Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

...hát pedig tök ügyes nem kezdõnek látszik...

...viszont a gépben van 2-3 centi kerékösszetartási probléma, szerintem jó az ilyesmit korrigálni, mert egy érzékeny kormányzású bringán - szerintem - sokat számít ez is...

Pupu visszaigazolhatja az amatõr státuszát :)

Inkább csak 2-3 mm, ez az elsõ köpeny gumi kopásán is jól látható. Ezt valószínûleg az anyag feszültsége okozta. Sajnos amikor a becsúszó saruk szögén változtattunk, akkor elcsúszhatot és már nem tudtuk korrigálni csak ennyire...
Változás nem lesz ez ügyben mert
- ez egy "próba" váz, aminek a teszt szerepét szántuk. Megérte! Ez alapján és az új ötletek bevetésével készül majd aluból végleges. Lompi gépén már ez a propbléma sem jelentkezik. A felhasznált alkatrészek maradnak!
- Változtatni? Egy érzékeny kormányzásún igen, de a kormány érzékenységet is valószínûleg rosszul értelmezed! Itt nagyobb a tolerancia! Ha valaki egy normál bringán menet közben átnyúl a kormányomhoz, hogy megpöckölje, valószínûleg összeszrm magam. Itt nem! A lább csillapítása miatt nem képes gyors, nagy mozdulatokra. Ez itt is elõnyösen hat, mert lábbal, "szoftverbõl" korrigálsz. Lehet rosz példa, de olyan mintha egy vérbeli sport motorról ülnél át egy chopperre. Mindkettõ fordul, de másképpen! Legalább annyira nehéz ezt elmagyarázni olyannak, aki még nem ment vele, mint hiteles véleményt alkotni gyakorlati tapasztalat hiányában.
Ez viszont pótolható, a lehetõség adott!

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

Az 55 fokos villaszöggel ekkora gond a kerékbillenés? Részleteznéd kicsit?

Nem nagy gond, de érezhetõ. Szûk fordulóban meg kell fogni a kormányt rendesen. 70 foknál szinte semmi nem érzõdik. Mondom, a 70 fok ellen egyedül a nagyobb érzékenység szól. Ahhoz meg hozzá lehet szokni - amint ezernyi példa (Lompi, Cruzbikers) mutatja.

BTW,
hol és milyen vázanyagot is vettél te?
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

Pont a combbeleérések miatt gondolkodom az ilyesmi villamegoldásokon:

Többet veszítesz mint amit nyersz. A fejcsõ és a kormány úgyis a combok között lesz. Azt a bowdent el lehet terelni és kész. Vagy tárcsafék, esetleg kanti.

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts

Tegnap kipróbáltam Lompi legújabb gépét, a 70 fokos villaszöggel. Király.

A 70 fok mellett szól az elhanyagolható kerékbillenés és a kis fordulókör, ellene a nagyobb érzékenység. Én a 70 fokra szavazok.

Az 55 fokos villaszöggel ekkora gond a kerékbillenés? Részleteznéd kicsit?

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts

Eszembe jutott egy gond: Python és Lompi gépén is belevert a combom az elsõ V-fék bowdenjének a kanyarjába. Ezzel valamit ki kell találnom, vagy tárcsaféket kell tennem elõre, aminek nem vagyok nagy barátja.

Pont a combbeleérések miatt gondolkodom az ilyesmi villamegoldásokon:
Feltöltött kép
Feltöltött kép
A fék a "függõleges" konzolra menne, így már elég távol van ahhoz, hogy ne csiszatolja a lábszárat.
Itt vannak a tervek nagyobb felbontásban is.
Akit meg érdekel a 3D modell, esetleg akar vele játszani, megteheti. Böngészõbõl körbe lehet forgani, lokálisan google sketchuppal pedig ízeire lehet szedni.

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts

Szabó "Szélvész" Sándor kezdõ rekus gyakorló körei a szoftver átállása után:
http://www.bringanti.hu/lpkl-lompi.mpg

...hát pedig tök ügyes nem kezdõnek látszik...

...viszont a gépben van 2-3 centi kerékösszetartási probléma, szerintem jó az ilyesmit korrigálni, mert egy érzékeny kormányzású bringán - szerintem - sokat számít ez is...

