal, de amennyiben teló nélkül veszed akkor az acél add némi rugalmasságot. Cserébe a hajtásnál is érezhetõ, hogy hajlik. Az alu merev minden tekintetben.
A magyar utakra minimum a hátsó teló kell. Rábeszélhet a pénztárcád egy fix vázra, de elõbb vagy utóbb elkezdesz gondolkodni rajta. Elsõ villát cserélni telóra nem nagy ügy, de hátsó rugózásra alakítani egy gyári merev vázat badarság lenne!

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Tajvaniak (mint a legtöbb keró) és egri a forgalmazó. Budán a .... nem jut eszembe a bolt neve. Jösz be az M7-M1 en és jobbról az utolsó nagy üzlet valamilyen outdoor profillal. Nnnnya, õk árulják is...

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Sztem a bigbent nem feltétlen magyar gyártó. Mintha ezek tajvanból jönnének. (Mondom ezt azért, mert az említett egri üzletben tavaj elõtt nézegettem a rekukat, ,és ott made in tajvan felirat díszelgett a kiállított darabok egyikén.) Ettõl függetlenül egyszerûnek tûnnek, de ez nem lehet hátrány. A CroMo váz mindenképpen elõny szerintem! Ha már ilyen masinákat nézegetsz, akkor tán érdekes lehet számodra a Nazca modellek is. Hasonlóak, de valamivel kifinomultabb modellek.
http://www.evobike.h...mbent/nazca.php

Lipi156

Lipi156

vendég

• fórumtag
  • 21 posts
Stoki,
Igazad van, amire használnám, arra tényleg jobban megfelelne egy Mini és a hozzá hasonlók. Két gondom van vele: egyrészt én csak 174 magas vagyok, másrészt annak ellenére hogy bringázom mióta az eszem tudom, az egyensúlyérzékem valahogy nem százas.
Ennek ellenére nem zárom ki ezt a kategóriát sem, mindent ki fogok próbálni. :)
Találtam egy magyar gyártót is a neten: http://bigbent.hu/
Õket ismeri valaki, van a gépeikkel bármilyen tapasztalat? Az áraik nagyon jónak tûnnek.

Lipi156

Lipi156

vendég

• fórumtag
  • 21 posts
Szia Zéta,
Sajnálom,mert egy használt de bevált gép kezdéshez nem tûnt rossz ötletnek, de megértem. Én még el sem kezdtem rekuzni, máris azon agyalok, hogy tudnám a családot is rávenni. :)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Ésszerû megoldás! Kerékpártól független és nem befolyásolja nagy mértékben a menettulajdonságokat, egyúttal nõ a szállítási kapacitás. Rövidtávon, kiscsomaghoz maradnak a táskák. Mit is lehet ehhez hozzátenni?

Zéta

Zéta

vendég

• fórumtag
  • 140 posts
Igen gondolkodom a fejlesztésen elöbb-utóbb, de még nagyon lángol a szerelem. Eladni valószínûleg semmiképpen nem fogom, pontosan azért, amit te már kitaláltál. A fiam még hagyományoson küzd.
Már nem is kéne a táska mert idõközben Attiláéktól beszereztem egy utánfutót! :D
Azért 4300-at beletekertem a rekuba júniustól, és ha nem fagynék le róla még mindig hajtanám. :)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Szia Python! Örülök, hogy most már te is itt vagy köztünk.
Hogy megy az új "kígyó"? Gondolom elkoptattál egy pár kesztût, mire átálltál a kormánynélküliségre! :)

Hú, ha most ebbe belekezdenék... Most Attila teszteli, biztosan ír róla a blogban. Sajnos az idõ nem kedvez neki, de a levelei alapján van sikerélménye is. Ja, és egy pár kesztyût már elkoptatott! Röviden azt mondanám így elõzetesen, hogy tréfás a dolog. Lábbal kormányozni... A rekusok egyébként sem normálisak, de ez...
Nem mennék a dolgok elébe, én is érdeklõdve várom az írását.