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

...ha nem 90 fokos fékpipát használnál, hanem a (azt hiszem) 135 fokost, akkor ez a probléma még mindig fenn állna...???

Én meg arra gondoltam, hogy a pipát nem felfelé fordítanám, hanem hátra, és a bowdent átvinném a váz alatt... lenne ott egy öble...

De ez a 135 fokos pipa jobb ötlet.

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts

Jó ötlet! Ennek utána járok és cserélem, bár engem nem zavar (már).

...lehet, hogy 45 fokos nem tudom honnan mérik...:) A lényeg, hogy visszafelé hajló legyen...:) ...ebike-on van szabadon állítható is, de azt nem tudom, hogy az mennyire bevethetõ.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Jó ötlet! Ennek utána járok és cserélem, bár engem nem zavar (már).

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts
Eszembe jutott egy gond: Python és Lompi gépén is belevert a combom az elsõ V-fék bowdenjének a kanyarjába. Ezzel valamit ki kell találnom, vagy tárcsaféket kell tennem elõre, aminek nem vagyok nagy barátja.

...ha nem 90 fokos fékpipát használnál, hanem a (azt hiszem) 135 fokost, akkor ez a probléma még mindig fenn állna...???

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Szabó "Szélvész" Sándor kezdõ rekus gyakorló körei a szoftver átállása után:
http://www.bringanti.hu/lpkl-lompi.mpg

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Papa! Ted a V-féket a villa helyett a másik (a hajtómûvet megtámasztó) konzolra vagy hagyd meg ott is az eredetit, csak akkor a villával, a V-féket és a hajtómûvet tartó konzollal már három pár lesz belõle az meg ugye súly...
Nézd meg az elõzõ képet az állítható hajtómûrõl. V-fék az elöl lévõ konzolon, így még a láncnak sem lesz útban.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

Na jó, részletesebb leszek :) . Felültem rá, elindultam és mentem, csak mentem, mentem. Az utca végén szûkebb körön fordultam meg lábletevés nélkül mint a Bacchettával. Mentünk földúton, zúzott kövön, aszfalton. Semmi probléma. Az érezhetõ, hogy a kormányzás érzékenyebb a meredek villaszöggel, nagy sebességnél, taposva, érezhetõen szlalomozott a gép eleje, de ezt tudjuk be az én zöldfülûségemnek... (Még 30 km-t se mentem lengõorrúval.) Lompinak nem imbolyog, hát akkor nekem se fog 5000 km múlva :)

A dolog eldõlt: A 70 fok mellett szól az elhanyagolható kerékbillenés és a kis fordulókör, ellene a nagyobb érzékenység. Én a 70 fokra szavazok.

Már el is kezdtem tervezgetni a jószágot. Lompi geometriája teljesen megfelel nekem is, csak 3 kiló acélt szeretnék kispórolni belõle :D

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts

Papa, Lompi, Motyoo és akit érdekel. Szerintem így:
Feltöltött kép

ez tecikkkkkkkkkk
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Papa, Lompi, Motyoo és akit érdekel. Szerintem így:
Feltöltött kép

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
akkor papa mostmár tudsz mindent:)
képek

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

ha eljösz beálitjuk az ülést

Köszi, a mobilszámodat küldd el légy szíves emailben! Holnap d.u. pl. el tudnék menni kipróbálni...

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts

Lompi még a kezdetekkor tervezett féloldalas gépelképzeléséhez hasonló cucc:
http://digilander.li...taLT/LOSNAb.htm

nem rosz de valahogy eza magas bum valahogy nem jönbe
képek

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts
Lompi még a kezdetekkor tervezett féloldalas gépelképzeléséhez hasonló cucc:
http://digilander.li...taLT/LOSNAb.htm

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
papa én km 5000km nél tartok a lengö oruakal ha nem esikbe akormány nekem tökmindegy mijen a vilaszöge igy nem tudok mit mondani rola az 56 fokosal is ugymegyek elengedet kormányal mit a 70 fokos vilaszögüvel ezt neked kéne kiprobálni meik fekszik joban mert én hiába mondom hogy meik a job ha neked meg nem felelmeg. ha eljösz beálitjuk az ülést hogy jolegyen és megmondod neked meik szök a megfelelöb. remélem nem voltam szükszavu most.
képek