Utólagos engedelmeddel ráduszítottam Lipit, remélem nem vetted tolakodásnak. Abból indultam ki, hogy ennyi tapasztalattal a hátad mögött, Te is biztosan fejlesztenél, bár azon sem csodálkoznék, ha a fiad örökölné. Jó kis gép az.

A táskák még megvannak, de már nem adom! :)

LPL

Zéta

Zéta

vendég

• fórumtag
  • 140 posts
Szia Python! Örülök, hogy most már te is itt vagy köztünk.
Hogy megy az új "kígyó"? Gondolom elkoptattál egy pár kesztût, mire átálltál a kormánynélküliségre! :)

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts

Stoki,
Gyárit szeretnék, építéshez se szerszámaim, se tapasztalatom, de leginkább idõm nincs.
Az Azub-okat is nézegettem a neten, de azt hiszem hozzám egy alacsonyabb gép állna közelebb (pl. Challenge Hurricane). Viszont mivel még semmilyen rekut nem próbáltam, egyelõre úgyis csak a levegõbe beszélek. Nem dolgozom túl messze az AMBringától (talán 10km), egyszer ha szép idõ lesz meg rá is érek, akkor kiugrom hozzájuk, aztán remélhetõleg okosabb leszek.

Szerintem nézegesd tovább :) , mert nekem van egy hurricane szerûm :) és a mini-t bepróbáltam és meglepõdtem, hogy az is milyen alacsony. Jó persze nem egy hiper alacsony, de a felhasználási kör leírásod alapján szerintem a mini használhatóbb, mint a hurricane szerû...Ezek az alacsonyabb építésû gépek eléggé idegesek irányíthatóság szempontjából...szokható, csak nem megy egyik pillanatról a másikra...

A hurricane ülése 25-31 fok között állítható az azubé 28-43...szerintem az ideális inkább a 30 fok, ha nem száguldozni akar az ember és jól jön az a 40 fok is, ha éppen olyan terepre készül az ember...A hurricane ülésmagassága 36 cm az azubé 54-tõl indul, de az én 184 centi magasságomhoz tökéletes volt az 54 is azt hittem, nem tudom letenni a lábam...:))...de meglepõen alacsony volt és mivel az ülés dölésszöge nem annyira meredek, ezért biztosabb a talajfogás is, már csak azért is, mert az ember a két kerék közti középponthoz közelebb teszi le a lábát emiatt a geometria miatt...
Ami még az azub mellett szól, az az elsõ teló, nagyobb a rugóút, mint a hurricane típusúaknál...ott csak pár centit tudnak megoldani az azubnál (pontosan nem tudom), de biztos többet...
Egyedül a hátsó telóval nem voltam megbékélve, mert ha jól emlékszem 145mm-es és az nekem kevésnek tûnt...Nem vészes, de egy 155-ben ott van még pár milliméter, ami a keréken már centikben mérhetõ...

...ami még fontos az az, hogy próbára ne úgy menjél, hogy a mostani bringádhoz hasonlítod az írányítást, mert a két mûfaj ég és föld...Ez olyan, mint amikor egy túramotorra ülsz vagy egy speed motorra...Mind a kettõnek megvan a maga sajátos irányítása és szokni kell...Teljesen máshogy kell venni a kanyarokat ezzel és a másik jármûvel...
...a hagyományos bringa irányításához ez a típusú masina áll közelebb (de nem a legközelebb, de azok annyira nem is rekumbensek, csak annak látszanak...;)...)
http://www.hase-bike...agun-flash.html
...utána jön a
http://www.azub.cz/en/mini.php
...majd jönnek õk ...:)
http://www.challenge...=hurricanesport
...és a kemény mag...:)
http://www.challenge...ex.php?taal=en
selectie=jester
http://www.challenge...en&selectie=nme

...választásodban górcsõ alá kell azt is venni, hogy a te nyavalyád mennyire viseli el ezt meg azt a mûfajt, mint ahogy Python kollégánál...Én ezt nem tudom átérezni, mert nekem - hála Istennek - nincs még ilyesmi nyavalyám én a sima bringával is elteker 100 kilométereket...

...de ahogy leírtad ezt az egész dolgot én a mini kategóriáját látom megfelelõnek neked...

De persze próbáld ki, mert az lesz az igazi...;)